13
Kasutajad-
Sisu loend
87 -
Liitus
-
Viimati külastanud
Kogukonna Reputatsioon
0 Neutraalne13
-
Tase
Värske olija
- Sünnipäev 01.01.1988
-
Eee...ooo...uuu..phhhh...tore et ma nii populaarse teema algatasin Aitäh ka lingi eest musmus. Ma ei viitsinud tegelikult lugeda millest jutt käis aga püstitan siia uue küsimuse, kuna juba asjaosalisi nii palju on. Nimelt proovisin ma mõned kuud tagasi basseinis käte peal seista. Kuna mulle see nii väga meeldis siis tegin seda pidevalt. Hiljem kui proovisin sama kuival maal, märkasin et minu tasakaal on oluliselt paranenud ja suutsin isegi kätel veidike püsti püsida. Toas olles igapäevatoimetusi ajades proovisin ma samuti vahel käte peal seista. Nüüdseks lõpetasin selle niisama juhuslikult kätepealseismise ära sest peaks ennem ikka liigesed korralikult soojaks tegema jne. Selline on minu praegune kogemus käte peal seismisega. Mind huvitab kas käte peal seismine/kõndimine on harjutus mida võiks teha peaaegu et iga päev. Tunda on et suurt koormust saavad randmed, küünarnukid ja selg. Kas ma peaksin hetkel asja rahulikult võtma ja harjutama iga päev vaid veidikene või niikaua kuni enam lihtsalt ei suuda. Ise tunnen et võiks pidevalt teha aga ehk pole kehale hea?
-
Tere foorumlased, ei ole foorumit enam tükka aega külastanud kuid olen nüüd jälle tagasi eesmärgiga saada taas kasulikku infot. Nimelt ei ole ma kunagi keskendunud ühele spordialale. Olen alati tegelenud aasta- kaks ühe spordialaga ja siis liikunud mõne teise juurde. Mitte et mul poleks kannatust vaid mulle meeldib lihtsalt proovida erinevaid alasi, mis panevad mind erinevalt proovile. Nüüd tahaksin proovida midagi taolist nagu "bodyweight training" ning arendada rohkem kiirust ja vastupidavust kui puhast jõudu. Ennem kui hoolega treenimisele pühendun tahaksin veidike baastõdesid õppida ja niiöelda vältida lollusi. Google annab tohutult palju vasteid aga enamus neist on mingisugused saidid kus keegi proovib oma treeningkavasid või raamatuid müüa. Olen huvitatud kasulikest ja informeerivatest foorumitest, blogidest ja tutorialitest. Samuti huvitaks mind teiste kasutajate üldised kogemused "bodyweight traininguga". Hetkel kummitab mind ja üks konkreetne küsimus ning see ei ole lihasmassi kasvatamisega seotud Nimelt olen ma youtubes vaadanud mõningaid videosid, ja mida inimesed mänguväljakutel teevad on väga vinge, aga kas kõik see on ikka ohutu? Tundub et nii paljudegi harjutuste korral on liigesed väga suure pinge ja ebaharilike nurkade all? Loomulikult on igasugune treenimine kahjulik kui seda valesti teha, aga mis on teie arvamus kui seda võrrelda näiteks jõusaaliga. Suured tänud!
-
Sõnastan enda küsimuse veidi teisiti Kas roheline tee annab kohviga võrreldava rasvapõletusefekti?
-
Kas roheline tee sobib kohvi asemel? Peale ujumist on mul võimalik söömine tund aega edasi küll lükata kui see seda tõesti väärt on!?
-
Kerge alla võiks liigtada puuviljad, juurviljad?
-
Kas ujumine varahommikul enne tööpäeva on hea? Varahommik jääb mul kella 5-7 vahele olenevalt tööpäeva algusest. Hommikuti söön normaalse eine valkude, rasvade ja süsivesikutega. Enne ujumist pole vist söömine hea, või tuleks veidikene ka enne ujumist süüa? Tänud!
-
.....: Oletame kasutan raskusi, millega jõuan teha umbes 5-8 kordust seerias. Seeriad kokku lihasgrupile umbes 6-8. Harjutust püüan teha nii plahvatuslikult kui võmalik. Plahvatusest on muidugi asi veel kaugel ja ideaali kohaselt peaksin juurde saama puhtas jõus. Jõun2itajate suurenedes muutub aga raskus minu jaoks kergemaks ja mul on võimalik teha harjutust üha plahvatuslikumalt(eeldusel et raskused on ikka samad). Treenin samade raskustega niikaua kuni suudan antud raskusi korralikult "plahvatada" ja tunnen plahvatusliku jõu suurenemist. Seejärel suurendan taas raskusi ja hakkan sama tsükliga otsast peale? Palun kommenteerige! Kas selline meetod on ehk juba kasutusel? On keegi seda kasutanud? Tuleb selline meetod üldse kõne alla? Mida treenib? On sellel mõtet? Hea, halb?
-
Tegin "dumbell snatch'i" ilma hüppeta. Tundus mulle kui algajale kuidagi parem nagu, sain keskenduda plahvatusele ja tehnikale. Samas tundus harjutus ikka hea, missest et jalgu harjutusse niivõrd kaasatud ei olnud. Keegi teeb veel sedaviisi harjutust?
-
Kas plahvatusliku jõu trennile vastab ingliskeelne väljend "power training" või on see ikkagi teist sorti treening?
-
Kas spordijoogis on need mineraalained sees? Spordijoogi hind tuleb mul pulbri näol hetkel sama kallis või isegi odavamkui mineraalveel. Mitte et spordijook oleks siin odav aga mineraalvesi on häbematult kallis.
-
Nimelt on minu treeningu pikkus 1,5h ja ei tunnegi nagu spordijoogi vajadust eriti, pudel vett sobib ideaalselt. Küll aga higistan ma tohutult palju tööl olles. Kuna õhutemperatuur on mul hetkel nii mõnigi päev 30 kraadi ja harva pole ka juhused kui kuni 40 kraadi. Töötan ma siseruumides ja higi voolab ausaltöeldes mistahes ilmaga. Sellepärast olen hakanud mõtlema spordijoogi tarbimise peale. ...Pealegi piiran ma enda soolatarbimist niigi. Kas ma võin samahästi lisada toidule rohkem soola, või on parem seda omastada ikkagi higistamise ajal järk-järgult joogi näol?
-
Nimelt võib välismaistelt saitidelt leida mitmeid retsepte koduse spordijoogi valmistamiseks. Enamasti sisaldab see puuviljamahla(maitse lisamiseks), sooja vett, külma vett, suhkurt ja soola. Midagi sarnast: 1/2 tsp. salt 8 tbsp. sugar 1/2 cup water 1/2 cup orange squash 7 1/2 cups cold water Kas see sool seal joogis on pigem halb, kuna teadagi tarbivad enamus inimesi rohkem soola kui vajalik, või läheb see trenni ajal/peale trenni juues tõesti asja ette? Mõistlik oleks osta ikkagi poest teadatuntud spordijoogipulbrit?
-
No täna siis läksin turule lootuses veidike raha säästa. Tulemus polnud paha...tulin tagasi paariteist kilo puu ja juurviljadega(enamus siiski puuviljad). Kuna minu külmiku ruum on piiratud ja tõonäoliselt lähevad paljud pehmed puuviljad nädala jooksul veel pehmemaks, siis otsustasin esialgu eksperimendi raames pool kraami sügavkülma panna. Koorisin ja tükeldasin kõik kenasti ära ja panin karpidesse. Pole elus veel varem niipalju rohelist ühe päeva jooksul lõikelaua pealt läbi ajanud. Sügavkülma läks ka pool lihasaagist. Nädala keskel hakkan endale siis toitu sulatama ja on näha mis ja kas üldse kõlbab. Loodetavasti ikka kõik.
-
Heaküll-heaküll, panen selle kolmanda munakollase ka siis suhu...ja kes teab ehk on siin teiselpool kanad kes munevad ka ainult valgeid ...muideks ma ei tea kas eestis sellist kraami leidub, ise pole nagu märganud, aga leidsin poest kilo külmutatud munavalget:D
-
Sinu küsimus kana kohta on õigustatud. Küsisin seda juba endalt samuti. Ei teagi, kui vrapitud ja pakitud hoida siis ehk kõlbab, kuigi ega kuivusest ja maitse kadumisest vist ei pääse. Ehk peaksin kaaluma tõesti varianti siiski liha kaks korda nädalas valmistada. Munast nii palju, et mina ka ei tea. Loomulikult on see munakollane toitumise koha pealt rohkem väärt kui munavalge aga kuna ma ei ole ikka leidnud enda jaoks seda õiget kogust palju munakollaseid päevas sööma peaks, siis parem söön vähem kui rohkem. Ja ma tean et inimesed söövad 10 kollast päevas ja nendega ei juhtu midagi, kuid inimesed on erinevad. Ehk olen just mina see kellelon kollesoroolitase kerge tõusma. Olen selle "saamunastenamusvalk" etapi omas elus juba läbi teinud ja jõudsin otsusele et peaksin ennem ikka mõned testid tegema kui hoolega muna edasi pugin. Kahjuks pole hetkel võimalik teste teha. Aga peagi..