KennyLumiste 0 Teavita postitusest Postitas Mai 12, 2009 digestive küpsiseid3-4 muna (mina panin 1 terve ja 3 valget)3 pakki toorjuustu(philadelphia, exquisa, rama) üks nendest on alati soodukas (üldiselt TERE toorjuust tuleb kõige soodsam)suhkrut, vaniljesuhkrut (mina asendasin suhkru suhkruasendajaga, muidu oleks liiga magus tulnud)võidu. 10-15 küpsist purustad hästi peeneks ja segad kokku ca 80g sulatatud võiga. Lisad ka nats suhkrut ja surud selle segu 24 või 28 diameetrise koogivormi põhja ja paned külmkappi seisma kuni teed segu.Mikserdad toorjuustu, u. 50g toasooja või, munad ja maitsejärgi suhkru kokku ja kallad küpsisepõhjale.Seejärel ahju 200kraadi u. 35-40min. Tavaliselt süüakse seda külmalt, aga soojalt ka väga hea. Peale paned toormoosi näiteks.Nii pruun nagu pildil kook olema ei pea Loodan, et andestate kuna see oli minu esimene kord seda kooki küpsetada Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
Aile 1 Teavita postitusest Postitas Mai 12, 2009 Proovi siis juba seda ka... kleebin sulle toidutare.ee st.Nigella küpsetamata kirsi-juustukookAllikas: Nigella ekspressAutor: Nigella LawsonSee retsept on kummutanud ühe minu eluaegse eelarvamuse, mis on iseenesest hea, aga rahutukstegev. Olin veendunud, et õige juustukook on korralik küpsetatud juustukook, aga ma ei ole selles enam nii kindel. Kogus Koostis- ja maitseained 3 dl purustatud täisteraküpsised (Digestive) 2 sl suhkur 75 g pehme või 300 g toorjuust 60 g tuhksuhkur 1 tl vanilliekstrakt 0.5 tl Sidrunimahl 2.5 dl Vahukoor 300 g musta kirsi konfitüür KOMMENTAARID (12)Foto: nigella.comValmistusaeg:Ettevalmistusaeg: 20 minOoteaeg: 3 tSee "vale" küpsetamata juustukook, mis 1970ndatel serveerimislaudadel figureeris, on mind täiesti ära võlunud. See kook on kerge, temas on teravust ja ta on jaburalt hea. Kuna ta ka valmib kiiresti ja lihtsalt, on veelgi rohkem põhjust rõõmu tunda. Mis kirsikomponenti puutub, siis ise kasutan üht Prantsuse kirsihoidist, millele pole suhkrut lisatud, ja üldiselt võiks suhkruga moosist hoiduda. Kui on kirsihooaeg, võid koogi katta hoopis mõne peotäie värskete kirssidega.Valmistamine: Purusta küpsiseid köögikombainis, kuni need hakkavad puruks muutuma, siis lisa suhkur ja või ning sega segu ühtlaseks. Samuti võid purustatud täisteraküpsised kausis puulusika abil või ja suhkruga segada.Suru segu 20 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi, surudes ääri veidi kõrgemale.Sega kausis toorjuust, tuhksuhkur, vanilliekstrakt ja sidrunimahl ühtlaseks massiks.Löö vahukoor õrnalt vahtu ja lisa toorjuustusegule.Tõsta juustukoogi täidis küpsisepõhjale, silu spaatli abil pealt siledaks ja pane 3 tunniks või terveks ööks külmkappi.Kui oled valmis serveerima, vabasta juustukook vormi seest ja määri peale musta kirsi konfitüüri.6-8 sööjale. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides