Jump to content

tomtom

Kasutajad
  • Sisu loend

    61
  • Liitus

  • Viimati külastanud

Kogukonna Reputatsioon

0 Neutraalne

tomtom

  • Tase
    Värske olija
  • Sünnipäev 28.10.1954

Viimase Profiili Külastajad

3 797 profile views
  1. Jooksukava - treener ja äpp

    Soovitage palun, kellel Tallinnas võiks selle teha alsta. Ja kas sellel üldse on pointi. Lihtsalt, käi regulaarselt jooksmas ja see ongi kogu kava ja teadus, mida järgmina pead ... ? Hea kui keegi teaks soovitada ka mõnda asjalikku jooksu äppi
  2. Elektrolüüdid

    Elektorlüüdid, mille järgi valida, millist toodet osta ja kust kohast osta?
  3. Naine magas käe ära

    Lahutasin. Valu jäi alles. Aga kaotasin pool maja ja auto. Arve saadan sulle?
  4. Naine magas käe ära

    Küünarliigesest on käsi valus. Nõrk ka. Biitsepsi harjutused ja hantlitega lendamised (rinnale, õlale) on võimalikud ainult miniraskustega. Lõuatõmbeid aga kannatab teha. See jama on kestnud juba peaaegu pool aastat. Olen andnud pikka puhkust, vähendaud koormusi, Voltareni kuur jne, aga midagi ei muutu. Algas vist tavalisest käe ära magamisest. Mida teha?
  5. Tüdruksõber magas käe ära:) Küünarnukist on valus ja käsi täiesti nõrk. Biitsa saan treenida minimaalse raskusega, u -70%. Kuramuse valus ja käsi on nõrk. See juhtus juba mitu nädalat tagasi, käsi taastunud ei ole. Mingi Diklofenak või midagi sellist? Mida teha, kuidas ravida, millega määrida? Tavaliselt äramagatud käsi tastub päeva või paariga, aga seekord kestab jama imelikult kaua.
  6. Kas keegi on omal nahal järgi proovinud? Millised on tulemused? Jõusaali treeningul või üldse sportides. Teoorias tundub hea - insuliini tase hoida stabiilselt madalal, põletab rasva ja taltsutab isusid. Terry Crewsi näol paistab, et nii saab ka edukalt end suureks kasvatada:)
  7. Biitsepsi trenn ja valu

    Üle nädala jah 20
  8. Biitsepsi trenn ja valu

    Võibolla on keegi olnud samas olukorras ja oleks huvitav teada, kuidas see lahendada. Biitsepsit treenides hakkavad käsivarred valutama. Valutab pigem luu, mitte lihas. Eriti kõvasti kangitõstetega, aga ka hantlitega ja blokil. Valu jääbki kestma, ka hiljem katsudes on väga valusad. Mõni arst ei oska midagi arvata. Mõni on öelnud, et see on luuümbrise põletik, mida põhjustab ületreening. Võiks kõlada loogiliselt, aga ületreening (?) - teen 1 või 2 biitsa trenni nädalas, 10 seeriat, 8-12 kordust. See ei saa ju olla ületreening. Vähendada koormust - nt kaks trenni kuus - aga siis poleks ju ka arengut? Või mida teha? Valu ravimine on üks teema, aga pigem huvitavad mõtted, kuidas treeningkava kohandada.
  9. Intervalljooksime ja tagasiöögid

    Aitäh nõuande eest! Teen 4 jõutrenni nädalas (a' 1h). Ülejäänud 3 päeva tahaks teha kardiot, tegelikkuses jaksan lisaks teha vaid 1 päeva lisaks väga kerget kardiot. Sümptomaatiliselt võiksid jah väsimuse märgid viidata ületreeningule, aga ma ei mõista, kuidas minu nii väikese koormuse juures ületreeningust rääkida saab. Ei tohiks ju harrastaja tasandil ka olla ulme treenida igapäevaselt - 1 päev raskem, teine päev kergem trenn. Aga tundub, et ma ei vea välja. Vahel on kardiojärgne taastumine nii halb, et tavapärase 4 jõutrenni asemel tuleb neid 3 ehk kannatab ka n.ö baaskava.
  10. Ei meenu allikat, aga kas on õige, et 4 tunni jooksul suudab organism omastada 30gr valku. Kui tarbida rohkem, siis see midagi juurde ei anna. Kui selline arvestus on õige, kas seda peakski pidama rangelt teatud tundide piires? Või summaarselt ööpäeva kohta - ööpäevaks on mingi max omastatavuse lagi ja kuna öösel ei tarbi midagi, läheb n.ö päeval toimuv ületarbimine ikkagi asja ette?
  11. Hakkasin jooksulindil jooksma vahelduva tempoga - 5 min tavaline kiirus, 1 min max kiirus. Veider, aga see ajab mind iiveldama, ca tunni jooksul pärast jooksu. Ja lisaks on pärast sellist trenni u 1,5 päev juba väsimus ja unekas. Katsetasin, et ehk on mingi kokkusattumus, võibolla midagi muud põhjustab seda. Totitumine? Aga ei, peale intervalljooksu ühtegi teist muudatust ei ola, mis enesetunde halvenemist võiks põhjustada. On see üldse loogiline, et sellised sümptomid tekivad? Ja kui on, kas see on märk, et tuleks sellisest treenimisest hoiduda, või on see periood, millest lääbi suruda ja hiljem läheb olemine normaalseks? Ideepoolest peaks ju sellist enda rihmaks jooksmisest just saaba energisuraka:)
  12. Jõusaalis käin 4 korda nädalas, toitumine on ok, valku piisavalt, toidulisandeid juurde ei võta. Kaal 65 kg. Kui palju võiks keskmiselt arvestada, et lihasmassi ühe kuuga juurde tuleb? Ja usinal harrastaja, kui palju on reaalselt võimalik lihast kuus juurde saada, kuhu võiks enda eesmärgi sihiku seada? Ja kui samal ajal põleb ka rasv ning kasvab lihas, kas siis summaarselt ei peaks jääma kaal muutumatuks? Muutub vaid keha koostis.
  13. Kõhu alaosa rasv

    Üleval pool hakkab juba 6-pack looma, aga allpool on endiselt korralik polster:) Kas kellelgi on mingit head nippi või loitsu, kuidas sealkandis rasvapõletust intensiivsemaks muuta?
  14. Kas valgušeiki peaks igal juhul tarbima just pärast trenni, mitte muul ajal? Üldiselt söön toitumiskava järgi. Üks toidukord on kohe pärast trenni, valku on seal piisavalt. Mõnikord päeva jooksul, kui valgukogust kokku ei saa, kasutan šeiki. Kuidas ja kuhu valgujook päevakavas lisada? Kas jook + söök? Arvan, et see oleks ehk liiast. Või siis söök ära jätta ja valida jook? Või ei ole siiski oluline juua kohe pärast trenni ja võib seda tarbida suvalisel ajal päeva jooksul?
  15. Tatar

    Kuiv tatar on 348 ckal, veega keedetud 79,8. Kuidas nii? https://tka.nutridata.ee/et/?query=tatar&groups=&component=39&exclude=false&type=all&starts=false&fbclid=IwAR0cKyinuXLFA8sSNmWI8i9r3G3TTejjBXeaQEsjXkM0fJ0VivBcinG48Tw
×