Jump to content
tony

Indrek Otsuse raamat- kohustuslik lugemine kõigile algajaile

Recommended Posts

Lugesin ise mõni päev tagasi Otsuse raamatut "Kulturism ja Fitness." See oli EOK kodulehel täiesti olemas, paberil trükiti teadupärast esialgu vaid 500 exi. Hakkasin siis Fitness.ee kodulehelt otsima viidet antud raamatule, aga leidsin vaid Foorumi teemade alt, näiteks http://forums.fitness.ee/index.php?showtopic=14980. Isegi linkide all polnud siin lehel seda raamatut... Samas on minu arvates tegu väga hea asjaga, olin ise väga positiivselt üllatunud- kindlasti on tegu arukaima ja argumenteerituima eestikeelse allikaga jõu- ja kulturismitreeningu kohta. Pooled algajate küsimused, mis siin foorumis esitatakse, saaksid sellest raamatust selge ja konkreetse vastuse. Mul endal on ca 10 aastat jõusaalikogemust ja võin öelda, et isiklik kogemus on kinnitanud härra Otsuse mõtteid- kasvõi näiteks treeningute ülesehitamise, periodiseerimise kohta või siis ohtlike harjutuste kohta (näiteks lamades surumise kohta ütleb ta selgelt, et suuremate raskuste korral on õlale ohtlik suruda nn. küünarnukid laiali tehnikaga, ehkki see variant isoleerib rinnalihase paremini kui jõutõstjate variant surumisest- tõde, mille olen isiklikult avastanud kahjuks alles pärast õlatraumat. Alles hiljuti väitis mulle näiteks ühe Tartu jõusaali treener, et hoopis küünarnukid keha lähedal surumine on õlale ohtlikum- väide, millega ma kuidagi nõustuda ei saa- jah, see koormab rohkem õlalihase esiosa, aga õlaliigesele endale on kindlasti ohutum), samuti on väga arukas ja mõistetav tema jutt seeriatevaheliste pauside ja paljude muude asjade kohta, mis jõutreeningut puudutavad.

Selgelt on näha, et raamatu on kirjutanud inimene, kes on kodus nii spordiala teoorias kui praktikas. Braavo, härra Otsus!

Teen Foorumi administraatorile ettepaneku panna link antud raamatule üles Fitness.ee lehele kuhugi nähtavasse kohta, et igaühel oleks võimalus soovi korral see raamat läbi lugeda. Paljud rumalused jääksid algajatel ja ka edasijõudnutel lihtsalt tegemata ja vastused enamikule tärkavatele küsimustele oleks võimalik ühest kohast leida.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Loomulikult raamatu peamine eesmärk oli hariv, mitte äriprojekt. Küll aga tasuta lõunaid pole olemas. Selle raamatu väljaandmine oli üsna suur kulu. Selleks, et kulutusi tagasi saada, peab seda ka füüsiliselt müüma.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kusjuures, teatava ülevaate annab ka selline teos nagu "Kulturism kõigile"; kui ma ei eksi, siis autoriteks Susi, Andla ja Suitsev. Mõni arusaam vb natuke vananenud, aga teatava baasi saab sealt edukalt ammutada.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Hetkel polegi osta tõesti kuskilt. Sellepärast ta üleval ongi. Tegemisse antakse lisatrükk.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Vähe sai otsitud siis, sest raamat on lehel täitsa olemas :rolleyes:

Tõepoolest, keerukas on teda ehk üles leida, kuna on võibolla tiba keerukasse kohta pandud. Nimelt tuleks vaadata rippmenüüs linki FITNESS.EE -> REKLAAMMATERJAL -> ÕPPEMATERJAL. Panen siia ka otselingi.

Kui on kellelgi parem soovitus, kuhu see lehekülg koos lingiga liigutada, andke julgelt teada.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Leidsin ka aega, et raamat läbi lugeda. Väga kiiduväärt materjal. Kuna on paras aeg treeningkava vahetada, siis sain sealt nii mõningaidki nippe, mida kasutada uue kava koostamisel. Ise olen hoidnud treeningkoormust endal pidevalt enamvähem ühtlasena (suht kõrgel) ja tuleb välja, et siit ka mu kõige suurem viga. Eks loogika taob jalaga pehmesse kohta, et kiiremini vormi saada = täiega saalis maksimumini andmine. Ei krt peab nädalakese iisilt ka panema vahepeale :D.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Igal korralikul jõusaalijõmmil peaks see raamat omal riiulis olemas olema. Ja isiklikult arvan, et ka lisatrükk kaob lettidelt nagu soojad saiad! Seepärast arvan, et lingi esiletõstmine väga raamatu müüki ei mõjuta.

Aga puht enda seisukohalt võttes leian, et raamatut on tunduvalt mugavam lugeda kui teksti arvutist :D

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×