Jump to content
Ministry

Kodune treening

Recommended Posts

Tervist.

Nädal aega tagasi ma otsustasin,et aitab! võtan ennast kätte ja hakkan trenni tegema.

Vaatasin erinevaid personaal treenereid (Niisama jõusaalis pole vist mõtet rassida kui ei tea mida teha?) ja asju aga otsustasin,et see on ikkagi liiga kallis minu jaoks ja nii ma otsustasin ise midagi teha.

Nüüd ma olen õhtuti kella 22 ajal jooksma hakanud ja 2x päevas 25 kõhulihast+30 poolde vinna kõhukat tegema hakanud.Ja natuke ka hantlitega.

Rõhku tahaks just kõhule je seljale panna.Külgedele hakkab juba rasva koguma ja tahaks sellest lahti saada..

Aga tunnen,et sellest jääb väheks.

Kas on kellelgi targemal mõni kodune treeningkava kuskilt copyda või oskate äkki aidata? Mida juurde lisada ja kui palju?

Rinnalihaste harjutustest oleks kohe väga tänulik.

Suured tänud.

Ah jah,olen 189cm ja kaalun kuskil 80kg.

Tahaks juurde võtta,aga seda lihaste mitte rasva arvelt.

Mulle ei ole oluline,et lihased välja paistaksid,tahaks ainult vormi saada.

Muudetud kasutaja Ministry poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kui rasked hantlid on, kas reguleeritava raskusega? Eks võid harjutustepangast vaadata harjutusi erinevatele lihastele ja siis neid mida saad oma raskustega teha, neid tegema hakata.

Näiteks midagi sellist:

http://www.fitness.ee/lehed/tooriistad/har...nk/rind/002.gif

http://www.fitness.ee/lehed/tooriistad/har...nk/rind/020.gif

http://www.fitness.ee/lehed/tooriistad/har...ritseps/029.gif

http://www.fitness.ee/lehed/tooriistad/har...ritseps/028.gif

http://www.fitness.ee/lehed/tooriistad/har...ank/olg/008.gif

http://www.fitness.ee/lehed/tooriistad/har...ank/olg/016.gif

http://www.fitness.ee/lehed/tooriistad/har...ank/olg/010.gif

http://www.fitness.ee/lehed/tooriistad/har...ank/olg/017.gif

http://www.fitness.ee/lehed/tooriistad/har...nk/selg/021.gif

http://www.fitness.ee/lehed/tooriistad/har...iitseps/024.gif

http://www.fitness.ee/lehed/tooriistad/har...asivars/044.gif

http://www.fitness.ee/lehed/tooriistad/har...asivars/045.gif

Oleks veel hea teha lõuatõmbeid kui võimalik ja kükke. Kükke võid proovida ühe jalaga tooli vms peal, sest kahe jalaga on ilma suurema raskuseta liiga kerge. Või eks vaata, võibolla kui hantlid kätte võtad, on paras. Samas ei maksa unustada kätekõverdusi, väga hea harjutus rinnale ja triitsepsile. Kui teed laiemalt, mõjutab rohkem rinda, kui kitsamalt (peopesad kõrvuti) siis triitsepsit. Võiks teha siis mõlemat moodi. Ühtegi harjutust ära tee kiirustades ega järskude liigutustega, vaid sujuvalt ning tunneta lihast, mis parajasti "töötab". Raskuse alla laskmine võiks toimuda aeglasemalt kui üles tõstmine.

Ma algul tegin mõned kuud enne jõusaali minemist kodus (peamiselt hantliga) trenni. Enam-vähem selliseid harjutusi tehes, mille pildid panin, oli mul algul paras teha 3-4 päeva tagant. Näiteks kui Esmaspäeval tegin, siis järgmine kord tuli mitte varem kui neljapäeval või tundsin et lihased pole veel taastunud, siis reedel.

Igat harjutust tegin algul 2-3 seeriat, igas seerias 8-12 kordust (kuna alles hakkad tegelema selle asjaga, siis võibolla ei tea, 2 seeriat, igas seerias 8-12 kordust näeb välja nii: teed umbes 10 (8-12) korda ühel pildil näidatud liigutust ära, siis puhkad umbes minut aega ja teed uuesti u. 10 korda. Raskus ürita siis valida selline, et ikka 8 korda jõuaks ära teha ja suurt üle 12 ei jõuaks. Kui jõuad rohkem teha, siis tuleks valida natuke suurem raskus.

Toitumine on muidugi ka tähtis, lihase kasvamiseks on vaja üsna palju valku süüa, mida nö. tavalise inimese menüüs üsna vähe leidub. Toitumise kohta uuri infot alafoorumist "Toitumine, Dieet ja Toidulisad "

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Aitäh!

Kindlasti hakkan regulaarselt tegema neid harjutusi!

Aga hantlid on ainult 3kg... :rolleyes: Ma poest ei leidnud suuremaid.

Aga kuidas kõhulihastega oleks? Palju neid umbes tegema peaks?

Muudetud kasutaja Ministry poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

3 kg-ga vist ei õnnestu isegi õlalihaseid korralikult koormata (tõsted küljele ja ette), rääkimata siis rinnast või seljast ja triitsepsist ning biitsepsist. Pead vist ostma suurema(d) ja reguleeritava raskusega hantli(d). Vaata mõnda korralikku sporditarvete poodi.

Ega ma mingi suur spetsialist pole, aga kõhulihastele võib vist teha nii palju kui jõuad, kui väga palju jõuad, siis võiks mingit raskust (muidu kangi ketas on hea, aga seda kodus sul niikunii pole) kas kukla taga või rinnal hoida. Võib teha ka nii, et toetad jalad seina vastu, jalad põlvest u. 90° kõverdatult ja siis tõstad keha nii palju kui saad (liikumismaa on üsna väike)

Muudetud kasutaja Capricorn poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kas on oluline,et ma teeks igat harjutust 2 tsüklit järjest või võin peale ühe harjutuse lõpetamist teist tegema hakata?

Et teen 1 harjutuse ära ja võtan teise kohe käsile (min pärast) ja siis kui kõik tehtud on,siis tulen teise samasuguse tuuriga peale.

Muudetud kasutaja Ministry poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Järjest (ok, u. minut pausi ka) ikka ühte harjutust 2 seeriat ära ja alles siis järgmise harjutuse juurde. :rolleyes: Harilikult teises seerias ei jõua nii palju teha kui esimeses, võibolla kui esimeses 10-12, siis teises ainult 8, aga peaasi et pingutad lõpuni, nii palju et enam mitte ühtegi korda ei jõuaks edasi teha.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ok,aitäh Sulle!

Ma kasutan 2x3kg korraga 1 käes ja teen mõlemat kätt eraldi siis.Tundub norm raskus olevat.

Jooksmas ma hakkan iga päev käima,kõhulihaseid teen ka.

Käsi kõverdan ja tõmban lõuga.

Ja kes teab,võib olla leian ka tee kunagi jõusaali,kui ma treeneri leian endale.

Suured tänud!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Kas on oluline,et ma teeks igat harjutust 2 tsüklit järjest või võin peale ühe harjutuse lõpetamist teist tegema hakata?

Et teen 1 harjutuse ära ja võtan teise kohe käsile (min pärast) ja siis kui kõik tehtud on,siis tulen teise samasuguse tuuriga peale.

Alguses jah vast oleks hea samat harjutust teha mitu seeriat/tsüklit järjest, et muid harjutusi vahele ei võta. Nii saab paremini keskenduda konkreetsele lihasele. Juhul kui esimene seeria harjutusest ebaõnnestubki, siis ongi hea võimalus seda nö jätkata/parandada teise järgneva seeriaga. Teise seeria ajal on lihas juba ka soe, ja saab teistlaadi koormuse ku iesimese seeria ajal, võib-olla tekib pump-efekt lihases alles teise seeriaga ntx, seega võisk arvata ,et teine seeria koormab ka teistsuguseid lihaskiudusi kui esimene. Et jah harjutuse seeriad järjest alguses. Hiljem aga võiks huvitavamaks muuta ja proovida nii, et teha samale lihasele kaks järjestikust seeriat, kus kumbki seeria on erinev harjutus, ala teed ühe harjutuse kitsa haardega lõuatõmbeid, teise harjutuse aga laia haardega lõuatõmbeid, et sel juhul on siiski tegu erineva harjutusega, kuid ülgjoontes ikka sama lihasgrupi treenimisega. Seda aga, et teed järjestikku kaks täiesti erinevale lihasgrupiel mõeldud harjutust, ntx kõhuharjutus ja siis kätekõverdused, seda ei soovita küll teha, vblla väga edasijõudnud faasis leiaks sedalaadi treening mõju aeg-ajalt.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

osta suuremad hantlid v spetsiaalne kummilint

ja kui alaselga ei treeni, siis on varsti vigastused, jne jne

sama käib rinna ja ülaselja kohta. soovitan sul ka asja ise uurida, loe mingi asjakohane raamat läbi näiteks

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ma arvan,et on tekkinud probleem.

Peale jooksmas käimist (teen ka neid harjutusi mis üleval näidatud ja veel mõned seljale,lõuatõmbed ja kätekõverdused.) on mu söögi isu täiesti ära kadunud.

Alguses mõtlesin,et läheb üle aga nüüd on sellest möödas juba nädal aega.

Ma söön päevas 1 korra ja siis jääb ka vahest pool taldrikut alles.Vedelikku,apelsini mahla ja vett,tarbin päevas umbes 2L.

Koguaeg on paha ja imelik olla kõhus.Kui vastu tahtmist süüa proovin midagi siis ma ei suuda sest hakkab veel halvem.

...........

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kommenteerimiseks logi sisse või loo konto

You need to be a member in order to leave a comment

Loo konto

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Logi sisse

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×