Jump to content

irene

Kasutajad
  • Sisu loend

    13
  • Liitus

  • Viimati külastanud

Kogukonna Reputatsioon

0 Neutraalne

irene

  • Tase
    Algaja
  • Sünnipäev 29.04.1978
  1. Trenn peale traumat

    No seda olen juba ammu teinud - oma arsti juures käin kogu aeg nägu näitamas ja seda juba mitme kuu vältel. Midagi tarka nad ei ole mulle öelnud, ja uskuga - olen ikka kulutanud neid erinevaid uksi... Ütlevad et hakkaku ma aga tasapidi midagi tegema. Selle pärast alustasingi ujumisega mis minu enda tunde järgi tundus kõige ohutum. Aga sealt ujumisest edasi ei oska oma tarkusega küll kuhugile suunda jätkata - team mis mul selja taga ja ei taha juba tuldud teed tagasi ka käima hakata.
  2. Tere, olen nüüd olnud jõusaalidest eemal juba 9 kuud. Aasta alguses oli üsna korralik avarii milles sain pea, selja ja kaela vigastusi. Selg on ilmselgelt veel praegugi minu keha kõige hellem koht, kael on päris ok. Sooviks hakata jälle vähehaaval trenni tegema (enne õnnetust olin üsna regulaarne ja korralik trenni-tüdruk ) kuid vajan soovitusi kuidas säästa selga? No minu puhas loogika ütleb, et piisab vaid hantlite kätte võtmisest kui see juba annab seljale mõne kilose lisakoormuse. Nii igapäevases eluski annab kohe tunda kui olen midagi pidanud tõstma/tassima (ja siin ei ole kindlasti juttu suurtest raskustest...). Samas arvab ka minu arst et kui saaks seljalihased taas tugevamaks siis annaks ka valud järgi. Ühesõnaga olen nõutu - mis harjutusi ma võiksin teha? Hetkel käin hommikuti ujumas et parandada üldist füüsilist vormi. Peale kuude pikkust taastumist oli isegi ühe otsa ujumine päris keeruline ja raske ettevõtmine. Saan loomulikult aru et trenniga pean alustama nüüd jälle päris nullist ja liikuma edasi väääga aeglaselt. Aga millest oleks tark alustada? Et ehk oleks targem keskenduda alguses vaid seljalihaste ja alaosa treenimisele ja mitte ülakeha/käsi veel torkida? Iga abi ja nõuanne on väga teretulnud!
  3. käsi haige

    Vot juhtus mul õnnetus... panin kirvega paaja piraka näpu pihta... mis aga tähendab nüüd seda et vähemalt 2 kuud ma seda ühte kätt kasutada ei saa (kui mitte isegi rohkem)... mis aga saab nüüd minu trennidest - kas peaksin nüüd kogu selle aja jõusaalist eemale hoidma??? tähendab see ju seda et ülakeha ja ühte kätt ma treenida ei saa... kas on mõttet vaid jalgadele seljale-kõhule teha või näen ma siis varsti üsna naljakas välja kui üleval pole midagi aaga altpoolt ilusasti trimmis...??? Oskab keegi midagi soovitada? Ehk mingit alternatiivi jõusaalile selleks ajaks kuni käsi paraneb?
  4. treeningvahend

    Mul lapsel see vana vene-aegne olemas - treenib oma iluuisutamise pöördeid selle peal... Kas see siis tõesti mingitele lihastelei ka mõjub??? Et siis kas peaks kah seal keerlema hakkama?? Paar korda pulli pärast katsetasin edasi-tagasi nökerdada aga ma küll ei tundnud et see kuhugilegi mõjunud oleks...
  5. Trenni sagedus

    Tänan soovituste eest! Aga mul ju tulebki ülepäeviti käies nii kolm korda nädalas kokku... ühel nädalal kolm ja teisel neli kui täpsem olla. Kas siis tõesti peaksin juba lööma oma kava lahku mitmele päevale?? Ma olen aru saanud et alguses tuleks pigem rahulikumalt võtta ja kõiki lihasgruppe treenida et organism harjuks koormusega?? Selle pärast polegi ma veel kiirustanud selle uue kavaga vaid teen üldise algajate kava järgi.
  6. Trenni sagedus

    Käin nüüdseks kaks kuud jõusaalis. Ülepäeviti, st. üks päev trenni ja üks vaba. Kuna trenn on iseenesest päris tugev siis peale trenni aeroobset teha ei jaksa (st näiteks joosta), samas aga kui näiteks jooksen 30 minutit vahetult enne trenni siis ei jaksa lihtsalt trenni korralikult ja endast kõike andes teha. Jõusaali treening on mul veel selline et samal päeval teen läbi kõik lihasgrupid. Küsimus nüüd selline - kas võiksin teha nendel vabadel päevadel mis jõusaali päevade vahele jäävad nii tunnised aeroobsed trennipäevad? Lihtsalt küsimus selles et kui eelmisel päeval jalgadele ju kah trenn tehtud siis kas selline väntamine või jooksmine ei peata lihaste taastumisprotsessi? Tahaks endale kena tugevat ja lihaselist keha... kes ei tahaks... samas ei soovi ka üle treenida millest rohkem kahju kui kasu... Millisel pulsisagedusel ma aeroobset tegama peaksin peaksin?
  7. Liiga lihastes jalad?

    liiga palju lihaseid... siis kelle arvamus on tähtsam - mingi taolise suhtumisega treeneri või enda arvamisel oma keha peeglist vaadates. See on ju nii palju kinni iga konkreetse inimese enda soovidest ja ideaalidest milline ta ISE välja näha tahab. Siinkohal ei ole küll minu arvates mitte kellelgi õigust öelda et võta mõned kilod LIHAST vähemaks ... Jessakene - ma teen tugevat trenni et saada paar kilo lihast juurde... peaks vist sinu treeneri jutule tulema - ehk ei peagi vaeva nägema vaid piisaks väikesest ?okolaadi-dieedist
  8. algaja kava

    WOW! Tänan! See just see mida ma ootasingi!!! Küsimus veel nende seeriate vallas - kas on vahet (ja kui siis milline see vahe on) sellel kui näiteks teen ühte harjutust 15 kordust ja kaks seeriat (praegu olen teinud 15) või 10 kordust ja 3 seeriat?? Mil moel see seeriates olev harjutuse korduste hulk lihast mõjutab?? Ei tea kas saate aru mida küsin... ei oska seda kuiagi õigesti küsidagi... Näiteks, et mis siis kui teen viiesed seeriad - või kümnesed - või viieteistkümnesed... missugune mõju nendest on... Et kas sellest oleneb hiljem kasvava muskli suurus või kuju või vorm vms? Ja veel - kui pikad vahed te hoiate nende seeriate vahel ja mida sellel ajal teha - lihtsalt istuda või mis?? Tobedad küsimused vist... tõenäoliselt on need teile targematele niivõrd iseenesest mõistetavad et ajavad naerma
  9. algaja kava

    Vot seda tahaks küll teada kuidas 40 kg kaaluv ja minust tiba pikem inimene hakkama saab... Kui ma peale oma lapse sündimist 46 kg kaalusin (vot ma võtsin sellega just alla mitte juurde) siis oli minu elu küll täielik piin! Magada ei saanud sest see oli ebamugav (naha all olid ju otse kondid nii et isegi pehme voodi oli minu jaoks liiga kõva), ülikooli loengud aga olid veelgi hullemad - sealsed toolid on ju teatavasti kõvad ja puust... ja katsu sa seal istuda kui tagumik veereb ühe kondi pealt teisele. Aga 40 - vot ei kujuta ette... Ehk sa veidi liialdasid, Kame??
  10. algaja kava

    ega ma selle kulutamise pärast väga muretsegi - pigem vastupidi... Eks nad mul ju praegugi peavad kulutatud saama - oleks muidu vast juba ammu tüsedusele kalduv olema Samuti arvan et oleksin vast ikka suuteline oma söömist kontrollima ja piirama - iseasi et kas ma seda tegema pean... Pigem paneb muretsema see et äkki võtan just liiga palju alla kui oma kaloririkkast toidust niimoodi loobuma pean... Olen kunagi hetke kaalunud ka 46kg ja uskuge - see pole üldse tore! (ka siis polnud tegemist üldse mitte tahtlikult peetud diiedi tulemusega vaid oli lihtsalt kiire elutempo poolt põhjustatud). Nii et kaal pole mulle kunagi probleemiks olnud. Pigem huvitaks mind et mida oleks minu organismil vaja just selle va lihasmassi kasvatamiseks... Erinevalt sellest mida mehed enne ja peale trenni erineval kujul tarbivad, lugesin Bodybuilding.com lehelt, et naised ei või lisana tarbida kreatiini sisaldavaid shake - kas on veel midagi mida naised teadma peaksid??
  11. algaja kava

    Revalisse läksin Seal oli väga tore ja abivalmis treener kes mulle esimeseks kuuks või paariks tegevuskava paika pani... Nii et nüüd saab minustki taas aktiivne sportlane Kaks korda juba saalis käidud Küsimused aga ikkagist selle toitumise kohta... Olen alati olnud selline kõikesööja olnud - hamburgerid - pizza- suures hulgas maiustused jne jne on alati minu menüüsse kuulunud. No ehk on mul lihtsalt vedanud - aga kaalus ma juurde võtnud ei ole. Ma siin vaatan nüüd netis neid inimeste välja pakutud menüüsid... vot ma ei tea kuidas ma suudaksin ennast niimoodi toidult maha võtta - rasvatu piim... lahjad toidud ei pizzasid ega Kismetit või Geishat... Kas see mitte ei tähenda et ma hoopis jubedamalt kaalus alla hakkan võtma?? Kas ikka peab just rasvatut kohupiima sööma ja rasvavaba piima jooma?? Olen tavaliselt ikka 1,5st joonud ja kohukesed ja jogurtid on samuti alati menüüsse kuulunud... Mis on toitumise juures siis see kõige olulisem??? Või ei peaks ma veel niivõrd alguses oma pead sellega vaevama - sööma siis lihtsalt nii nagu ikka ja vähehaaval harjutama oma keha füüsilise koormusega? Pikkust mul 165, kaalu ikka endistviisi 49. Vanus 26.
  12. algaja kava

    Tänud Leidsin need algaja kavad lõpuks ka üles! Üks küsimus veel selline, et kas jõusaali minnes peab treenerile ka selle eest eraldi maksma et ta seal juhendaks või aitaks või annaks mingisuguseid esmaseid näpunäiteid esimesel korral?? Või olekski targem selleks esimeseks korraks treener eraldi lisatasu eest kuidagi sebida et ta siis saaks kõik ilusasti ära seletatud? Mida soovitate?
  13. algaja kava

    Olen võtnud pähe mõtte hakata jõusaalis käima. Õigemini on soov seda teha juba ammu-ammu peas küpsenud, kuid nüüd tundub et kiire elutempo ka tõesti mõned vabad tunnid õhtuti jätab. Kaalust maha võtta ei taha, oma 49kg juures arvan et selleks ei oleks isegi mõttet. Siiski sooviks oma kehale veidi prinkust ja vormi lisada (soovin siiski kogu kehale koormust kuid eheda naisena on enda jaoks probleemseimad kohad siiski kõht ja pepu). Kas keegi ehk oskab mulle soovitada mingisugust treeningkava ja mõningaid näpunäiteid toitumise osas? Plaan oleks asi ikka tõsiselt kätte võtta. Mul on üks hea tuttav - endine kulturist (naisterahvas) - kes lubas mind veidi aidata kuid kuna tema siin Eestis ei ela ei saa ta seda teha enne paari-kolme kuud... Ei tahaks aga nii kaua oodata ja sooviksin ikka kohe sellega tegelema hakata. Viimasest trennist on möödas aastaid, nii et alustada tuleks ikka päris nullist. Samas ei soovi ka teha mingisuguseid mõttetuid vigu saalis rabeledes. Olen juba ette tänulik iga nõuande eest!
×