Jump to content

Fre

Kasutajad
  • Sisu loend

    131
  • Liitus

  • Viimati külastanud

Kogukonna Reputatsioon

0 Neutraalne

Fre

  • Tase
    Kasutaja
  1. Kaalust allavõtt.

    Mingil määral justkui oleks, aga mitte silmnähtavalt... Toitumine on selline, nagu esimeses postituses kirjeldasin ning HIITi teen vahelduva eduga. Küll aga harrastan aktiivselt hommikust jooksmist ja intervalltreeningut sõudeergomeetril. Mul selline küsimus sulle, jrx... Mul on 3x nädalas jõusaal ning peale seda olen suhteliselt väsinud + kõht on tühi + lihased on väsinud...Ma ei jaksa aktiivselt HIITi teha...Kas ma tohin HIITi paigutada jõusaalist vabale päevale ning peale jõusaali niisama lapata sõudeergomeetil valikulisel tempol?
  2. Kaalust allavõtt.

    Midagi ikka on, kuna muidu oleks ammu pooleli jätnud, aga kuna kaalunäitaja langeb (ja loodetavasti rasva kohapealt!), sii ehk on lootust, et millalgi hakkab ka kõhult vähemaks minema! Tänud, kuuliks, see andis mulle motivatsiooni!!!
  3. Kaalust allavõtt.

    Ma ei ole 10 aastat kogunud...See on selle sügise ja talvega tulnud...Muidu olen eluaeg kõhn olnud, aga kui jõusaaliga tegelema hakkasin ning õhutit ohtralt sööma, siis algas ka rasva ladestumine...Nüüd pean nägema kurja vaeva, et lahti saada. Hea kui üldse õnnestub, aga endal erilsit usku sellesse pole.
  4. Kaalust allavõtt.

    Paar kilo ehk. Rahul pole seetõttu, et missiooniks oli kõhult rasva ärakaotamine, aga seda pole isegi minimaalselt suutndu teha. Ma ei oska öelda, kust see kaalulangus küll tulnud on...
  5. Kaalust allavõtt.

    Kuna olen nö. kaalualandamisega tegelenud cirka 1 kuu (sealhulgas 2 nädalat HIITi kokku 6x), siis otsustasin teha väikese vahekokkuvõtte. Kaal on tõepoolest langenud, aga mitte nii, nagu loodetud. Kõht on ikka väga rasvane ning rapub, kui joosta, trepist minna või isegi kõndida. toitunud olen u. nii, nagu eelpool öeldud. Ma pole kunagi varem elus nii aktiivne olnud, kui selle kuu vältel (4x jooksmist hommikuti+sõude/veloargomeeter 2-3x nädalas+jalgpall kokku 3x ning mitu mängu jumpi ja 3x jõusaal nädalas). Olen söönud kuskil 2h enne magaminekut, et toit seedida jõuaks ja rasvaks ei ladestuks. Nüüd on siis 1 kuu veel - kuna mul on algus tehtud, siis kavatsen intensiivsust tõsta. Kindlasti kaasan 1-2h jalgrattasõidu 3-4x nädalas muude asjade kõrvale. Ma olen praktiliselt kindel, et olen kulutanud rohkem kaloreid, kui sisse söönud, aga kõht on ikka tobedalt suur. Uuel kuul on plaanis hakata ostma ka fatburnerit, kuna seda on kiidetud. Ehk see vähendab mu rasvaprotsenti...Veel on plaanis peale söömist kohe liikuda (kõndida vms) mitte aga teleka v arvuti ette istuda. Samuti on plaan hommikuste jooksude (aeroobsed) kestvuse tunnini tõsta. Küsimused: 1.1. Kuidas soovitate fatburnerit tarbida ? Pool pudelit enne jõusaali ja ülejäänud pool peale intervalltreeningut? Või siis veloargomeetri sõidu ajal korraga vms? Kuidas teie seda teeks? 1.2. Kas ma tohin enne hommikust jooksu ka pool fatburnerit võtta ja peale seda ka pool? 2. Kuigi ma olen pudru kogust vähendanud võrreldes massiperioodiga cirka 3/5 võrra on mul ikka tunne, et see ladestub koolis istudes rasvaks, aga pole kindel...Mis teie sellest arvate ja mis oleks alternatiivid? 3. Kas ma tohin intervalltreeninguna teha ka staadionijooksu nii, et 1 ring (400 m) on aeroobses staadiumis ja 1 ring nii, et hakkad hingeldama, aga ei anna kõike endast välja? Ja siis otsast peale ja nii 10+10=20 ringi... 4. Kas päevitamine v üldse päikese käes viibimine põletab ka rasva? 5. Kas on üldse lootust, et rasv kõhult vähendeb selle kuu jooksul minimaalseks v siis vähemalt selliseks, et ta enam nii väga välja ei paistaks ja ei võdiseks? ESIALGU kõik, tänan tähelepanu eest, Fre
  6. rasvast kiirelt vabanemine?

    Kaal pole muutunud? Kuidas treeninud oled ?
  7. Kaalust allavõtt.

    Aga milline näeb välja sõdueergomeetril tavaline intervalltreening ilma kõrge intensiivsuseta? Kas HIITi saab teha ka staadionil? Kui JAH, siis kuidas?
  8. Tühi kõht

    Banaan on päris tummine asi ja täidab hästi kõhtu, aga ära õhtul enne magaminekut söö.
  9. Kaalust allavõtt.

    Ou, jrx, mul tekkis selline küsimus, et kui peale jõusaali võtta banaan või siis 2 õuna vms, kas siis on HIITi tehes lihaskadu võimalus vähendatud?
  10. Kaalust allavõtt.

    Suvega 30 kg alla? Vot see on küll kõva sõna, aga mul pole nii palju alla vaja võtta. Rasva on ehk 5-10 kg ringis ja enamuse sellest tahaks küll ära kaotada. Ka mina ei söö magusat (va jogurt ja puuviljad) ning proovin toituda nii nagu soovitati: kõht peab saama parajalt täis, mitte nii et enam üldse ei lähe ja kuskil iga 3-4 h tagant. Endal on ka plaan hakata suvel rohkem väljas viibima ja rattaga sõitma.
  11. Kaalust allavõtt.

    Nonii... Tegin nii, nagu soovitasid (välja arvatud 5+5+5). Tegin 5 minutit sooja ja hakkasin 90 minutiliste intervallidega lappama. Ja OIOIOI kus võttis läbi. Mul oli vahepeal hing paelaga kaelas ja tekkis kange tahtmine lõpetada, aga siis mulle meenuds, mille pärast ma üldse pingutan ning jätkasin. Pidasin lõpuni vastu. Siis veel 15 minutit velot ja dushi alla. Peale sellist retsimist on päris hea tunne, aga retsimise ajal on küll väga niru olla (paneb hingeldama ja imelikke hääli tegema). Mis see 5000m aeg peaks siis 22 minuti lõikes olema? Ma jälgisin, et tööperioodil ei laseks cal/hr alla 1200 ja see õnenstus nii enam-vähem. Peale trenni sõin 200g #% maitsestamata kohupiima, 2 porgandit, poolteist kruusi jogurtit, natuke pruuni riisi ja ühe muna. Lisaks veel 4 kruusi vett. Peaks vast piisav olema. Homme hommikul lähen jooksma ja kaalun ennast (võrdlen kolmapäevase kaalunäitajaga - kas on ikka langenud!). Tänan tähelepanu eest, Fre
  12. Kaalust allavõtt.

    Peale trenni sõin kartulit (3 väiksema poolset), mille juures oli see, mis pikkposist alles jäänud (75g-100g), siis antuke 20% koort ja normaalses koguses vitamiinisalatit (oleks pannud oliiviõli ka, aga kahjuks ei olnud). Peale jõin 3 kruusi vett (Oldman ei soovitanud piima juua) ning võtsin ka pool pakki kodujuustu. Kõht sai parajalt täis ning loodan, et ma üle ei pingutanud. P.S. Enne toitu neelasin ka ühe Bio C.L.A kapsli alla. Enne magaminekut on 2,5h aega toidu seedimiseks ja rasva MITTEladestumiseks magamise ajal.
  13. Kaalust allavõtt.

    Õige jutt. Ma eksisin rängalt. Alahindasin TAKUt ja HIITi niisamuti ja ülehindasin ennast. See ei olnud pooltki nii lihtne, kui esialgu arvasin. Seda 90+90 ei olnudki ma esimest korda võimeline tegema, sest esimene minut sõudeergomeetril võttis juba läbi ja otsustasingi jätkata minutiliste seeriatega. Kõik toimus nii : 5 minutit soojendust, 1 minut täiega tampimist 1 minut soojenduse tempos ja siis jälle tamp ja siis jälle aeglane ja nii 6x järjest (et saada see 4x90 kokkuvõtteks kätte) ja lõppu 5 minti aeglustuvas tempos. Peale lappasin veel 13 minutit veloargomeetrit. Ei tea, kas tegin kõik päris õigesti, aga higi võttis välja küll ja osutus üsna raskeks. Ka märkasin tempo langust igas perioodis (nii peabki olema?). Endast andsin enam-vähem kõik ja hakkasin ikka korralikult hingeldama, ju siis peaks kõik õige olema. Daman, nõustun ka sinuga täielikult, kuigi esialgu olin skeptiline. Kogu see värk on üsna kurnav, aga loodan, et ka tulemuslik. Kui aeroobne (50 minti) ei võta praktiliselt higigi välja, siis see ikka võttis. Kokku kulutasin sõudeergomeetril 22 minutit ja 300 cal. On see hea? Enesetunne oli peale HIITi hea, aga HIITi ajal (eriti veel tampimise ajal) tundusin sekundid väääga aeglaselt minema. Üldjoontes jäin rahule ja plaan on hakata seda tegema 3x nädalas + sinna juurde aeroobne paar korda nädalas. Ehk nüüd on võimalus suurem kaalu langetada! Südant peaks see värk ka treenima. Kas see, et tempo langeb igas tööseerias, on õige? Algul lappasin 1250-1300 cal/h, aga lõpus oli 1150-1200 cal/h. Tavaline tempo oli kuskil 700 cal/h. Mida sa selle 5+5+5 all mõtled?
  14. Kaalust allavõtt.

    No olgu, suured tänud. Lugesin HIIT'i kohta paar teemat läbi ning jrx oma korralike sõnavõttudega suutis mind veenda seda võimalust kasutama hakata. Vaatasin ka tema pakutud TAKU HIIT'i, mida ta ise nii väga kiidab, aga see tundus kuidagi imelik (ei tea täpselt, mis mind seal häiris, võib-olla madal tööarv vms?). 5 minni soojaks, siis 90 seki natuke kõrgemas tempos ning peale seda 90 seki täiega ja nii 4 korda ja lõppu 5 minni cooldowni (see teeb kuskil 22 minutit treeningut - vähe pole? Midagi on räägitud ikka poolest tunnist). Siiski on plaan hakata HIIT'i kindlasti tegema, aga paar korda nädalas ka seda pikka aeroobset. Mul on nii kange tahtmine kaal maha võtta, et olen nõus uusi asju katsetama (eriti veel siis, kui vanad ei tööta). Uurisin veel üht võimalikku varianti (5minni soojaks, 15-20 minutit tööd ja minut rahulikus tempos ja siis uuesti ning nii 20 minutit). Ei oskagi kumbagi valida, aga täna on plaan ära proovida. Andke nõu, foorumikaaslased! Ja öelge enda kogemustest, mida Teie soovitate! Tänan, Fre
  15. Kaalust allavõtt.

    Olen just kuulnud, et peale jõusaalitreeingut on süsivesikud tähtsad ja lähevad kiiresti ära kasutamisele, aga kuna Sa tead, millest räägid, siis võtan sind kuulda. Edaspidi proovin õhtuse toiduga ettevaatlikum olla ja sinu soovituse kohaselt proovin jälgida, et kulutaksin päeva jooksul rohkem, kui sisse söön. Piima jätan siis õhtuti ära. Siis tekkis mul veel selline küsimus, et iga päev ei soovitata ju aeroobset teha (cirka 4xnädalas), aga kuidas ma siis vabadel päevadel saan rohkem kulutada, kui sisse söön? Samuti veel selline asi, et jrx ja teised ka on maininud, et kui tahad kaalust tõepoolest alla võtta, siis on vaja päeva jooksul ka rasvu süüa. Konsulteerisin ka enda jõusaali treeneriga ja too ütles mulle täiesti vastupidist - rasvu peab olema minimaalselt ja kui võimalik siis 0-10g (praktiliselt võimatu minu jaoks). Keda siis uskuda?!? Viimaseks küsimuseks on see, et lugesin vanu postitusi sellel samal teemal ning leidsin, et rasv põleb ühtlaselt kogu kehalt aeroobset tehes. Aga Sa, Oldman, ütlesid, et kõigepealt läheb näolt, kätelt, ülaseljalt jne ning kui sealt enam midagi võtta pole, siis alles kõhult (kui ma õigesti aru sain). Kumba nüüd uskuda? Kahju, et see rasvapõletus nii keeruline on...:'( Tänan, et vaevusid vastama, Oldman. Muide, Oldman, mida arvad BIO C.L.A-st?
×