Jump to content

volts+

Kasutajad
  • Sisu loend

    15
  • Liitus

  • Viimati külastanud

Kogukonna Reputatsioon

0 Neutraalne

volts+

  • Tase
    Algaja
  • Sünnipäev 02.02.1964
  1. Bowling kui aeroobne treening

    Tänan, et ära tundsid! Panid näo, nime ja rahvuse kokku? Rahvusega panid küll natuke mööda aga ega seda sulle ette heita ka ei saa. Oletan, et järeldasid nimest? Tähendab oled meie kodulehel käinud? Trenni tegemisest veel niipalju, et olemegi amatöörid. Me tulime erinevatel eluperioodidel jõusaali, treenime erinevalt ja meil on erinevad eesmärgid. Üks meie sõnumeid oleks: Olenemata sinu füüsilistest võimetest, vanusest ja eesmärkidest võid sa alati enda füüsilise vormi jaoks midagi KASULIKU ära teha. Miks mitte minna näiteks spordisaali ja leida seal omale vastav tegevus. Meie ei propageeri otseselt kulturismi kuid arvame, et tegelemine sellega on huvitav ja kasulik. Kõigepealt algab see ju enda harimisest ja elementaarsetest teadmistest anatoomia vastu või vähemalt huvist selle vastu. Lisak ka toitumine. Ja pealegi mida rohkem terveid ja õnnelikke inimesi on meie ümber seda meeldivam on meil omal siin elada. Ja spordirahvas on hea seltskond! Muidugi kui ärid välja jätta!
  2. Bowling kui aeroobne treening

    Fotoka reklaamiks ei ole need pildid kindlasti head. See, et välguga pilte ei tehtud, oligi taotuslik (suhteliselt pikk säriaeg ja suure objektiivi avaga). Valgust, nagu isegi aru saate oli kuulsaalis täpselt niipalju, et ära ei eksiks. Rada ise on rohkem valgustatud. Usun, et fotokas siiski on hea, hinna-kvaliteedi suhetes. Kõik sõltub muidugi millega võrrelda. Kvaliteediga on nüüd nagu ta on, eks põhjus rohkem selles kes seda aparaati klõpsutas.
  3. Toidulisandite kaitseks ja teavituseks!

    Ega Argo ole ainuke kes seda toodet tarbib!?
  4. Toidulisandite kaitseks ja teavituseks!

    minult ei küsitud aga kommenteerin alumist osa: Argot ei peagi kommenteerima ja me ei peagi teda õigustama või halvustama. Igaüks vastutab oma tegude ja sõnade eest ise! Kas sina võtaksid kommenteerida Estonia laevahukku? On siis laevaga sõitmine halb? Minu arvamus: Et toidulisandid võivad sisaldada midagi rohkemat (keelatuid aineid) kui koostisosade kirjelduses märgitud oleks muidugi teoreetiliselt võimalik, kuid loogiliselt mitte eriti otstarbekas, sest tootja maine on tähtsam kui pettusest saadav kahtlane kasu. Ja kohtuvaidluste korral on kahjud laostavad.
  5. Toidulisandite kaitseks ja teavituseks!

    ainete kättesaamise nimel peab pingutama!: http://ap3.ee/article/2009/12/02/VIDEO_suhkrutaplus
  6. Toidulisandite kaitseks ja teavituseks!

    Muidugi võib: Elamine ongi kahjulik, lõppeb alati surmaga!
  7. Toidulisandite kaitseks ja teavituseks!

    Alustasid ju õigest otsast! Kõigepealt võikski trennis käima hakata. Hea oleks samas püstitada mingi eesmärk, siis on ka motivatsiooni asjaga tegeleda ja tõenöoliselt ei löödaks ka peale paari korrast käimist asjale käega. Edasi sõltub juba püstitatud eesmärkidest. Kui me räägime tervisespordist siis üldine eesmärk oleks olemasolevat tervisliku seisundit säilitada või parandada. kui me räägime juba mingite näitajatega võistlemisest siis peame arvestama ka teatud terviseriskidega. Looduses on huvitav seaduspärasus: ellu jäävad need kes suudavad uutes olukordades kohaneda. Sarnaselt toimib ka teatud osa inimese organismist; selleks et areneda peab toimuma pidev vana lammutamine ja uue ehitamine (võitlus sisuliselt). Lihastreening ongi midagi analoogset, käib lõhkumine mille tulemusena tekkivad uute ja raskemate olukordadega toime tulevad lihased. (näiteks peale kuu ajast jalaga kipsis olemist on jalalihased väga nõrgad ja tunduvalt väiksemad tervest jalast) Kogu seda protsessi peab toetama vajaliku energiaga ja uute ehitumaterjalidega. Küsimus on millisel moel ja kust otsast seda teha? Kas see mida sa sööd suudab tagada selle? Kui ei ole tagatud taastumiseks ja üleehitamiseks vajalik ainete kogus siis ei ole võimalik ka kvaliteetset tulemust saada ja tervise tugevdamisest saab organismi kurnamine. Teatud varuga võib päris kaua vanal rasval vastu pidada, sõltub paljudest teguritest. Teadmised nendest asjadest ei tee kellegile liiga. Toitumine ja treening(koormused) on omavahel sõltuvuses.
  8. Toidulisandite kaitseks ja teavituseks!

    Siin kumab väga selgelt poliitiline diplomaatia. Paljud räägivad seda mida enamus kuulda tahab ja ebapopulaarseid ütlemisi püütakse vältida. Asi kisub isegi karjas haukumise moodi kui argumenteeritud ja konstruktiivse selgitamise asemel hakatakse emotsionaalsest seisukohast lahmima. Usumeeste prostitutsioon: "Käige minu sõnade järgi aga mitte minu tegude järgi!". Kui me vaatame seisukohtade esitajate positsioone, tausta ja (majanduslike) huvisi siis saame rohkem aru mida püütakse kaitsta. Ei ole halba ilma heata! Käesolev diskusioon on märk asja poulaarsusest ja selle reiting tundub kõrge olevat. Kui nüüd peale seda hakkavad inimesed ka poest ostetud toidu kohta rohkem infot nõudma ja selle läbi ka valikuid tegma, siis oleme milleski ju võitnud. Toit on filosoofiliseks teemaks saamas, kahju et Sokrates seda ei aimanud :-).
  9. Toidulisandite kaitseks ja teavituseks!

    Kogu tõde toidulisanditest on väga raske avaldada. Niipalju kui on inimesi niipalju on ka arvamusi. Tänapäeval on võimalik infole ligi pääseda väga erineval moel. Internet on kõige kättesaadavam ja seal valitseb täieli "tohuva-pohu" mis on äärmustest äärmusteni täis eriarvamusi. Tundub, et väga paljud koolitavad ennast ka erinevaid neti kommentaare lugedes, mis on eriti ebakompetentne. Kuna infot on palju siis on igaüks juba toitumise spetsialist. Toitu on kütus, ehitusmaterjal ja eluks vajaliku infrastruktuuri toetaja, selle manustamise vajadus sõltub inimese füüsilistest-, ealistest-, soolistest- jt omadustest ning püstitatud eesmärkidest. Kahe inimese vahele ei saa lihtasalt võrdusmärki panna. Igaühe vaba valik millega ta ennast tangib. Reeglina autosse ei lähe keegi raketikütust kallama ja vastupidi. Igaüks peab oma isikipärast ja püstitatud eesmärkidest lähtudes valima mida ja kui palju ta sööb. Jutu point on selles, et ärge uskuge kõike mida loete, kuid lugege palju ja teil kujuneb oma arusaam mis ei saa väga vale olema. Toidulisandid ei ole midagi muud kui toit - kes ja kuidas seda tarbib peab ise otsustama. Esimesed primitiivsed inimesed elasid koobastes ja ehitasid parimal juhul omale onne kättesaadavatest materjalides siis tänapäeval tahame elad kõik metallidest, klaasist, plastikutest koosnevast majades. Sama areng toimub ka mujal, kaasaarvatud toiduga. Toit muutub koos tehnika ja teaduse arenguga ning toidulisandid on selle näide. Rumal oleks progressile kätt ette panna. Teisest küljest on see äri mille eesmärk on kasumit teenida. Toiduainete tööstus on samuti äri ja müügil olevad kaubad sisaldavad samuti erinevaid ballastaineid mis aitavad kasumit toota. Mina isiklikult kahtlen rohkem vorstitoodete sisus kui toidulisandite koostises. Me võime rääkid organismi kohanemisvõimest ja väita, et ei ole veel valmis sööma toidulisandeid, kui sama kehtib ka kõige muu toidu kohta. Kui kartul ameerikast euroopasse toodi ja selle söömine populaarseks muutus kaasnesid samuti väga suured terviseprobleemid. Kartuli sobilikuses toiduna ei kahtle täna enam keegi. Samas on terve koolkond õpetlasi, kes väidavad piimatoodete kahjulikusest täiskasvanud inimese organismile, keda uskuda? Et toidulisandid võivad sisaldada midagi rohkemat (keelatuid aineid) kui koostisosade kirjelduses märgitud oleks muidugi teoreetiliselt võimalik, kuid loogiliselt mitte eriti otstarbekas, sest tootja maine on tähtsam kui pettusest saadav kahtlane kasu. Ja kohtuvaidluste korral on kahjud laostavad.
  10. Küsi!

    Eesmärkide püstitamisega meie projekt alguse saigi. Võib olla ei ole seda osa kohe lihtne leida aga kirjas ta meil oma kodulehel on, vaata: http://www.6kanget.muscle-fitness.ee/index...7&Itemid=22 Siin tegin copy paste.... Treening- ja toitumiskavade valikul juhindusin ajakirja M&F soovitustest. Kuidas treening- ja toitumiskavad konkreetselt toimivad, seda hindan edaspidi fikseeritud tulemuste põhjal. Pean treeningpäevikut ja jälgin füüsilisi muutusi. Püstitatud eesmärk on aastasest programmist 8 kuud pühenduda massi ja jõunaäitajate suurendamisele ning ülejäänud 4 kuud tegeleda olemasoleva lihasmassi säilitamise ja rasvamassi vähendamisega. Vöö ümbermõõdu tahaks saada alla 95 cm. Kui nüüd numbritega kirjeldada, siis minu stardikaal enne programmiga alustamist oli 90 kg ja vööümbermõõt u 100 cm! Keha lihasmass 37% ja rasva 23%. Lamades kangi rinnalt surumise maksimumkaal oli 150 kg. Püstitatud eesmärk on suruda rinnalt vähemalt 170 kg. Selleks tuleb natuke kaalus juurde võtta, et oleks, millega suruda. Märtsikuus tahan fikseerida maksimaalse rinnalt surumise tulemuse. Toimuvat saab jälgida ka nädala ülevaadetest samanimelise menüü alt ja kahe kuu kokkuvõtetest, mis asuvad menüüs „LISA“ all (vaata meie kodukast) Kindlasti ei ole kõige tähtsam jõuda näiteks surumises 170 kg, kuid protsess ise selle eesmärgi poole liikumiseks on olulisem kui tulemus. V.K.
  11. Projekt "6 kanget"

    Laupäeval, 28. novembril tähistab Sparta oma esimest sünnipäeva Soovitan osaleda Sparta naisteklubi päeval. Sissepääs tasutal! Vaata täpsemalt: http://www.muscle-fitness.ee/index.php?opt...icle&id=111 ja http://www.spartasport.ee/userfiles/2811_faliku2pdf.pdf v.k.
  12. Projekt "6 kanget"

    Jah, sugu ei ole esialgu plaanis muuta!
  13. Projekt "6 kanget"

    Hea mõte! Alustuseks võib ka proovida kellegi 6kanget kavadest, mis on isegi selle projekti üks eesmärkidest. Abiks on ajakiri Muscle@Fitness (ka M&F Hers) mis on täis erinevaid kavasi, nii treeninguks kui toitumiseks, soovitan. 6kanget osalejad aitavad ka jõudumööda oma kogemustega. Lisaks saab vajadusel jõusaalis treeneriga asju täpsustada. Treeneril on alati lihtsam kui omal juba mingi valik tehtud ja eesmärgid selged. http://www.6kanget.muscle-fitness.ee/index...=4&Itemid=6
  14. Diabeet

    Oleks soovinud üldisemat laadi vastust, mitte niivõrd konkreetse juhtumi jaoks. Mida peaksid teadma selliste probleemidega inimesed, kui nad sooviksid toidulisandeid kasutada? Kas seda teemat on kusagil kirjeldatud ja kas on olemas sellisele grupile suunatud toidulisandeid? See, et mingite lisandite välja valimisel peab arstiga konsulteerima on iseenesest mõistetav. Tahaks teada millest alustada? Perearst vaevalt teab soovitada toidulisandeid, tavaliselt nad ei orienteeru ise eriti selles teemas.
  15. Diabeet

    Tere. Mida soovitada toidulisandite kasutamise koha pealt neile kellel on samaaegselt terviseprobleemid suhkruhaiguse ja piima talumatusega? Jätame soovituse minna arsti juurde välja. Millised toidulisandid on sellise sihtgrupi inimeste jaoks? Meid huvitavad nii massilisajad, valgud kui ka muud toidulisandid mida tavaliselt kulturistid kasutavad. Silams võiks pidada, et tegu on noore inimesega. Samuti võiks olla viiteid vastavale kirjandusele. Ette tänades! V.K.
×