Jump to content
AmAcC

valgud kadu???

Recommended Posts

kui toitumiskavas on sees lõuna söögi hulka kuuluv praetud hakkliha siis kas praadides läheb hakklihas osa kasulikke ained kaotsi ka nt. valke? toores hakklihas on muidu normaalselt valku 100 g kohta

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

just oligi ükspäev mõte, et milline on kadu toitainete töötlemisel.

Artiklist lugesin välja et muna ei kaota väärtust, on see nii? Kuid kas on vahet keedu / toorel munal peale selle et üks on tahke?

Niisamuti kas on vahet, kui hommikul omale kaerahelbe pudru teed -lisada kopatäis valgu pulbrit enne või peale kuumtöötlust?

:D

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
just oligi ükspäev mõte, et milline on kadu toitainete töötlemisel.

Artiklist lugesin välja et muna ei kaota väärtust, on see nii? Kuid kas on vahet keedu / toorel munal peale selle et üks on tahke?

Niisamuti kas on vahet, kui hommikul omale kaerahelbe pudru teed -lisada kopatäis valgu pulbrit enne või peale kuumtöötlust?

:D

Muna sisaldab valke, mis toimivad antifermendina - pidurdavad valkude omastamist organismi poolt. Kuumutamisel need valgud lagunevad ja munavalgud muutuvad kergemini omastatavaks.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Muna sisaldab valke, mis toimivad antifermendina - pidurdavad valkude omastamist organismi poolt. Kuumutamisel need valgud lagunevad ja munavalgud muutuvad kergemini omastatavaks.

Niiet kuumutatud muna on parem varjant kui toores muna isegi?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Niiet kuumutatud muna on parem varjant kui toores muna isegi?

Parim on tegelikult vedela kollasega keedetud muna;)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×