poweroravake
Kasutajad-
Sisu loend
73 -
Liitus
-
Viimati külastanud
Kogukonna Reputatsioon
0 Neutraalnepoweroravake
-
Tase
Värske olija
-
Kiivi, kohv, tšillipipar, täisteratooted, petersell, roheline tee aitavad. Vett peab jooma piisavalt. Raskesti seeditavaid asju söö harvemini (seened, herned-oad, sealiha). Liikuv eluviis ja paigas elurežiim loomulikult parim abi.
-
Su meilist jääb mulje nagu oleksid enda trennivalikud jõusaaliga piiranud. Või sain valesti aru? Sinu poolt välja öeldud eesmärki toetaks ilmselt enim aeroobne trenn, mida FrodoB juba nimetas. Proovi erinevaid variante, miski kindlasti meeldib. Jooga ja BodyBalance on ka head üldisele lihastoonusele (rasva ja lodevuse vastu) ilma, et nad üldse massi kasvataks.
-
Vaata, selle lingi alt saad uurida asja kohta http://www.runnersworld.com/topic/0,7122,s...400-0-0,00.html Proovi googeldada "running shoe", "running shoe review": leiad veel mõne lehe. Paljusid brände Eestis muidugi ei müüda, aga äkki leiad mõne, mida on ka Eestis müügil. Kõrge jalavõlvi puhul võib sul lisaks vaja olla tossu sisse lisatalda.
-
Pasta on vastupidavustrennitegija sõber. Pastal on see hea omadus, et hoiab kõhu kaua täis ja annab su organismile vajalikud süsivesikute varud. Saleneja seisukohalt vaadates: saleneja menüüs on tavaliselt muidu asjad, mis söömisejärgselt lasevad näljatundel uuesti kiiresti tekkida, pasta seda ei lase.
-
"Jooksjat" võid lugeda, kuid minu meelest on see ajakiri ebaühtlase tasemega ja veits pealiskaudne. Aga ehk paraneb see tase. Vastupidavusala raamatutest aga soovitan sul osta äsja ilmunud "Suur triatloniraamatu", maksab umbes 300 krooni. Väga põhjalik ja korralike viidetega.
-
Vaata ka veidi oma trenn üle. Äkki on 30 min ellipsit end sinu jaoks aeroobse trennina ammendanud. Suurenda selle intensiivsust või pikenda ajaliselt. Või veel parem, tee selle ellipsi asemel parem väljas midagi: sõida rattaga, jookse, nt umbes vähemalt 2h nädalas. Teiseks proovi oma ainevahetust kiiremaks saada: trenn ja ka muu igapäevane liikumine on parim selleks. Lisaks on teatud toiduainetel (peale rohelise tee) ainevahetust kiirendav mõju: kiivi, kohv, tšillipipar, täisteraleib, petersell.
-
Vastupidavusaladel on tavaliselt teatud kindla ala kesksed lehed, eelmised vastajad juba nimetasid. Aga poes on raamatuid küll ja küll, kust teavet saada. Ja tavaliselt on nende hinnad ka üsna mõistlikud. Vaata veidi ringi. Ja üldteoreetilist saad lisatud lehelt: http://treener.eok.ee/otsing.php?lk_otsing=2 (vaata spordi üldainete õppematerjale nt alustuseks).
-
Minu meelest on teema algataja suhtumine treeningu nõustamisse, klienti, kliendi tervisesse süüdimatu. Punkt. Nõu ei anta kellelegi sellise suhtumisega, et "ah, vahet pole, mis ütlen, peaasi, et susse nurka ei viska". Häbi, minu meelest.
-
Minu teada hetkel seda Eestis ükski klubi ei paku. Kui tahad täpsemat lugemist asja enda kohta, siis vaata veel www.lesmills.com
-
Su taktika ei ole kahjuks, jah, õige. Kui jooks sulle sobib ja tahad tegeleda sellega, siis minu soovitus on küll osta pulsikell. Ma jooksengi trennis ainult selle näidu järgi, sest oi kui petlik on enesetunne. Vaata ka seda, mis Ümiseja soovitas. Kui treenid 10 km jaoks kolm korda nädalas, siis võiksid teha (kella abil) nii, et 1 jooks on rahulik jooks nt 7 km(põhivastupidavustsoonis, vajadusel sunnid ennast madalale tempole), 2 tempojooks 7 km (nt 5 min põhivastupidavustsoonis, 5 min tugeva pingutuse tsoonis ja nii 3 seeriat), 3 jooks pikk rahulik jooks 10+km (põhivastupidavustsoonis, 1 jooksu 1,5-2x distants).
-
Nõus:), va punktiga 10 (õnneks:)).
-
Spinning oleks sul kindlasti hea valik. Seal saab koormuse reguleerimisega endale sobivalt ka nö pulssi planeerida:) Teine hea asi on rattasõit, sest ilm ju ilus. Üldiselt on rattasõidul pulssi teatud piirides madalamal hoidmine lihtsam (ilma tempos oluliselt kaotamata võrrelduna jooksmise ja suusatamisega). Lihaste toniseerimiseks ei pea sa tingimata jõusaali minema, kui tunned, et ise ei tea ja ei oska seal hästi teha. Kui nii kui nii klubiga liituda kavatsed (spinning), siis võid alustuseks proovida BodyBalance't. Kindlasti etem kui igasugused aeroobika variandid.
-
Minu meelest kõlab see sinu hiina toit küll väga normaalselt. Paljud hiina road on tõesti kaloririkkad (frititud taignas toidud, näiteks kevadrullid, sealiha taignas, või siis rammus pekingi part), kuid sinu roog kõlab rohkem tai köögi moodi. Äkki on hoopis muud söömaajad need, millega peaksid tegelema?
-
Kas ma sain õigesti aru, et su praegune režiim 2 korda nädalas spinning ja 3 korda Bodypump sulle endale muidu meeldib, aga leiad, et miinuseks on see, et need ei täida seda liha-luudele-kasvatamise eesmärkki? Ehk siis, kas oleksid valmis meeldiva asja asemel tegema seda, mis ei ole esimene valik, kui aga lihas kasvaks? Sinu vastusest jäi mulje, et oled kahtleval seisukohal.
-
Karm vend oled. Ise käin soojal sügisel vahest ka oktoobris meres ujumas ja usun, et sellel on soodne karastav mõju, aga talvel... Ei tea, peaks ilmselt kirjandust selle kohta otsima. Kindlasti midagi on uuritud. Ilmselt on väga kerge külmetada nii talvel ujumas käies ja kardan, et selline tegevus võib mõjuda liigestele kehvasti. Mõned surfarid, kes sügis-talvel umbes +10-ga vees käivad (ega soe kalipso täitsa kuivana ei hoia), on kurtnud, et selline tegevus ei mõju hästi liigestele. Samas eks nemad ligune seal vees ka kauem.