Jump to content

Mart Parve

Kasutajad
  • Sisu loend

    29
  • Liitus

  • Viimati külastanud

Kogukonna Reputatsioon

0 Neutraalne

Mart Parve

  • Tase
    Algaja
  1. ujumistreenerit?

    Hei, Kas keegi oskab soovitada UJUMISTREENERIT? Asukoht Tallinn või Viimsi ning pean silmas eratreeninguid. Parimatega, Mart 56604704
  2. ujula ja jõusaal

    Tere, Kas Tallinnas või lähikonnas on mõni koht, kus saaks ühe kuutasu eest külastada nii jõusaali kui ujulat? Küsimus tuleneb sellest, et tahan jõusaalis käia ainult 1-2 korda nädalas (teen muskli hoidmiseks väheke HIT-i). Peamiselt tegelen aga ujumisega. Ma ei tea, miks see ujumine on niimoodi naha vahele pugenud, aga pea iga hommik ajan varakult kargu alla ja kobin vette Mingi sõltuvushaigus vist. Mart
  3. sangpommi tehnika

    Kalmusel ei ole tehnikat vaja ju, ta tõstab sanga lihtsalt tuimalt pea kohale nagu miski rannapalli nii mitu korda kui vaja ja siis viskab laias kaares Otile ja Arnoldile vastu pead. Sellised need Tartu kombed kord juba on!
  4. sangpommi tehnika

    Kas keegi oskab rääkida sangpommi rebimise tehnikast? Olen aru saanud, et ilma õige tehnikata head tulemust ei tule. Paluksin sellesse teemasse nõuandeid ainult neilt, kes 32kg sanga üle 30 korra minutis üles saavad!
  5. kaalust alla kiirelt

    Mingis UK või USA foorumis on kinnitatud fat lossi teema algusesse staatiliselt suur pealkiri: "THERE IS NO SUCH THING AS SPOT FAT REDUCTION!" - ei ole sellist asja nagu rasva vähendamine konkreetsest kehapiirkonnast. Seda võiks siin amazon.ee-s ka teha, sest iga päev küsib keegi uuesti: "Mis harjutusi ma pean tegema, et kõhu (puusade, reite) pealt rasva vähemaks saada?" Ja kui vastus on, et see ei ole võimalik, on reaktsioon tavaliselt: "küll te olete lollid, et nii lihtsat asja ei oska mulle õpetada!" Vastus on paraku ikkagi sama. Rasvapolstrit ei saa vähendada konkreetsest kehapiirkonnast, vaid rasvaprotsent vähenedes kaob rasv teatavas järjekorras, mis on igaühe jaoks personaalne. Alguses kaob näiteks säärtelt ja käsivartelt, aga kõht, õlavarre tagaosa, tuharad jms on viimases järjekorras. Rasvaprotsendi vähendamiseks on kasulik teha palju aeroobset treeningut südamelöögisagedusega 65% max. Max = 220 - vanus. Seega 27-aastane Mart võiks sörkida 125bpm (beats per minute, lööki minutis) pulsiga. Seejuures mitte alates sellest pulsist loogikaga "mida rohkem seda uhkem" vaid just selle pulsiga. Kõrgem pulsisagedus ei aita rasvade põletamisele enam kaasa. See 65% max on teooria, aga praktikud kasutavad ka suuremaid sagedusi, aga mitte yle 135bpm. Väide, et "Söömine on OK, sealt ei ole plaanis midagi muuta" on päris intrigeeriv. Milline see ideaalmenüü siis on, oleks endalgi huvitav teada. Ilma irooniata, mind tõesti huvitab, milline peab üks dieet olema, et seda ei ole enam võimalik paremaks teha.
  6. Mis te sellest arvate?

    Muide on uuringuid, mis näitavad, et lehmasitta söövad kärbsed on sageli hea tervise juures. Siis võiksime samuti omad järeldused teha.
  7. Rääkiga kavast palun:)

    Selga on kehv mõte teha järgmisel või ülejärgmisel päeval peale biitsepsit. Tavaline kolmepäevakava on: 1) Rind, õlg, triitseps 2) Selg, biitseps 3) Jalg Säär, käsivars, trapets ja kõht lisada sinna, kuhu nad tunduvad sobivat. Loogika selline, et surumisharjutusi ei ole hea teha pärast triitsa ja tõmbamisi pärast bitsa. Back to basics, yes.
  8. Probleem söögiga

    Ma nüüd ei tea, mis eesmärgid teema algatajal täpselt on, aga kui eesmärgiks on näiteks lihast kasvatada, siis ei ole mõtet _rasvata_ kodujuustu ja jogurtit süüa. Parem ikka tavalist. Kogused võksid olla ikka suured. 150g rasvata jogurtit näiteks sisaldab kõva 4-6 grammi valku, samas kui mehel on päevas vaja üldiselt ikka üle 200 grammi. 150g kaupa jogurtit süües peaks päevas tegema siis 50 toidukorda Igast tibid ei hammusta enamasti läbi, kui palju sporti teevad mehed umbeski söövad. Christi mainitud 120g kodujuustu kõlab siiski paremini. AGA Üks hea variant tööinimesele on võtta kaasa liiter jogurtit või keefiri ja laksata see miskihetk sisse. Hoobilt 30+ grammi valku ja näiteks 140 grammi süsivesikuid hinge all. Täpsed sisaldused saab siis paki pealt uurida, aga nii hea toiteväärtusega ei ole üldiselt ükski sööklaeine. Või teha kanavõileib täisteraleiva sisse (nagu hamburger) ja pakkida see siis fooliumisse, tekib mõnus käepärane pakike. Kui otsast lahti teha, on mugav fooliumi seest nahka panna hüva roog. Võib panna tomativiilu vahele, siis ei ole nii kuiv. Või asemel võiks kasutada oliiviõlil põhinevat margariini, see on nö healthy fat ehk küllastumata rasvhapped, mida ei peaks kartma.
  9. jalgrattasõit ei tee ju saledaks..

    Aa, sel juhul soovitaks kindlasti konsulteerida arstiga, ega sa ära surema ei hakka. Ära suremist tuleks kindlasti proovida vältida, sest see on tervisele väga kahjulik, kuigi välistab näiteks vähki ja muudesse suguhaigustesse nakatumise!
  10. raha?

    Mul oleks tõsiselt huvitav teada saada, mis toidulisasid täpselt saab süüa 300 euri eest kuus? Tavaliste glutamiini, proteiini, maltodekstroosi ja kreatiini peale nii palju kulutada ei ole ilmselt võimalik. Et kui on hetk aega, siis herr Susi võiks rääkida, mida ta täpselt sööb, mis hinnaga ja mis otstarbel. See võiks olla väärt pilguheit toidulisade maailma.
  11. raha?

    Treenin Belgias ja mul läheb siin: toidulisad ostan Eestist: 500g glutamiini 1000g proteiini väheke kreatiini kokku 600 krooni Toidu peale nädalas ca 55 euri Spordiklubi kuukaart koos parkimisega - 60 euri Kokku 5000 krooni 90+ kilose mehe peale ja Euroopa ühes kalleimas riigis. Söön iga päev 20-30 munavalget, sest 30 muna saan kätte 1.15 euriga. Loomahakkliha on ka väga odav ning seda söön ka seetõttu palju. Järeldus: tuleb otsida soodsaid toitainete-allikaid ja osta kaupu suurest hulgikast vms odavast poest. Lõppkokkuvõttes on võimalik väga palju säästa. Kui ma ostaks kogu selle toitainekoguse loomafilee ja käsitsivalmistatud pasta kujul nurga tagant poest, siis läheks ilmselt 2-3 korda kallimaks.
  12. rasvapõletajad

    Rinnaga toitmise ajal võiks vältida igasugust keemiat ning süüa nii nagu tunnetus ütleb. Pärast võib kasvõi sterot süstida, kui soovi peaks olema
  13. Mida teete kui..

    Kui mingil põhjusel juhtub,et julgestajat ei ole ja kang üles ei lähe, siis on hea, kui ei ole lukke peale pandud. Tuleb kangi kallutada, kuni ühelt poolt kettad maha jooksevad ja siis käib kang karsumm kummuli. Ohtlik jah, aga parem kui ära surra. Endal ei ole kangi alla jäämist juhtunud ikka enam aastaid, aga ma arvan, et kunagi ammu, kui sellist varianti pidi kasutama, võis vast 100kg peal olla vms. Kangi alla jäämise vastu aitab see, kui puhtalt teha harjutust. Siis jääb alati variant väike sild visata, kui tekib allajäämise oht. Aga kui juba teed mustalt, ei ole kusagilt enam varastada.
  14. Mure!

    Kas sul on käed kukla (kaela/pea) taga, kui sa teed keretõsteid? Kui on - mis on muide sage viga - siis võta need sealt ära, sest käte asetamine sinna takistab aju varustamist verega, mis tekitabki peavalu. Käed pane kas risti rinnale või siis õrnalt näpud meelekohtadele, või ette nagu poksija sulgkaitses.
  15. Maaüksus vs. merevägi - kus kõvem füüsis?

    Musklid tulevad sellest väeosast, mis on piisavalt hotell, et ei tehta kõrge intensiivsusega aeroobset trenni ning jääb aega jõusaalis käia. Kui päevas 10-15km joosta kõrge pulsiga, siis peab küll kõvasti süstima, et samal ajal miskit lihast kasvaks. Mart, Kaitseväe Lahingukool 1995-1996
×