Jump to content
R.Tamm

Kulturismi maine

Recommended Posts

Üks sõber tegi kunagi jõusaali. Lõpuks müüs ta oma osaluse ära, sest ei suutnud kuulata enam kulturistide omavahelisi jutte. 99% käis jutt söögist. Ja niimoodi aastast aastasse. Nooremad rääkisid kellelegi vastu lõugu andmisest. Juba antud lõugadest ja veel andmata. Neid olen kah ise kuulnud.

Näide kah:

Kaks suhteliselt jämedat venda istuvad peale trenni saunalaval ja räägivad:

"kuule, tead, käisin laupäeval mingil saunakal, naised olid normaalsed, aga mehed täielikud jobud. Jube igav oli, aga siis läksime sauna. Meestel olid kõigil jumalast jämedad ketid kaelas! Tuli välja, et tegelikult olid jumalast normaalsed vennad!"

Teine mees noogutas mõistvalt.

Teine lugu. Pühendunud jõusaaliskäija, kellega koos töötasin, räägib mulle hommikust õhtuni lugusid sama stsenaariumi, kuid erinevate osalistega: keegi solvas teda mingitmoodi ja tema andis talle selleeest peksa. Nii mitu kuud järjest. Vahel rääkis ka naistest. Üks lugu oli hea, kui ta kirjeldas, kuidas ta ühe naise maha jättis, sellepärast et temaga polnud millestki rääkida...! Anna kannatust, mees valdas ise ainult ühte teemat.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Räägime ikka tipp-tasemest,mitte tervisesportlastest. B)

See on nüüd teema, milles ma ei suuda mingeid üldistusi teha, sest ma pole kursis tipp kulturistide ajumahuga.

Mida aga võin väita on see, et mulle tundub, et kui just tipp kulturisti eest ei ole mõtlema palgatud vastavat treenerit, siis on paratamatu, et ka kulturist peab endale selgeks tegema inimese organismi ja selle treenimise saladused tipp tasemel. Ja see tase, millel ta peab olema tasemel, on täiesti võrreldav kõrgema arsti teaduse tasemega.

Heaks näiteks antud vallas on Dave Draper (teistest kahjuks ei tea miskit väita). Mul tuleb postkasti igal nädalal üks tema "nädala postitus". Neid lugedes (ja ka tema raamatuid lugedes) olen veendunud, et tegemist on tipp tasemel spetsialistiga ja pealegi veel ka väga sügava mõtlemisega inimesega. Tema arusaamist inimese organismist võib vabalt võrrelda mõne keskmisest kõrgemal tasemel oleva (õppinud) spordiarstiga.

Rääkimata nö. tervisesportlase tasemel jõusaalis käivatest meestest (kelleks ka ennast pean), kellega olen saanud küll rääkida/mõtiskleda ükskõik, millisel teemal.

Selleks,et tipp-tasemel kulturistiks saada,on tõesti vaja teadmisi inimese anatoomiast,füsioloogiast,keemiast,spordimeditsiinist,biomehaanikast jne.

Muudetud kasutaja OldMan poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kulturismi maine...

See maine on paljuski meie enda teha. Paljud kritiseerijad on tavaliselt hädas oma isiklike probleemidega ning kulturismil kui spordialal ei ole sellega mitte mingit pistmist. Kahjuks on need neetud 80-date Astalavista filmid jätnud sügava jälje ja tobeda ettekujutuse atleetvõimlejatest siiani!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

astalavista filmid ei ole küll pole seotud kulturismiga. seda lihtsalt inimesed püüavad samastada. sama ka ju teiste spordialadega .

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Mina kuulsin oma 6elt halvustavaid s6nu, et naistele ei meeldi sellised mehed jne. Kui ytlesin, et ma teen seda enda pärast, et tunnen ennast siis paremini, siis tuli jutt, et pole ilus jne. jne. Ta enda mees käis ka natuke j6usaalis, 6de rääkis ja isegi mind kui algajat pani muigama see kuidas ta mees "trenni" tegi.- minu arvamus: 6el hakkas kade meel ;) tahtis, et ta mees oleks suurem :D

Eks kadedaks tee kyll, et vaata sellel on selline keha, aga minuarust peaks see panema trenni tegema ja asja t6siselt v6tma nähes midagi mis sulle meeldib ja mida austad ja kadestad ;)

Toidulisade ja dieedi kohta: K6ik peres ajasid kohe- tervisele kahjulik ja miks sa tahad oma tervist ära rikkuda noorelt. Yrita selgeks teha, et näed see mis teie arust nyyd tappev on, tegelikult hoiaks mind kauem tervena kui teie toitumine teid!

Toidulisade kohta v6iks keegi teema alustada, nende vastu on jah mingi "vimm".

Minul on jäänud asjast arvamus (millega ma v6in täiesti mööda panna) et näiteks proteiinipulber, see on umbes nagu mingist toidust proteiin välja v6etud ja yhte patta topitud, yhes6naga sama kraam mis sa kylmkapist munast näiteks saaksid ainult yhes kohas kuhjaga ja korraga!

Isegi siin foorumis käib koguaeg jutt, et puhas keemia ja bla! See ajab mindki juba segadusse, keegi v6iks rääkida!

Yks asi veel :P m6ned räägivad siin koguaeg mingi kulturismi vastasusest ja sellest, kui lollid need vennad olla v6ivad.

V6iks nii olla, et igayks paneb oma vanuse kuhugi kommentaari alla nurka, siis teaks kuidas kommentaari v6tta.

Näiteks teismelised on m6ningatele asjadele juba ilma p6hjuseta s6rgadega vastu!

Mine sa hullu tea.

Ilusat keha tahab igayks omada ja sellele vastu vaielda ei saa! V6i on keegi kes tahab inetu v6i tavapärase lodeva kehaga olla??

19

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tere!

Olen arusaanud et paljud saavad neist pulbritest valesti aru.Rääkisin klassivennale et ostan ka omale toidulisandeid see kohe rääkima et mina küll ei ostaks seda keemiat kas tahad mingeid neeru või maksa vigastusi saada.Ütlesin et loll jutt mis see proteiin sulle ikka teeb ka toidud sisaldavad ju kõiki neid aineid mida pulbri näol ostan.Äkki peaksin ültse siis mitte sööma. ;)

Las meie treenijad jääme oma asjade juurde las räägivad kuid nad peaksid siis ikkagi teadma seda et nendest pulbritest pole midagi halba.(Kui süüa normaalselt neid mitte liiga pelju.) :D

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Mul ka terve pere rääkis kui esimese proteiinikotiga koju tulin et miks sa oma tervist rikud ja nii edasi. Nüüd siis olen suutnud neile poole aastaga selgeks teha et see ei ole halb ja see on rasket trenni tehes hädavajalik. Ei saa aru jah et miks proteiini või kreatiini kohe steroidide alla liigitatakse. Pinda käivad sellised inimesed kes asjast midagi ei jaga ja siis mõlisevad. Seda ütlevad ka inimesed tõesti tihti et kulturistid on inetud ja hirmsad. a ma arvan et see hirm on rohkem aukartus ja inetuks sõimamine on puhtalt kadedusest inimeste poolt kes ise ei viitsi peale arvuti või teleka taga istumise midagi tarka teha ja siis endale sisestavad et kellele seda lihast ikka vaja ja sakulihas ongi parem ;)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Mulle tundub, et need, kes halvustavalt suhtuvad ei ole reaalselt selle alaga kokku puutunud (ei ole jõusaalis käinud). Sellist laus-negatiivset suhtumist olen ise märganud ainult väga madala intellektiga seltskonnas.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Üldiselt minu kogemuste põhjal peavad paljud naised kulturismi isegi jälgiks ja ütlevad, et see on nii haige jne...aga üldiselt pole see jahh millegipärast väga tunnustatud spordiala...võibolla sellepärast et ebapropotsionaalseid kehavorme peetakse keemia tulemuseks jne

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Äkki on kulturismi vastumeelsuse põhjuseks nõuka aeg, mil see keelatud oli? Rahval ikka veel kuskil alateadvuses tiksub, et keelatud=paha? Välismaal ei ole see vastumeelsus nii suur(Saksamaal ntx).

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

jõusaalis käimine on väga pop ala. Seetõttu käib seal absoluutselt igat sorti rahvast. Mõned tervise pärast, mõned välimuse pärast, mõned aga niisama aega viitmas....mõned jällegi sellepärast, et saada kõvasti jõudu, et õhtul klubis kellegile peale lennata või siis "minul on suurem kui sul"

aga üldiselt jah.... isegi mina tellisin protekat paar aastat tagasi sõbra kaudu, kuna ei tahtnud, et teadetis koju postkasti jõuab. Ema oleks selle lihtsalt konfiskeerinud ja isa samuti ei poolda selliseid asju.

jõusaalis käib igasuguseid ja eks ikka tõrv rikub mee ära ;)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Äkki tegemist on mingisuguse kadedusega.Inimesed kellel puuduvad absoluutselt teadmised antud valdkonnas räägivad tihti halvustavalt kulturismist ja jõsaalis käimisest.Siin kohal tervitaks neid kõiki!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Arvan samuti, et see on kadeduse pisik, mis inimesed paneb kulturismi halvustama. Näiteks endalgi "sõpru", kes reageerivad sõnapaarile: "Ma trenni" järgmiselt:

1) Hull mõte käia seal nii palju, võta parem selle raha eest paari õlli (nagu, daa :S, tüüp, kes seda juttu räägib surub ise mingi 50 kg ja istub päev läbi oma kalli arvuti taga)

2) Valk???????????????? misasja, hulluks läind- "mega keemiat" ajad sisse endale varsti ei tea mis kõik hädad mul peavad tulema (dugh! mis ma teha saan, kui korralikust toidust ja oma niigi väiksest valgunatukesest lugu pean, pole minu süü see, et keegi teine võileibadest toitub ja seda väga õigeks peab)

Vanematega endal kah see jama, et keelavad valku süüa. Alles hiljuti jälle oli meil debatt, kus üritasin selgeks teha, et see on toit nagu iga teinegi, ainult, et kvaliteetsem (asjata ;) )

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Üks tähelepanek ka minu poolt. Nimelt olen mitmes jõusaalis (täpsemalt kolmes) täheldanud, et on mingi kindel "gäng" tüüpe, kes käivad loobivad natuke raskusi ja siis peksavad oskamatult poksikotti - kõvasti ja valesti. Ma mõistan, et kiirust on vaja arendada, kasvõi enesekaitseks (mitte "Attis" kellegi "ära tagumiseks") ,aga elementaarsed teadmised kuidas lüüa + katta end löökide eest, võiks enne siiski omandada.

Koti tagumise juurde käivad ka jutud eelpool mainitud "juba üles löödud ja löömata lõugadest" + kindlasti mingid "ägedad" läbud kuskil klubis, millest tekib mul küsimus, et kui reaalne on mul oht sattuda kuskil kokku mõne sellise tegelasega ? Natuke hirmutav mõte kohati. Arvan, et sellised tegelased jätavad ka jõusaalile / kulturismile oma pleki.

Seoses toidulisanditega on mul tunne, et keskmine eestlane ei tea, et ka tema poolt tunnustatud ükskõik milline tõsine sportlane (maletajad ehk mitte ;) ) tarbib toidulisandeid. Näiteks Erki Nool on tugev spordipoiss lihtsalt avalikkuse silmis (õige mees ühesõnaga). Ja siis on need mingisugused kulturistid, kes endale mingit jama sisse ajavad.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kopin siia osa ühest oma postist enam-vähem sama teema kohta!!!

Mingil imelikul põhjusel pole see ala Eestis eriti pop. Loomulikult kulturism erineb ka nö. tavalistest spordialadest nati, aga see ei tohiks ju põhjus olla unsure.gif Tohutu vaev, mida nad näevad ja tähelepanu nulli lähedane...

Üks asi, millest tahaks veel rääkida... Kulturism on vist ainuke spordiala Eestis, mille kohta saab nõu küsida ala absoluutsete tippude käest, ehk siis siitsamast foorumist! Kas on olemas mõni netileht, kus saab nt. Erki Noole käest küsida kümnevõistluse trenni kohta või Veerpalu õpetaks, kuidas parem on ja kasulikum... hui on, ma arvan! Siikohal tänakski Hr. Kalmust, Hr Kiivikast ja ka muid teadjaid, kes selle foorumi asjalikuks muudavad ja loodan, et nad ka tulevikus sama agarad on!

Pakuks ise ka hea meelega Teile laval konkurentsi, aga hilja vist mul asjaga alustada 28-selt tongue.gif, õigemini olen nati üle poole aasta teinud. Tegutsen rohkem hobikorras, enda jaoks! Ja kui siiani pole ühtegi võistlust vaatamas veel käind, siis tulevikus teen seda kindlasti!

Edu kõigile!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Aga kas kulturismiga seonduv treenimine ei ole suht universaalne asi kui kasutada seda teiste spordialade juures. Yhegi kaugushyppaja kallal ei vinguta, kui ta lihaseid treenib, yksk6ik mis spordiala trenn on koguaeg vajalik (fyysilised spordialad), miks inimesed siis ei näe kulturismis ideaali?

Mul vanemad rahulikuks läinud selle pulbri koha pealt ;) 6emees kes odaviskaja kasutas ka värke jne. Niiet selgus majas :D

Tooge m6ni näide vanematele kellegi vanema ja targema varal.

PS. Miks mitte kysida siit samast foorumist tippude käest n6u, kui tegeled kasv6i kymnev6istlusega ;)

Muudetud kasutaja ronija poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Minu silmis on kulturismi maine langenud just noorte seas.Paljud noored algajad hakkavad oma väheste lihastega kekutama ja nendest igale poole pilte üles toppima.Minu arust ei ole see küll eriti lahe, et sellest kohe igalpool kuulutatakse.

Loomulikult, tore, et trenni teed, aga ära hakka seda igale ühele nina alla toppima.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Olen vormeliga päri. Ka mulle ei meeldi sellised edevad tühikargajad, kes enda musklitega uhkustavad ja kekutavad. Lihased olgu enda, mitte teiste ees uhkustamiseks. Ei ole minu jaoks musklid küll mingi asi, mille pärast teisi imetleda. Kui ikka inimene on loll, siis mida ma tast ikka imetlen.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Vaatan, et mõnedel on eriti imelikud sõbrad/tuttavad, kes räägivad, et jõusaalis käimine on haige jne. Endal küll vastavad kogemused puuduvad. Vastupidi-jõusaalis treenimine on just tunnustatud tegevus

Aga muidugi, näiteid võib tuua igasuguseid. Kõikidel aladel võib leida primitiimsema mõtlemisega inimesi - olgu siis riigi juhtimise, firma juhtimise, aga ka teaduses (!), hariduse vallas. No mis ime see siis on, kui leiame ka jõusaalides neid. Pealegi iga uus asi muudab inimese (ka haritud inimese) lapseks, kui see uus köidab inimese kogu tähelepanu mingil konkreetsel hetkel.

Mõttetu võrdlus. Loomulikult võib ka sellistel töökohtadel lihtsa mõtlemisega inimesi leida, aga mitte nii massilisel hulgal, kui jõusaalist. Selles ongi kogu loo mõte. Paraku on see tõsiasi, et valdavalt iseloomustab jõusaalis käijaid madal intelligentsus. Muidugi on ka erandeid...

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×