Jump to content

MaPo

Kasutajad
  • Sisu loend

    643
  • Liitus

  • Viimati külastanud

  • Päevavõidud

    10

MaPo viimane päevavõit oli January 9 2018

MaPo's oli kõige populaarsem sisu!

Kogukonna Reputatsioon

26 Jagab matsu

MaPo

  • Tase
    Tegija
  • Sünnipäev 03.02.1969

Profiili informatsioon

  • Sugu
    Male
  1. Vastatud. Kehvasti koostatud küsimustik. Aga ei märganud ühtegi küsimust, kus oleks BCAA-dega midagi pistmist olnud. "Spordijook" =/= BCAA, täiesti erineva kontseptsiooniga tooted. Lisaks: kui teed sellise küsitluse - vaata õigekeel üle, enne kui avalikkuse ette lased, isegi, kui su emakeel ei ole eesti keel.
  2. kaalulangetuse restart

    Tuli endagi näide meelde. Kunagi sai nii suusatamas käidud, et 10 km ring ..no mingi 30-40 minutit, ja siis joodi pudel "spordijooki" "taastumiseks" - absurd. Hea, et mõistus mingil hetkel koju jõudis.
  3. Jaa, see oleks kõva müügiargument.
  4. Apteekides üldiselt ei leidu kalaõli, mis oleks Mölleri märgi all. Aga mõnele laborile võiks anda head enesereklaami suunad küll kätte - neid, kes teeks selliseid lisandite testimisi, ei ole palju - kaasneks päris lai huvi. Omaette küsimus muidugi, kas neil sellisest promost ka mingi reaalne kasu lõigata oleks.
  5. kaalulangetuse restart

    "Hakkasin ka hommikusöögi söömisele (müsli, kreeka jogurt, kiirkaerahelbepudru vms) rohkem tähelepanu pöörama." - kui tuntakse end ilma selleta piisavalt hästi - ei pea mingit tähelepanu pöörama. Või vahetama osa "müslit" valgu vastu. - Korralik kalorivähendamine, eriti kuu lõikes. Trenni eel/järgselt ei ole mingit kohustust süsivesikuid poolvägisi tarvitada - juhul, kui ei tunne tol hetkel puudust. 1,5 h pallimängu on tõesti intensiivne..aga sellegipoolest - inimesed kipuvad automaatselt mingit "taastumissegu" kasutama, doseerides sv tihtipeale üle. Sedagi saab/võiks katsetada enne erinevate viisidega - kogustega mängides. Selle järele ei oleks nii suurt vajadust, kui eesmärgiks ei oleks kehakomp muutmine rasvasisalduse arvelt.
  6. Õlaprobleemid

    Olemata "ekspert" : kui valu ei tee, teeksin edasi. Liikumine ja jõutreening peaks teor, ja ka praktikas, asju paremaks/stabiilsemaks tegema. Sama aga - ükski harjutus ei ole kohustuslik. Kõike saab asendada vajadusel.
  7. BCAA ja valk ning muud toitained

    Alan Aragon 3 hrs · I Here’s a powerpoint slide from my talk on supplements, where I discuss how BCAA supps are nothing more than expensive, redundant calories. — The high-quality proteins in our diets are comprised of roughly 18-26% BCAA as it is. Supplementing with extra BCAA on top of that can range from adding extra unnecessary calories (and metabolic burden), to potentially inhibiting optimal use of ingested amino acids. — It's LOL to supp with BCAA to begin with, instead of an intact, high-quality protein such as whey, which provides the rest of the EAAs as well as other co-factors for anabolism. But it’s all moot if you're getting enough total daily protein anyway. Protein intake for the primary goal of muscle growth is optimized at 1.6-2.2 g/kg (0.7-1.0 g/lb). — All of the BCAA supplementation research compares BCAA with a non-nitrogenous placebo, or nothing at all. None of the studies - including studies on muscle soreness - compare BCAA with an isocaloric dose of protein (let alone doing that within a protein-optimized diet). I scoured the literature and found that the studies showing no effects outnumber the studies showing positive effects (on body comp and/or exercise performance) by 2 to 1. Bottom line: BCAAs are a bad bet. — The claim that BCAA supplementation is crucial for vegans is misleading as well. The essential amino acids (EAAs) whose bioavailability is most commonly affected by vegan diets include methionine, tryptophan, phenylalanine, lysine, and threonine. So, for this population, it’s about achieving overall completeness, not just BCAA. — I’m purposely keeping things concise and bare-bones here due to IG’s word limit. In sum, those who take BCAA supps are simply unaware of the evidence basis (or they’re mistakenly attributing the ergogenic effects of accompanying compounds in multi-ingredient products to BCAA). People get emotionally attached to their favorite supps and many would rather continue to waste money and believe marketing hype instead of the weight of the evidence. IG isn’t great for discussing research since it doesn’t link out, so here’s an FB post with links to studies (link is case-sensitive): https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10155669841154992&id=727634991
  8. BCAA ja valk ning muud toitained

    Aga sellest ei maksa üleliia ka kinni haarata, sest " MouthRinsing may mess with hydration, RCT says. And, at least in the latest study by Ferreira et al., it didn't even improve the 30k cycling performance of recreationally trained male cyclists. Keypoints: Carbohydrate mouth rinse is not a better performance improvement technique in compared to other hydration strategies in cyclists. Drinking water ad libitum is an efficient strategy to hydrate, and does not harm sports performance compared to the water recommendations of the American College of Sports Medicine. The water loss in carbohydrate mouth rinse is similar to strategy ad libitum. Heart rate did not change throughout 30 km time trial in drinking water ad libitum intervention. All interventions elicited weight loss after completion of the 30 km time trial." Ferreira, Amanda MJ, et al. "Carbohydrate Mouth Rinse and Hydration Strategies on Cycling Performance in 30 Km Time Trial: A Randomized, Crossover, Controlled Trial." Journal of Sports Science and Medicine 17 (2018): 181-187.
  9. BCAA ja valk ning muud toitained

    "BCAA oleks nii vahetult trenni eel kui selle ajal hea energia andja" hargnenud ahelaga aminohappeid nii väga lihtsalt energiaandjaks ei liigita - jutud sellest, kuidas nende kasutamine "andis trennis rohkem ..ei tea mida.." on puhas platseebol põhinev efekt. Energiat saab süsivesikutest, eriti on vahe just siis kui tegemist keskmisest intensiivsema treeninguga. Üks asi on veel, mida võib proovida see, kes väga kaloreid jälgib - magustatud vedelikuga (vesi) suuloputus (hilisema väljasülitamisega) - paljud uuringud näitavad, et see aitab efektiivselt väsimuse või "energialanguse" parajalt edasi lükata. http://www.mysportscience.com/single-post/2015/05/20/Spit-or-swallow-Carb-mouth-rinse-and-performance https://www.gssiweb.org/en/sports-science-exchange/Article/sse-118-carbohydrate-mouth-rinse-performance-effects-and-mechanisms Aga üldiselt, jah, hetkekonsensus on selline, et BCAA-del ei ole mitte üheski etapis või vallas täisväärtusliku valgu ees eelist. Vadakuvalk näiteks on alati parem valik - kui tahta väga peensusteni kõikvõimalikke meetmeid kasutusele võtta. 30 g (1 suur mõõtekulp) teeb töö ära.
  10. Ei taha spetsialistile pikalt vahele segada, aga üks on kindel - sellise jutuga "kiropraktiku" juurest tuleb kiiresti ära joosta. Kaugele. Võimalik ka, et nende arstide juurest, kes ütlevad, et trenni teha ei tohi. Kui jõusaal mõjub hästi (isegi *mitte halvasti*-st piisab), teha seda vähemalt mõõdukalt edasi - on vähim/võimalik ka et enim/efektiivseim, mis saab enda heaks teha.
  11. Hea selge video, aga karta on, et meie "treenerid" mõjuvad vaatamata kõigele (puudulikule arusaamale eelkõige) ikkagi tavainimesele mõjusamalt. Kas me võime öelda, et see, kuidas asju veel mõni aeg tagasi nägid, ja olid "täiesti kindel, et ma tean seda 100%.." on omajagu muutunud?
  12. Abi natukene ja ideid

    Hahhaha, jalapäev - 11 erinevat harjutust .. ca 50 seeriat ..good luck with that.
  13. Abi natukene ja ideid

    Ainult siis, kui eelmine toidukord oli pikka aega enne treeningut. Üldiselt peaks piisama sellest, et päeva jooksul, suhteliselt ühtlaselt jaotatuna ca 150 g valku tuleb - trennipäeval ka pisut rohkem (ehk 200). Kui enesetundele mõjub kohene positiivselt - miks siis ka mitte, halba see ka ei tee.
  14. Valgujookide kvaliteedi usaldatavus

    https://labdoor.com/rankings/protein https://www.supplementlabtest.com/whey-protein-shake-ranking https://www.supplementlabtest.com/articles/what-amino-spiking-your-protein-shake
×