Jump to content

modus

Kasutajad
  • Sisu loend

    24
  • Liitus

  • Viimati külastanud

  • Päevavõidud

    1

modus viimane päevavõit oli April 9 2014

modus's oli kõige populaarsem sisu!

Kogukonna Reputatsioon

-2 Tropp

modus

  • Tase
    Algaja
  • Sünnipäev 11.07.1990

Profiili informatsioon

  • Sugu
    Male
  1. Kuidas saan aru, et peaksin raskust tõstma?

    Siin avalduvad tegelikult sügavamad kultuurilised struktuurid. Lääne paradigma kohaselt seisneb objektiivsus vaatleja eraldamisest kõigest vaadeldavast. See tooduna teemakohasesse konteksti tähendab, et kohtled oma enda keha kui instrumenti ehk siis su keha ei ole eksistentsiaalselt midagi rohkemat kui mutrivõti. Tegelikkuses toimub siin aga räige eneselõhestamine ning eksistentsiaalse integreerituse lõhkumine. Mees see on su oma keha, sinu enda meeled on kõige paremad ja objektiivsemad meediumid ammutamaks infot sinu enda kohta. Sa tunned kompententsust ja valmisolekut kui raskus kipub kergeks jääma. Selle küsimuse peale tekib mul küsimus, kas sa midagi kogenud oled?
  2. Säärase kommunikatsioonivormiga kahjuks mitte, tiheda koostööga oma valla tundjaga küll(see eeldab ka sinu enda poolset põhjalikku probleemsituatsiooni tundmist). Ma räägin, sinu rüht ja selle iseärasused on vaja võimalikult täpselt ära õppida. Kahjuks see ei eelda ainult seistes postuuri hindamist vaid postuuri tundma õppimist ajas, kuidas su keha töötab üldiselt. Kui ma oleks füsio, siis jõusaali ma ei julgeks soovitada, vaid treening koonduks keharaskuse ümber, mobiilsusele orienteeritud võimlemine. Kahjuks üldiselt on füsiodel suhteliselt väike harjutusvara, kuid õnneks järjest popimaks on muutunud fitnessi ja füsioteraapia segunemine.
  3. No aga kes su siis korda/paremaks teeb kui mitte sa ise? Füsio saab sind nõustada, plaani kujundada, suunata, tarvliku pead ju ise tegema. Füsioloogiat mitte nii palju, põhiline on funktsionaalne anatoomia. Seeläbi õpid võimalikult täpselt tajuma problemaatilisi koldekohti dünaamilises rühis ning ka oma rühti võimalikult täpselt rihtima. Rõhutan veelkord, kõik mu info on sekundaarne selles mõttes, et saan teha järeldusi üksnes sinu kirjutatud teksti põhjal. Osaks kogulahendusest olen pakkunud perspektiivinihet, mis eeldab aastate pikkust alalhoidmist.
  4. Vend Vähk Peab liikuma!

    Tugev tõlgitsev edasiarendus minu argumendist, paned minu suhu täiesti uusi minu poolt mainimata argumente. Kust üldse välja loed minu argumentide kavatsuse, et ma ehmatada ja üldisemalt negatiivsete intensioonidega olen? Mu eesmärk on oma silma treenimine ning retoorika arendamine läbi diskussiooni. Avaldub hoopis sinu enda tahe ümbruses ainult halba näha. Samuti pole ma suurt midagi rääkinud skolioosi hävituslikkusest. Algse definitsiooni pakkus siia lugupeetud Imre ise, mina püüdsin asjale just neutraalsemalt positiivses perspektiivis läheneda, et seda saab tagasi kerida. Täienduseks, liigesesüsteemide paika rihitimine on praktikana jõhker tunnetuse(propriotseptsioon) proovilepanek ning asi saab olla lausa millimeetrites ning täiesti "joondus" olevaid inimesi pole põhimõtteliselt olemas, kaasa arvatud mina ise. Teiseks eesmärgiks on siiski inimeste inspireerimine, eneseületamisele suunamine(übermensch). Kriitika iseeneses ei ole negatiivne, perspektiiv võib näha seda sellisena. Nagu juba mainisin, väga hea, et tagajärjed tuntavad pole, kuid kes teab mis tänu sellele realiseerumata jääb(ka rinna jõud saab oleneda lülisambast).
  5. Vend Vähk Peab liikuma!

    Haigusena mõistmine võib kohati olla segadusse ajav ehkki mitte vale, eriti kui on tegu geneetilise skolioosiga. Nagu nimetatud on tegmist rühihäirega ning väga hea, et see kuidagi tunda ei anna, ega tervist üldiselt ei mõjuta. Küll aga võib see siiski takistada ja tagasi hoida teatud potensiaalide realiseerumist, näiteks jõunäitajate suurendamine. Nii nagu skolioos tekib, läbi asümmeetrilise lihasfunktsionaalsuse, saab seda ka "tagasi kerida". Samuti on skolioosil mitmeid erinevaid avaldumisvorme, alustades kõigest mõne millimeetrisest kõrvalekaldest kuni korraliku külgedele 's' täheni välja.
  6. Vend Vähk Peab liikuma!

    Kas ainult mulle tundub või on tegemist märgatava skolioosiga? Korralik jõnks vasakule vaataja perspektiivist käib t9-t12 vahemikus.
  7. 50 aastane? Kui jah siis on eriti raske, aga kõik on võimalik vajaliku tahtmisega. Tuleb 24/7 pöörata pilk "sisse", mitte aga päris sisse, kuid pidev posturaalne kontroll ja analüüs oma keha suhtes. Tunnetad oma rühti ning vajadusel korrigeerid, erinevates staatilistes ning dünaamilistes asendites( selg sirgu, õlad taha jne). Ei tasu üldsegi alahinnata hingamist. Piisavalt sügav ja kontrollitud hingamine igas olukorras. Raskus ongi selle pilgu pideval hoidmisel mainitud objektil. Selle vähese põhjal oskaksin ja julgeksin treeninguna soovitada kõndimist erinevas olustikus ja pinnasega, mille ajal toimub eelnevalt nimetatu(kehavaatlus/tunnetus). Et analüüs ja vaatlus oleks efektiivsem võiks ära õppida lihas- ja luuanatoomia. Rüht on kõige alus.
  8. Mineee kui jõhker pauk ikka. Mida tunned kui 1-5km kõndima pead, jõuad üldse sellist vahemaad? Kahjuks mulle tundub, et siin on ka tagasipöördumatud protsessid avaldunud lülikehades(osteofüüdid, kontaktis olevate lülikehade kontakti puhul võib eeldada purunenud diske). Vaene mees, aga tõenäoliselt on ka oma ignorantsus mängus. Kui vana sa oled?
  9. Nii vähese kirjelduse pealt on raske hästitoimivat süsteemi sulle pakkuda. Peaksid kindlasti minema füsio juurde ning lasta ennast üle vaadata. Tuleks läbi viia võimalikult täpne posturaalne analüüs ning sealt vastav programm kujundada. Mulle tundub, et terve su selg ning kael on pingestunud, radikulopaatia kirjeldab olukorra tõsisust lihaste seisukohalt. Kas sul mingeid selja liigkumerusi/nõgususi, skolioosi diagnoositud ei ole? Aitaks kui sa laseksid end pildistada eest, küljelt ja tagant, kuid ka see pole parim variant. Suurt koormust mina ei soovitaks vaid keskenduks pingete leevendamisele ning üleüldisele lihasravile. Uuri pilatese treeningute kohta või otsi netist mobility drille vasta kehaosa suhtes, mingisugust lahjemat võimlemise varianti.
  10. Üks rind suurem kui teine

    On üsna harv nähtus, et mõlemad rinnalihased visuaalselt identsed on. Kuid kui su probleem tõepoolest on selline nagu sa kirjeldad siis toimib printsiip: asümmeetriat saab likvideerida ainult sümmeetriaga. See on väga levinud viga, et kui komistatakse lihase düsbalansi otsa, siis esimene mõte on, et nõrgemat eraldi järgi töötada. Soovitan sul leida endale abiline kes sind su rinnatreeningutel jälgib. Keskendu ainult kangiga surumisele(erinevad kalded ning ka kätekõverdused) ning abiline peaks jälgima ja märkuseid tegema kui käed sümmeetriliselt ei tööta.
  11. Jooksmine

    Peaaegu, nende statement'del ei olnud lihtsalt teaduslikku alust.
  12. Jooksmine

    Ühtlasi tuleb ju mängu ka keha mass, läbi mille on ju ka säärtes avalduvad jõud vähe teised. Paljudes kohtades oma tekstis väljendasin ennast üsna selgelt: "minu puhul". Ei olnudki soovi luua mingeid universaalseid tõdesid, lihtsalt inimestel, kellel jooks problemaatilisem, on tendents mitte piisavalt süveneda oma säärte heaolusse.
  13. Jooksmine

    Seda on paljud täheldanud, kui oled neid kandnud peaks teadma millele viitan. Vibramitega liikudes tunned maapinnal iga väikest ja suurt mügarikku, selles see "ühendus maapinnaga" väljendubki.
  14. Jooksmine

    Kaalun 110kg ringis ja jooksen 2x nädalas minimaalselt 5km. Ka edasijõudnud treenijad kahjuks oma säärtele tähelepanu ei pööra(jäme üldistus), kuid vaadeldes sealseid biomehhaanilisi jõude siis peaks säär hoopis esmase prioriteediga olema. Milles tavaliselt eksitakse ning mis ka üldse tähelepanuta jääb on sääre eesmised lihased. Nende venitamine võib tagumistega võrreldes olla pisut problemaatilisem, mille tõttu tuleb appi foamroller. Korralik venitus ja rollimis engagement säärtele võttis neilt minu puhul väikseimadki ebamugavusaistingud. Ühtlasi on ka väga suur roll ka jalatsitel. Ei soovita kohe üldse neid tavalisi meeletu kõrgendusega jalavarjusid(subjektiivne, aga disain on ka lihtsalt rõve). Pikalt jooksin vibramitega, mis ka võib mitte kõige ratsionaalsem valik olla. Siis leidsingi enda jaoks parimad jalatsid jooksmiseks (https://myrunningaddiction.files.wordpress.com/2011/09/new-balance-minimus-trail-nz-no-2.jpg). Jällegi biomehhaaniliselt on siiski väike kõrgendus vajalik, mis liigutab raskuskeskme täpselt õigesse kohta ning mis omakorda tasakaalustab pingeid või jõudusid. Esoteerikast veel ka nii palju, et kui vibramid tekitavad kohe kohutavalt hästi "ühenduse maapinnaga", siis õnneks ka new balancidega see täiesti ära ei kao.
  15. Olen läbi põdenud/põdemas radikulopaatiat diskopaatitat. Kaotasin 3cm oma pikkusest. Esimesed kaks aastat olid kõige hullemad ning siis oli ka ignorantsus päris suur. Heh , need sundasendid ehk istumised olid tõesti magusad, tunnen kaaasa, kuid lootust ära kaota, selle saab terveks. Deadlift on mul kuskil 230kg vahemikus ning arvan et 300'ks olen võimeline progresseeruma küll. Alustada tuleks siis seljasirutajatele tähelepanu pööramisega, et need oleks võimalikult terved ja tugevad. Nagu ülal kasutaja mainis on vaja venitada, kui sul pinki ei ole ning ei kavatse seda ka soetada, siis parim viis venituseks on rippumine. Õpi rippudes alaselga lõdvestama ja tunned kuidas gravitatsioon tõmbab. Kui sul on mingeid täpsemaid küsimusi aitan hea meelega.
×