Jump to content

Eestlane112

Kasutajad
  • Sisu loend

    64
  • Liitus

  • Viimati külastanud

Kogukonna Reputatsioon

4 Neutraalne

Eestlane112

  • Tase
    Värske olija
  1. Soovitage kava

    leidsin lahenduse, mu füsioterapeut teeb mulle kava, ta mh jõusaali taustaga
  2. Soovitage kava

    Tänud vastamast SKG Mõtlesin, et mul oleks eri kava vaja, spetsialisti, kes õlaprobleemiga seonduvalt õige kava koostab. Treenin küll ka rotatsiooni lihaseid aga treeningkava peaks ka vastav olema. Oskab keegi kedagi soovitada?
  3. Soovitage kava

    Või oopis Alpha Elite kas tasuks ühineda?
  4. Soovitage kava

    Netis on tuhandeid kavasi aga keeruline neil vahet teha. Üldine eesmärk on küll treening aga alguses 2-3 kuud oleks pigem tähtsam pekikihti vähendada, umbes 10kg jagu. Kunagi sai varasemas eas õlgadele jõusaalis liiga tehtud, näiteks lõuatõmbed on harjutus mida kardan, et võib uuesti end vigastada. Samuti alaseljaga pean vajalikuks ettevaatlik olla. Olen nooremas eas jõusaalis käinud u 5 aastat, mingit lihast mul ikka on ja liiga algajaks ma ennast ei peaks. Sattusin siia lehele https://hcgym.ee/tasuta-treeningkava-tasuta-treeningud/ mulle meeldis, et seal on kohe välja toodud alternatiivsed harjutused aga 10, 8, 6 kordused, ma ei tea, kas see on parim valik, need vist pigem edasijõudnule... Ehk siis soov oleks leida 3 päevane kava, mis oleks kaasaegne, tõhus, sobituks plaaniga kaalu langetada, õlgasi, alaselga piinamata. Võibolla MRT tavalise jõusaali kava asemel oopis? Või äkki on oopis mingi äpp hea, mis on professionaalne ja aitab ise vajadustekohase kava koostada?
  5. Tervisepomm-smoothie

    Lugesin kah just, et pole miski hull asi üldse.
  6. Tervisepomm-smoothie

    On see salmonelloosi oht siis tõesti suur? Võiksin ka kallimahinnalisi mune tarbida. Eks ma seda maitse asja vaatan, huvitaks ennekõike, mida igapäevaselt tervislike toiduainetena soovitate, et maksimaalselt vitamiinid, mineraalid jne kätte saaks. Mu tava toit tiba üksluine, enamasti köögiviljad ja liha.
  7. Tervisepomm-smoothie

    Siin väike kaalulangetus käsil, mõtlesin, et tarbiks hommikueinena smoothiet, kus võimalikult palju kasulikke asju sees oleks. Mida soovitaksite sinna panna? Ise mõtlesin selliseid asju: jogurt/piim/keefir, pähklid, idud/läätsed, astelpaju marjad, küüslauk, toores muna, jõhvikad, mesi +veel igast marju, mis sügavkülmikus on.
  8. Aasia toidud

    Nii, otsisin ülekaaluliste statistika üles 2008 aasta aga vast ajab asja ära http://gamapserver.who.int/gho/interactive_charts/ncd/risk_factors/overweight_obesity/atlas.html Ilmselt pigem vaesusele viitavad näitajad: osa aafrikast, india. Madalate näitajatega: osa aafrikast, teised aasia riigid, sh hiina Keskmised näitajad: venemaa, euroopa riigid, ülal asuvad riigid lõunaameerika mandril. Kõige kehvemate näitajatega riigid: Ameerika, alumine osa lõunaameerikast, austraalia, türgi, saudi-araabia, egiptus jne. Nii, et mul oli täitsa õigus, aasia riigid on parimate näitajatega ülekaalulisuse seisukohalt. Jah, eks iga rahvuse menüüga võib end paksuks süüa ja füüsiline koormus mõjutab olukorda, siiski suures pildis on ju oluline vahe, kui rahvus sööb burksi/pitsat/suuri rasvaseid praade VS riis/köögivili/liha. Mulle siiski tundub, et toitumiskultuuri muutmine võiks olukorda mõjutada küll, kaalulangetus lihtsalt võtaks võibolla 10 korda kauem aega, kui toitumiskavaga kaalulangetusega võrrelda. Efektiivsuse seisukohalt ei ole see vb hea meetod kaalu langetamiseks aga võiks olla hea meetod langetatud kehakaalu säilitamiseks, suunaks liigselt kaloririkka toitumise vältimisel.
  9. Aasia toidud

    Kui vaadata aasia päritolu inimesi siis enamik neist on heas vormis(pean silmas kehakaalu). Statistikat ei uurinud, kuid eeldan, et eestlaste, soomlaste, ameeriklaste seas on kehakaalu probleemid oluliselt tihemini esinevad. Millega võiks põhjendada seda erinevust? Kui menüüd vaadata siis suur erinevus on kartuli, teraviljatoodete, makaroni jne tarbimises. Teisalt sisaldub aasia menüüs palju riisi, mis on energiasisalduselt üsna sarnane kartulile ja makaronidele. Kas loetletud toiduainete menüüst välja jätmine võiks esile kutsuda kehakaalu languse või, kas täielik aasia menüüle üleminek võiks seda põhjustada?
  10. Poksikott elumajas

    Mnja, peab ikka kuuri mõttest loobuma, siis kas elutuppa või hoovi. Füüsilise aktiivsuse tõstmiseks hea aeroobne tegevus, palju põnevam kui jooksmas käija.
  11. Poksikott elumajas

    Puitkarkass maja, kipsplaat seinad... Mugavuses on kahtlane jah, ma ise 180cm ja nii ei saa vist vajalikule kõrgusele poksikotti panna ning kinnitus vajab vist ka mingit liikuvust.
  12. Poksikott elumajas

    Elan puitkonstruktsiooniga majas ja magamistoa all asetseb kuur, ruumi kõrgus on 2m. Mõtsin, et paneks poksikoti sinna aga tekib küss, kas nii madalasse ruumi on mõistlik poksikotti panna? Teiseks tekib ju vibratsioon, mis muudele konstruktsioonidele edasi kandub, võib rikkuda siseviimistlust. Kas on olemas mingeid efektiivseid lahendusi, mis summutaks vibratsiooni edasi kandumise?
  13. Õlaprobleemid

    Jah pikad, täna 9kg-sega tegin 20 kordust ja mõtsin et peaks kaalu vahetama. Jah ikka iga nädal teeks näiteks üks nädal 2 harjutust kõvera käega, teine nädal 2 harjutust sirge käega. Või teine variant, et 1 nädal 1 harjutus kõveraga, teine sirgega ja järgmine nädal nr 2 harjutus kõveraga ja nr 2 sirgega Suht tüütud ju need rotatsiooni harjutused, kui neid liiga palju
  14. Õlaprobleemid

    Aga siiski võimalik, et olen ka probleemist juba vabanend? Lähen lähitreeningutel üle juba 10kg-le rotatsiooniharjutustel. (kummide puhul oli vast mõne kilose vastukaaluga tegu) Praegu teen vaid 4 harjutust, 2 kõverdatud käega ja 2 sirge käega 1 kord nädalas kõiki. Äkki prooviks treeningtihedust vähendada, vaataks, mis juhtub? Näiteks üle nädala treening per iga harjutus.
  15. Õlaprobleemid

    Väike kiitus veel seonduvalt oma endiste õlaprobleemidega. Ettevaatlik siiski olen aga tänu gmasterile saan nüüd kõiki harjutusi teha, lõuatõmbed, rinnalt surumine, poksikoti piinamine jne. "Like" Kuigi gm ma ei saa päris täpselt ikka aru, milles see asi nüüd siis on, kas rebestus? Või kas põhjus võib ka see olla, et peale pikemat traumat motoorika hakkab teatavaid asendeid vältima, rotatsioonilihas muutub nõrgaks ning suurte raskuste puhul kerkib probleem taas esile? (samas kui põhjus selles oleks, siis peale rotatsioonilihase võimekuse taastamist peaks olema võimalik probleemist lõplikult vabaneda...) Või oopis miski muu?
×