Jump to content

reisumees

Kasutajad
  • Sisu loend

    12
  • Liitus

  • Viimati külastanud

Kogukonna Reputatsioon

0 Neutraalne

reisumees

  • Tase
    Algaja
  • Sünnipäev 04.07.1967

Kontakteerumise viisid

  • Website URL
    http://www.rendiautorent.ee

Profiili informatsioon

  • Asukoht
    Pärnu
  • Interests
    Jooksmine, ujumine, suusatamine, jalgratas, arvuti.
  1. Täiesti algaja!

    Fakt, et kõrge pulsiga treenimine kasutab kõikke muud peale rasva ja vastupidi. Iseasi kas sa peaksid keha kaalu vähendama. Mingil juhul võiks rasva välja vahetada lihasmassi vastu. Ise soovid ju liha luudele juurde kasvatada. Kuidas saab liha olla miinus kaaluga. Tegelikult peaksid uurima, mis on sinu rasva % ja siis edasi tegustsema õiges suunas. Ingliskeeles on hea vanasõna If you do not know where you go, you probably never get there. Seega: analüüs, tegutsemine, analüüs.
  2. Rasvaprotsent naisel

    Mis moodi seda rasva % mõõdetakse ja kas Pärnus saab mõõta? Ennast naisena ei tunne aga see ei tohiks veel põhjus olla uut samasugust foorumit alustada. Arvasin siiani, et mul võiks 0% olla aga siinsest jutust näen, et ilmselt ehk 15-20.
  3. Pulsimonitor

    Pigem jagasin oma kogemusi. Lootes, et keegi usin kasutaja tunneb end puudutatuna ja jagab kah oma kogemusi. Midagi sellist mille peale mina pole tulnud ja selle tõttu ei oska isegi küsida. Olen lihtsalt avastanud oma arust vinge vidina millest paljudele kasu võib tõusta. Treeninguid alustades tegin endale kõvasti haiget kuni tilgutiti alla sattumiseni välja. Peale seda otsisin abi pulsimonitorist ja sai päris hea.
  4. Suveks vormi

    Muuseas rasvapõletuse kohta. Kõrge pulsiga treenides võetakse energia pigem mujalt kui rasvade hulgast. Jooksen kah metsas. Kui keskmine puls on seal kuskil 145 peal tund aega siis pakub minu pulsimonitor, et kulutatud energiast 40% võeti süsivesikutest. Ja kui tõstan keskmise üle 160 siis pakub, et süsivesikutest võeti ainult 20-25% Jaansoni jooksul eelmine aasta oli keskmine puls 172 ja 20%fat 663kcal 8,7km See võib muidugi individuaalne olla aga põhimõte on sama. Põhiline on stabiilne koormus.
  5. Pulsimonitor

    Ostsin 1,5 aastat tagasi pulsimonitori. Väärt mänguasi! Neid on paljude erinevate funktsioonidega. Võtsin kõige tagasihoidlikuma M61. Kui owncalculaator on sisse lülitatud siis annab treeningu algul sulle pulsi alumise ja ülemise piiri vastavalt hetke tervisliku seisundile. Päris hea on jälgida, et üle ei pinguta ja samas hakkab ka piuksuma kui liiga rahulikult treenid. (isiklik kubjas) Müügimehed soovitavad loomulikult keerulisemaid mudeleid, kus soft arvuti või telefoni tarvis kaasas aga kah mul väärtus. Niikui nii lükkan selle info exelisse ja siis võid juba mida iganes välja arvutada. Fitness test on ka päris hea. Mõõdab suutlikuse taset. Arvutab pulsikiiruse mikro muutuste järgi mitu milliliitrit o²/ min/ iga keha kg kohta suudad ära põletada. Ostsin kella pool aastat peale tõsiste treeningute algust siis oli fit index38. Nüüd 1,5aastat hiljem täna hommikul oli 53. Konkreetne asi mida saab mõõta. Enesetunne on kah loomulikult palju parem kui 1,5 aastat tagasi aga katsu sa seda mõõta või exelisse võrdluseks kirja panna. Siin on palju juttu olnud mingitest paari nädalastest treeningutest ja sellest, et tuhkagi ei tule juurde. Just, see mida ei saa mõõta see ka ei motiveeri. Äkki oskab keegi lisada oma kogemusi.
  6. Aidake pulsisagedusega

    Jooksmine on niikuinii kõige suurema koormusega. Ujudes ja rattaga maanteel saan vaevalt 140 pulsiks. Suusatades 155. Jooksmisega läheb suht kergelt üle 165.
  7. Valutav süda

    Nii see käib jah, käid mööda arste ja saad üha teada, et tervis korras. Samas ise tunned kohati, et hakkaks nagu ära surema. Keegi pole veel maininud stressi. Tundub nagu ei väärikski haiguse nime aga tüsistused on kohutavad. Alates sellest, et lihtsalt kehva olla kuni kollabeerumiste (kokku kukkumiste) ja tõsiste sisehaigusteni välja. Ravi sellele on väga individuaalne. Kõigile ei aita antidepressandid. See ei allugi tavalisele ravile. See nagu rohkem peaehituses kinni. See haigus on muretsemisest ja valest mõtlemisest. Lugesin raamatust "Meditatsioon Algajatele", et pikamaa jooksjatel on treeningu lõpu faasis suures kurnatuses selline eriline seisund, kus ei mõtle enam millelegi: täielik tühjus, lihtsalt paned. Selline seisund on ajule tugev puhkus ja paneb stressile tugeva paugu. Aga asi kahe otsaga. Sellise trenni jaoks pead kõige pealt tervenema. Alustama tasa ja targu. Stabiilsus ja järjekindlus on abiks. Endal arvan, et olen stressist ehk peaaegu juba jagu saanud.
  8. Südameprobleemid

    Sirvisin just oma treeningu faili ja leitsin, et 2004 mais alustasin nullist (krdi kontori rott selline) jooksmist. Valisin metsas liivase raja ca 3600m ja start! Kaheksa järjestikuse päeva jooksul sain esimesest ajast 25min, 1sek kiirus 8,6 km/h uue ja uhke aja 20min.05 sek kiirus 10,8 km/h Üheksandal päeval jooksu ei lõpetanud kuna taga metsas läks silme eest mustaks. Lonkisin koju ja kuna hakkasin tööle hiljaks jääma siis proovisin kodu lähedal veel joosta: sure või ära tead! Tööl- paha paha! Terve järgmine nädal oli siga kehva olla. Kui vähekenegi pingutasid läksid kõik tuled ja viled hulluks. Nii, arsti juurde! Ma ei viitsi seda kogu karusselli siin kirjeldada. Pärnu, Tartu, Tallinn ja ca 30 hästi keerulist nime protseduuridest ja rohtudest. Vastus oli alati üks ja sama: terve poiss. Tegin 100 päeva vahet ja siis alustasin uuesti tasa ja targu. Eelmine aasta jooksin 427 km. Sellel talvel suuskasin täna viimase kilomeetri 337 st. Ühe korra ehk saab veel minna. Tänaseks on fitnessi testi tulemus ca 53ml o² /min/kg , 10 kuud tagasi oli 38.
  9. Aidake pulsisagedusega

    to Sport-Monkey Mis sporti harrastad? Tugevalt paned kui suudad 2 tundi 160 peal hoida. Proovisin täna 20 km suusatada, aeg 1:22 keskm pulss 155 ;1100 kcal. Tahtis ära tappa. tavaliselt lasin ikka 10 või äärmisel juhul 15km. Kujutan ette, et oled kuskil siseruumis.
  10. Trenn ei anna tulemusi.

    4 nädalat on tõesti naljakas aeg soovide täitumiseks. Hakkasin metsas jooksma 10 km`t (juuni keskel). Algul tasapisi ja aeg tuli 60 minuti kanti. Nüüdseks(kolmapäeval käisin viimati) olen jooksnud ca 360 km ja olen aega parandanud kohutavalt. Eelviimane kord oli aeg 50. 56 ja viimane kord jõudsin alistada maagilise 50piiri. Sain ajaks 49.17. Sealjuures keskmine puls 161, energia kulu selle 10 km läbimiseks oli 687 kilokalorit. Tehke järgi. 4 nädalat ei muutunud minu aeg peaaegu üldse aga enam vähem peale seda hakkas vähenema küll. Muidu rendin autosid www.rendiautorent.info
  11. Treeningute alustamine

    Sihuke küsimus. Missugune vereproov näitab organismi treenitust või õigemini võimelisust tip-treenituks saada. Olen kuulnud, et treenerid lasevad oma kasvandikel lisaks koormustestile ka mingi vereproovi teha, et selgitada välja, kas on mõtet tolle tüübi peale aega ja aju rakke raisata või pole sealt lootustki midagi saada? Polar Fitnessi testiga sain tulemuseks 56 (38 a/73kg/1,81m) ja sõnades väljendudes exellent aga seda ma väga tõsiselt ei võta kuna testi tulemusega kannatab mingil määral manipuleerida.
  12. Treeningute alustamine

    Huvitav! Tahaks vastu väitta! Mina saan asjast aru sedasi, et kui anda teatud lihastele koormust ja tekitada sinna "piimhapet" siis piisavalt pikalt, minimaalselt 60 min. Sellega saadetakse ajule signaal "meil on siin täielik jama selle lihasmassi ja jõudlusega". Pingutusest tekivad minirebendid = valu + signaal "jamad" Tulemuseks lihased hakkavad kasvama. Kokkuvõtteks anaearoobne treening. Alustasin pool aastat tagasi jooksmisega tegin endale kõvasti haiget (loll ja tormakas) Käisin südame, närvi, kõrva, spordi jne arsti juures ja sain teada, et minu kollabeerumised ei ole muud kui ülepingutus ja stress. 100 päeva puhkust ja basseini tund ujumist. 4 kuuga 1250m pealt sain 2400 m Edasi paar kuud rahu ja juuni 2005 alustasin 10 km juuksuga algul 60 min ja täna tegin jälle uue rekordi 51min 06sek... Keskmine puls 160 691kcal ja rasva osakaal treeninguks vajalikust energiast 35%. Sellel suvel olen jooksnud iga ca kolmas päev 10km ca 300 km. Ei klapi hästi see jutt, et tasakesi ja pikka-mööda. Ei soovita kellelegi neid üleelamisi ja kokkukukkumisi aga väiksema koormusega treenides ma vaevalt präegu sellisel tasemel oleksin. Mul on super tervis, ei mingeid põlvevalusid ega peavalusid ega kollabeerumisi enam pole olnud.
×