Jump to content

Maasha

Kasutajad
  • Sisu loend

    4
  • Liitus

  • Viimati külastanud

Kogukonna Reputatsioon

0 Neutraalne

Maasha

  • Tase
    Vaatleja
  • Sünnipäev 08.05.1972
  1. Lihaserebendid

    Tere! Panin oma küsimuse ennist kogemata vist valesse kohta. Küsimus on võimaliku lihase rebestuse või mikrotrauma kohta. Jaanuari alul kui väljas oli pakane, ja lihased jäigad, venitasin joogas tagumisi reielihaseid üle. venituse ajal oli kerge ebamugavus, venituse lõpus tunne, nagu oleks jalas külmavärin, pärast paari trenni jalad tagant lausa valutasid (tuhara alt ja reie tagant ülalpool põlve). jätkasin vähemintensiivseid venitusi jaanuaris ja veebruaris, püüdes vähem venitada, kuna aga reie tagalihas andis ikkagi tunda, siis märtsis tegin trenni juga nii, et hoidsin vasakut jalga venituste ajal kõvera. samas nõuavad jooga asanad ettekummardusi, mistõttu päris vältida vasaku jala venitamist ei ole võimalik (üllatavalt parem jalg paranes ise ära). eile trennis hoidisin samuti vasakut jalga, kuid minimaalselt sai see ikka koormust (tunda oli teatud ebamugavust ettekummardamisel ja jalale kehagapealepainutamisel). pärast trenni lõi vasaku tuhara alla valu, istuda üldse ei saanud, panin külma, valu (pulssidena või spasmidena) jätkus ka hommikul. õhtuks on valu kipitav liikunud tuharasse, (seal kus on teksapükse tagatasku, külje pool) - kas tegu on mingi närviga? reiselihas epõletiks ei tohiks ju tuhar ülaossa kuidagi lüüa? lugesin, et joogas on küllaltki sage reie tagalihase mikrotrauma, lihas pole rebenenud, kuid pidevalt ülevenitades on tekkinud verevalum, põletik vms. pealt ei ole midagi näha (pole verevalumit, ka ei käinud mingisugust krõpsu, mis tavaliselt äkkliigutusega (jalgpallis, sprintides vms) lihaserebendil tekib. Minu diagnoos on, et tegu on pigem jaanuaris saadud mikrotraumaga, mis korralikutlt ära ei paranenud. Sellist tugevat valu, nagu eile, pole aga varem pärast trenni olnud. Kas mõni närv sai kahjustada, põletik liikus edasi vms? Mida peale määrida (nt tiigrisalvi, millist spordikreemi?) Kas võib jrg nädalal kergelt edasi venitada või on vajalik täielik puhkus jalale ja kui kauaks? Kas vahepeal teha muud sporti - kerge jooks, jõusaal, ilma venitusteta? Kas vaja on spordiarstile näidata? Ma murran pead kas tegu on juba kroonilise vigastusega, mis jääb eluksajaks, või on võimalik sellest paraneda? Apteegis oli väga palju geele ja ka looduslikke salve (metool jms) - mida kasutada? Palju küsimusi sai, aga kahjuks pole Internetist põhjalikku infot leidnud, kuidas käituda, et taastuda. Suur tänu ja ilusat kevadet!
  2. Lihaserebendid

    Tere! Palun nõu kuidas ravida ja kas on vaja minna spordiarsti juurde ja kui jah, siis kas oskate soovitada arsti Tallinnas (võimalikult soodsat)? Jaanuari alul kui väljas oli pakane, ja lihased jäigad, venitasin joogas tagumisi reielihaseid üle. venituse ajal oli kerge ebamugavus, venituse lõpus tunne, nagu oleks jalas külmavärin, pärast paari trenni jalad tagant lausa valutasid (tuhara alt ja reie tagant ülalpool põlve). jätkasin vähemintensiivseid venitusi jaanuaris ja veebruaris, püüdes vähem venitada, kuna aga reie tagalihas andis ikkagi tunda, siis märtsis tegin trenni juga nii, et hoidsin vasakut jalga venituste ajal kõvera. samas nõuavad jooga asanad ettekummardusi, mistõttu päris vältida vasaku jala venitamist ei ole võimalik (üllatavalt parem jalg paranes ise ära). eile trennis hoidisin samuti vasakut jalga, kuid minimaalselt sai see ikka koormust (tunda oli teatud ebamugavust ettekummardamisel ja jalale kehagapealepainutamisel). pärast trenni lõi vasaku tuhara alla valu, istuda üldse ei saanud, panin külma, valu (pulssidena või spasmidena) jätkus ka hommikul. lugesin, et joogas on küllaltki sage reie tagalihase mikrotrauma, lihas pole rebenenud, kuid pidevalt ülevenitades on tekkinud verevalum, põletik vms. pealt ei ole midagi näha (pole verevalumit, ka ei käinud mingisugust krõpsu, mis tavaliselt äkkliigutusega (jalgpallis, sprintides vms) lihaserebendil tekib. Minu diagnoos on, et eegu on pigem jaanuaris saadud mikrotraumaga, mis korralikutlt ära ei paranenud. Sellist tugevat valu, nagu eile, pole aga varem pärast trenni olnud. Kas mõni närv sai kahjustada, põletik liikus edasi vms? Mida peale määrida (nt tiigrisalvi, millist spordikreemi?) Kas võib jrg nädalal kergelt edasi venitada või on vajalik täielik puhkus jalale ja kui kauaks? Kas vahepela teha muud sporti - kerge jooks, jõusaal, ilma venitusteta? Kas vaja on spordiarstile näidata? Ma murran pead kas tegu on juba kroonilise vigastusega, mis jääb eluksajaks, või on võimalik sellest paraneda? Palju küsimusi sai, aga kahjuks pole Internetist põhjalikku infot leidnud, kuidas käituda, et taastuda. Suur tänu ja ilusat kevadet!
  3. Jooks ja pulss

    suur aitäh vastuste eest! kohe süda rahulikum, et asi pole südames , kui ka mõnel teisel kell nii käitunud on. lasen kella kontrollida, see miski 2 a vana.
  4. Jooks ja pulss

    Palun vastust küsimusele, kas pulsikella näidu järsk hüpe üles ja alla võib olla põhjustatud pulsikella veast või on tegu südame rütmihäirega? Jooksen 1 tund pulsisagedusel 120-140 (enamasti hoian 130 peal, soojendus 110-120, lõpetuseks ka madalam). Aeg-ajalt jooksu ajal on pulsikellanäit äkki 170 või 168 ja nii paar minutit, kuigi ma jooksutempot ei muuda, seejärel jälle tavaline 120-130. Viimasel kahel jooksukorral on asi vastupidine - ühtlane pulss 120-130 kaob äkki ja paar kuni 5 minutit näitab pulsikell kas 89, 68 või paar korda lausa 46 ringis.. Küsimus: kas tegu võib olla ülekoormusest (praegune soe ilm, liiga sage ja intensiivne trenn, keha ei taastu piisavalt) põhjustatud südame rütimhäirega või on tõenäolisem, et tegu pn pulsikella veaga? Nt mäkketõusul või tempo lisamisel suureneb pulss ühlaselt 130,131,132.. jne. Need ülikõrged (178) ja ülimadalad (46-89) pulsikellanäidud aga kaovad äkki - st 89 ei suurene järgnevate numbrite kaupa, vaid 89 muutub ühekorraga 125ks.. Kas on põhjust kontrollida südant või on tegu tehnika apsuga? Taustaks: Sel aastal jooksen regulaarselt alates aprillist (st eelmine suvi jooksin ka regulaarselt, talviti tegelen intensiivse jooga vormiga, asthanga), keskmiselt jooksen suvel 3-5 korda nädalas, 45 min- 1 tund 10 min, pulss 120-140 ringis. Kilomeetreid ei tea, aga arvan et 10 km kanti. Mul on Polari pulsikell. Vanus 38. Jooksnud olen 10 aastat, kuid paraku mitte regulaarselt kõik need aastad, viimane regulaarne mitmekuune trenn oligi eelmisel suvel. Treenitust hindan hetkel keskmisest (olin eelmise suve lõpuks paremas treeningvormis kui praegu). Ei leidnud selle kohta ei siit foorumist ega Internetist infot. Aitäh!
×