Jump to content
Capricorn

Viis reeglit põlvede tervena hoidmiseks

Recommended Posts

Tagasi uudise / artikli juurde

Päris paljud inimesed kurdavad põlvevigastuste üle. Enamik neist probleemidest on seotud kükkimise ja jalapressiga, kahe peamise tõsiste kulturistide seas levinud stampharjutusega. On mitmeid tegureid, mis võivad määrata, kas Sul tekib põlvevigastus või mitte, kuid on lihtsaid abinõusid, kuidas riski vähendada. Siin on ära toodud viis parimat moodust, kuidas kirurgi noa alt pääseda:

Kontrolli, et Su põlved oleksid jalgadega joondus.

Selle all mõeldakse seda, et küki ajal peaksid Su põlved liikuma ette varvaste asendiga samas suunas. Juhul kui Su varbad on suunatud väljapoo...

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Hea artikkel. Peale eelviimast üsna kõva jalgade trenni põlv veidi valutas. Täna aga hoidsin neid reegleid (õigemini kahte esimest, sest viimase kolmega probleeme ei tohiks olla: sidemeid ei kasuta üldse, jalanõud on õhukese ja sileda tallaga, egot saali kaasa ei võtnud) meeles kükkide tegemise ajal (ka jalapressi) ning tõesti parem tunne oli, vaatamata isegi suuremate raskuste kasutamisele seekord mingit valu ega ebamugavat tunnet põlvedes ei ole. :) Enne vist oli põhiliseks probleemiks "1." reegel.

Muudetud kasutaja Capricorn poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Põlveliigeste tervist peaks toetama ka lihaste balanseeritud arendamine, see tähendab, et kõiki jalal asetsevaid lihaseid tuleb arendada võrdselt. Näiteks peaks arendama nelipealihast, ja reiebiitsepsit samaväärse pühendumisega.

Kuskilt on silma jäänud ka fakt, et sääremarja moodustavad lihased ning eesmine sääreluulihas vajavad ka tugevat arendamist, sest nende kõõlused jooksevad samuti üle põlveliigeste ning kinnituvad reieluule. See tähendab, et nende kõõlused moodustavad nö "köiekimbu", mis ümbritseb põlveliigest ning võimaldab seeläbi põlveliigese struktuuri üldist tugevust tõsta.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×