Jump to content
Kristis

Abi tüdrukule

Recommended Posts

Tere! Olen 16 aastane tüdruk ja ma vajan teie abi. Nimelt põdesin just hiljuti anoreksia nimelist haigust. Nüüd oleks mul vaja veel juurde võtta 4-5 kilo, et hakkaks menstruatsioon ja tervis oleks ok. Niisiis olen kuulnud, et lihasmassi kasvatamisega tuleb ka kaalu juurde, seega tahaksingi seda kaalu lihaste mitte rasva arvelt. Sooviksin teie abi et kui palju , mida ja kuna peaksin siis sööma. Mul on kodus ka liigutaja käisraamat ja sealt lugesin, et peaksin sööma 3000 kcal päevas ja tegema jõusaali trenni ning vahest ka jooskma. Aga kuna teie olete spetsialistid sel alal, siis äkki saaksite mulle mingisuguse kava näidise koosatada, kuidas peaksin treenima ja kuidas ning mida sööma. Ma annan ka igaksjuhuks oma parameetrid, et teada teie arvamust, et kas olen alakaalus teie arust või mitte. Olen 171 cm pikk ja kaalun hetkel 50,5. Aga selleks et juurde võtta, tahaksin välja näha ilus ja vormis, sest eelmisel

aastal kui suutsin 55 täis saada olin enda jaoks tülgastav ja asi läks jälle üle näljutamiseks. Paluks väga teie abi. Tean et see on vb võõras teema teile, et tegeleda tüdrukuga, aga kui oskate aidata, siis oleksin väga väga tänulik.

Veel hakkan esmaspäevast tegelema kergejõustikuga, et siis kui oleks 5 kergejõustikutrenni nädalas ja 2 jõusaali väga intensiivset treeningut, kas siis tõuseks kehakaal ka lihaste arvelt ainult? Kui ei olen nõus ka ainult jõusaali võtma.

Ettetänades, kristi

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kahjuks loen ma sinu kirjast ikka veel sygaval anoreksia augus olemist.

5 kergej6ustiku trenni (ka siis kui sa teed veel lisaks 2 j6usaali) ei kasvataks sul mitte lihasmassi, vaid kurnaks sind j2rjest enam.

Keskendu hetkel ainult korralikult s88misele. Telli n2iteks siit endale n2idismenyy.

Keha ei ole kunagi tylgastav, eriti omaenda keha <_<

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Arvan ka, et alustuseks on 7 trenni kindlasti LIIGA PALJU. Loe siit lehelt artikleid toitumisest ning saad teada kõik, mis vaja.

Oled tubli, et ennast käsile võtsid! <_<

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Hea, et probleemiga tegelma hakkad...aga jh, kõigepealt sea toitumine korda ja ära jumala eest end sellise trenniga ära kurna, võta rahulikult, küll ükskord oled ka sina rahul <_<

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Hmm ... põdesid??? Kas see tähendab, et olid haigusega ka ravil ja kas päras seda toitumissoovitusi ei jagatud, edaspidi kontrollis (nt psühholoogi juures) käima ei pea jne???

Ma kahjuks ei tea anoreksia ravi, aga minu arvates on selle haiguse eripära arvesse võttes nn "taastusravi" äärmiselt vajalik.

Mina soovitab Sul läbi-interneti-kaugjuhitavat abi mitte võtta (st tellida lihtsalt kava), sest see ei pruugi Sind aidata.

Kõige parem oleks kui Sa läheksid kuhugi jõusaali kohale ja suhtleksid treeneriga silmast-silma ning teeksid seda järjepidavalt (st mingi kindla aja järel). Nagu ma Su kirjast järeldada võin, ei vaja Sa lihtsalt KAVA (olgu see söömine-trenn vms), vaid suuremat seletamist treeningutest ja toitumisest üldiselt (miks me sööme, kuidas lihased arenevad jne).

Sellise treeneri leidmine, kes Sinust aru saab ja Sind aidata oskab, võib olla ka raske, aga mitte ilmvõimatu. Nad ei pruugi teada toitumishäirete valdkonda, aga nad oskavad Sulle kindlasti anda nõu nii toitumise kui treeningu mahu ja intensiivusese osas.

Ma tean, et Tallinnas Fittestis on olemas treenereid, kes tegelevad personaalse juhendamisega. Kindlasti on neid erinevates jõusaalides üle Eesti (kui peaksid ka kuskil kaugemal elama), tuleb ainult natuke otsida. Nt internetis vaata erinevaid spordiklubisid või jõusaale, nende kodulehtedel on tavaliselt ka treenerite nimed kirjas.

Kindlasti nõuab see natuke rohkem väljaminekuid kui lihtsalt paberil toitumiskava tellimine.

Kohe kindlasti ära ennast treeningutega liialt kurna (2-3 trenni nädalas on täiesti piisav, 2 kergejõustikku + 1 jõusaal, alustuseks enam kui piisav). Kui Sa ei söö, siis ei kasva ka lihas.

Otsi internetist (miks mitte ka siit foorumist), infot tervisliku toitumise ja treeningute kohta.

Algul võib olla natuke raske kõigest aru saada, aga see on kõige väiksem vaev, mis Sa enda aitamiseks ära saad teha.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Tere! Olen 16 aastane tüdruk ja ma vajan teie abi. Nimelt põdesin just hiljuti anoreksia nimelist haigust. Nüüd oleks mul vaja veel juurde võtta 4-5 kilo, et hakkaks menstruatsioon ja tervis oleks ok. Niisiis olen kuulnud, et lihasmassi kasvatamisega tuleb ka kaalu juurde, seega tahaksingi seda kaalu lihaste mitte rasva arvelt.

Lihasmass nüüd küll menstruatsiooni käima ei pane <_<

Toitumine ja just kvaliteetne on su jaoks põhiline. Fred Antsoni dieet annaks ilmselt parima efekti ilma väga äkiliste ehmatusteta kehakujus.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Alan B'Stard - kuidas see dieet siis mu keha muudaks?

Esialgu peaksid hakkama sööma ca 1800 kcal päevas, las organism tasapisi hakkab harjuma suurenenud toidukogusega. See võiks koosneda:

valgud 1g/ kehakaalu kg kohta

rasvad 1g/ kg kohta

süsivesikud 3g/ kg kohta.

Rasvu peab saama vähemalt 50 g päevas, et hakkaks jälle toimuma korrapärane menstruaaltsükkel. Häid rasvu saad 80 %-sest võist, hapukoorest, kookoshelvestest, pähklitest, avokaadost, munast, kalast.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×