Jump to content

daljoh

Kasutajad
  • Content count

15
  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraalne

About daljoh

• Rank
    Algaja
  • Birthday 10/17/1984

Recent Profile Visitors

1,725 profile views
  1. +1. Ma teen ettevalmistusi TKD alustamiseks alates septembrist. Kuuajane ettevalmistus (toitude valik, menüü koostamine jne jne) on käimas, jõusaali kava valimine on tehtud. BodyBuildingust sai välja valitud üks kava mille juures on ka toitumiskava, mis on küll TKD vastand kuna eeldab enamuse rasvade eemaldamist. Vaatan kas minu lähenemine toimib. Proovin TKD'd kuna treeningud on küllaltki suure koormusega. Kava peaks kestma 12 nädalat. TKD puhul soovitakse enne ja trenni ajal kokku kuni 50-100g süsivesikuid (glükoosi kuna see ladestub lihastesse). Ketoga alustan ilmselt u nädal aega varem kui trennidega. See nädal oleks siis CKD, ning treening kava algaks esmaspäevast, kohe peale laadimist. Kui soovi on siis võin huvitatuid siin kursis hoida oma edusammudest või läbikukkumistest.
  2. Pean eelkõnelenuga nõustuma. Ketot ei pea kasutama ainult kaalulangetuseks. Lyle raamatus on eraldi peatükk + palju erinevaid lõike massilisamisest. Mulle meeldib selle juures just see et ma saan süüa seda mida hing ihkab. Nädala sees munad, peekon, kana, värske salat, kastmed jne jne. Samas kui nv on laadimispäev, saab süüa jälle palju puuvilju, pastat, riisi, magusat jne jne. See kes ütleb, et Keto dieet on ainult rasva näost sisse ajamine ei ole endale Keto põhimõtteid korralikult selgeks teinud. Need kes ütlevad, et neil ei ole energiat ja pea on udune ja on muud mured, nad ei ole ilmselt ketoseisundis.
  3. Seda küll et see 7kg kaalu kaotust oli ilmselt koos algse vee kaotusega. Üldiselt allub mu kaal suhteliselt hästi kontrollile. Keha rasvaprotsenti saab ju spordiklubides mõõta. Arvutatakse välja erinev kehakoostis. Luud, lihased, rasvad jne.
  4. kasutasin Keto dieeti üleeelmisel aasta talvel selleks et kevadeks võistluskaalu saada (uisutaja). Minu kogemus: Keto diiet töötas minu puhul hästi. Võtsin 2 kuuga alla 7 kg seda keharasva arvelt. Lihasmassis ei kaotanud pigem kasvatasin kuna talvel on jõusaali periood. Toitumine: Kuna minu diiedi vormiks oli CKD, siis nädala keskel eemaldasin oma menüüst peaaegu kõik süsivesikud. Enamus energiast tuleb rasvadest, siis proteiinist ja u 20-30g süsikatest. Väga tähtsal kohal on laadimispäevad mis jäävad nädala lõppu. Selle ajal on toitumine 180kraadi teine. Enamus enamus energiast saadakse süsivesikutest, seejärel valgud ja väga väike kogus rasvasid. Põhjus selles et enne nädala lõppu tehakse kogu keha tühjendav treening, mille järel algab süsivesikute laadimine. Kuna lihased on tühjad laetakse enamus energiast neisse. See kui kaua laadimist teha sõltub inimesest. Mulle sobis 12-24h laadimine kõige paremini. Treening: minu treening oli enamuses jaotatud kolme ossa; ülakeha/alakeha/tühjendav trenn. Lisaks veel aeroobset. Jõu kadu ei täheldanud pigem oli efekt vastupidine. Peale raskemaid trenne tarbisin aegajalt kiireid süsikaid koos valgu joogiga. Enesetunne: esiestel päevadel on süsivesikute puudumisest tingitud võõrutusnähud. Sõltuvalt inimesest see kaob varem või hiljem. MIngit uimasust ma ei täheldanud va esimesed päevad. Pigem oli asi vastupidi. See kas Keto on keeruline või ei ole on vaataja silmades. Kui tekib reziim ja saad ree peale ei ole midagi keerulist. Nagu ma aru olen saanud siis on siin paljud jõusaali hundid kes tahavad kord massi kasvatada siis langetada jne jne, siis Ketoga saab seda kõike teha. Kuna tundub et paljud inimesed arvavad et see siin ongi ainuke foorum siis ma panen teile lugemiseks mõned huvitavad lingid Ketost: BodyBuilding.com Keto teemaline foorum, paljud kasutajad on seal aastaid ketot kasutanud ning teavad väga palju. http://forum.bodybuilding.com/forumdisplay.php?f=61 Ning lisaks iga Ketot proovida tahtva inimese MUST READ kirjanud; Lyle McDonald - The Ketogenic Diet:A complete guide for the Dieter and Practitioner http://membres.multimania.fr/robody3/Ebooks/The_Ketogenic_Diet.pdf
  5. AAKG kestvusspordis

Hetkel võtan koos valguga SciTecki maitsestamata BCAA Expressi. Lisaks sama firma Kre-Alkalyne. Äkki peaks AAKG'ga ühe kuuri ära proovima ja siis võrdlema kas mõjub või ei?!
  6. AAKG kestvusspordis

Treeningute iseloom on erinev. Vahetult enne võistlusi on rõhk intensiivsetel sprintidel. Peale võistlust on taastav treening. Vahepeal siis keskmise või keskmisest veid kõrgema intensiivsusega 1-1,5h mahutreeningud. U 2x nädalas on ka jõusaali treeningud. Küsime siis teistpidi: kas AAKG, tänu sellele, et verevarustus lihastes paraneb, suurendab kestvusaladel sooritusvõimet? Kas võib olla negatiivseid kõrvalmõjusid?
  7. AAKG kestvusspordis

Tere kõigile, andke omapoolne hinnang AAKG kasutamisel kestvusspordis nt jalgratta sõit, kiirrulluuisutamine jne. Nagu teada parandab AAKG lihastes verevarustust. Minu küsimus selles. Kas AAKG poolt parandadatud verevarustus võib kestvusspordis tekitada liigse pump efekti? Lihas läheb verd täis ning see ei ole kestvusspordis (maratonidel) väga hea. Ei tea kas voormistasin oma küsimuse õigesti, aga kui midagi jäi segaseks siis üritan uuesti küsida.
  8. BCAA, leutsiin

Seega, mis vahe on siis sellel et millal võtta?
  9. BCAA, leutsiin

Ühesõnaga, peaksin sega BCAA pulbrit näiteks süsivesikute rikka spordijoogi sisse, kui tegemist on üle 2h trenniga. Tagab siis selle, et lihas kasvaks ja peale trenni kiiremini taastuks. Ja kui teen nt jõusaali trenni või uiskudel kiirendusi, võiks võtta enne ja/või peale trenni. Valisin endale SciTeci BCAA Expressi maitsestamata varjandi. Paki peal kirjas et 5g korraga. Küsimus kas siis peaks selle 5g jagama pooleks. Pool enne ja pool pärast või peaks võtma 5g enne ja 5g peale trenni. + jube mõru on see maitsestamata varjand, aga pidi paremini imenduma kui maitsestatud varjant. Kas mu loogika on õige?
  10. BCAA, leutsiin

No ilmselt tuleks kasutada peale trenni. Kas on oluline erinevus ajalisel tarbimisel: enne, peale või trenni ajal?
  11. BCAA, leutsiin

Küsimus siis selline. Kui palju annab juurde ning millised on BCAA kasud kestvusspordis - jalgrattasõit ja rulluisutamine (võistlus tasemel)? Kas on eeldatav massi kasv? Seda ma tean, et aitab kaasa taastumis protsessile. Ootaks teadjamate arvamusi Tänud!
  12. Tere, alustasin teemat juba tegelikult juba teemas: pikemalt kreatiinist Kopeerin siia oma algteksti mis käis peaasjalikult kreatiini kohta. Kreatiini ja kestvusalade suhe? Kuna tegelen rulluisutamisega ning selleks aastaks on välihooaeg läbi ning oktoobrist hakkab nn. talvine põhjaladumis periood mis sisaldab suure koormusega 2 kuulist jõusaalitreeningut (oktoober-november). Mida rohkem kevade poole seda vähem pööratakse rõhku jõusaalile ning olulisemaks muutub kiiruslik ning vastupidavus treening (suusatamine, ratas, spinning, intervall-treening). Minu küsimus teile kui kogenumatele jõusaali treenijatele ja kreatiini kasutajatele. Nagu ma nende 12lk jooksul mis siin kreatiinist kirjutatakse, aru olen saanud, kasvatab kreatiin lihasmassi, annab juurde jõudu jne. Kuna spordialaks on rulluisutamine (mitte triki- vaid kiiruisutamine) siis kaalul on küllaltki suur roll. Hetkel kaalun 71-73kg, pikkust on 181cm. Kui nüüd tarbida talvel valke, kreatiini ja viinamarjasuhkrut siis kindlasti tõuseb ka kaal. Suur lihasmass tarbib palju energiat ning kestab vähe. Minu küsimus. Kas mul oleks mõtet kreatiini proovida e. kas kreatiin ja valgud annavad mulle ainult suure lihase mis näeb hea välja ja on tugev kuid suvistel pikkadel võistlustel väsivad kiiresti ja ei oma vastupidavust? Või sõltub see treeningust. Pikemad aeroobsed treeningud + kreatiin + valgud = vastupidav tugev lihas??? Arendaks seda teemat natuke kreatiinist edasi. Milliseid muid spordilisandeid soovitate sellise põhjalaadimistrenni juurde. Kava järgmine: okt ja nov: põhirõhk jõusaalil; juurde ujumist ja mõõdukas koguses aeroobset trenni (1 x nädalas 1,5 tunnine rahulik rattasõit) Dets: jõusaali treeningute maht väheneb u 2-3 x nädalas juurde tuleb intervall treening 2-3 x nädalas + spetsiaalharjutused uisutajatele Jaan: Lisandub mahu trenn. Jõusaali osakaal väheneb 1-2 korrale nädalas Veebr: Intervalltrennide kuu. Lisab plahvatuslikust. ............................................................................... Kuna uisutamise näol on tegemist kestvus alaga, siis oleks hea hoida kehakaal võimalikult madalal. Hetkel kaalun 71-72kg ning pikkust on 181cm. Ainevahetus on kiire ning kaalunumber väga kergelt ei suurene (võin süüa stabiilselt õhtuti ning kaal oluliselt ei muutu). Samas jälgin mida söön ning rämpsu endasse ei aja. Esimese kahe kuuga tuleb ilmselt juurde kaalu just kreatiini kasutamisega, eesmärk ongi kasvatada jõudu. Mida kevade poole seda suurem eesmärk on hoida tugevat lihast ning arendada vastupidavust (jõusaalis kordused suuremaks, raskused väiksemaks + mahutreeningud). Milliseid toidulisandeid oleks soovitav kasutada antud treeningu juures?
  13. Kreatiin

Ehk siis...kui kasutada kreatiini ja valku ning teha mahutrenni siis suurendab see lihaste vastupidavust rohkem kui trenn ilma valgu ja kreatiinita, samas lihasmassi oluliselt suurendamata?!
  14. Kreatiin

Seda küll aga lihaskasvust juurde tulev kaal?
  15. Kreatiin

Kreatiini ja kestvusalade suhe? Kuna tegelen rulluisutamisega ning selleks aastaks on välihooaeg läbi ning oktoobrist hakkab nn. talvine põhjaladumis periood mis sisaldab suure koormusega 2 kuulist jõusaalitreeningut (oktoober-november). Mida rohkem kevade poole seda vähem pööratakse rõhku jõusaalile ning olulisemaks muutub kiiruslik ning vastupidavus treening (suusatamine, ratas, spinning, intervall-treening). Minu küsimus teile kui kogenumatele jõusaali treenijatele ja kreatiini kasutajatele. Nagu ma nende 12lk jooksul mis siin kreatiinist kirjutatakse, aru olen saanud, kasvatab kreatiin lihasmassi, annab juurde jõudu jne. Kuna spordialaks on rulluisutamine (mitte triki- vaid kiiruisutamine) siis kaalul on küllaltki suur roll. Hetkel kaalun 71-73kg, pikkust on 181cm. Kui nüüd tarbida talvel valke, kreatiini ja viinamarjasuhkrut siis kindlasti tõuseb ka kaal. Suur lihasmass tarbib palju energiat ning kestab vähe. Minu küsimus. Kas mul oleks mõtet kreatiini proovida e. kas kreatiin ja valgud annavad mulle ainult suure lihase mis näeb hea välja ja on tugev kuid suvistel pikkadel võistlustel väsivad kiiresti ja ei oma vastupidavust? Või sõltub see treeningust. Pikemad aeroobsed treeningud + kreatiin + valgud = vastupidav tugev lihas??? Tänud ette!