Jump to content

zxy_g

Kasutajad
  • Sisu loend

    16
  • Liitus

  • Viimati külastanud

Kogukonna Reputatsioon

0 Neutraalne

zxy_g

  • Tase
    Algaja
  • Sünnipäev 16.06.1988
  1. Tere, minu küsimus järgmine- hetkel käsil rasvaprotsendi alandamine. Nädalas 2x käin jõusaalis + 2x HIIT-i. Küsimus on seotud toitumisega- elan Eestist kaugel troopikas ning siin on toitumisega nagu ta on- liha võrdlemisi kallis, piimatooteid müüakse väga vähe. Seega minu menüü koosnebki hommikusöögiks- munapuder singi + juustuga, peale trenni proteiinisheik, lõuna liha + salat, õhtusöök üldiselt sama. Vahepalaks puuvilju ja pähkleid, kookosrasva. Probleem seisneb aga selles, et siinses kuumas on söögiisu väga väike- võimatu on sisse süüa liha sellistes kogustes nagu tegelikult peaksin. Tihtipeale õhtusöök jääb aga üldse vahele, selle asemel söön erinevaid puuvilju (puuvilju söön tegelikult ka lõunal ja hommikul), mida siin väga palju ja saab väga odavalt. Küsimus aga selles, et puuviljades teadupärast suhkrut üpris palju (söön õunu, apelsine, ananasse, draakonivilju, arbuusi, kirsse jne) ning sellega seoses eeldatavalt glükogeenivarud täis. Kas keha põletab siiski rasva, kui söön alla kalorinormi, kuigi menüü sisaldab võrdlemisi palju fruktoosi? Tänud!
  2. Vaatan, et teemaalgataja küsimus on jäänud hoopis tahaplaanile ja järgneb hoopis erinevate vaatenurkade esindajate vaidlemine Vaidlusele lisaks, et iga asi peaks jääma mõistuse piiresse- jälgi, mis "dieeti" tahad, äärmustesse langemine on igaljuhul tobe. Mina, kui paleodieedi järgi toituja (dieet on üldiselt väga halb sõna- tegu pigem teadliku valimisega), söön siiski ka leiba. Oleneb ju kõik olukorrast. Tahaksin näha, mis näo ämmamamma teeb, kui külla minnes ütleksin talle, et "sorry, ma ei saa leiba süüa- toitun paleodieedi järgi". Teadlikult koju ei osta siiski teraviljatooteid, ei kasuta rafineeritud suhkrut, minimaalselt soola. Piimatooteid likvideerinud pole, sest maitsevad hästi ning valku on vaja. Aga üldiselt enesetunne on super- toidukorraks tavaliselt salatit 2 rusika jagu ja üks valku + natuke kasulikke rasvu. Üldkaloraažil üritan ka silma peal hoida, kuid ülesöömine on üpris välistatud, sest kõht täis kogu aeg. Talvel läheb ilmselt natuke raskemaks toiduvalikuga, sest aiakraami pole enam nii ohtralt saada. K.
  3. Kui palju aeroobset?

    Ma ei väida, et ma olen paks, ka kõhulihas on märgatav, aga sellest mulle ei piisa. Tahan reite sisekülgedelt rasva ära kaotada täielikult + kõhult ja tuharalt. Hetkel mõõdud 85-64-92, ideaalis võiksid nad olla 85-58-88 (kuigi tean, et ka rind läheb väiksemaks), nagu ca 5 aastat tagasi. Pikkust on 178 cm. Hetke kaalust sõltub, kas kõhulihas näha või ei- 58 kg kaaludes on üpris okei, aga üldjuhul kaal siiski suurem, sest tarbin päevas ca 3-4 liitrit vett ja nädalas ühe korra luban endale patustamise päeva, kus süsikaid tarbin rohkem. Jooksmise kohta olen lugenud, et pidi vormima jalad naiselikuks, seetõttu olengi mõelnud, et võib-olla peaks võtma nädalasse ühe pikema jooksu ette. Tahaksin teada, et kui palju peab jooksma üldse, et aeroobne oleks aeroobne- 20 minutit? 30 minutit?
  4. Tere, minu eesmärk on rasvaprotsenti vähendada. Hetkel ilmselt kusagil 17-18% vahepeal. Teen nädalas 3 x jõutrenni, enne jõusaali üritan joosta 20 minutit, lisaks 2 x nädalas HIIT treening. Toitumine paigas- süsikad ca 100 grammi ümber päevas, valke 120-150 grammi ja kogukaloraaž ca 1600 kcal. Esimene küsimus on see, et kas mõtekam oleks teha 20 minutit jooksu enne või peale jõusaali? Palun põhjendage ka, miks nii. Teiseks, mulle tundub, et jalad hakkavad liiga kandiliseks minema- kas peaksin ühe HIIT-i asendama aeroobsega, st jooksma mingi tunnike vms? Või äkki jätma ära ühe jõutreeningu nädalas(hetkel ülakeha-alakeha kordamööda), sest lõppeesmärk on siiski ka langetada kehakaalu, mitte kasvatada lihasmassi? Tänud kõigile, kes vastata viitsivad! K.
  5. Veekaal ja rasvapõletus

    Selge, lihtsalt väga raske on mõõta rasvaprotsenti, kui kaal kõigub- ühel päeval saan tulemuseks 14% ja teisel 17%. Mõõtmiseks on siiamaani kasutatud tavalisi jõusaalides olevaid aparaate. Üritan iganädalaselt ka mõõta stareegilisi piirkondi kuid ilmselgelt ka need mõõtmed on koos kehakaaluga nihkes. Toitumine + trenn on paigas, saan ka sellest aru, et kaal midagi ei muuda, kuid tulemuste mõõtmise ja hindamise seisukohalt on pidevalt kõikuv kaal siiski segadusttekitav.
  6. Tere, kehakaal kõigub 58-60 kg ringis. Mõni päev rohkem, mõni päev vähem. Olen foorumipostitustest aru saanud, et see kõikumine tuleneb veest organismis ja süsivesikud hoiavad vett kinni (soola eriti ei tarbi ja vett joon olenevalt päevast 2-3 liitrit). tahaksin teada, et kas keha põletab ikkagi rasva, kui kaal on suur või toimub efektiivne rasvapõletus siis, kui kehakaal väiksem? Tänud ette!
  7. Allikas 1- fitness.ee foorum ehk siis erinevate kasutajate kogemused Allikas 2- olen aasta jooksul proovinud erinevaid vahekordi umbes 3 kuuliste tsüklitena, 40-40-20 on esimene, millega hakkasid reaalselt tulemused tulema (rasvaprotsent 23 -> 17)
  8. Tere, olen 22 a naisterahvas, kaal hetkel 60 kg, pikkus 178 cm, rasvaprotsent erinevatel andmetel 17-16% (oleneb mõõtmisvahendist). Eesmärk on alandada veel rasvaprotsenti ning kõhulihas nähtavale saada. Hetkel teen nädalas ca 4-5 aeroobset + 1 bodypump'i. Toidukava üritan jaotada rasvad-valgud-süsivesikud suhtes 40-40-20. Päevas oleks vaja tarbida ca 2000 kcal, kuid raske on antud kalorsus täis saada, sest kõht on pidevalt täis ja rohkem lihtsalt ei mahu ( söön ca 5-6 korda). Minu küsimus on, et mida peaksin veel lisaks sööma, et hoida valkude osakaal 40% peal? Hetkel toidukava: Hommik: omlett kahest munast, hapukoorest (10%), singist (vahepeal panen viinerit, kui sink otsas), oliivõliga kergelt praetud, edasi ahju pandud 2 rukkileiba sulatatud juustu (15%), juustu (18%) ja singiga. Peale laon veel tomatit, kurki, sibulat- mida parajasti kodus on Tee Vahepala: Puuvili (õun/melon/kiivi) / Tuunikala Lõuna: Hautatud kanafilee juuviljade/konserv herneste/ Vahepala: kodujuust (0.1%) hapukoorega (10%) / kohupiim Õhtu: Hautatud liha/kana kodujuustuga Trenni teen tavaliselt ca kella 6-7 paiku, peale seda joon vadakuvalgu kontsentraati ( 30 g-s valke 23 g, süsivesikuid 2.2, rasva 1.7) piimaga (2.5%). Veega paraku ei suuda seda alla libistada endal. Mõnikord söön ka banaani peale trenni. Ehk oskate anda ideid, kuidas kava täiustada ning ehk oskate välja pakkuda valgurikkaid toite. Suured tänud!
  9. Toitumine

    Kas rasvapõletuseks on vahekord 25-35-40 hea? Ise hetkel söönud vastavalt siis 30-20-50, kuid lugesin ka just artiklit, kus soovitati pigem süsivesikud all hoida.
  10. Kodukaal ja rasvaprotsent

    Ma olen tegelikult aktiivselt trenni teinud alates septembrikuust. Hakkasin rasvaprotsenti ( ja ka toitumist täpsemalt) jälgima selle aasta algusest.
  11. Tere, soetasin endale Soehnle kaalu, millega peaks olema võimalik mõõta ka rasva- ja veeprotsenti kehas. Viimati tegin mõõtmise Reval spordis ca 3 nädalat tagasi (kaal 62.2 ja rasv 17.9%). Täna hommikul kaaludes olid andmed vastavalt 60 kg ja 15.5%. Sellega seoses küsimus, et kui täpselt mõõdavad kodukaalud rasvaprotsenti, sest endale tundub see number utoopiline- teen trenni ja toitun korralikult, aga langus tundub järsk. Aitäh!
  12. Rasvaprotsent ja toitumine

    Heh, ma ei mäleta sellist asja paraku enam. Tean, et arstide vahet jooksutati ja keelati magusasöömine ära mingiks perioodiks. Ära kadunud ei ole ta paraku ka nüüd, 15 aastat hiljem. Üritan maha suruda mee ja tumeda šokolaadiga.
  13. Rasvaprotsent ja toitumine

    Rõhutan siinkohal, et perearsti juures käisin vanuses 7-10 aastat, kui toitumine ja kõhulihas ei olnud probleemiks. Pigem see, miks laps sööb päevas kilo suhkrut lihtsalt ära Veresuhkur oli korras, kuid perekonnas on palju suhkruhaigust esinenud, mistõttu minu meelest arsti poolt ainuõige diagnoos.
  14. Rasvaprotsent ja toitumine

    Suur aitäh väga põhjaliku vastuse eest! Test ei pruukinud septembris järelikult olla kõige adekvaatsem, nüüd lähen tegema treeneri juurde (Revalis käin). Magusaisuga on mul alati probleemid olnud, noorena tegin kõvasti teste veresuhkru mõõtmiseks, kuid perearst jõudis järeldusele, et ilmselt ongi lihtsalt suur magusavajadus. Lähen süvenen nüüd toitumine.ee lehele.
  15. Rasvaprotsent ja toitumine

    Okei, ma eeldan, et minusse peaks puutuma artikli teine osa, sest alustuseks, madala intensiivsusega aeroobne treening minusse ei puutu (spinn ei lähe ilmselt madala intensiivususega treeningu alla?), söön ma 5x päevas (hommik, lõuna, õhtu + 2x vahepala, sh mune ja piimatooteid) ja alati tugeva hommikusöögi, jõutrenni teen nädalas 2x. Aga küsimus ikka seoses süsivesikutega, kui ma trenni teen õhtuti (18-20), siis kas on vastuvõetav õhtuti süsivesikute tarbimine? Kas eesmärgi täitmiseks peaks pigem hoida all rasvade või süsivesikute tarbmine? Tänud!
×