Jump to content
loikam

Valulik kõõlus

Recommended Posts

Tere!

Viimasel ajal olen jõusaali trenni kõrvalt ka jooksmas käinud, kuna eesmärgiks on osaleda Tartu jooksumaratonil 08.05.2005. Kuid nüüd on peale viimaseid jookse paremal jalal achilleuse kõõlus valulik olnud. Peale viimast jooksu oli õhtul jalg väga imelik: jalga liigutades toimub nagu millegi hõõrdumine, kuid see pole valulik.

Jooksmas olen käinud kokku 5 korda kahe nädala jooksul. Jooksuotsad on olnud 45-60 min pikad, vahepeal natuke kõmpimist ka.

Küsimus ongi nüüd selline, et kas keegi oskab öelda millega täpselt tegu, mille tägajäreltekkinud ja kuidas seda võimalikult kiiresti lahendada, sest endiselt oleks plaan Tartusse jooksma minna.

Abistavaid vastuseid oodates ja ette tänades Hannu!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Selle probleemiga pöördu spordiarsti poole,saad õige ravi ka koheselt.Siin foorumis ei saa nagu nii õiget diagnoosi panna.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Külma peale valu vastu. Ööseks jalg lae alla paistetuse vastu. Väike venitus/soojendus enne jooksu. Normaalsed jalanõud. Koormust vähemaks. Kui paari nädalaga üle pole läinud siis arsti juurde. Spordiarsti juurde pole ehk kõige lihtsam pääseda. Alustuseks käib perearst ka, kuigi ega kummaltki eriti paremat fraasi naljalt välja ei pigista kui ainult: "Pane külma peale".

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ei saa su kirjutisest aru,kas oled ikka ka eelmistel aastatel jooksuga nii tõsiselt tegelenud või on see selle aasta idee....

Tihti peale pikka talvist jõusaali perioodi on kõõlused oma konsistentsist tihedamad,elastsus väheneb kuna lihas ei saa piisavalt kiiruslikku jõudu...

Seega pole kõõlus valmis-harjunud sedavõrd kiireks kontrahheerumiseks..

Soovitan sul kasutada väikest kõrgendust kanna all...see aitab lihasel ja tema tööd kontrollival kõõlusel harjuda jooksuga kaasnevate põrutuste ja liikumisamplituudiga..

Ja kui oled jõusaalis kaalu juurde kogunud..siis seda enam...Jõudu!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Sõjaväes tuli saabastega asfaldil jooksmisest paljudel selline jama: Hommikul olid kõõlused kanged ja valusad, päevapeale läks üle. Kui näpuvahel pigistasid, siis krudises. Diagnoosiks pandi mingi põletik, anti fastum geeli ja kui ise peale ajasid anti jooksmisest vabastus kah mõneks päevaks. Suurt probleemi sellest med. personal igatahes ei teinud. Pika jutu kokkuvõtteks siis niipalju, et kõõlusejamad tulenevad üldiselt põrutusest- vaata endale paremad jalanõud ja jookse pehmel pinnasel, siis peaks asi paranema.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Eelnevalt vastanutele niipalju lisaks, et jooksmisega seotud toimingutega puutun rohkemal või vähemal määral kokku praktiliselt aastaringselt, eeskätt korvpalliga.Aga otseselt jooksmisega olen tegelenud vahel harva ja siis ka väga lühikest perioodi. Möödunud talvel oli pikem periood:jooksin mingi aeg regulaarselt nädalas 1x15-20 minutit; kuid kuivõrd seda trenniks saab nimetada see on juba iseasi.

Ise kaldun vastuste järgi sellele, et viga jalatsites: need mingid suht odavad vuhvlid.

Aga küsiks sellist asja, et kas jala sidumine ka kuidagi aitaks ja kas külma pealepanekul on enam mõtet.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Külm pole kunagi kahjuks(peaksid teadma kui kossu mängid)...aga otsest vajadust pole kui ei esine mingit turset....sidumisega(teipimisega) teed aga endale "karuteene"...

Muudetud kasutaja Fysio poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×