Jump to content
Sport

Treeningkava ja toitumine.

Recommended Posts

Sooviksin asjalikke soovitusi ja parandusi! Olen 16 a ja kaalun 69 kg

1) Trenni teen 3 korda nädalas. Esmaspäev, neljapäev ja laupäev. Esmaspäev= rind ja biitseps.

Neljapäev= rind ja triitseps.

Laupäev= õlg, kael ja üldiselt laupäev varieerin mitmete harjutustega. + iga päev teen selga ja kõhulihaseid.

2)Toitumine

7.00 - erinevad pudrud, tavaline jogurt müsliga, võileivad ja piim (2.5%)

11.00-12.00 - erinevad kohupiima tooted (kohukesed, kohupiim rosinatega)

15.00 - liha, piim, kiivid ja banaanid, kartul ja salat.

19.00 - võileivad, piim (2.5%)

22.00 - rosinad, jogurt müsliga.

Peaks mainima, et olen kiire ainevahetusega ja hetkel on eesmärgiks lihasmassi kasvatamine.

Võileivad= Rukkipala leib, juust või vorst. Treeningpäeval: Enne trenni kreatiini,süsivesikute ja mahla sheik. Peale trenni kreatiini, whey lemon super`i , süsivesikute ja mahla sheik. Ja õhtul kella 23.00 paiku üks nn Night Time Protein` i sheik.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Guest bohemianrhapsody

1) No offence, aga sa treenid kaela aga jalgu ei treeni??? Treeni jalgu ka.

2 x nädalas rinda? On sel mingi põhjus või arvad et siis kasvab kiiremini kui rohkem teed? Ok, ok esmaspäeval või siis neljapäeval teeksin rinna asemel korralikult selga (1 kord nädalas).

2) No niipalju kui mina oskan öelda, õhtused võileivad, jogurt, müsli, rosinad võiksid ära jätta või varem süüa. Rohkem valku söö õhtul (kohupiim, kodujuust jms).

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Jalatrenni kohta nii palju,et selle loodan ma saada trennis. Käin kergejõustikus samuti. Ja selja kohta lugesin ,et seda tuleb 2korda nädalas vähemalt teha...

Rinna kohta teen 2 korda kuna kava näeb seda ette.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Guest bohemianrhapsody

Mis kava? Rinda teed kava järgi, aga jalatrenni viskad ükskõikselt välja...

Ok ole tugev ja mine magama hilja on juba!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

* kaal (69kg) ei näita ilma pikkuseta midagi

* kui tahad lihast söö rohkem eriti kui oled kiire ainevahetusega siis õieti süües on tulemused kiired tulema (mina olen ka kiire ainevahetusega - söön 8x päevas ja kasvatan u. 2kg lihast kuus). ja söö enne magamaminekut või tee sheik - ja öösel kell 4 näiteks üks sheik sisse.

* treeni raskelt - rinda (surumine) selga (jõutõmme, lõuatõmme) jalgu (kükke).

Arnold Schwarzenegger tegi tõmmet ja kükke nii et pilt oli taskus...

* käsi ei ole mõtet treenida kui tahad suuri käsi - mina olen kätt (ümbermõõtu) kasvatanud 6 kuuga 3cm ilma et ma biitsepsi/triitsepsi trenni teeks no kuid vahel tuleb ka seda ette. Kõik on tulnud rasketest kompleksharjutustest.

* maga palju - kui on aega ja und tee kohe üks uinak

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tõesti pikkus jäi lisamata, andestust :) , 182 cm olen pikk. Öise sheigi ma võtan, see ongi nn Night Time Protein või ka Time Release, ehk siis aeglase imendumisega protein. Alguses võtsin jah seda 3-4 ajal sisse, aga siis tuli pähe, et see ongi ju aeglase imendumisega ja tekib probleem, et ta ei suuda vajalikul ajal ära imenduda, viimastel magamis tundidel. ?!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kas minul on kah tegemist kiire ainevahetusega: Hakkasin 1 kuu hullult sööma, igapäev, iga 2 tunni tagant sõin kõhu täis. Siis tõusis kaal kohe 55>60'ni. A kohe kui söömine järele jätta( mitte täiesti täis süüa) siis kaal langeb - 58 hetkel. Tundub nagu roojamass ainult kaaluks. Sest peale paari kolme päeva on kaal jälle 58 ringis. Hetkel tõuseb söömiste ajal 60'ni.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kehatüüpi arvestades ei ole tõenäoliselt probleemiks ka õhtused süsivesikud, imestama paneb hoopis see, et vastajate seas on mehi kes saavad kuus juurde 2kg lihaseid? See on uskumatu progress, meie seas on kaaskaodanike seas on kasvamas uus Eesti Ron.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tagasi teema juurde, siis öine shake võiks ikka öösel olla, mitte tunnise vahega peale järjekordset söögiaega, õhtul jah siiski proovi süüa aeglasemini imenduvaid süsivesikuid, teratooteid, mitte lihtsuhkruid. Kõhtu pole vaja ka nii palju treenida, jalgu on kindlasti viimane aeg oma programmi lülitada.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

tank... viitsid äkki oma menüüd täpselt kirjeldada... arvan, et endal oleks vaja ka söögikorrad nii kõrgele saada, aga mitte ei suuda üle 6 korra süüa päeavas (7 korda kui öösel sheik ka võtta). Eriti raskelt lähevad kompleksüsivesikud ja igasugune liha. Äkki saan su menüüst õppust võtta. Või on sul lihtsalt nii hea isu, et muudkui sööks vahet pole mida?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Selge, tänan väga, pole probleem. Joon oma sheigi siis ikka öösel.

Kas on midagi mida veel lisada võiks toitumisse? Ja mida poest osta, kui just pole võimalik kodus süüa valmistada?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

OK tunnistan et kui kuus tuleb ette läbu või rohkem siis lähevad söömine ja enesetunne paigast ja seega peab kasv kannatama... :) aga püüan üldiselt läbudest eemal püsida. Pärast on suured süümekad - poleks joonud oleks suurem ja tugevam ;)

Mis puutub sööki siis kindlat menüd pole kuid avastasin et piimatooted seedivad kiiremini ära kui munad ja liha. Seega saan süüa n. kohupiima 1,5-2 tunniste vahedega samas kui liha seedimine nõuab 2,5-3,5 tundi...

*NÄTS - mälun pidevalt - kiirendab märgatavalt seedimist, vähemalt minu puhul.

*Öösel ikka 2 korda ärgata (et sheiki juua) on raske kuigi olen seda ka teinud ja vahel teen veel pärast eriti rasket trenni.

* Kunagi sõin väga palju mune - hakkas üle viskama siiani ei taha nähagi - nüüd üle korra päevas mune ei söö (lülitan maitseelundid välja).

* Liha on hea seda söön rohkem kui kord päevas.

* Aga lemmikud on kohupiima kreemid või siis tavaline kohupiim (segan moosiga).

Kool küll segab kõvasti aga samas võimaldab tasuta jõusaali :D - seega võtan pikemal päeval veel oma kohupiimakreemi topsi kaasa kui lõunast ei jätku kooli lõpuni vastupidamiseks. Kui kellegile ei jääb minu söömine ette siis saadan nad....

Nojah kaalu on tulnud - ma usun et see on lihas kuna kõhu kõige paksem nahavolt (naba kõrval) on u. 7mm paari mm kõikunisega olnud.

Siiski pole veel endaga piisavalt rahul... tuleb veel kasvada ja areneda...

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ise soovitan kohupiimakreeme asendada siiski lahja kohupiimaga, võid ise segada jogurti või puuviljaga. Samuti kodujuustu, nende toodete valguprotsent on märgatavalt kõrgem kui kohupiimakreemidel.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Täitsa nõus, et piimatooteid on kergem seedida. Need on ainsad asja, mis mul veel kergelt lähevad - piim, kohupiim ja jogurt. Just kohupiim segatud puuviljaga, nagu Ott ütles, on hea kerge alla libistada. Sellepärast tulebki mul enamus tavatoidu valgust piimast. Aga hakkasin kartma, et see on äkki liiga ühekülgne. Munade söömise lõpetasin pärast pooleaastast treeningut. Sellel ajal sai 5 muna päevas võetud, mis ei ole ka veel eriti palju, aga ikka ajas lõpuks öökima. Alates eilsest üritan uuesti muna tagasi menüüsse panna. Aga lihast tuleb napilt 30g valku päevas. Et kas võib äkki siin probleem olla? Kui söön 30g lihavalku, 90g piimavalku ja 60 g shkeikidest valku päevas, kas siis pole mitte proportsioonid paigast? (kaal 77 ehk 2,3g per keha kg teoreetiliselt, ehk kogus peaks muidu piisav olema).

Ja muidugi igavene probleem kompleksüsivesikute saamisega. Kartulit, makarone, riisi suudan ainult korra päevas süüa korralikus koguses (u. 100g süsivesikud).

Aga proovin seda nätsu närimise asja... äkki atiab:)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

õnnelikud mehed olete, majanduslikus mõttes, kui kaal on 70-80 kg ...

Pole väga keeruline 2-3 g valku sisse ajada. Palju keerulisem on seda teha ntx. minul - kaal hetkel 122 kg millest 5-8 kg oleks vaja kiiremas korras maha võtta :)

Katsu päevas sisse ajada 30-350 g valku ...

Lisaks sellele et seda on keeruline organiseerida on see rõvedalt kallis lõbu - päevas läheb mul ainuyksi söömise peale 150-200 eeki ja pean mainima et minu rahakott ei ole just väga õnnelik ...

Kui mõni raske mees viskaks enda söögiplaani siia oleks hea, ehk saab mõne hea idee ...

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

ja õnnelik oled tõepoolest - mul piisab sellest kui ma söön 4x päevas ja kaal hakkab vaikselt kaduma... minu puhul on ainult olnud progress hea. kõik muud näitajad on siiani viletsad (sest ma alustasin üsna madalalt - ma olin ikka kuradi kõhna). Kui teine pool aastat sama hea progress on siis olen alles normaalne....

Mis puutub valku siis üritan olla suht vaheldusrikas kord päevas vähemalt 4 (suurus XLvõi XXL tempel) munast koosneva eine süüa. Samas ikka liha ka sisse ajada. Ja samuti kala sült ja tarretis, kuid viimased 2 ei satu just iga päev toidulauale.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

mul on jälle see mure et pean hoolega valima mida söön, nagu nats lõdvemalt asja võtta nii on kaal 130 peal, ja lisandub loomulikult rasv ...

Ise söön päevas ntx. palju palju kana/kala(250-300g) , joon 1,5-2 liitrit piima ... + 3 tavalist toidukorda ...

Yhe toidukorrana kasutan palju seda säästuka purustatud tuunikala(oli vist tuunikala ?)

8,6 maksab - päris odav toidukord(140 g ilma karbita)

palju ostan ka rasvata kohupiima, korraga sisse ja hind jällegi aint 9 eeki/1 kord.

Palju olen teinud nii et ostan näiteks 2 kilo kanafileed ja viskan selle korraga ahju ja siis hea iga päev 100-200 g võtta, ei pea iga päev kypsetama.

Niipalju veel et hetkel teen peale pikka vigastust nn. lihasele tutvust koormustega aga normaalses treeningolekus sõin 8-10 toidukorda päevas ja see oli päris väsitav/kurnav ... kogu aeg(iga 2 -2,5 h tagant) närisin midagi ... ja hoolega pidi jälgima et rasva/sysivesikut palju ei saaks ...

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

kuidas sa seda kanaflleed ahjus teed? Ma ei ole veel avastanud küpsetatud liha, mis ka järgmisel päeval jahtunud ja seisnuna söödav oleks. Muutub selliseks kõvaks ja puiseks. Võibolla see mu küpsetusoskuse viga. Aga väga oleks vaja niisugust asja, sest igasugused rulaadid ja singid, mida külmalt süüa saab, on liiga vürtsika maitsega ja lähevad väga raskelt alla. Pluss nende valgusisaldusega on ka vilets nii et neid peab mõttetult palju sööma

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

ega ma ise teegi kui aus olla, naine teeb :)

Point on selles et ei tohi kuivalt teha:

Pane tykid kõrge servaga kypsetusnõusse ja kasta veidi kypsetamise ajal. Kui möll on valmis siis ylejäänud kaup las seisab selles vedelikus/kypsetusmahlas. Siis ta ei kuiva ära. Hoia seda muidugi kaanega nõus, kylmkapis. Mina eriti pepsi pole ja söön seda hiljem kylmalt aga võib ka mikroga soojaks enne lasta ...

Igastahes kuiv kyll pole ...

Kui sööd, nagu ytlesid, rulaadi ja sinki siis maksad ikka liiga palju pappi - kui sa seda muidugi ise ei valmista. Igastahes saad selle kanavärgi kordades odavamalt kätte + see on kõvasti kasulikum syya ...

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Mul oli sama mure! Kui ostsin terve kana, mis oli küpetuskotis ning tegin ahjus ära, siis oli rinnafilee väga mõnus ja mahlane. Kui aga ostsin eraldi fileed ning tegin ahjus, siis jah jube kuiv. Hakkasin siis proovima erinevaid variante, et jääks mahlasem. Tegin siis ükskord nii, et panin ahjupannile fooliumi peale ning jätsin pool kogemata pikemaks ajaks ahju. Pärast süües oli meeldiv üllatus- väga mahlane jäi. Ehk siis lühidalt: kui küpsetate ahjus, siis tehke vähe sügavamas anumas ning tõmmake foolium peale. Kui kana küpsenud seal 180 kraadi juures nii nagu peab umbes 30-35 minutit, siis ärge kana ahjust välja võtke ning jätke ka foolium pannile peale. Lihtsalt ahi tuleb välja lülitada. See jahtub seal ise maha. Hoidke kana seal mõned tunnid fooliumi all ning jääb super mahlane. Proovige!

Head isu:)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×