salasilm
Kasutajad-
Sisu loend
265 -
Liitus
-
Viimati külastanud
-
Päevavõidud
9
Sisu Tüüp
Kalender
Profiilid
Foorumid
Koik salasilm postitused
-
sentimeetri rihma kasutamisest: Vööümbermõõt annab märku tervise seisukohalt halbadesse piirkondadesse kogunenud rasvast, samal ajal kui kaalunäit võtab ühte summasse kokku ka lihasmassi, luustiku kaalu ja vee tasakaalu. Vööümbermõõt näitab, kas rasv on ladestunud kõhupiirkonda, naha alla ja siseelundite ümber, mis on tervisele ohtlik. Normaalseks vööümbermõõduks meestel on vähem kui pool pikkusest. Kui vööümbermõõt ületab puusaümbermõõtu (meestel), siis loetakse seda rasvumiseks. Vööümbermõõtu mõõdetakse naba kõrguselt.
-
Kui sa oled 186 cm pikk ja kaalud 16,4% juures 76,5 kilo, siis see tähendab, et samamoodi kaalu langetamist jätkates kaaluksid sa 10% juures 71 kilo. BMI järgi oleks küll kõik väga vinks vonks, aga minuarust võiks sinu pikkuse juures ikka 80 kilo tuuris kaaluda. Ehk vähemalt 5 kg võrra rohkem võiks su luudel liha olla. Samas 5 kilo liha kasvatamine pole mingi lihtne paari kuu projekt vaid pigem paari aasta oma. Kui sa treeneriga rahul oled, pead minema ja võtma tal nööbist kinni, ütlema senitehtu eest aitäh ja küsima, et kas saaks nüüd ka "veidi" lihaseid kasvatada. Arvestama pead, et lihaseid negatiivse kaloraaziga ei kasvatata (kasvatatakse kas väga aeglaselt või kahtlastel tingimustel). Kui sul on väidetavalt negatiivne kaloraaz ja teed trenni aga rasvaprotsent ikkagi tõuseb siis võib kaaluda ka selliseid variante: 1) sinu baasainevahetuse number ei vasta sellele ühele keskmestatud väärtusele mida kogu maailm kasutab, või 2) sa omastad toidust rohkem kilokaloreid kui tavaline inimene, või 3) sa mõõdad oma rasvaprotsenti mingi kodukasutuseks mõeldud bioelektrilise rasvaprotsendi mõõtjaga, mis valetab sagedamini kui täpselt näitab. Kui keegi sulle seda mõõtmise teenust pakub, siis küsi näha mõõteseadme taatlemistunnistust (seda sa ilmselt ei näe, sest bioelektrilised masinad ei oma mingit täpsuse garantiid, tulenevalt kasutatavast tehnoloogiast seda ei saagi anda). Ma hääletaksin variant nr 3 poolt.
-
Mina arvaks, et sa oled teinud läbi väga vinge muutuse ja 16% pole üldse palju vaid hoopis jaanuarikuiseks jõutreeninguks väga mugav rasvaprotsent. Võtaksin valgud menüüsse tagasi ja keskenduksin 2 kuud lihasmassi kasvatamisele. Kaalu osas üritaks selle kahe kuu jooksul plaanida isegi kerge tõusu (teisisõnu positiivne kaloraaz). Uuesti mõtleks dieedile ja aeroobse suurendamisele märtsis või aprillis.
-
See jooks on sinu jaoks liiga koormav. Praegune ajaline eesmärk unusta kohe ära, see pole sinu jaoks. Selle aja jooksul mis on koormustestini jäänud vali trennis jooksu kiirus selline, et püsiksid aeroobses tsoonis ka pulsikella või karvoneni valemi järgi. Tõenäoliselt pead piirduma hoopis kõndimisega (see võib olla egole raske, ma tean). Treeneril on kõvasti kergem sulle midagi soovitada, kui koormustesti tulemus on teada. Võib olla saad teha ka kõndi ja sörki vaheldumisi. Sörgiga tõstad pulsi aeroobse tsooni ülemise ääre lähedale ja jalutades lased pulsil alla tagasi langeda. Näiteks vaheldumisi 20 sek sörki, 40 sek kõndi. Ja seda siis rohkem kui 1 minuti vältel. Kui taluvus tõuseb, siis võib sörgi osa pikendada: 1 minut sörki, 1 minut kõndi. jne. Lõpuks peaks jõudma sinna välja, et saad pidevalt sörkida. Mis on sinu vanus, pikkus, kaal?
-
Lase teha koormustest ja pulsilävede määramine spordiarsti juures! http://www.vomax.ee/?head=2&pageid=65&language=estonian Saad teada emba kumba- kas koormus on liiga suur või siis su aeroobne tsoon ongi keskmisest erinev. Karvoneni valem jms keskmestatud valemid ei sobi kõikidele. Kas sa hingeldad väga tugevasti selle 1km jooksu lõppedes?
-
Kindlasti. Alusta sellest, et jäta menüüst välja krõpsud, kommid, šokolaadid, sai, saiakesed, koogid, küpsised, kreemid, pudingud, maiustused, limonaadid, energiajoogid, õlu, mahlad, siirupid, maitsestatud vesi... Kui jood siis joo paljast vett, piima, keefiri, ilma suhkruta tee, ilma suhkruta kohv. Söö regulaarselt. Söö hommikusööki. Tee trenni. Olulisem, kui kaal on see, et mehe vööümbermõõt peab olema alla poole pikkusest (sinu puhul siis <=90.0 cm).
-
Küsimus võib olla selles, et sul on vale kehahoid ja et see trenn on vale kehahoidu süvendanud. Küsimus pole rasvas ega individuaalsete lihaste pikkuses või tugevuses, vaid selles, kuidas töötab kogu alakeha tervikuna. Et sellest kehahoiu ja lordoosi-jutust aru saada, siis mine mõne sellise peegli ette kust sa oma kõhtu näed, muuda oma vaagna kallet ja vaata KÜLJE pealt kuidas see su kõhu ja SELJA kuju muudab. Otsi internetist sõna "lordoos" ja loe, millest me räägime. Kõige lollikindlam on, kui sa lased enda selgroo kõverused ja vaagna asendi asjatundjal väikse tasu eest üle vaadata - sest ise enda seljataha ju ei näe.
-
Õige. Aga paku siis mingit alternatiivi. Kepikõnd?
-
Keha (kuju, kaal) sõltub elustiilist, ja kui tahad keha muuta, pead muutma midagi oma elustiilis. Aja leidmisest. 1. Suuremad lapsed hoidku väiksemaid seni kui emme on metsajooksu tegemas. Kui teil sellist kommet ei ole, suured vahivad õhtuti omaette arvutis ja ei taha väiksematest midagi kuulda siis -well - sellesse asja tuleb nüüd äkki muudatus? Võite mind pidada rongaisaks aga ma olen jätnud 1-aastase vabalt 7- ja 10- aastase hoida. Viieaastane oli mul üksi kodus kui vaja. 2. Hommikul ärkad enne lapsi, teed pudru, äratad lapsed jms? Ärka sellest siis 20..25 minutit veelgi varem ja tee oma trenn. Ei teegi hommikuti putru? Siis oleks aeg tegema hakata. 3. Õhtuti peale väiksemate laste magama saatmist on harjumus pidada vaikset tundi ja vahtida telerit? Viska teleri eest üks tugitool minema ja asenda trenazööriga. 4. Kui lasteaed ja kool algavad kell 08:00, aga töö kell 09:00, siis vahepeal jõuab ilusasti kerge trenni teha, sest lapsed peavad nagunii 07:45 juba kooli juures olema ja tööle võib võibolla 10 mintsa hilineda ka (see on see koht kus mina isiklikult oma trenni aja leian). 5. Paindlikuma tööaja korral võib päeva ajal ära käia. Harjutused kodus treenimiseks. 1. Aeroobse võimekuse arenduseks: Sörkjooks, jalgratas. Joosta saab väga edukalt aastaringi, ka pimedas, lumega või vihmaga: helkurid-vilkurid külge, tuulekindlad püksid, veekindel jope, müts, kindad ja minek. Tahtmist peab olema ainult. Minul segab jooksmist ainult selline seis, kus sulailmaga on teeks vesine jää - siis on tõesti mõistlikum mingi tubane tegevus leida. Sest kipsis jalg tähendab reeglina 3-4 nädalat trennipausi. 2. Jõu arenduseks. Kuna enamus lihastest asub alakehas siis kõige esimeses järjekorras ma võtaks need ka plaani: Kükid kas raskustega või ilma, kükist üles hüpped, burpees ("kosmonaut"). Saab hakkama alustuseks ilma mitte millegita. Kas sa endale ka mingid abivahendid soetad, sõltub sellest, kui tõsi taga sul selle treenimisega on. Mina sinu olukorras hangiks endale sangpommi, mitte mingi kireva plastmassist naisteka vaid korraliku tüki nõukogude spordiinventari e. kasutatud 16kg sangpommi (inglise keeles kettlebell) mis maksab umbes 16 eur. Kükke ja swingi peaks sellega ka naisterahvas teha saama. Muidugi tuleb uurida tehnikat, aga youtube pakub sulle õpetusvideosid hulganisti. 3. Väga vingeid kavasid kodus treenimiseks leiab siit saidist: http://www.bodyrock.tv/. 4. Käi trepist, ignoreeri lifte. Töö iseloom on istuv? Siis iga 50 minuti tagant tõuse püsti ja käi 10 minutit trepist sihitult üles-alla. Kui töötad arvutiga, siis töö sisekorra eeskirjad näevad sulle nagunii ette selle korra tunnis 10 min pausi. 5. Ole järjekindel. Ühe kava juures tasuks religioosse järjekindlusega püsida kolm nädalat kuni kolm kuud, sest paari treeningkorraga ei juhtu mitte midagi. Kahe nädala pärast ei tasu käega lüüa, sest see protsess pole kiire. Toitumine 1. Kõige olulisemad harjutused kehakaalu langetamiseks tehakse toidupoes ja köögis. Võta omale raamatukogust raamat "Revitalisatsioon e. kuidas elada 100 aastaseks" ja uuri sealt kuidas toituda võiks. Üht asja ma küll toonitaks - lisaks tuunikalale on vanajumal hulgaliselt ka teisi kalu leiutanud. Kulturismiallikad kipuvad selle ära unustama. Igatahes ära, kurat, hakka nüüd otsima kõigi nende punktide kohta vabandusi, miks need konkreetselt sulle ei sobi, ei enda ega meie jaoks. Inimesed jagunevad kaheks- ühed leiavad võimalusi ja teised leiavad vabandusi. Ole sa nende esimeste hulka kuuluv.
-
Seda "küünarnukid välja keerata ja õlad ette" näitab ka Rippetoe ülepool olevas videos. Ma arvan ka, et trapets peab mängu tulema alles siis, kui kang on oma algkiirenduse kätte saanud. Põhi pauk tuleb jalgade ja keha sirutamisest nagu vertikaalsel hüppel, mitte biitsa või trapetsiga tõstmisest.
-
Minu üks suurimaid autoriteete Mark Rippetoe seletamas rebimise tehnikat: Kogu see video on puhas kuld, aga sinu konkreetse probleemi vastus vist on siin 10:55...11:10
-
Lihtsalt kommentaariks, et inglisekeelsetes allikates kutsutakse seda lähenemist GOMAD ja selle kohta omakorda öeldakse, et kui miski muu ei tööta või kui tõesti piisavalt süüa ei jaksa siis gomad ikka töötab. Keefiri või jogurti asemel võib kasutada edukalt ka piima, mis on odavam, mille koostis makrotoitainete poolest ei erine keefirist ja isegi ületab jogurtit. Arvestades, et kõrgpastöriseeritud piim ei vaja säilumiseks külmkappi on sellega väga lihtne toimetada, tööle ja trenni kaasa vedada vms. Kahjuks pole piim selle polli valikutes (arusaadav, fitness.ee ju piimatooteid ei müü) - ma hääletaks piima poolt.
-
Kui on paus olnud, paranevad küll kõik sportlikud näitajad korraga. See, et kulturism erialatreeningut segama võib hakata, et ole harrastussportlase vaid eliidi probleem. Iseenesest jõusaal ei ole vastunäidustatud ka tippsportlasele. Heiki Nabi näiteks liikus hiljuti kergemast kaalukategooriast (kus ta oli maailmameister) raskemasse ja seejärel võttis raskemas kategoorias olümpiamedali. Ma arvan, et harrastaja jaoks 2x nädalas jõusaali pluss 2x nädalas aeroobikat on hea plaan. See jõusaal ei peaks olema kulturism vaid pigem maksimum/plahvatuslikku jõudu arendav. Lihased kasvavad ka muud moodi kui kulturismi treeninguga. Raskemad kaalud on võitlusspordis alati vaadatumad, ja iga võitleja võiks üritada oma kaalu tõsta. Kergus ei tule kasuks, sa oled igal alal ikka märksa arvestatavam kui su kaal on 69kg asemel näiteks 79kg. Sellest ka võitlusspordi kaalukategooriad. NBNB! Seda mida täpselt jõusaalis teha ära küsi kulturistide käest vaid oma eriala treenerilt (paraku mõned neist on üpris ühekülgsed ja ei suuda palju oma eriala spetsiifikast kaugemale mõelda - see kehtib ka mõnede kulturismi ja fitnessi treenerite kohta). Mina pole mingi treener aga minuarust jõusaalis kangiga kükk, jõutõmme, lõuatõmme, rinnalt surumine tulevad alati kasuks olgu sinu eriala milline tahes.
-
Et veresuhkru tase püsiks võimalikult stabiilne.
-
Mina arvan, et lühikesed seeriad on ohtlikud hoopis siis, kui ei viitsita teha soojendusseeriaid ja tehnika logiseb. Suured korduste arvud e. kergemad kangid andestavad soojenduse puudumise - esimene seeria ongi nagu soojendus rohkem. Tehnika peab kõigil nagunii õige olema, hoolimata korduste arvust seerias.
-
Ma arvan, et sul on vaja kas Wendler 5/3/1 kava jaotatuna kolmele päevale http://www.jimwendle...for-a-beginner/ . Või siis mõnda kava siit http://www.fitness.e...n-ka-voimalik/1 Kui sa valid Wendleri süsteemi siis kuidas kujundada "Assistance work" sõltub suunitlusest - kas tahad olla kulturist või areneda põhiharjutustes või on sul mingi kolmas mõte. "Assistance work" valimiseks on tohutult võimalusi, google ja wendleri raamat on abiks. Kui aega ja tahtmist on kõiki neid harjutusi teha, siis anna aga minna. Kui aga saalis kaua viibida ei viitsi, võid kärpida välja mõned harjutused, kuna vastavad lihased saavad nagunii mõjutatud ka "suuremate" baas harjutuste poolt: Kui sa teed 2x nädalas jõutõmmet, siis kahte moodi traktor ja õlakehitused võid välja jätta. Kui sa teed dippe siis plokil alla surumise võid välja jätta. Military press (kang rinnal) arendab ka rinna ülaosa e. on sisuliselt rinnalt surumine väga tugeva positiivse kaldega. Seega kui sul on kavas nii rinnalt surumine kui military press, siis pos kaldega surumisele pole mõtet aega raisata. Vaheldumisi (erinevatel päevadel) rinnalt surumine ja military press võiks olla piisavalt hea. Seda lähenemist kasutab ka stronglifts 5x5, Tasuks kaaluda plokil alla tõmmete asendamist lõuatõmmetega (kui sa juba dippe jaksad teha siis võiks jõudu olla ka lõuatõmmete jaoks). Kui on kavas kükk + jõutõmme + lõuad, siis ploki tõmbed vastu kõhtu ja biitsepsi tõsted võib välja jätta. Kui on kavas kükk, võib jalapressi välja jätta.
-
Lühemad mehed on rohkem motiveeritud kulturismiga tegelema, pikad on niisamagi oma kehaga rahul ja tegelevad pigem muude aladega. Aga motivatsioon on oluline tegur iga spordiala juures.
-
sest rumal pole see kes küsib
-
Eks Internet teab täpsemalt, aga Tallinnas Narva mnt 63 majas (Kadrioru spordiklubi juures) oli vanasti selline spordiauhindade pood. Sealtsamast sai tellida ka graveerimise.
-
Kingi karikas või medal graveeringuga "I koht / maailma kõige parem personaaltreener". Koo müts - midagi lahedat, parajat ja sooja. Ise tehtud asjad on unikaalsed ja neis on väge. Ma arvan, et kingituse tegemiselt tuleks ennekõike näha inimest ennast ja alles siis tema ametit. Mis soost, kui vana, kas pereinimene, mis võiks olla teised hobid, mis stiili ta eelistab (kas on nö jope või mantli inimene) jne. Aga NBNBNB! Su treener võib vabalt lugeda seda foorumit siin ja siis on aru saada, et tegu polnud su enda ideega.
-
http://www.fitness.ee/artikkel/1250/koik-on-voimelised-louga-tombama http://www.fitness.ee/artikkel/1324/varustan-teid-huva-nouga-hasti-palju-tomba-louga Artikleid on veelgi. Püsi lõuatõmmete arendamise kava juures kolm-neli kuud, ega need tulemussed paari nädalaga ei tule.
-
Pakun välja sellised variandid. Kõigil juhtudel jäta see harjutus täpselt sinna kus see praegu on, 2. päeva esimeseks harjutuseks: 1) 3x10 asemel tõmba lihtsalt 3x max 2) Mine poodi http://www.invaru.ee/cms/pood/35/119 , osta/telli sealt kolm meetrit (musta) latekslinti või nöörekspandrit ja tavalise lõuatõmbe asemel tee "rubber band assisted pullups" (video allpool) 3) On sul androidi nutitelefon? Hangi see app https://play.google....r.pullups&hl=et ja tee 3x 10 asemel appi dikteeritud kava 5x N. 4) Tee 2.päeval misiganes lõuatõmbe arendamise kava selle 3x 10 asemel. Võid vabalt lõuatõmbe harjutuse lisaks panna ka 1.päeva esimeseks harjutuseks (seega tõmbad lõuga kolm korda nädalas E, K, R). Assisteeritud lõuatõmmete kohta video: ( )
-
Säärtes luuvalu - (inglise keeles shin splints) - on selge ülekoormuse nähtus, tekib ka kandade põrutamisest. Ka põlvevalu mis tekib pikema jooksuotsa peale näitab, et tahad liiga palju ja liiga ruttu. Vähenda jooksutrenni kestvust ja võibolla LISAKS ka intensiivsust nii palju, et saad hakkama täielikult ilma valuta (ja salvideta). Kreemid, geelid ja salvid (e. kokkuvõtvalt põletikku alandavad valuvaigistid) on enese pettus ja nende varjus saab probleem sulle märkamatult süveneda kuni krooniliseks muutumiseni. Hobusesalv on rohkem hardcore profisportlaste teema... Üldse ära lõpetada tasub alles siis, kui sa piiri pidada ja oma keha kuulata ei oska.
-
Selline jutt http://www.fitness.ee/artikkel/1416/kahe-treeninguga-nadalas-on-ka-voimalik
-
Kurat, ma mõtlesin et ma siia flamewari vahele oma küüneviha ei aja, aga näe ikka sõrmed kibelevad. Kui keegi ütleb mulle, et "Ainest X loobumine tõi mulle tervise ja paljudele teistele ka", siis minu peast käivad läbi järgmised mõtted. 1) Platseeboefekt on meil sõimusõna, aga tegelikult on ilmselt inimese uskumustel, optimismil ja soovidel suurem jõud kui ravimitööstus seda tahaks. Teadlased pole siiani suutnud usutavalt selgitada, millel platseeboefekt ikkagi põhineb, kugi see on inimeste tervenemises (ja ravis) ülioluline aspekt. Moeasi on see tundmatu tegur oletuslikult kirjutada geneetika arvele. Kuni mingi ajani kasutas teaduspõhine meditsiin teadlikult ka platseeboefekti inimeste raviks. 2) Kui inimene teeb oma elus mingeid muudatusi, siis need reeglina ei käi üksi. Oletame, et ülekaaluline ja/või haige inimene võtab vastu mingi radikaalse otsuse ("loobun ainest X") siis samas ta harilikult - võibolla eneselegi teadmata - muudab ka muid aspekte oma elus. Edaspidine tervise paranemine kirjutatakse selle teguri arvele, mida inimene ise usub, et kõige suuremat efekti andis. Mitte aga tegeliku põhjustaja arvele. Näiteks kui sa piimatoodetest loobumisega samal ajal (vali üks: loobusid suitsuste diskoteekide külastamisest/vähendasid alkoholi joomist/hakkasid regulaarsemalt magama/hakkasid rohkem trenni tegema/ostsid uue voodi/kolisid uude korterisse) ei saa sa tegelikult iial kindel olla, et mis siis midagi põhjustas. Inimene kahjuks pole selline mudel, mida ainult üks tegur mõjutaks. 3) Tänapäeva meedias avaldatavad teaduslikud tööd põhinevad suures mahus just ameerika rahva hulgas tehtud uuringutel. Samas on näiteks sellesama piima kohta teada, et mingi arengu vingerpussi tõttu seedivad skandinaavlased üldiselt piima kergemini kui kõik ülejäänud. Kui suur on skandinaavia geenide hulk ameerika (üle pooled on värvilised ja üle 10 prossa aafrika päritolu) või maailma rahvastikus? Tühiselt väike. Aga eestlase hulgas, või konkreetselt sinu esivanemate hulgas - väga raske öelda, eks ole, oleme ju väga segatud verega rahvas. Aga seetõttu ei saa läänemaailma uuringuid 1:1 eestlaste peale üle võtta. See pole ainult piimaga nii. Eri paigus on inimesed kohanenud erineva söögiga, näiteks http://en.wikipedia.org/wiki/Traveler's_diarrhea on üks huvitav nähtus. 4) Inimene on kõigesööja ja sellest ei olegi võimalik lõpuni aru saada, mis sellele kõigesööjale siis kõige õigem söök on. Ilmselt kõigesööjad seedivadki kõike nii 50/60 ja mitte midagi ideaalselt. Siga näiteks laseb ilmselt just sel põhjusel ühe ja sama söögi kaks korda seedetraktist läbi. Võibolla paleoliitikumi inimene tegi seda ka - tegelikku tõendusmaterjali pole kahjuks säilinud. Aga lääne inimene muidugi ei taha sellist võimalust uskuda. 5) Tõde on mitmesugust, oleneb, kuskohast vaadata. Jäägu sulle sinu usk ja mulle minu oma. Ma parem enda isiklikku arvamust piimast siia ei lisa. See pole ju oluline.