Jump to content

lniinsalu

Kasutajad
  • Sisu loend

    16
  • Liitus

  • Viimati külastanud

  • Päevavõidud

    1

lniinsalu viimane päevavõit oli September 11 2012

lniinsalu's oli kõige populaarsem sisu!

Kogukonna Reputatsioon

5 Neutraalne

lniinsalu

  • Tase
    Algaja
  • Sünnipäev 22.07.1990

Profiili informatsioon

  • Sugu
    Female
  • Interests
    Even just a little progress, is progress. Moving steadily towards the goal.
  1. Üleskutse

    Oehh, mis ega asi nüüd nii hull ka pole. Ei ole ka paanikat millegi ees. Juustu, piima, jogurtit söön endiselt ja paljusi asju veel. Lihtsalt kui võimalik valin tervislikumad asjad. Ja kui tuleb vahest jube suur tahtmine kartulikrõpse või jäätist süüa, siis teen ka seda. Aga kuna elan koos Ameerika perega, siis tihti ei söö nendega koos ja teen endale eraldi, sest palju süüakse külmutatud/õlis praetud/kiirtoitu. Kindlasti ei lähtu ma otseselt clean eating dieedist, ei tule kõne allagi. Kuid siiski üritan võimalikult palju naturaalset valida. Minu näide eilsest päevast: 1. Hommik: 3 munavalget, 1 munakollane oliiviõliga pannil tehtud, kaerahelbe puder ja mustikad, klaas piima 2. Enne lõunat: greip ja pähkleid 3.Lõuna: pruun riis, brokkoli ja lõhe 4. Enne õhtut: valgusheik ja kaks lusikat maapähklivõi 5. Õhtuks: rohelised oad, maguskartul ja kalkun. Kasutan alati oliiviõli. Ootan kriitikat oma eilse menüü kohta. Ja rasvasisaldusega toite on ka menüüs ja ka suhkurt tarbin, kuid vähem. Kehal on kõiki neid asju vaja, et normaalselt toimida. Ei ole ma kuskile äärmusesse läinud sellega. Ja oma toitumist jälgin praegu rohkem ka sellepärast, et saada soovitud vorm. Teen korralikult trenni ja läbimõeldud toitumiskava aitab kogu protsessile kaasa. Ja võtsin korralikult kaalus juurde esimese kahe kuuga, alguses kui tulin. Ei söönud ma midagi erilist või palju, nii nagu ikka. Jään parem oma tervisliku toitumise juurde. Mulle maitsevad kõiksugu juurviljad ja rohelised ning mingi lihaga koos küpsetades saab väga hea söögi, nii et armastan niimoodi süüa. Ja HFCS, siin on meil siis erinev arvamus. Tarbin küll tooteid, kus seda mingil määral sees, kuid üldiselt jätaks selle ära. Ja kindlasti on mingeid erinevaid arusaamasid veel. Ameeriklased kasutavad ikka väga väga palju toidulisandeid. Kuna ma alustasin suurema trenni ja toitumise jälgimisega siin, siis on mul teadmised mis pärinevad siit maalt. Kindlasti teen muutusi, kui Eestis tagasi olen, eriti toidulisandite kohapealt. Ei julge enam midagi öeldagi, saan hukkamõistu siin
  2. Üleskutse

    Elan jah hetkel Usas. Toitumine on siin küll inimestel ikka väga paigast ära. Üldse ei mõelda, mida endale suhu topitakse. Ja selleks, et nii öelda korraliku toitu saada, peangi ise tegema ja ostma võimalikult puhta tooraine, mis on siin kordades kallim kui Eestis. Mõistliku hinnaga söök on rämps minu jaoks siin, kiirtoit on muidugi kõige odavam. Enamus toidud on väga suhkrused, kõrge kalori/rasva sisaldusega, ei imesta enam üldse miks inimesed nii palju siin kaalus juurde võtavad. Igal võimalusel süüakse saia, juustu, õlis praetud asju. Supi söömine on väga harv juhus; ainukesed inimesed keda tean, kes siin putru söövad on kulturistid või lihtsalt trenni inimesed ja minu jaoks siiani müstika, kuue kuu jooksul pole veel ühtegi keedukartulit näinud Kui kartulit süüakse siis ikka juustuga küpsetatud või friikartuleid. Kartuliputru teevad enamus pulbrist, mis on jällegi võõraid aineid täis ja maitse ei ole kiita. Üldse lähevad palju lihtsama vastupanu teed, sest pool-valmis tooteid on poed täis. Mikrolaineahjus kokkamine on siin igapäevane neile! Võibolla sattusin lihtsalt selliste inimeste keskele, kuid nii palju kui kuulnud olen ka teistelt siin ümberringi, siis heast ja korralikust söögist on siin asi kaugel! Igatsen Eesti sööki juba tohutult. Eestlased söövad ikka väga hästi ja tervislikult võrreldes siinsetega.
  3. Üleskutse

    Sain korralikult naerda! Tõesti seda probleemi mul ei ole. AlanBStard ütles põhimõtteliselt ära, mida see endast kujutab. Panen palju rõhku naturaalsele ja minmaalselt töödeldud toidule. Toitained peaks tulema võimalikult puhastest allikatest. Söön toitusid mis on toitainete rikkad, madala rasvasisaldusega jne. Minu menüüs on palju täistera tooteid, juurvilju. Muidugi söön ka liha, kuid enamasti kana, kalkun, kala, mereannid. Sealiha harvem, sest siin maal seda millegipärast väga ei armastata ja loomaliha mulle lihtsalt ei maitse. Toidu tegemisel kasutan oliiviõli. Niimoodi võib tunduda, et jube kuiv ja jama menüü, kuid toidutegemisel saab nii palju fantaasiat kasutada ja tervislikult annab ikka väga häid asju valmistada. Ja menüüst jätan välja toidud, milles on high fructose corn syrup ja seda on uskumatult paljudes asjades. Ja selline toitumine on tegelikult väga lihtne. Olen palju eelnevalt uurimustööd teinud, tean oma toiduainete toiteväärtusi ja kui palju mida peaks sööma, et päevane toitainete vajadus oleks kaetud. Kasutan ka dotFIT.com lehte toidu ja trenni logimiseks, nii saan hea ülevaate kõigest. Ja peale tohutu lugemise ja uurimise ((lugemise all ei mõtle ma Cosmot, vaid kirjandust raamatukogust), olen palju head nõu saanud paarilt kulturistilt ja eratreeneritelt, keda jõusaalis pidevalt näen. Tihe jõusaalis käimine toob uusi häid tutvusi.
  4. Hommikupuder

    Jätsin välja, et hommikul omletti tehes lisan tavaliselt 4 munavalget ja ka 1 munakollase. Olenevalt päevast ja toidust mida valmistan, kuid menüüsse lisandub kindlasti veel 1 terve muna. Nii et 2 munakollast päevas on minu jaoks piisav. Kuid kui õhtul peale trenni tahan oma valgu munast saada, siis kasutan tõesti ainult munavalgeid.
  5. Üleskutse

    Peab siis mõne retsepti siia lisama! Sest endale süüa tehes lähtun alati toiteväärtustest ja toitumisharjumused on väga tervislikud. Inglise keeles öelduna on minu praegune toitumine "clean eating", kuid ausalt ma ei tea kuidas seda eesti keeles nimetada..
  6. Hommikupuder

    Armastan hommikuti putru süüa. Keedan alati oma pudrud ainult veega. Lisan natuke kaneeli ja värskeid marju. Ja maitseb väga hästi. Lisaks pudrule ka omlett munavalgetest. Hea algus päevale! Siin on mu lemmikud, mida iga nädal söön. Ei suuda ühte ja sama putru iga päev lihtsalt süüa. Ka kalorid/süsivesikud/valgud/rasvad grammides välja toodud. Tahan alati kindel olla, et saan piisava koguse toitaineid päeva jooksul ja loomulikult üritan neid saada õigetest allikatest, nii palju kui see võimalik on. Toiteväärtuste kirja panemine enda jaoks on väga mugav (dotFit.com teeb asja väga lihtsaks). http://liisuuuu.blogspot.com/2012/07/starting-your-day-right-good-breakfast.html
  7. Kehalt kaovad cm kuid kaal sama

    Olin samas seisus üks hetk. Number kaalul oli alati kuidagi liiga tähtis, kuid siis otsustasin kaalu asendada mõõdulindiga. Mõõdud vähenesid tasapisi. Pärast 3 nädalat tõsisemat trenni ja õiget toitumist olin kaotanud ainult 1,5, mis oli minu jaoks suur üllatus, kuna minu keha oli palju muutunud. Siis otsustasin hoopis rasvaprotsenti uuesti mõõta. Ja milline üllatus, 21.1 pealt oli see langenud 18.7. Ja trenni tehes tuleb lihasmassi juurde, mis samuti mõjutab seda miks see number kaalul ei vähene. No enam ei hooli kaalumisest väga. Teised näitajad on palju tähtsamad. Ja eesmärk on lihtsalt heas vormis olla. Õige toitumine on kogu protsessi juures peaaegu, et kõige tähtsam. Olin aastaid lihtsalt kõhulihaseharjutusi teinud ja ei mingit arengut nähtavate lihaste poole ja muidugi olin lollike ka tollal, ei teadnud midagi õigest treenimisest või toitumisest. Ei olnud õrna aimugi milleks neid valke veel vaja on või et kõik mis sisaldab kaloreid on paha. Ja olin kindel, et kõik toidulisandid on ebavajalikud ja tervisele kahjulikud. Nüüd saan enda üle naerda, olen ülimalt õnnelik ja uhke enda üle, et olen ennast nii palju harinud selles valdkonnas ja tean kuidas asjad tegelikult toimivad. Nüüd on toitumine väga hästi paigas ja tõesti, peale paari kuud, kõhulihased muutuvad juba nähtavaks. Abs are made in the kitchen!! Ja nii ongi
  8. Naised jõusaalis...

    Rebimine on ainuke asi mida ei julge kohe üldse teha.
  9. Jõusaali tolad...

    Väga hea artikkel ja edasine arutelu, sain korralikult naerda. Pean ära mainima, et näen pidevalt ühte meest pikkade pükste ja triiksärgiga crosstraineril. Ja siis on mehed kes tulevad jõusaali teksades või siis cargo pükstes. Vot ei saa aru sellest. Muigan lihtsalt, kui näen et mõni selline jälle saalis ringi jalutab. Ise pean väga tähtsaks mugavat trenni riietust, ei suudaks ega tahaks trenni tehagi riietuses mis ei lase mul vabalt liikuda.
  10. Naised jõusaalis...

    Ma parem astun eemale neist masinatest, kui pole päris kindel kuidas midagi tegema peaks. Näiteks praegu teeb spordiklubi uuendusi/laiendust ja tuuakse aga uut tehnikat, mida näen elus esimest korda ja tõesti teen pigem siis tavalisi asju nagu barbell squats, deadlifts, sumo style deadlifts jne. Väga tõhusad ja võin tulemustes kindel olla. Olen nüüd jõutrenni/tõstmise lainele saanud, ei suuda käsi kangist eemal hoida.
  11. Naised jõusaalis...

    LMAO, naeran kogu südamest praegu selle pildi üle. Nagu mina varemalt, väga hea ikka! Mina käisin kõik masinad treeneriga läbi, näitas mulle mida kuidas teha. Mõned tunnid tegin personaaltreeneriga tööd, sest liitumisel klubiga sain kolm tasuta tundi. See pani aluse edasisele arengule. Kui põhitõed on selged, saad igast juhendist aru. Ja kui mul tekkib küsimusi, küsin alati abi. Peaksid kindlasti küsima. Hiljem mõtled ja naerad selle üle, et kuidas alguses kõik nii keeruline tundus!
  12. Rasvapõletaja

    Kuna elan praegu Ameerikas, siis on mul hea võimalus väga häid toidulisandeid kasutada. Hakkasin internetist uurima, kas Eestis ka võimalik neid kuidagi saada, sest kui üks päev tagasi lähen, tahaks nii mõndagi toidulisandit edasi kasutada ja minu suureks üllatuseks/pettumuseks on enamus neist on Eestis keelatud. Ja posti teel saatmine ka vist läbi ei lähe, nagu aru saan, siis toll ei lase neid läbi.
  13. Naised jõusaalis...

    Ka mina olin alguses üks nendest naistest, kes oli ainult aeroobsetel masinatel või siis reie lähendajate/laiendajate masinate peal nagu matjusm eelnevalt kirjutas. Üheks põhjuseks oli veel kindlasti see, et polnud erilist enesekindlust ega teadmisi, mida ja kuidas teha. Ruumis ringi vaadates nägin ainult inimesi, kes teadsid täpselt mis teevad (vähemalt siis arvasin seda) ja kangi/raskuste asemel läksin ruttu crosstraineri juurde tagasi. Ja ma ei tea kuidas on suuremates spordiklubides/jõusaalides, aga mina käisin sellises kohas, kus ei olnud treenerit, kes oleks koguaeg kohapeal kes inimesi abistaks kui vaja. Ja kui ka keegi oli, pelgasin küsima minna. Ja kas Eesti inimene küsib üldse abi, kui tekkib mis iganes treenimisega seotud küsimus? Küsin sellepärast, et mina alustasin trenniga Ameerikas ja olen spordiklubiga väga rahul, alati on keegi kes annab nõu kui vaja. Ja oh issand, siinsed inimesed küsivad uskumatult palju ja kohati rumalaid küsimusi, mis iganes aga pähe tuleb. Spordiklubi töötajad on ikka väga abivalmis ja toetavad. Tänu sellele jõudsingi ka raskuste tõstmiseni jne. Praegu lähen ilma kõhkluseta jõusaali, naudin seda ja ei hooli absoluutselt kes mul seal ümberringi on!
  14. Naised jõusaalis...

    Mina alustasin jõusaaliga Ameerikasse tulles, siin on naised jõusaalis väga tavaline. Eestis olles jäin rühmatrennide juurde, sest oli liiga veider üksinda meeste keskel trenni teha, tundus kuidagi ebamugav ja olin ka täielik algaja, ei teadnud täpselt mida tehagi. Tean teisigi naisi, kes ei taha jõusaali minna, sest enamasti on seal ainult mehed. Enam mind see ei häiriks, absoluutselt mitte. Ja paljud naised arvavad et jõutrenn ei ole naistele/see on ainult neile kes tahavad suuri muskleid jne. Ning cardio(aeroobne?) üksinda ei ole piisav, et saada üldine hea vorm, peab ka jõusaalis käima. Ise käin umbes 5-6 korda nädalas ja tõesti naudin seda.
  15. Rasvapõletaja

    Pean vastu vaidlema. Toitusin mitu kuud väga korralikult ja tegin kõvasti trenni, kuid rasvaprotsent ei tahtnud kuidagi langeda. 4 nädalat OxyElite Pro-ga ja olen tulemustega super rahul. See on vaieldamatult minu lemmik ja jätkan selle kasutamist. Rasvapõletajad ei ole kindlasti mingid imeasjad, mis maagiliselt rasva ära kaotavad, kuid õige toitumise ja trenniga kiirendab see lihtsalt protsessi.
×