Jump to content

tonn999

Kasutajad
  • Sisu loend

    441
  • Liitus

  • Viimati külastanud

Kogukonna Reputatsioon

3 Neutraalne

tonn999

  • Tase
    Kasutaja
  • Sünnipäev 17.04.1990

Profiili informatsioon

  • Sugu
    Male
  1. Baasharjutused

    Päris palju jäi puudu. Selleks, et saada maksimaalset lihasmassi ja jõu kasvu, mina teeks : 1)Kükk 2)Kangiga rinnalt surumine 3)Jõutõmme 4)Militar press (kangi üles surumine seistes) Abiharjutused tuleb valida vastavalt vajadusele ja kohe kindlasti mitte palju (2-3 on piisav kui valid harjutused mis hõlmavad mitut lihasgruppi, isoleerimine algajale on täielik narrus). Väga head abiharjutused on: glute ham raise või ben johnson küki päeval, lõuatõmbed surumise päeval, jalapress jõutõmbe päeval ning rööbaspuud militar pressi päeval - need on harjutused mis mõjutavad suuremat hulka lihaseid. Neile lisa veel mõned olulised harjutused kõhule, biitsale, õlale ja ongi korralik kava käes. Mis puudutab max jõu arengut, siis ei maksa oodata pidevat lineaarset arengut (kui sa just vastavaid "rohtusid" ei manusta:). Max areneb väga edukalt ilma, et pidevalt maxi lähedal treenida. Tähtis on kaugelemõtlev ja hästi läbi mõeldud treeningplaan, mida tuleb järgida piisavalt kaua, siis tuleb ka areng.
  2. Vastuoluline kolesterool

    Mida arvate antud ideest? Vastu ja poolt argumendid? http://www.youtube.com/watch?v=iZIpvPJ1nUs
  3. Neid burgereid ei anna mitte mingi valemi järgi võrreldagi kiirtoidurestoranides pakutavaga. Tegemist on mahe toorainetega (uskumatul hea mädarõika kaste), värske hakkliha grillitakse kohapeal, kõik mis burksi vahele läheb on värske ja toidu maitsega. Tooraine ja toitaineväärtuse vahe on igatahes tohutu. Krt nüüd tuli endal ka isu peale, peaks Saaremaale kobima . http://www.epl.ee/news/lp/ehe-hamburger-otse-ameerikast.d?id=65377176
  4. 13 aastane koolitüdruk

    Paljud jõutõstjad kasutavadki kitsamaid haardeid treeningutel. Tuntud koolkonnad/treenerid nagu Jim Wendler ja Loie Simmons soovitavadki ainult võistlustel laia haaret kasutada, trenni teevad alati erinevate kitsaste haaretega. Põhjuseks on enamasti vähenenud vigastuste oht ja triitsepsi suurem osatähtsus jõutõstjate rinnalt surumisel. Ei ole ise ka juba aasta või paar laia haaret treeningutel kordagi kasutanud, samas max tulemus laia haardega on paranenud (paari aastaga) u. 30 kg, ehk siis tsiteerides Loie´t: "Kitsa haardega surumine treenib laia haaret tugevamaks kuid laia haardega surumine kitsast haaret ei paranda"
  5. 13 aastane koolitüdruk

    Olgem ausad, jõutõstjaid kes sillaga märkimisväärselt surumisamplituudi vähendavad, on suhteliselt vähe (jutt käib siis IPFi reeglite kohase surumisega, kus jalad peavad täielikult maas olema ning enamus tagumikust kontaktis pingiga). Mida aga sillaga surumine annab - on kogu keha liigutus, st. et ideaalis peaks jõutõstja surumisliigutusse kaasama kogu keha. Mis puutub vigastusse, siis tundub loogiline et pinge jagamine kogu keha peale võiks vähendada õla ja rinna vigastuste ohtu..., lisaks jõutõstjad säilitavad (ideaalis) kogu soorituse ajal pinget, samas kui "kulturismi" surumise puhul vb see pinge nii hästi ei säili ja jällegi on suurem oht vigastada saada.
  6. kükk ja jõutõmme samal päeval

    Kui mul oleks võimalik teha trenni 2x nädalas (ükskõik kas ma treeniksin jõutõstja, kulturisti või tervisesportlase eesmärgiga), siis ma jagaksin Jim Wendleri põhimõtte järgi: I Nädal 1) Päev: Kükk, abiharjutused alakehale (nt. kerge raskuse ja suurema kordusega jõutõmme, kõht, mingi kakspea harjutus jms) 2) Päev: Rinnalt surumine kangiga, abiharjutused ülakehale (lõuatõmbed, rööbaspuud jms) II Nädal 1) Päev: Jõutõmme, abiharjutused ( nt. kerge kükk, kõht, nelipea harjutus jms) 2) Päev: Militar press (kangi üles surumine seistes), abiharjutused (nt. lõuatõmbed, hantlitega lendamine horisontaalsel pingil, prantsuse surumine jms) Baasharjutused kirjutasin suht suvalt, need võiksid olla enam-jaolt mitut lihasgruppi korraga töötlevad (2 päevase treeningjaotusega ei ole mingit mõtet panna palju isoleeritud harjutusi - pole lihtsalt aega). Baasharjutuste puhul tuleb lähtuda vastavalt vajadusest, ehki siis keskendu nõrkadele kohtadele rohkem, tugevamad tee kergemalt.
  7. Milliseid jalatseid kannate?

    Hinna (vanasti u. 99 eeki) ja kvaliteedi suhte poolest on kõige parem jõusaali jalanõu kets, sest tal on madal ja vähevetruv tald (sobib hästi küki ja jõutõmbe jaoks). Kasuks tulevad muidugi ka tõstesaapad - väga head kükkimiseks (eriti eesküki puhul) ja ilmselgelt ka klassikaliste tõsteteks...
  8. Kulturismi mainekujundus on käimas....

    Tegemist on kulturistiga? Pole küll varem kuulnud...
  9. Record Breakers 2012 - tulemused, pildid..

    1. Raigo Kuusnõmm 2. Kaido Leesman 3. Siim Rast 4. Taavi Pehme 5. Aimar Kuusnõmm 6. Tarmo Pärna 7. Margo Lepik 8. Argo Erit
  10. Raskuste muutmine

    Kui sinu maksimum rinnalt surumisel on näiteks 100x1, siis ega iga nädal 100 grammi juurde pannes sa lõpmatuselt edasi ei arene, jõu areng käib ikka enamasti tõsusude ja langustega... 5,3,1 puhul võtad tööseeria arvutamiseks maksimumkordusest 90% (jättes 10% arenguvaruks) ja paned iga kuu ülakeha rekordraskusele 2,5 kg ning alakehale 5 kg juurde. Selline reserviga treeningu alustamine annab võimaluse tunduvalt pikemaks arenguks nii korduste kui ka raskuste puhul.
  11. Raskuste muutmine

    JIme Wendleri 5,3,1 süsteem on tõenäoliselt üks parimaid vaikse, kuid pideva progresseerumisega süsteeme (googelda ise)! Iga nädalase raskuste suurendamise võid kohe ära unustada, see on utoopia.
  12. Kõikvõimas KÜKK

    Põlvedelt võtab suuresti koormuse ära pakule kükk (õige sooritus: ). Soovitan isiklikust kogemusest küki puhul kasutada ka soojendussidemeid.
  13. IPF 12. Noorte & 30. Juunioride Jõutõstmise MM 2012 Poolas

    Tõmbe medal ja kogusumma 770, õnnitlused!
  14. IPF 12. Noorte & 30. Juunioride Jõutõstmise MM 2012 Poolas

    Kükis läks täpselt plaanipäraselt, loodetavasti annab hea kükk motivatsiooni surumiseks ja tõmbeks
×