Jump to content
Axl

Kuidas on õige?

Recommended Posts

Olen oma treeningu jaganud kahele päevale:

1. päev: rind, triitseps, õlg.

2. päev: selg, biitseps, jalad.

Lihasgruppide vahele jääb 96 tundi puhkust enne kui teen sama lihasgruppi uuesti. Kas oleks õigem teha 2 päeva järjest või teha vahepeal ka üks puhkepäev? Kas olen üldse jaganud lihasgrupid päevade peale õigesti?

Kas on õigem teha järjest kõik harjutused ühele lihasele (näiteks harjutused rinnale, siis triitsepsile ja siis õlgadele või läbisegi)?

Mul on ka toitumisega probleeme. Kaalun 90 kg, aga ei saa kuidagi söödud 5 korda päevas. Proovisin aga tuli hull kõht ette. Praegu söön 3 korda päevas ja ausalt öeldes pole ka rohkem isu. Olen kuulnud, et see võib olla tingitud väga aeglasest ainevahetusest. Mõtlesin et äkki prooviks valgupulbreid. Äkki oskab keegi midagi head soovitada.

Tuli palju küsimusi, aga loodan, et keegi viitsi ka vastata. Ette tänades.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Guest Pistrik

Kui teed kahe paäeva kaupa, siis tekib väga kiiresti ülekoormus(kui just ei kasuta kreatiini või glutamiini). Vahepealne päevane auk, aga laseb eelnevalt treenitud lihastel liiga kaua puhata-areng aeglustub. Soovitan teha 3korda nädalas hoopis trenni Nt: E,K,R

Jalgu treenid ainult reedel.

rind triitseps ja õlg-kõik need kolm on kasutusel, kui teed lamades surumist. See väsitab kiiresti triitsepsi ära ja kuklalt surumine tuleb väga sitasti välja siis.

Läbisegi on parem. Lihased saavad pikemalt puhata, treeningkoormus ei linge niivõrd palju.

Kui ei taha rohkem süüa-ära söö.

Ainevahetuse kiirust annab treenida vastupidavus aladega. Nt: pikamaa jooks või pikamaaujumine. "Pikk" maa ei ole 2, 3 või 5 km vaid min.10km jooksmises. Ujumises pole mõtet alla 1km üldse ujuda lootes kiirendada ainevahetuse tööd.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Õigesti või mitte, kõik see sõltub sellest milline on sinu treeningu eesmärk; on see kaalu vähendamine, massi lisamine, olla lihtsalt sportlik jne. Kui ma õieti aru sain oli probleemiks ülekaal. Sellisel juhul peaksid pöörama tähelepanu ka aeroobsele tegevusele, kuid see ei peaks olema jooksmine- liiga intensiivne, paremini sobib käimine kiire sammuga. 3-4x nädalas a`30-60 min. Jõutreening võib olla jaotatuna kahele päevale, aga jalgu ma teise päeva lõppu ei paneks. Jalad teeksin ühel päeval ja ülakeha teisel. Jalgade treening võtab ära suure hulga energiat ja kui teha seda peale selga, mis on samuti suur lihasrühm, siis lihtsalt ei jõua korralikult teha. 5X päevas süüa ei tähenda seda, et iga kord peaks ennast kurguni täis vedama. Hakka nädal- nädala järel toidukordade arvu suurendama ja vähenda toidu portsjonite hulka. Põhitoidukordade vahele kui neid on kolm, tee kaks valgusheik( Protein NO1 VÕI Lemon Super kummagi juurde võid süüa ühe banaani, et saada ka süsivesikuid). Lühidalt kõik.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

On ikka räägitud et massi lisamisel on vaja süüa valku umbes 2gr kehakilogrammi kohta! Ehk kui ma kaalun 90kg siis oleks mul 180gr valku päevas vaja. Aga kas need valgusheigid kuuluvad sinna 180gr sisse või on need veel extra?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

need sheigid lähevad muidugi sisse !

sa arvuta enda toidukogus välja, ilma sheigita läheks päris rõvedaks ;)

nt:

herkulapuder+juustusingitäisteravõileib+jogurt

praad(kala, kana, veis)

kohupiimapakk /tuunikala, teraleib

praad(kala, kana, veis)

Selline päevamenüü annab aint.120 valku, mistõttu on kaks 30g sheiki päris vajalikud, et 200 täis saada (minul)

Sest kui sa ommikust õhtuni tuunikala sööd, hakkab ikka rõvedalt üle viskama !

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

uuemal ajal arvatakse, et valku ei ole vaja süüa väga palju. nagu vanasti söödi - 3g/kg. mina söön approx 150g valku päevas ja kaalun nats üle 90. ja areneb küll. ja suurem valgusöömine küll mingit lisatulemust ei ole andnud.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tänan. Võtan soovitused arvesse. Oleks veel üks küsimus. Teen praegu kõhule tavaliselt 2, vahel 1 kord nädalas 3-4 seeriat 12-15 korda lisaraskusega. Olen kuulnud väga palju erinevaid arvamusi kuidas kõhule teha. Kuidas oleks siiski õige? Praegu ei tundu kõhulihased eriti arenevat. Eesmärk on ikka massi kasvatamine.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×