Jump to content
freakonaleash

Õlavigastus

Recommended Posts

Tere. Juhtus mul selline äärmiselt kahetsusväärne lugu, et suutsin endal õla ära lõhkuda. Lõin poksikoti pihta parema käega sellise laia kaarega löögi. Paraku aga kergelt ainult riivasin sihtmärki ja löök läks suht mööda. Täismats läks õhku ja rebis käe hetkeks otse õlast välja (ilmselt midagi sellist, täpselt ei oska kirjeldada, toimus ju nii kiiresti). Õlast käis läbi väike valu, kuna aga olin suhteliselt purjus ja uljas meeleolus siis andsin üsna mitu matsu veel. Esialgu polnud mingit probleemi, aga järgmine päev oli valu selline et vaevalt sain kätt liigutada. Nüüd on sellest möödas kuu. Muidu tunda ei anna enam aga poksikoti peal trenni teha ei saa eriti. Madalale saab kergelt lüüa, aga õlast kõrgemale tõstes lööb valu.

Nüüd küsimus selline, et mida teha vigastuse võimalikult kiire taastumise heaks? Vaatasin, et teie veebipoes oli erinevaid liigestele mõeldud lisandeid. Ehk oskate soovitada milline neist oleks parim, või kas üldse on need õige lahendus. Kui ma asjast olen õigesti aru saanud siis õlas on selline peen lihas nagu "rotator cuff" (eesti keeles ei tea kuidas on) ja tõenäoliselt just sellest ma jagu saingi. Kuna see on lihas, kas siis üldse on mõtet neid liigeselisandeid võtta? Kuumutasin ühel õhtul mingi massažiaparaadiga millel on infrapuna küljes. Kas see oli õige mõte?

Päris peen-keeruline teema vist, aga oleks tänulik kui mõni kompetentne inimene annaks nõu. Tahaks sellest võimalikult kiiresti paraneda, teen ükskõik mis vaja.

Mingid spetsiifilised harjutused? Jääd peale? Kuuma? Toidulisandid? Massaaž? Kõige hullematel juhtudel olen kuulnud, et isegi operatsioon tehakse ja ikkagi lõplikult sellest ei paraneta.

Ühesõnaga: APPPPPPIIII!!!!!

Väga-väga masendav on see et nüüd ei saa trenni teha. Ja ei ole vaja öelda et mis vehkisid siis purjus peaga. ;) Ma ise niigi ei jõua ära kahetseda. ÜKS vale liigutus ja kõik p*****s. See oleks võinud vabalt juhtuda ka kainena, aga mis siin enam....

Tänan asjatundjaid ette soovituste eest.

Muudetud kasutaja freakonaleash poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tegemist võib olla liigese nikastusega või lihaste ja sidemete venitusega. Tõenäoliselt teine variant. Raviks määrida Fastum Geliga ja massaaž. Trauma paranemine võtab aega tõesti kuni 6 kuud. Trenni tehes harjutuste sooritamisel vältida selliseid harjutusi, mis põhjustavad valu antud kohale.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

enda ja veel mõne meie teami (sportlik vabavõitlus) kogemuse põhjal - abi oleme saanud korralikust ning regulaarsest võimlemisest. (nii tugevat vigastust muidugi selles piirkonnas pole olnud nagu sina kirjeldasid). geelid ja kreemid on aidanud protsessi vaid toetada, aga põhitöö on tulnud ära teha taastavate harjutustega. peamiselt oleme teinud vägavägaväga väikese raskusega harjutusi õlale erinevate nurkade alt - näiteks püsti seistes tõstad raskust küljele ning ette, küljel lamades tõstad kätt üles nii sirgelt kui kõverdatult jne - selles osas lase fantaasial lennata mis nurkade alt kõik toda õlga on liigutada võimalik. raskus on tõesti minimaalne - 1-5kg, seeriate arvu oleme hoidnud madala (2-4), kuid korduste arvu suurena (15-25 olenevalt harjutusest). harjutusi on olen teinud 4-5 korda nädalas.

kindlasti ei tohiks neid harjutusi hambad ristis läbi valu suruda. kui õla liikumine piiratud, siis tee sinna maale kuhu kannatab - võimalusel iga korraga natuke rohkem. alustada võid üldse ilma raskuseta.

Muudetud kasutaja sweals poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×