Jump to content

segens

Kasutajad
  • Sisu loend

    25
  • Liitus

  • Viimati külastanud

Postitused posted by segens


  1. teema ei leia väga palju huvi ja see on kurb :)

    Võib-olla on asi teemas endas. Ei ole just kõige paeluvam. Saan mingi suvalise väljamõeldud valemi järgi numbri, mis on sadades tuhandetes. Ja edasi?

    Mida ma selle teadmisega peale hakkan või mida sina sellega peale hakkad?

    Nagu keegi juba ka mains, on ideaal mingi kindel väärtus/olek/väljanägemine jms. ning kõik sellest erinev ei ole ideaal(ne).

    Kui kasvõi 100 inimest viitsiksid oma "numbri" selle valemi põhjal välja arvutada, siis oleksid need kõik erinevad, isegi 1000nde ja rohkema puhul oleks ka.

    Et sa teed järelduse puhtalt numbri alusel? Mingi numbrikombinatsiooni põhjal tekib sul ettekujutus inimese kehaehitusest?

    Kui kellelgi on see 900tuhat midagi, kas siis see on kõige ideaalsem ja kõvem mees või? Samas jõunäitajad valemist puuduvad.

    Ma ei saa asja tuumast aru ning vaadates vastukaja ja aktiivsust oma indeksite väljaleidmisega, eeldan, et paljud ei saa asja mõttest aru.

    Võib-olla kui lisaksid valemisse ka põhilised jõunäitajad (kükk, tõmme, rinnalt surumine, military press) siis äkki tekitaks see rohkem elevust ja tagasisidet.


  2. Mul on meelest ära läinud, ühed afganistaani mündid on minu käes veel mis sulle saadeti, ma olen sind vahepeal paar korda näinud, kuid on läinud meelest need üle anda, kui kunagi trehvame tuleta meelde.

    Ma siin just paar päeva tagasi mõtlesin, et ei tea kas oled kätte saanud need või ei. Sain aru, et need pidi keegi Tartusse toimetema kui võistlused olid. No unustati siis unustati.


  3. See mis sa ise eelnevalt tegid ei ole see teema.

    Sa tulid siia nõu küsima paar päeva tagasi ning siis hakatigi sulle nõu andma ja mille järgi eeldatavasti ka hakkasid toimima.

    Sa eeldad, et kohe toimuksid muudatused. Ei ole see nii. Keha vajab harjumist ja kohanemist nagu sulle ennist on mainitud. Sellega läheb aega.

    Kui pole muudatusi ühe kuu pärast, siis tuleb üle vaadata ja täpsustada.


  4. Tere kõigile!

    Olen ühe teema üle juba mõnda aega mõelnud (ka kirjutada) ja nüüd sain selleks tõuke tänu kasutaja sigrim teemale "jälle see toitumine" http://forums.fitness.ee/index.php?showtop...mp;#entry294687

    Teema on eelkõige minu skeptismi adekvaatne ümberlükkamine teadjamate poolt.

    Kogu selle kaalulangatamise taga on korralik toitumine. Loogiline ja arusaadav. KUID. Kuidas saab koostada toitumiskava inimesele, keda pole näinud, keda ei tunne jne., sest enamus kavasi tehakse interneti teel. Tihti lugu koorub teemadest välja, et iga inimene on erinev, mis nii ongi. Ühele sobib see, teisele too. Pean siin silmas nii trenni kui ka organismi talitust (kiire, keskmine, aeglane ainevahetus, reageering treeningutele jne.).

    Nendes ankeetides, mis on tulevase toitumiskava aluseks, ei ole nõutud BAV. On ainult nö parameetrid, pikkus ja kaal ning sugu. Kas tõesti saab nende alusel öelda BAV. Kui saab, siis see eeldab, et kõikidel ühesuguste parameetritega inimestel on ühesugune BAV, millesse mina ei usu. Ühesuguse kaalunumbri taga võib olla mitmeid erinevaid inimesi. Suure rasvaprotsendiga, keskmise rasvaprotsendiga, suure ja raske luustikuga jne. Võimalusi on mitmeid. Samuti suhtun skeptiliselt kõikidesse kalkulaatoritesse, mis näitavad su BAV.

    Lisaks BAV on veel inimese elutegevusega kaasnev energiakulu. Ka see ei ole kõigil ühesugune.

    Kui nende kahega eksida ülespoole näiteks 300-500 kcal, mis on kaalulangetamiseks vajalik (päevas), siis ei toimu ju langust. Kui allapoole, siis hakkavad muud hädad.

    Mainisin juba rasvaprotsenti, mis on ka ankeetides küsitud. Ma arvan, et ma palju ei eksi, kui enamus inimesi pakuvad selle suvaliselt, äärmisel juhul mingi võrdluspildi või kalkulaatori järgi (jälle see kalkulaator). See ei ole adekvaatne. Adekvaatne on nn keha skänneeering, millest on siin mõnes teemas ka juttu olnud. Kahtlen, et tavainimene selle läbi on teinud. (vaadates paljusid küsimusi ja muresi siin foorumis, julgen pakkuda, et enamus ei teagi sellest midagi)

    Tulenevalt ülaltoodust, tekib küsimus, et kuidas saab koostada neti teel PERSONAALSET toitumiskava?

    Mul on tunne, et selle PERSONAALSE taga on juba olemas 1, 2 v 3 kindlat kava, mis vastavalt inimese muude andmete (ärkamine, trenn, söögiharjumused, eluviis jne) kohaselt mugandatakse nii, et "see peaks sulle sobima", olles eelnevalt matemaatiliselt välja arvutanud BAV ja muu energiakulu. Kui ei peaks sobma, siis varieeri, muuda nii, et sobiks.

    Kahtlusi äratab ja ka kinnitab tõik, et inimene saab valida 12 erineva spetsialisti vahel, kes sulle selle kava koostavad.

    Kas iga treener teeb erineva kava kaalu langetamiseks? Teooria on ju ikka üks, tuleb veidi vähem tarbida kui ära kulutad, regulaarsed söömaajad jne. Väike erinevus saab tulla ainult toiduainete suhtes, kuid ka siin seab piirid inimese eelistus, hind, kvaliteet jne.

    Pika jutu lühike mõte on selles, et kui adekvaatne on neti teel omale toitumiskava tellida, kui sinna on sisse juba kodeeritud muutmine/täiendamine ja kas see ikka on PERSONAALNE?

    PS! Ma ei sea kahtluse alla toitumiskava kui sellist. Tean omast käest, et see on oluline eesmärkide saavutamisel. Pole ka kava tellinud, kui jäi selline mulje, et olen pettunud oma tellitud kavas.

    piis!


  5. Fred Antson kirjutab:"Kas ei oleks siis mõtekas tarbida enne treeningut kiireid süsivesikuid? Sellega teeksime endale ainult karuteene, sest nendest tulenev kiire vere suhkrusisalduse tõus põhjustab ka kõrge insuliinitaseme tõusu, mis langetab veresuhkru kiiresti alla, mille tulemusena tunneme energialangust. Kuid jamad sellega ei lõpe - kõrge insuliinitase pärsib glükogenolüüsi (glükogeeni lagunemist glükoosiks) ja lipolüüsi (rasvapõletust). Seega on takistatud lihaste energiaga treeninguaegne varustamine."

    http://www.fitness.ee/artikkel/985/toit-aj...ja-rasvapoletus

    Kas see käib ainult rasvapõletuse kohta? S.t kui on eesmärk rasvapõletus.


  6. Äkki herr Rotter harib siis ka teadmatuid.

    Kui lugeda selle video kommentaare ja lisada siis ka DY arvamus ning Sarge enda kogemus, siis jääb Arnoldi ütlemisest väheseks. Lisaks teema algataja ütles "istudes kangi tõmme rinnale".

    Mul on tunne, et tal lihtsalt läks harjutuse kirjeldamisel midagi segamini.

    piis


  7. Pole seni veel pähklivõid kohanud Eestis poes...

    Termin just "kohanud" kuna spetsiaalselt otsinud pole, aga see on hõlbsalt äratuntav - tegu on ikkagi pruunika/oranzika kreemiga mitte tõesti mingi shokolaadimäärdega. ;)

    Toodi Maltlalt 2 purki õiget kraami, aga ununes ära baride tegemine, nüüd on mõte jälle aktuaalne ent kreemi tarvis.

    vaata minu eelmist postitust

    segens


  8. Ma olen selles suht kindel, et retseptis ei ole mõeldud seda "siiruviirulist" pähklikreemi nagu need Nutellad ja Nussad on. Need on põhimõtteliselt šokolaad.

    Õiget peanut butterit e pähklivõid otsisin u pool aastat tagasi Tallinnast igalt poolt. Käisin läbi kõik suured ja popid hyper-super-maksimarketid, kuid ei ole, sest ketid on samad, mistõttu on ka valik sama. Viimase variandina tallasin Stockmanni ja sealt leidsin selle õige peanut butteri. Valida oli 2 või 3 erineva margi vahel ning igat oli nii creamy kui ka crunchy.

    Kuna retsept on eeldatavasti USA-st pärit, siis on mõeldud ka usa mõistes pähklivõid. Jänkidele väääga meeldib pähklivõi. Ja Stockis müüdav oli USA toodang. Suht kallis ka võrreldes nende teiste pähklikreemidega, nõks alla 50 eegu u. 420 g. purk.

    Kuid on oma hinda väärt. Väga hea kalori- ja proteiiniallikas. 32 g (2 supilusikat) sisaldab 7-8 g proteiini ja 180 cal.

    ise tarbin tihti ja soovitan.

    segens


  9. kuid HIITi ei saa päris "tavalise" cardioga võrrelda. Kui üks kestab 30 min ja peale, v-o isegi 60 min, siis HIIT (vähemalt TAKU 1 faas) 17 min, millest esimesed 5 rahulikult soojendus. Põhimõtteliselt on "andmine" 12 min ja kõik.

    Kas siis selle ajaga juba tahab/jõuab organism lihastest energiat saada? Kohe peale HIITi annan organismile kiireid süsikaid ja valku.


  10. Jõudu!

    Kuna HIIT treeningust ja selle kasust on igal pool tonnide viisi jutte, siis on väga raske leida üles seda, mida vaja on.

    Selline teema:

    olen täheldanud viimase paari kuu jooksul “rasvapolstri” vähenemist, samas lihasmass on säilinud kui mitte veidi juurde tulnud (kaal on säilinud). Olen mässanud ainult raskustega (E-K ja R-L). Usun, et see on tingitud toitumisest, millele olen pööranud rohkem tähelepanu. Vähe süsivesikuid pealelõunat ning trenn u kella 17 ja 19:00 vahel (mitte 2 h vaid selles ajavahemikus 1 h).

    Lisasin alates täna hommikust (06:15) TAKU HIIT´i esimese nädala programmi oma kavva. Pele HIIT´i teen taastumiseks carb+protein sheigi ja u 40 min hiljem söön tugeva hommikusöögi.

    Küsimus:

    kas peaksin oma eelnevate kuude toitumise ja kangitrenni jätma samaks, et HIIT-ist saadav kasu oleks suurem?

    Või HIIT-ist tingituna peaksin rohkem süsikaid tarbima päeva esimesel poolel? Või peale HIITi üldse mitte "taaastajat" tarbida?


  11. Kuna HIIT treeningust ja selle kasust on igal pool tonnide viisi jutte, siis on väga raske leida üles seda, mida vaja on.

    Selline teema:

    olen täheldanud viimase paari kuu jooksul “rasvapolstri” vähenemist, samas lihasmass on säilinud kui mitte veidi juurde tulnud. Olen mässanud ainult raskustega (E-K ja R-L). Eks see on tingitud toitumisest, millele olen pööranud rohkem tähelepanu. Vähe süsivesikuid pealelõunat ning trenn u kella 17 ja 19:00 vahel (mitte 2 h vaid selles ajavahemikus 1 h).

    Lisasin alates täna hommikust 06:15 TAKU HIIT´i esimese nädala programmi oma kavva. Pele HIIT´I libistan carb+protein sheigi ja u 40 min hiljem hommikusöök.

    Küsimus:

    kas peaksin oma eelnevate kuude toitumise ja kangitrenni jätma samaks, et HIIT-ist saadav kasu oleks suurem ja rasvapolster väheneks veel?

    Või HIIT-ist tingituna peaksin rohkem süsikaid tarbima päeva esimesel poolel.

    segens


  12. Kokkuvõttes võib öelda, et kõik vajaliku rakkude elutegevuseks saab kätte toiduga, vajadusel tuleb lisada vitamiine-mineraale (kindlasti mitte multivitamiine) ja aminohappeid.

    Miks mitte multivitamiine? Milliseid siis?


  13. Tra! maei saa aru teatud inimestest. Mis vahe on glükoosil ja dextroosil? Närvi ajab rsk! Ma ka ei tea, mis vahe on glükoosil ja dextroosil! Ja kui mind see huvitaks, siis kasutaksin oma sellist võimet, mis eristab mind(inimest) teistest muudest imetajatest ehk oma intelligentsi. Igatahes nii palju mul seda on, et huvi korral suudan ise kindlaks teha mis vahe on glükoosil ja dextroosil.

    Rewo, kui sa suutsid ennast maei tea mis ime läbi amazon lehele häkkida ja veel enam, foorumisse postituse teha, siis võib-olla suudad veel ühe ületamatu takistuse ületada ja ise uurida, näiteks INTERNETIST, mis vahe on glükoosil ja dextroosil. Ja kõikidele teistele ka, kes kohe foorumitesse küsimusi hakkavad riputama enne kui küsimuse mõte endalegi kohale jõuab: uuri ise!

    Hea kui pea on


  14. Olen mõnda aega kolanud siin foorumis ja saanud enam-vähem kõik vajaliku info ning teadmised kätte (toidust, lisanditest jm.), sealhulgas ka seda kui palju organism keskmiselt valku omastab.

    Kuid ei ole leidnud konkreetset arvamust, selle kohta, et kui enne magama minekut juua ära pakk kohupiima + piim, sest panen blenderisse. Kokku teeb see ca 52-55 grammi valku.

    Hommikusöök on kuskil 08:00 paiku. Kas sellise koguse valku omastab organism ööga ära, või läheb mingi osa raisku.


  15. küsimus, et kui teen 2 x nädalas jõusaali trenni ning 2 x nädalas jalgpalli + 1 x 90 min. mängu, siis milliseid lisandeid kasutada, kuma alati pole aega/võimalust korralikult toituda. Eesmärk on jõusaaliga veidi lihast kasvatada ning peale trenne paremini taastuda järgmiseka trenniks.

    Kas lihtsalt Whey Lemonit või lihtsalt Heavy Aminot (ainult 1 nendest) või üldse midagi muud ja mis kogustes peale trenni.


  16. Ei akanud uut temat tegema. Selline küsimus, et kui teen 2 x nädalas jõusaali trenni ning 2 x nädalas jalgpalli + 1 x 90 min. mängu, siis milliseid lisandeid kasutada. Eesmärk on jõusaaliga veidi lihast kasvatada ning peale trenne paremini taastuda.

    Kas lihtsalt Whey Lemonit või lihtsalt Heavy Aminot (ainult 1 nendest) ja mis kogustes peale trenni.

×