Jump to content
SanderR

Algaja teekond tulemusteni?

Recommended Posts

Sissejuhatuseks siis-

Harju-keskmine 16 aastane poiss, 180 cm pikk, ~65 kilo raske(kerge) ja suhteliselt sportlikute eluviisidega inimene, kes soovib end tõsisemalt kätte võtta ning hakata kasvatama "kuiva lihasmassi".

Lugenud nendel teemadel nii siit foorumist kui mujalt netist suht palju, ja mingine väike osa põhitõdesi loodetavasti selgeks tehtud.

Alustasin siis juba novembri kuu sees koduste harjutustega- kõhulihased(erinevate nurkade alt), seljalihased, kätekõverdused, kükid. Samuti käisin jooksmas, alustasin 30 minutiliste sörkidega(üle päeva) ja viimastel aegadel nn spurdijooksu, üritasin hoida 15-20 minti kiiret tempot, ja lõpusirgel kiirendust teha nii kus "torust tuli"

Jaanuar-veebruar-

Nüüdsest siis tegelen korraliku aeroobsega(enda arvates) - Ülepäeva 50-60 minutit jooksu kerges sörgi tempos.(tsirka 6-7 kilti vist jooksen selleajaga?) Eesmärgiks lahti saada sellest tülikamast- kõhupeal olevast polstrist mis takistab kõhulihastel korralikult välja tulla....

Samuti soov suurendada vastupidavust, mingil määral kiirust(iga aasta kehalise õpetaja saadab krossijooksu võistlustele, kus vastasteks ikka tõelised sportlased, mina sealt mingeid kohti koju ei too, aga võiks ju?) ....ja puhastada kopse(tegin lollusest paar aastat suitsu, nüüd vabanenud loodetavasti sellest pahast harjumusest)

2 päeval nädalas(ehk siis nüüd peale pühi, teisip ja neljap) plaanin hakata aktiivselt jõusaalis käima, vaja saada jõudu juurde, lihasmassi(jooksu tulemused võivad kannatada lihase/massi juurde kasvul, see on teisejärguline- aga kammoon, jõudu mul kangisurumiseks nii palju(vähe), et 50kg läheb paarkorda ülesse, ja see mu tipp kah.... oleks aeg muutuma hakata. :D

Jõusaalis olen eelneval aastal paar kuud käinud, saavutasin isegi väikse arengu, aga lõppudelõpuks jäi jõukas tahaplaanile kahjuks :)

Söömise kohapealt niipalju, et uuest aastast(uue aasta lubadus, mida plaanin täita kah :D ) menüüst lükkan saia välja(?) , kindlasti ei burgeritele, cocacoladele. Pool tundi peale aeroobset/jõusaali olen taastanud jaksu 0,5-1L jogurtiga, ning peale seda mingi tunni aja möödudes enamvähem korralik soe toit(kartul, liha, kala, riis, kuidas kunagi, mida parajasti ema söögiks on teinud ;) )

Et mis selle pika jutu mõte oli üldse? Nimelt minul, kui õpilasel, pole kahjuks raha nii väga varnast võtta , et tellida spetsiaaleid toitumis/treening kavasi, ootan teie(kui teadlike, kogenenumate) inimeste kommentaare, õpetussõnu, abistavat kriitikat, mida lisada näiteks toidule, kas mu treening viisid võivad ka näiteks poole aasta möödudes mingit vilja kanda jne jne ...

Kordan üle põhieesmärgi, lisada kaalu, jõudu ja jaksu - olen ma õigel teel?

Mida süüa lisaks tava toidule?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Arvan, et võiksid sellise raamatu osta "Sportlase toitumine" Rein Jalak, Vahur Ööpik, 55kr maksab ja on olemas igas suuremas raamatupoes(N: Apollo, Rahva Raamat). Hea raamat toitumise kohta, mis sobib erinevate spordialadega tegelejatele (jooksmine, jõusaal), saad hea kokkuvõtliku ülevaate toitumise kohta ja muud vajaliku infot. Kui sa tahad tõsisemalt spordiga tegeleda, siis ei tohiks see sulle, kui õpilasele hinna poolest ülejõu käia.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ma ise ei ole veel nii kogenud, et mingeid konkreetseid nõuandeid trenni kohapealt anda, aga soovitan lugeda artikleid ja uurida asja niipalju kui võimalik. Samuti vastavalt eesmärkidele koostada või lasta koostada(parem variant;)) treeningkava ning seda ka siis järgida. Kasulik oleks teada ka oma kehatüüpi ning seda arvestada treeningkava ja toitumiskava koostamisel.

Süüa, treenida ja magada oleks 3 märksõna mida järgida;)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kui soovid arendada jooksu, jõudu ja saada kuivemat vormi, siis tee baasharjutusi, HIIT-treeningut ning jookse ka pikka maad.

Kindlasti jälgi ka oma toitumist, söö võimalikult naturaalselt ehk siis väldi liigselt töödeldud toitu.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

No tähendab, pika maaga ma saavutan lõpuks selle, et mul on jalad nagu piitsavarred?(nagu neil pikamaa jooksjatel ikka) See ei ole minu eesmärk, jooksen rohkem sellepärast, ei vähendada rasva protsenti, mingi aeg kui jõuan soovitud tulemuseni, plaanin jooksmise tahaplaanile jätta, ja hakata massilisanditega tõsist jõusaali tegema.

Ikka laiemaks ja suuremaks tahan saada :)

Edit: no kodused toidud on vist piisavalt naturaalsed? Ise valmistatud lihad ja keedukartul jne .. :D

Aga mida ettevõta neil koolipäevadel, kus kooli sööki saab alles kell 12:50, ma olen vahepeal nälga suremas, mida võiks süüa vahepealsel ajal?

Teine Edit: Ahso, lugesin sele HITT*-treeningu kohta siis - Kõrge intensiivsusega treeningul on potentsiaali lihasmassi suurendada. Võrdle tipp-sprinteri ja tipp maratonijooksja keha. Sprinteri lihasmass on kahtlemata tunduvalt suurem. Sa ei saa suuri lihaseid intensiivsest treeningust, kuid saad trimmis ja defineeritud lihased.

Ja uurin veel edasi selle kohta, aga järelikult sellega vist siis ei muutu jalad peenikeseks.

Muudetud kasutaja SanderR poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
No tähendab, pika maaga ma saavutan lõpuks selle, et mul on jalad nagu piitsavarred?(nagu neil pikamaa jooksjatel ikka) See ei ole minu eesmärk, jooksen rohkem sellepärast, ei vähendada rasva protsenti, mingi aeg kui jõuan soovitud tulemuseni, plaanin jooksmise tahaplaanile jätta, ja hakata massilisanditega tõsist jõusaali tegema.

e-ee ...

sa oled millestki ikka äärmiselt valesti aru saanud ... või on probleeme lugemisoskusega ..., :)

1.Vata,rasvaprotsent ei ole mingi lõplik suurus,et saavutad selle ja ongi kõik,et jooksmisega lõpp.

2.Jooks ei ole vajalik mitte ainult rasvaprotsendi alandamiseks,eelkõige ikka südame tugevdamiseks ja tolle tegevuse parandamiseks.

Või mismoodi sa kavatsed oma massitreeningud välja kannatada?!

btw,pikamajooksjad ei tee massitrenni,seepärast näevadki sellised välja, :D

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×