Jump to content
tahan peenemaks

palun abi!!

Recommended Posts

Olen siin päris uus. Tahaksin kuulda Teie arvamusi, kogemusi teadmisi. Minu mure on, et olen viimase talvega kõvasti paisunud. Nüüd on kevad peas ja tahaks väiksema numbriga riideid kanda ja eelmise suve asju selga saada.

Olen tegelenud shapinguga, jälginud toitumist täpselt ja olnud korralik. Praegu tantsin 2x nädalas flamenkot.

Tava elus liigun suhteliselt vähe.

Püüan õhtul peale kuut mitte süüa, see on asi mis on seni veidi aidanud.

Tahaksin küsida ja saada infot:

- kuidas peaksin toituma (seda tean, et kaloreid peab rohkem kulutama kui sööma)

- milliseid harjutusi tegema näiteks jõusaalis ja millise koormusega alustama. Peenemaks tahaks saada eelkõige kõhtu, tagumikku, reisi ja sääri.

Kõigile tänulik!!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

1) Kõige parem oleks tellida toitumiskava profesionaalidelt .

2) Kui sa mõtled peenemaks saamise all rasva maha saamist, siis rasvaprotsenti tuleb alandada kehas tervikuna, effektiivset lokaalset rasvapõletust ei ole.

Peale jõusaali peaks tegema ikka aeroobset trenni ka ! Üks parimatest variantidest intervalltreening.

Aga ei tea, kas ma olen ainuke, kellele tundub et mitte peale kella kuut mitte söömine tundub kerge ülepingutamisena :lol: ?

Ja jõusaalis peaksid tegema siis natuke kergemate raskustega seeriaid ja rohkem kordusi (relieefi).

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Peale kella 6te mitte söömine on kahe otsaga asi- 1. jah energiat et saada juurde 2. ainevahetuse intensiivsus kannatab

Just ainevahetus ongi kaalualandamisel põhiline, kuna nälgimine tekitab svammi efekti ( pärast keha kogub sama tagasi).

Soovitaksin lasta just endale mõeldud toitumiskava koostada - arvesse võttes füüsilist koormust ja muid keha iseärasusi , selline kulutus ei ole suur ja keha tänab tagantjärgi veel kaua kaua...

Parimat soovides...

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Salenemiseks soovitatakse hoida seeriates kordusi vahemikus 12...15. Oluline on, et kavas oleks jalalihaste treening sees, sest need on keha suurimad lihased ning kulutavad kõige enam energiat. Lisaks annavad need närvisüsteemile kõige kergemini teada, et oleks aeg ainevahetust kiirendada.

Intensiivsuse koha pealt: tihti tehakse selline viga, et naistele antakse teha trenni väikeste raskustega või lihtsalt vähese intensiivsusega. Naised peavad samamoodi treenima intensiivselt, muidugi sõltuvalt eesmärgist. Raskused peavad olema progresseeruvad võimete piiri järgi, mitte viitsimise järgi. Selle idee seisneb selles, et lihaste treenimine ei ole ainult puhas energia põletamine, vaid närvisüsteemile teadaandmine, et oleks aeg ainevahetust intensiivistada. See kõik käib läbi hormonaalse ainevahetuse. Olulisteks tegurites on seal füsilise stressi tekkimisel kasvuhormooni kortisooli ja meessuguhormooni testosteroon suurem eritumine. Need sunnivad lihasmassi kasvama ning rasvapõletama.

Linnalegend, et kui sedasi treenid, siis oled varsti lihamägi on täielik crap. Naised ei saa lihtsalt sellist lihasmassi, nagu meestel on, koguda, sest nendel on looduse poolt antuna 25...30% vähem lihasmassi.

Järeldus: treeni julgelt ning intensiivselt oma unistuste keha nimel.

Kui kavas just jõusaaliga ennast vormi viia, siis tuleb ikkagist ka pärast kella 6-te natuke süüa. Kuid söö ainult aminohapete varude täiendamiseks valgurikkaid, energiavaeseid toite. Näiteks: kodujuust. Inimese keha tarbib aminohapped ära 3h jooksul pärast sissesöömist ja hakkab seejärel ammutama neid lihaste struktuurist. Siin foorumis soovitatakse viimane söögikord teha 2h enne magamaminekut.

Hea idee on käia jooksmas paralleelselt jõusaaliga, sest nende koosmõju on tunduvalt tugevam, kui eraldi neid trenne tehes.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Julgustuseks - mul oli/on sama olukord ja olen 2,5 kuud jõusaalis käinud. Lihastele mõjub suurepäraselt - kehajooned on selgemad. Kõik mõõdud on väiksemaks läinud, v.a. rinnaümbermõõt (ma ise ka ei tea kuidas see samaks on saanud jääda). Vööümbermõõt on umbes 6-7 cm väiksem. Kilodes on see siiski vaid 3-4 kg kaalukaotus, aga lihasmassi kasvatamise ajal ei pidanud kaal üldse langema, seega on see kah saavutus. Lisatrenni ma ei tee, sest ma ei ole siiani suutnud leida aeroobset, mis mu motivatsiooni ei murraks. No lihtsalt ei sobi ükski. Toitumist olen kah muutnud, et oleks rohkem toidukordi ja vähem küpsiseid, aga päris dieediks seda ei nimetaks. Jõusaal aitab. Ma teen nii suurte raskustega kui vähegi jaksan 15 kordust, viimase seeria teen suurema raskusega vähemalt 8 kordust.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×