Jump to content

naissfeiss

Kasutajad
  • Sisu loend

    101
  • Liitus

  • Viimati külastanud

Kogukonna Reputatsioon

0 Neutraalne

naissfeiss

  • Tase
    Kasutaja
  1. Meeldiv on teda igal juhul kuulata, aga kõike ei saa loomulikult tõe pähe võtta. Nt väide, et primaadi ja tänapäeva inimese vahel ei ole leitud mitte midagi, järelikult ei olegi midagi ja inimesed tekkisid kuidagi kosmiliselt. Viidatud lõigu lõpus joonisel on välja toodud mitmeid hominiidide liike koos ajajoonega. http://en.wikipedia.org/wiki/Human_evoluti...istory_of_ideas Mida arvab Laigna nendest hominiididest? On need võltsingud, osa mõnest vandenõust või midagi muud? Miks ta ei aktsepteeri neid lülidena tänapäeva inimeste ja primaatide vahel (eeldan, et primaadi all peab ta silmas mõnda looma, kes nö näeb välja nagu ahv, sest tegelikult loetakse inimesi ka primaatideks)?
  2. Veel õppija jõusaalitreener soovitab...

    Tervel inimesel jääb tõesti veresuhkru tase normaalsetesse piiridesse. Aga kui palju on neid inimesi, kes ei ole terved? Näiteks selle uuringu põhjal on 40-80 aastase inimeste hulk, kellel on insuliiniresistentsus, 45%. Halvenenud glükoositaluvus oli 9,6%-il, diabeet 7%'il. Austraalias on diabeet 7,4%-il, halvenenud glükoositaluvus veel 10,6%-il lisaks. Sõltuvalt vanusest võivad need numbrid olla kõrgemad või madalamad, aga kui eeldada, et dieeditajate hulgas on rohkem ülekaalulisi, siis ülekaalulistel on näiteks diabeedi esinemissageduse numbrid ligikaudu kahekordsed. Liigset fruktoosi ja omega-6 rasvhappeid pean ühtedeks suurimateks diabeedi ja ainevahetushäirete põhjustajateks. Huvitavat lugemist: http://wholehealthsource.blogspot.com/2008...your-liver.html http://wholehealthsource.blogspot.com/2008...gatekeeper.html http://wholehealthsource.blogspot.com/2008...er-disease.html
  3. Veel õppija jõusaalitreener soovitab...

    Mul on selline küsimus, kui räägitakse, et süsikaid ei soovitata süüa, sest kui ära ei põleta, läheb kõk rasvaks, siis mis juhtub rasvaga, mille sööd, aga ära ei põleta? Tulemus on põhimõtteliselt sama. Küll on madala süsivesikutesisaldusega dieedid paljude puhul efektiivsed isu kontrollimiseks. Mõned ei pruugi taluda süsiveskuid tuksis ainevahetuse tõttu, veresuhkur läheb väga-väga kõrgele, aga arvan, et glükoositaluvus tõenäoliselt taastub mingil määral fruktoosi ja omega-6'te vältimisel ning toitaineterikka toitumisega.
  4. Tahaks näha sellist toitumisplaani, mis jõuaks nendele tema soovitustele ligilähedalegi. Või arvab ta, et inimesel on täiesti naturaalne võtta päevas 20-30 tabletti? Evolutsiooni arvesse võttes on kõige mõistlikum süüa seda, millele meie liigina oleme kohanenud. Sellised kogused (osasid) vitamiine on väljaspool igasugust piiri, millega me võisime tuhandete aastate jooksul kokku puutuda.
  5. Gluteeni allergia

    Väga vabalt võib sul olla gluteenitalumatus ja väga vabalt võib gluteen põhjustada selliseid sümptomeid, nagu sa kirjeldasid. See on suhteliselt levinud toidutalumatus, umbes igal kolmandal inimesel on väljaheidetes tuvastatavad antikehad gluteeni vastu. Gluteeni leidub nisus, rukkis ja odras. Tasub vältida kõiki neid toiduained mingit aega, paar nädalat kindlasti, ja vaadata kuidas sümptomid paranevad. Sai ja nuudlid sisaldavad kindlasti gluteeni. Paar linki, kus saad lugeda inimeste kogemustest gluteenivaba dieediga ja mis sümptomeid on gluteen neil põhjustanud (loe kindlasti kommentaare): http://heartscanblog.blogspot.com/2008/06/...hdrawal_23.html http://heartscanblog.blogspot.com/2010/01/...-free-2010.html http://heartscanblog.blogspot.com/2009/03/...-revisited.html http://heartscanblog.blogspot.com/2007/07/wheat-belly.html http://heartscanblog.blogspot.com/2009/12/...n-on-wheat.html http://heartscanblog.blogspot.com/2008/05/...0-lbs-lost.html http://heartscanblog.blogspot.com/2008/10/...how-common.html http://heartscanblog.blogspot.com/2008/09/...wheat-free.html
  6. Magusaisu

    Tailiha on muidugi omal kohal ja tähtis on süüa ka teisi asju, aga kui eesmärk on suurendada rasva osakaalu dieedis, siis loomsed rasvad nagu või ja rasvane liha, pekk on selleks ühed parimad. Hea oleks loomulikult, kui need tuleks loomadelt, kes on söönud vastavalt oma liigile naturaalset toitu.
  7. Magusaisu

    Enamus uuringuid, kus katsealused pannakse piiramata kaloraažiga kõrge rasvasisaldusega dieedile, näitavad, et sellisel dieedil piiratakse spontaanselt ja vabatahtlikult kaloraaži suhteliselt madalale, arvatavasti sellepärast, et neil saab lihtsalt kõht täis. Enamus madala süsivesikute osakaaluga dieeti proovinutest saavad ilmselt anda tunnistust selle mõjust isule. Magusaisu on ilmselt mitut liiki, mõnel võib olla tugev magusaisu isegi siis, kui kõht on väga täis. Samas arvan, et ei ole raske uskuda, et keskmisel inimesel kipub käsi harvem magusa järgi siis, kui tal on kõht täis, võrreldes sellega, kui tal on kõht tühi. Mida halba on searasvas, peekonis ja pekis?
  8. Vitamiinid

    Toll laseb läbi kuni 5 teatud suuruses avamata jaemüügipakendis ravimit, tingimusel, et neid saadab üks eraisik teisele ja tegemist pole postimüügiga. Tahkete ravivormide puhul oli see vist 100 ühikut, vedelatel 500 ml, kui õigesti mäletan. EBay's on igasuguseid toredaid inimesi, kes on raha eest nõus sinu sõbraks hakkama ja seejärel saadavad isegi tasuta kingina D-vitamiini. Kui toll vaatab, et ravim on saadetud eraisikult eraisikule ja ei suuda tuvastada, et tegemist on postimüügiga ehk pole kaasas tšekki ega muud, mis sellele viitab, lastakse ravim läbi.
  9. Rasvapõletus ja kaalu alla.

    Paar uuringut ja artiklit, mille kiiruga leidsin. Tsitseerin seda paberit (lk 5): http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/P...t00677-0092.pdf Lisaks veel see uuring: http://content.karger.com/ProdukteDB/produkte.asp?Doi=197052 Sellest lausest loen mina välja, et katsealustele antud 639g'st rasvast päevas imendus üle 98 %. Õpikutega on selline lugu, et seal tavaliselt konstateeritakse teatud asjaolusi ja väiteid. Juhul, kui teema on vastuoluline ja/või olen mingi väite suhtes skeptiline, ei pruugi sellest piisata veenvaks argumendiks.
  10. Rasvapõletus ja kaalu alla.

    Oleksin tänulik, kui viitaksid mõnele uuringule, mis seda kinnitab.
  11. Millise menüü peavad koostama taimetoitlased?

    Ülevaade heemse ja mitteheemse raua imendumisest: http://www.ajcn.org/cgi/reprint/31/1/134.pdf Nii lihast kui taimedest imenduva raua hulk sõltub keha rauavarudest. Viidatud lingis tuuakse välja uuringud, mis seda demonstreerivad. Väide, et heemse raua imendumist keha ei reguleeri, on vale. Taimsetes rauaallikates on tihti kaasas antitoitained, mis takistavad raua ja muude mineraalainete imendumist. Taimetoitlaste artikkel toob nendest välja fütaadid ja oksaalhappe. Artiklis esitatakse seda kui positiivset fakti, raud on seotud teiste toitainetega ja tuleb enne lahti murda. Fütiinhapet inimene lagundada ei suuda, seega jäävad fütiinhappe poolt seotud mineraalained imendumata. Mitteheemse raua imendumine oleneb antitoitainete ja imendumist soodustavate ainete olemasolust ning kogusest. Imendumist soodustavad liha ja vitamiin C. Mõlemad võivad mitteheemse raua imendumist mitmekordistada. Kõrgete rauavarudega inimene omastab heemsest rauast umbes 15% ja mitteheemsest rauast imendumist soodustavate faktorite puudumisel ligikaudu 2%. Madalate rauavarudega inimene omandab heemsest rauast ~35% ja mitteheemsest rauast piisava vitamiin C ja liha olemasolul 20%. Näiteks sealihas on 30-40% rauast heemne raud, ülejäänud mitteheemne.
  12. Toidulisandid ja nende mõju

    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1868922 Uuringus anti katsealustele 3 kuud 30 g sojaube päevas. Pooltel 3 kuud sojaube saanutel oli tulemuseks häired kilpnäärme töös. http://www.ajcn.org/cgi/content/abstract/60/3/333 Selles uuringus anti naistele 60 g sojavalku päevas 1 kuu jooksul. Tekkisid häired menstruatsioonitsüklis (viivitatud menstruatsioon) ja muud hormonaalhäired. Mina ei soovitaks kellelgi süüa sojatooteid.
  13. Probleemne seedimine, kaalu lisamine

    Soovitan hoida gluteenist eemale. Gluteen on tõenäoliselt üks kurjajuurtest, leidub teda nisus, rukkis ja odras. Seedeprobleemid, toiduallergiad ja halb reaktsioon õunakoogile viitavad sellele. Loe tsöliaakia kohta. Tsöliaakia puhul tekitab gluteen reaktsiooni, mille tagajärjel immuunsüsteem ründab iseenda peensoole vooderdist. Diagnoositud on see haigus suhteliselt väikesel osal inimestest, aga 29% tervetest inimestest on väljaheidetes tuvastatavad antikehad gluteeniosakeste vastu. Tsöliaakia tagajärgedeks on seedehäired, probleemid toitainete imendumisega, mitmed erinevad autoimmuunhaigused ja terve rodu teisi tervisehäireid. Veel üks link: http://digestive.niddk.nih.gov/ddiseases/pubs/celiac/
  14. Vitamiinid

    Tänan informatsiooni eest. Mul õnnestus tellida eBay'st.
  15. Kui palju päevas peaks tarbima süsivesikuid,valke,rasvu ?

    200-kilosel mehel on arvatavasti igasugune normaalne glükoositaluvus ja insuliinitundlikkus (rasvkoes tõenöoliselt mitte) kadunud . Sellisele inimesele võivad tõepoolest kõik süsivesikud põhjustada mitmeid probleeme sh kaalutõus. Jutt, et süües vähem kui 50% päevastest kaloritest süsivesikutena tekivad erinevad haigused ja tervisehädad, on absurd. Mis tervisehädad? Kuidas need täpselt tekivad? Eriti mõistlik ei ole ka soovitada saada 10% kaloritest polüküllastamata rasvadest.
×