Jump to content

reich

Kasutajad
  • Sisu loend

    15
  • Liitus

  • Viimati külastanud

Kogukonna Reputatsioon

0 Neutraalne

reich

  • Tase
    Algaja
  • Sünnipäev 15.11.1986
  1. Alaselg ei luba trenni teha

    Eks ma proovin selle harjutusega õnne kuu aega ja vaatan mis välja tuleb. Igaksjuhuks kirjeldan uuesti seda valu - selg niisama ei valuta, ainult siis kui proovin sügavale maha painutada või joosta (see valu on alati päev pärast jooksmist tulnud). Ahso, see valu tuikab ka siis kui sügavalt nuusata. Igastahes, aitäh vastuste eest.
  2. Alaselg ei luba trenni teha

    Ma loodan küll, et teen õigesti. Jalad kõverdatult. Kahte moodi, laman maha kõverdan jalad ja kergitan ülakeha. Teine moodus, et olen tagumikul üla ja alakeha on tasakaalus, ja sirutan jalgu sirgeks ja kõveraks. (See harjutus on suht uus minu kavas)
  3. Alaselg ei luba trenni teha

    Varem käisin kiropraktiku juures, mind see eriti ei aidanud, tuli asi ise kätte võtta. R0tter - Mul trenn koosneb harjutustest mis katab enamus lihaseid st. praegu ei toimu mul treening nii, et erinevatel päevadel erinevad lihasgrupid. Kas on võimalike, et probleemide põhjuseks on just see, et teadud lihasgruppe ei ole hea ühel treeningul koos treenida? (Plaanis oli üle minna päevadeks jaotatud treeningule - e. kavad siit tellida septembris/oktoobris.) Väike lisatähelepanek - ma hiljuti hakkasin võtma Arthro Stop Plus-i, enne kui see probleem tuli. Minu mäletamist järgi võtsin ma seda ka siis, kui mul varem seljaprobleemid tekkisid.
  4. Alaselg ei luba trenni teha

    Tere. Pikemat aega tagasi oli mul suureks probleemiks alaselg, mis pidevalt valutas. Suurem probleem mida see põhjustas oli see, et ma ei saanud joosta. Üks päev jooksu oli võrdeline seitsme päeva alaselja valuga mis valutas just siis kui uuesti jooksma minna (samm sammult). Selja sain korda treenides alaselja lihaseid, 7 kuud jooksin iga päev. Nüüd üleeile käisin jooksmas, jooksin umbes 5,5km kiiremas tempos kui tavaliselt (20-30 min) ja kõik oli korras kuni tänaseni. Ärkasin üles hakkasin venitusi tegema enne trenni, kuid sirgete jalgadega ei saanud käsi maha panna... Ilge valu käis seljast läbi kohe kui üritasin. Tegin mõned lihtsamad venitused seljale, tegin silda, kangiga ettekallutust ja asi paranes veidi, kuigi painutust maha ikka ära ei tee ja proovisin jooksusammu, tundsin, et vana probleem jälle kummitab. (väike NB! kangiga ettekallutusi pole ammu teinud, asendasin seda muu harjutusega paar nädalat - ettekallutused kangiga oli see harjutus mis mul varem selja jooksmiseks küllalt korda sai) Keegi oskab aidata? (närvid, lihased, liigesed - mis seal üles ütlemas on?)
  5. Muusika

    Elmarist jäi kõrva Merka - Igaühel ja Paradoks - Ära Möödu Must lähedalt (linki ei ole) 80-ndate kõla
  6. Mis arvate

    Mina jooksin iga päev u. 2-8 km (varieerus) 7 kuud järjest (alati pärast trenni). Mõnus oli. Aga küsimus selline - sa käid palja ülakehaga koolis, või muudkui kergitad särgiäärt tüdrukutele? Minu hääl pigem massile
  7. Kõhulihased.

    Kas keegi tooks mingi hea näite kuidas tuleks/võiks kõhulihaseid teha? Teema algataja, rääkimata minust, saaks ehk tarkust juurde. Oleks huvitatud paarist näitest miks sellised harjutused pole soovitatavad (vabandused siinkohal, kui keegi neid liigutusi seal üldse harjutuseks ei pea ) Kas ma sain õigesti aru, et kõik selline värk on mõttetu?
  8. Motivatsioon

    Suitsetamisega proovid 10 korda maha jätta ja lõpuks õnnestub. Trenniga võib olla, et proovid 10 korda alustada kuni lõpuks pidama jääd. Kui ikka trenn on sulle tähtis ei jää ta kuskil sul unarusse. Minul hoiab näiteks motivatsiooni hommikune trennitegemine praegu. Hommikul kell 4 või 5 üles (9 tundi und) ja tegutsema. Pärast tööd võib väsimus liiga suur olla ja pea pahur. Lisa aegajalt raskusi, muuda/lisa harjutusi, tulemused on ikka kõige parem motivatsioon. Pealegi, kui pooleli jätad, tulen mina ka ja otsin su üles ja annan kerepeale
  9. Siia võiks siis postitada masinaid ja muid kodus valmistatud jõusaali atribuute, mis teistelegi ideid koduseks trenniks pakkuda võiks. Mina ise oleksin huvitatud igasugu erinevatest lõuatõmbe atribuutikast mille võiks siseruumides või õue hoovi üles panna.
  10. Kang turjal ettekallutused

    Aitäh vastuste eest. Alaselja pärast teen seda ikka. Alustasin viie kilogrammiga seda harjutust. Mul selg oli ikka väga nõrk ja tudises isegi selle all, ei saanud tänu seljale jooksmas käia. Iga nädala või kahe tagant hakkasin 2.5kg - 5kg juurde lisama kuni jõudsin 57,5 kiloni. Joosta saan nüüd ilusti ja selg on ikka palju parem. Kangi rinnale tõstmine on see kõige raskem punkt minujaoks, ülejäänud osa (turjale tõstmine, maha tõstmine) läheb juba libedalt, kuigi jah mitte just käte jõul, rinnaga surun veidi teda kaasa ja turjalt mahasaamiseks surun natuke trapetsiga kaasa. Oleksin tänulik, kui keegi leiaks mõne näite mulle kuidas teised seda teevad, võibolla teengi midagi valesti. Ise arvan, et olen selle harjutusega lihtsalt natuke üle oma käte jõu läinud või midagi sellesarnast. Harjutust teen kodus, põhimõtteliselt iga päev. 4x15 teen seda konkreetset harjutust. Pole seda harjutuse kohta kusagilt palju uurinud, lihtsalt ükspäev tundsin, et see on mida mu selg ihkab ja oligi. Mind hakkas nüüd huvitama. Enamik siin usub siis, et ei tasu seda harjutust sellise raskusega teha?
  11. Kang turjal ettekallutused

    Harjutustepangas on see harjutus nime all Good Morning (alaselg). Mure siis selles, et teen harjutust juba pikka aega ja praegu 58 kiloga, aga kardan, et asi võib ohtlikuks muutuda. Nimelt ette kummardamine pole probleem, aga kangi turjale saamine on. Kõige raskem hetk on kangi rinnale saamine, kogu kehaga aitan kätel selle sinna tõmmata ja asi võib suht ebastabiilseks muutuda. Soovitused oleks äärmiselt teretulnud.
  12. jalatrennijärgne trepp

    Trepist üles minnes tõstad lihastega keha (võibolla aitad kätega veel käsipuul kaasa), alla minnes vajub keha raskus jalalihastele (üks jalg korraga)?
  13. Jõusaali tolad...

    Need on tolad kes treenivad kõhtu rohkem kui 3 korda nädalas? Ma teen 7x nädalas ja ma naudin seda veel esialgu... Ülejäänud punktidega olen täiesti nõus, eriti selle punktiga: "17. Kui sa hakkad rääkima kellegagi, kellel on seeria pooleli." - keegi viskab nalja maha, kogu ramm kaob hetkeks (siinkohal mõtlen nalja viskamist) ja tekib oht viga saada.
  14. Kõhulihaste välja toomine.

    Tee näiteks 4x 15-20 kordust, korralikult teed siis rohkem ei tulegi välja ja rohkem pole vajagi. Ma kunagi ammu tegin ka algul 50 siis lõpuks 300 - 400, täielik jama, tehnikat polnud ollagi ja sain siin foorumis kena peapesu ka Nüüd tean miks, sest nagu ma juba ütlesin 15 - 20 ajavad asja väga hästi ära kui oskad korralikult teha. Minuteada isegi Ott Kiivikas ei tee rohkem kui 20 kordust, aga eks tema ise ole targem seda ütlema. Proovi jooksmist, kõhulihaste tegemine ei vähenda rasva kõhu pealt, jooksmine langetab üleüldist rasvaprotsenti.
  15. ülekaaluline

    Mul oleks siia juurde veel üks küsimus lisada. Kas sellises ülekaalus ja vanuses inimene nagu topicu alustaja võiks vabalt jooksmas käia ilma, et vigastusi kartma peaks?
×