Jump to content
naksitrall

aasta tühja

Recommended Posts

Tervist!

Olen nimelt noormmes 190 cm kaal 80 kg kes mõtles eelmine mai, et läheks äkki pisut jõudu tegema. Areng oli oivaline kuni punktini, kui enam ei tahtnud edasi areneda ei kaal, mass ega jõud. Nüüd siis tärkas pähe mõte, et äkki teen midagi valesti ning kui avastasin fitness.ee siis leidsin enda jaoks tõsiasja, et ma vist olen peaaegu kõik valesti teinud. Nimelt nagu algaja ikka forsseerisin ma põhiliselt rinda kuid tublisti tegin triitsepsit, lendamist, kaldpinki ja veel igast harjutusi, mida suured mehikesed seal tegid. Ehk siis jäljendasin neid. Jõunumber rinnalt jäi mul 90 juures seisma. Kükke ei ole palju teinud, aga kuna olen eelnevalt olnud jooksja siis tunnetan, et jalad on veel siiani ülakehast arengupoolest grammivõrra ees. Kükke olen teinud, kuid tühisel määral.

Küsimus siit, et nagu juba teistest juttudest järeldan peaks ma vist paika panema esmalt toitumiskava ning treeningkava? Küsiks veel seda, et kuidas mõjuvad treeningupäevade vahel tehtavad kätekõverdused, kas pigem ei lase äste taastada, või ainult aitab.

Ja kas tõesti on aastake läinud arengu poolest suuresti kaotsi? Söön nagu mehike ikka ( tublisti ), kuid tunnen et ei arene ma praegu ühti. Prioriteet on küll jõud, kuid massi soovin muidugi ka.

Muudetud kasutaja naksitrall poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Küsiks veel seda, et kuidas mõjuvad treeningupäevade vahel tehtavad kätekõverdused, kas pigem ei lase äste taastada, või ainult aitab.

Pigem ei lase taastuda.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

jah, esmalt toitumine paika, seejärel treening. Siin lehel on olemas ka kavad, millest saad esialgu malli võtta ning hiljem kui õpid oma keha tundma paremini, seda ümber kohandada või tellida fitnessi treenerite käest. Jalgu peab kah kindlasti tegema. See ei tähenda, et kui jalad on ülakehast ees, siis seda üldse ei treeni.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Küsimus siit, et nagu juba teistest juttudest järeldan peaks ma vist paika panema esmalt toitumiskava ning treeningkava?

Täpselt nii. Kui ise ei saa toitumiskava ning treeningkava koostamisega hakkama, siis võid need siit lehelt tellida . Muidugi sümboolse tasu eest :(

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Jõunumber rinnalt jäi mul 90 juures seisma. Kükke ei ole palju teinud, aga kuna olen eelnevalt olnud jooksja siis tunnetan, et jalad on veel siiani ülakehast arengupoolest grammivõrra ees. Kükke olen teinud, kuid tühisel määral.

Oled kindel, et jalad on arengupoolest ees? :( Kui sa kükke nii vähe teinud olen, siis ma natuke kahtlen, kas sa 90 kg-ga jõuad üle 10 küki teha? Põhimõtteliselt nii võib võrrelda, et raskusega mida suruda jõuad, peaksid jõudma teha u. 10 kükki, siis oleks kükk ja surumine nö. võrdsel tasemel, kui sa aga arvad, et jalad on arengust ees, siis peaksid ikka tunduvalt rohkem jõudma teha kui 10 või siis hoopis näiteks 100 kg-ga 10 kükki? :)

Trennipäevade vahele ei oleks mõtet kätekõverdusi jms küll teha, parem koorma lihased korralikult läbi, siis sa ei taha/jõuagi vahepeal midagi teha. Taastumiseks peab ikka ka korralik vahe jääma. Pigem on parem kui vahe jääb liiga pikk kui et vahe jääb liiga lühike. Eks oleneb arengutasemest ja sellest kui korralikult lihased läbi võtad igas trennis, ma näiteks olen u. 1,5 a treeninud, momendil on kava jagatud kolmeks ja kahe sama lihasgrupi treeningute vahe on 7, vahel ka 8 päeva.

Sööma pead ikka kõvasti, 190 cm juures see 80 kg on ikka väga vähe kui eesmärgiks on jõud ja mass. Vahetult peale trenni valgu+süsivesikute jook kuluks ehk ka ära, aga sellest on rohkem siis kasu kui toitumine on korras (sööd piisavalt valku ning ööpäevane kogukaloraaž on piisav, söögikordade vahed on piisavalt tihedad...)

Muudetud kasutaja Capricorn poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kükkidega on sellised lood, et ma olen teinud umbes 75 kg raskusega vist. Kuid kunagi proovisin maksimumi kah ning oli 110kg ning 7 korda(vb isegi rohkem, kuid ei julenud). Kuid ma ei ole jalgade jõule jah forsseerinud, kuigi nüüd tunnistan oma viga ning juba lähipäevadel koostan vististi endale siis jalgade treenimiseks ühe kava. 80 kg 190 cm juures on jah niru :( olen võtnud endale sihiks saada enda kehakaaluks 88-90 ning seda mis tahes aja peale. Ma usun, et saan sellega hakkama. Poole aastaga olen juurde võtnud 4 kg, kuid tulemused on seejuures paranenud väga vähe.

Hetkel ei ole mul kindlat toitumis- ega ka treeningkava, kuid trennis on suund ikka selle poole, et kõik lihasgrupid saaks läbi tehtud.

Kätekõverdusi ma siis trennide vahel ei tee. Tavaliselt treenin ma samu lihasgruppe kas siis 3 või 4 päeva tagant. Olengi hetkel jaotanud treeningu kaheks : Ülakeha ja Alakeha. Kuid ma pean jätkuvalt uurima treeningkavasid, et mingil momendil lähinädalatel üle hüpata kolmeks jaotatud treeningkava peale. Idee ongi mul sama nagu paljudel :) Jõudu ja massi. Toitumise poole pealt ei ole tutvunud veel nende "special" jookidega. Söön kõike ja palju. Eriliseks on kujunuenud mul tsitruseliste maania. Vahel isegi kuni 3 kg päevas :D ---> c-vitamiini üleküllus on põhjustanud ohtrad ninaverejooksud ning need kah suvalistel ajamomentidel. Pole viga!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×