Jump to content

tereummikust

Kasutajad
  • Sisu loend

    830
  • Liitus

  • Viimati külastanud

Kogukonna Reputatsioon

1 Neutraalne

tereummikust

  • Tase
    Tegija
  1. Jooga

    Teate, ma olen ammu juba aru saanud, et selle foorumi suurim viga on see, et siinsed inimesed investeerivad kogu oma huvi ja vaba mõttepotensiaali sellesse, et lihvida oma kehalist aktiivsust ja olla teadlik toidust, mida nad suust sisse lükkavad. Tundub kõik tore ja tervislik. Paraku peitub siin üks jõletu suur paradoks. Nimelt kõike tehakse siin oma kesta nimel. Justkui meie keha olekski kõik, mis meil on ja mis midagi loeb. Ollakse täielikult ära lõigatud oma vaimust. Mis siis, et öeldakse, et keha ja vaim käivad käsikäes. Seda ütlust teavad kõik, kuid keegi ei mõista. Ometi siinsed mühakad imetlevad peeglist oma muskleid, pildistavad oma muskleid ja teevad kõik endast võimaliku, et nende musklid kasvaksid. See saabki meie "foorumi fitnessistide" jaoks justkui mingiks elu edukuse (kui sellise) mõõdupuuks. Kui paljud inimesed reaalselt siin kommuunis söövad juurvilju ja väldivad suhkruseid sõõrikuid ning rasvaseid burgereid selleks, et see meie tervisele kasulik on? Ei, nad teevad seda selleks, et hoida oma kest ilus, karv läikivana. Vabal võimalusel kugistatakse jäätist ja Hesburgerit ja hiljem veel tuusatakse sellega siin foorumis vormis "mul 6pack ja olen täna juba 2 korda hessis käinud" .. (Olen näinud ise personaaltreenerina esinevat inimest sellist lauset viskamas algaja teemasse). Hale on teid vaadata, nii foorumis kui ka jõusaalis. Mida saab rääkida inimene tervisest ja tervislikust eluviisist, või üldse teadmistest spordi valdkonnas, kui tal on 100kg lihast skeleti peale ehitatud, aga ei suuda sprintida 1km või rahulikult joosta pikemat distantsi? Ei suuda maad puudutada enda kere sirgete jalgadega ette kallutades, ning venitamine on miski, mida 3 tunnise trenni lõppu tehakse 3 minutit kõrvale mühisedes "et raisk, üldse ei viitsi, aga siis kasvab rohkem".. Inimesel on teadupärast kaks aju poolt, üks neist on loominguline ja teine neist on ratsionaalne. Loomingulist peetakse naiselikuks ja ratsionaalset mehelikuks. Loominguline on ühenduses meie universumi Spirituaalse poolega, samal ajal kui ratsionaalne üritab aru saada, et miks me üldse räägime millestki, mida ei saa katsuda, nuusutada, maitsta ega näha. Seega - Seda pole ju olemas? Case closed. Mühakad siin foorumis on täielikult kaotanud sideme oma vaimuga. Ja kui rääkida asjadest, mis nende Ego eksistentsi piiravad, lõhuvad või ohustavad. Hakatakse ainult maha tegema, suruma ja üritatakse kogu argumenteeritud vestlus muuta üheks naljaks, või kellegi alla laskmiseks. Ja siis üritavad inimesed, kes pole kunagi mediteerinud, tõmmata paralleele mediteerimise ja võimlemise vahele. Kui te vaid saaksite aru millestki, kasvõi millestki.. Aga te ei saa, te arvate, et saate, aga ei saa..
  2. Ületreenimine

    Kindlasti on see individuaalne, kuid kui oled kuus nädalat nõnda jõusaalis rassinud ja alles nüüd hakkab "vaikselt lihast ja jõudu juurde tulema", siis juba see võib olla märk ületreeningust. Enda kogemusest mäletan, et raskuste (jõu) suurenemine on algusfaasis lausa hüppeline.
  3. Intermittent fasting

    Selged pildid, tänud silmapiiri avardamisel. Mul on tegelikult endal rasvaprotsent väga madal lihtsureliku jaoks ja olen suutnud seda stabiilselt madalal hoida juba mõnda aega, ilma kavade või otsese kaloraazi arvutamiseta. Muidugi olen enda umbmäärase toitumise läbi kaloriarvuti lasknud. "Edu" võtmeks pean lihtsalt kvaliteeti kvantiteedile ja süsivesikuid eelkõige tarbin vaid kvaliteetsetest ja võimalikult vähe töödeldud ainetest. Tundub töötavat, aga mind huvitaski rohkem see, kas sellist laadi eluviis võib olla tervisele ülejoontes kasulikum, või mitte. Sain oma vastuse, thanks
  4. Intermittent fasting

    Aga kas ei tundu lihtsalt intuitsiooni pealt loogiline, et kui keha pidevalt kostitada toitainetega, regulaarselt iga 3-4h tagant praktiliselt kogu ööpäeva vältel, siis keha justkui tarbibki neid kaloreid ja justkui kaob ära vajadus juba olemasolevaid rasvu põletada? Samas, kui tekitada enda ainevahetuse loomulikuks osaks igas ööpäevas 12-16h aken, kus toitu ei tarbita, siis justkui võiks kehal olla rohkem põhjust võtta sealt, kus juba on olemas? Need küsimused põhinevad vaid minu pisikestel arusaamadel ja loogikal. Ja kasutajale MaPo, aitäh. Mõned inimesed lausa oskavad panustada 3 postitust teemasse (kus kokku on 11 postitust) ilma mitte midagi asjalikku panustamata. Minu poolest võid Delfi kommentaariumisse inimeste postitustest tähti närima minna, ehk seal keegi viitsib sinuga kõvatada. Ning jah, sõna "kooramama" oli kasutatud ja mis psühholoogilisest vaatenurgast me räägime, võib olla sina koormad enda psühholoogiat, kui vahepeal toitu järada ei saa, paljudel teistel inimestel toiuvad sel tasandil tunduvalt tõsisemad protsessid, kui ainevahetus või toiduisu.
  5. Intermittent fasting

    Sa nagu peaaegu hakkasid vastama mu küsimusele, aga siis otsustasid tuima edasi panna. Miks see siis täpsemalt koormav on organismile, kui kaloraaz siiski paigas on? Mind tõesti huvitab.
  6. Intermittent fasting

    Aga kui just mitte teha seda lühiajaliselt, vaid katsetada eluviisina? Lihtsalt mitte nii hard on kohe, vaid näiteks paastuda (mulle ei meeldi tegelt kasutada selles kontekstis sõna paastumine), seega jätta kogu oma 24h kalorite tarbimise hulk 8-10h sisse? Ülejäänud ajast lasta lihtsalt ainevahetusel oma loomulikku protsessi teha. Siin tekibki väike paradoks minu teadmistes. Minu jaoks on siuke optimaalne lahendus olnud alati, et kui toidad keha 3-4h tagant regulaarselt ja hoiad ainevahetuse käimas, kvaliteetse kütusega ofkoors. Ja annad ainevahetusele puhkust võib olla 8h (kui magad ja ei tarbi toitu). Sest paljud selle elustiili või protsessi hüved, näiteks lihtsalt fit olemine (näiteks fitness foorumis), viies enda ainevahetuse regulaarselt faasi, kus ta saab energiat teatud aja ja ülejäänud aja peab seda oma rasvavarudest tarbima. Lisaks, kui on seatud toitumise aeg ja toiduvaba aeg, on võib olla lihtsam hoida kinni korralikust toitumisest. Peab vähem aega ööpäevast selle peale mõtlema ka. Ei kujuta küll ette hommikut ilma korraliku hommikusöögita, though
  7. Intermittent fasting

    Tere, Mida arvavad Eesti fitnessi asjatundjad uuest ja palju jutuainet tekitavast meetodist: Intermittent fasting (vabandan, ei tea veel pädevat Eesti keelset tõlget) Rohkem informatsiooni: http://www.collective-evolution.com/2015/02/05/why-restricting-your-eating-time-period-to-8-hours-will-transform-your-health-fitness/ For builders: http://www.leangains.com/ Vabandan, kui teema on juba kuskilt läbi käinud, või on kuskil rubriigis aktuaalne.
  8. No kehakaal võib tõusma hakata, kuna suitsetamisest loobudes võib tekkida selline "kustutamatu" näljatunne. Tegelikult on siiski kõik lihtsalt peas kinni ja kui säilitad korrektse toitumise, pole millegipärast muretseda.
  9. Jõusaalimuusika!

    Louder on päris hea, kuid kindlasti jääb antud versioon (originaal) raskema metalli puhul väheseks. Siin veidi abi
  10. Kommentaare kavale

    Tere, Endast veidi, mis vaja teada: Sugu: M Vanus: 22 Pikkus: 196cm Kehakaal: 94kg Olen mõnda aega olnud eemal jõusaali treeningust, täpsemini 9 kuud oli see mõõn. Nüüd kuu aega treeninud taaskord algajate kava järgi ja leian, et on aeg natuke Volume'i suurendada. Treeningu eesmärgiks on üleüldine vormishoidmine ja lihasmassi kasvatamine mingil määral. Kulturistiks plaanis hakata ei ole. Tegelen lisaks veel ka 2-3 korda nädalas taipoksiga ja käin ka jooksmas, kui tuju on. Kava on jaotatud kolmele päevale nädalas ja nagu kõik targad kohe tähele panevad, on märgatavalt vähe rõhku pandud jalgade treenimisele. Seda seetõttu, et jalad saavad üsna palju koormust ka taipoksi treeningul ja joostes ning üleüldse tunnen, et sellest, mis saalis teen, piisab väga kenasti. Mida veel öelda? Kava koostades jalgratast leiutama ei hakkanud. Lähtusin lihtsatest ja nö. klassikalistest harjutustest. Võimalikult palju üritan ära kasutada treeningul enda suurt kehakaalu ja vabaraskusi. Päev 1 - Rind / Triitseps - Lamades surumine kangiga 4x6-8 - Lamades (kerge kaldega) surumine hantlitega 4x6-8 - Rööbaspuudel surumine 3x6-8 - Triitseps plokil 3x6-8 - Harjutused kõhule, mida teen oma kava järgi. Küsimus: Kas selline surumine on rinnale piisav, või oleks tarvis lisada ka mõni nö. venitusharjutus? Nagu näiteks CableCrossover või Butterfly (trenažöör) ? Päev 2 - Jalg / Õlg - Kükk kangiga 4x6-8 (plahvatuslik täiskükk) - Pöialesirutus oma keharaskusega 4x16-20 - Surumine istudes hantlitega 4x6-8 - Hantlitõsted ette seistes 3x6-8 - Hantlitõsted külgedele seistes 3x6-8 - Õla tagaosa trenazööril 3x6-8 (vastupidine butterfly) Päev 3 - Selg / Biitseps - Jõutõmme kangiga (klassikaline) 5x5 - Lõuatõmbed 3x3 (plaanis korduseid nädalast nädalasse suurendada vastavalt jõudlusele) - Poki tõmbed ülevalt ette 4x6-8 - Hantli tõmbed eest 4x6-8 - Trapetsile õlakehitused kangiga 4x12-16 - Küünarvarte kõverdamine biitsepsile 3x6-8 Küsimus: Kas Hantli tõmbed ette on selles kavas õigel kohal, või oleks see mõtekas näiteks vahetada "Ploki tõmbed istudes eest" ? Kõhtu treenin kokku 3 korda nädalas (1 kord saalis, 2 korda taipoksis)
  11. nitrix

    Miks kuradi pärast peaksid sa BSN Nitrxi tablette närima hakkama? Minule Nitrix ei sobinud. Esimestel päevadel hakkas kõht kuidagi valutama, läks punni ja tekkisid justkui seedehäired. Tarvitasin kokku 40 tabletti, selle aja jooksul mingit märgatavat jõukasvu juurde ei tulnud. Rohkem ei tarvitanud ka, kuna kõht muutus aina valusamaks ja olukord ei paistnud paranevat ka, nii jätsin kuuri pooleli. Ei ole tähele pannud küll, et mul muidu nõrk kõht, või seedimisega probleeme oleks. Järgmiseks proovin NO Xplode'i, ehk sobib mulle paremini.
  12. EMV 2010 & V IMM: PILDID ja VIDEO VI osa

    Otil tõesti superhea vorm juba!
  13. üleminek massitrennilt jõutrennile

    Kui sa minu postitust mõtlesid, siis kindlasti saaks.
×