Jump to content

märt

Kasutajad
  • Sisu loend

    10
  • Liitus

  • Viimati külastanud

    Never

Kogukonna Reputatsioon

0 Neutraalne

märt

  • Tase
    Algaja
  1. kõhulihased

    milliseid abivahendid oleks kõige efektiimsemad kõhulihaSTE TREEENIMISEKS
  2. Vesi

    Ei ole kindel, aga minu arvates lihtsalt vesi. Teatud jookide puhul tuleb veel lisakski juua (kohv jt. kofeiini sisaldavad joogid), sest nendel on vett väljutav (diureetiline) toime. Mõnede toodete etikettidel on isegi eraldi välja toodud, kui need on diureetilise toimega. Samas loogiliselt võttes peaks Isostar ikka ka selle 1,5 liitri alla minema, kuna see on spetsiaalselt vedelikuaotuse korvamiseks. Ega selles "puhtas" vees on ju ka tegelikult igasugu asju sees... Ma püstitaks veel sellise küsimuse: kas gaseeritud või gaseerimata vesi? Gaseeritud vesi - kas see pole mitte nõrgalt happeline ja kas see on hea või halb?
  3. treeningtihedus

    Ega siin pole siis muud, kui tuleb koostöös spetsialistiga (spordiarstiga) mõelda, mida edasi teha. Kas kohandada treeningkava liigeste eripäraga või võtta tarvitusele mingid ravimeetodid. Aga põhiküsimus, mis oli - 5-6 * nädalas ei ole sportlikule inimesele palju. Ainult intensiivsuse tase peaks olema selline, et kehal oleks võimalik taastuda st. intensiivsele treeningpäevale peaksid järgnema paar vähemintensiivset päeva. Intensiivsel päeval tegeletakse jõu arendamisega ning väheintensiivsetel vastupidavuse arendamisega, sestap võiksid need treeningud olla pigem pikemad ja väga rahulikud (nt. kiirkõnd, fatburning).
  4. treeningtihedus

    Kui sellise koormusega harjunud oled ja ainuke mure on, et põlved valutavad, siis ehk oleks kasu, kui (ka vahelduse mõttes) vaheldaksid aeroobikastiili päevade lõikes. Intensiivset hüppamistreeningut (Cardiobody, Combo, Kickbox jne.) vaheldaksid põlvedele vähem koormust andva treeninguga (Bodyshape, Shaping, Fat Burning jne.). Ei teeks halba, kui peaksid nõu arstiga. Põlved ei pruugi valutada pelgalt ülekoormusest vaid nt. jalakujule mittesobivast jalatsist.
  5. Õige toitumine.

    Antud %-did näitavad kuipalju KCAL vastavast toitainest (rasv, süsivesik, valk) peaks toiduga saama. Kui rasvast peaks tulema 30% energiat, siis grammides peaks see toidust moodustama vaid 14.2%.
  6. Kehakaal

    Niiplaju kui mina olen oma kaalu vahel vaadanud, siis on võimalik nt. juba ühe treeninguga kaotada (tõenäoliselt suurimas osas vee arvelt) 1-1,5 kg kehakaalust. Nii et vee arvelt on suhteliselt palju "võita" võimalik. Mina arvan, et normaalsem oleks pigem iga õhtu aeroobikas käia ning mitu korda päevas midagi natuke süüa kui et mingit ranget dieeti pidama hakata. Igal juhul mitte mõlemat korraga teha!
  7. Superseeriad kõhule

    Küsimus oli, kas keegi oskab _põhjendada_ kumb siis õigem on ja _miks_. Pealegi ilmselt sõltub see asi ka mingil määral treeningu eesmärgist. Kõikide eesmärgiks ei ole lihase kasv.
  8. Superseeriad kõhule

    Kas keegi oskab põhjendada, miks ainult kaks korda nädalas? Kas kui teha superseeriaid, siis kaks korda nädalas? Mis pärast treenerid soovitavad, et tee palju kulub (5 x näd.), kõhulihas taastub ruttu?
  9. Superseeriad kõhule

    MHR kuni 220?! See tundub nagu ebareaalne. Tavapäraselt pakutakse igasugu allikates ikka 220 - vanus. Tippsportlastel võib see küündida 200-ni.
  10. Mesi

    Mul on üks purk, kus on väidetud, et 1340kJ/320kcal 100g.
×