Jump to content

marjasha

Kasutajad
  • Sisu loend

    438
  • Liitus

  • Viimati külastanud

Koik marjasha postitused

  1. Ei ole päris sellesisulist teemat leidnud, seega teen uue. Olen beebiga kodus, teen ka kodus trenni, enne last sai ilusti ühe jutiga tunnike jõusaali tehtud, nüüd vaja ka temale tähelepanu pöörata, seega jäävad vahepeal pikemad pausid sisse harjutustele. Kuidas selline kaootilisus tulemust mõjutab? Rasvapõletuse pärast ei muretse, sest teen iga päev 1-1,5 tunniseid jalutuskäike- ehk siis kiirkõnd vankriga, loodan, et mõjub sama tõhusalt, kui vanasti kepikõnd. Veel ütlen, et ei tee neid asju järjest- jõutrenni üritan jätta hommikupoolsesse aega- saan tunni-paari jooksul oma põhiharjutused tehtud, kõndima pärastlõunal, nii et mingisugust ülekoormust ei tohiks ehk tekkida, saan vahepeal korralikult süüa ja puhata.
  2. Vanamees teeb ka trenni :D

    Minu paps 67, jõusaalis hakkas uuesti käima 4 aastat tagasi, kuigi noorena oli kõva spordimees, aga oma 15 aastat oli vast vahele jäänud. Üle päeva käib, terve nagu purikas, rabab veel tööd kõvasti teha, peale töö ja trenni tegeleb veel saja muu asjaga, ütleks, et tegusam ja energilisem kui nii mõnigi kahekümnene. Raske teda isegi vanameheks nimetada
  3. Kodus treenimise intensiivsus

    Põhiline, et päris tühja see trenn ei läheks ja vorm vaikselt taastuks
  4. 15a paks neiu.

    Kõige hullem, mida minu silmad on näinud- rase naine alkoholi klaasiga ja suits ees
  5. kepikõnd

    Alustasin isegi peale pikka pausi (kepikõnni asemel küll kiirkõnd lapsevankriga), nii hull minul asi pole, et kohe algul krampi kisuks, pigem hiljem kodus hakkab vaevama, teen siis venitusi ja masseerin jalgu- aitab küll. Veidi kannatust ja küll varsti ära harjub
  6. kalaõli, kalamaksaõli, omega -3

    Pole vaja mulle kaasa tunda, söön täitsa korralikult, lihtsalt hetkel hakkasin toitumiskava jälgima, kuna peale lapse sündi natuke üleliigset rasva veel. Tibidieete ei harrasta, ennast ei näljuta ka, söön "häid rasvu" piisavalt, ma usun, lihtsalt tahan jälgida, et ei ajaks päevast rasvavajadust lõhki.
  7. kalaõli, kalamaksaõli, omega -3

    Kuna hakkasin järgima toitumiskava, siis tekkis küsimus, kas kalamaksaõli tuleb ka sinna sisse arvutada, muidu läheb rasva paljuks?
  8. kalaõli, kalamaksaõli, omega -3

    Apteegis käidud, ostsin Mölleri sidrunimaitselise kalamaksaõli, sellel Apotheka apteegis soodushind ka hetkel, miski 6 eurot kopikatega.
  9. kalaõli, kalamaksaõli, omega -3

    Kaevasin vana teema üles, kuna tekkis küsimus, kas võib kalamaksaõli võtta koos kaltsiumiga (calcigran). Kuna kaltsiumitablettides on ka D vitamiini, siis kas ei teki selle üleküllust? Või peaks tarvitama sel juhul hoopis kalaõli, kus D vitamiini vähem?
  10. Kolm kuud tagasi oli mul erakorraline keisrilõige. Kuna rasedus oli raske ja pidin jätma oma seni sportliku eluviisi, olen nüüd pikalt ilma trennita olnud, väljaarvatud pikad jalutuskäigud peale lapse sündi. Nüüd võin arsti loal taas trenni teha, nädalakese olen vaikselt juba proovinud, teen harjutusi nende raskustega, mida päris algajana kasutasin, saan ilusti hakkama kõigega peale kõhulihaste. Näiteks istessetõuse või jalatõsteid tehes on selline tunne, et lähen pooleks, jube valus ja hell on alakõht. Kas peaksin kõhu treenimisega veel mõne kuu ootama, või on läbi valu tehtud harjutused siiski ohutud? Ehk on siin mõni naine, kes ise sama asja läbi teinud ja oskab kogemusi jagada.
  11. Kõhulihaste treening peale keisrilõiget

    Tänud vastuste eest, trenni kavatsen ikka ettevaatlikult jätkata, keha nõuab liigutamist ja kõhulihaseid proovin praegu treenida vastavalt gmasteri soovitustele
  12. Oliiviõli võtmine

    Võib suht arulage küsimus tunduda, aga palju ma ikkagi oliiviõli võtma peaksin päevas? Siiani olen teelusikatäie hommikul võtnud, kas peaksin ka õhtul sama koguse võtma, või siis kohe suurem kogus, või piisab ka teelusikast? Ja siia otsa veel, et kas Borges`i kümpressitud extra virgin on ok?
  13. Lootsin mina teha mõõdukalt trenni kuni raseduse lõpuni, aga võta kinni- Looteanatoomia uuringul(neljandal kuul umbes) avastati, et on platsenta madal kinnitus. See tähendab, et ta on veits emakakaela serva peal ja suurem füüsiline pingutus võib esile kutsuda veritsust. Hea veel, et ei olnud täieliku emakakaela katvust, midu oleks ilmselt kohe voodireziimile saadetud. Öeldi lihtsalt, et ettevaatlik olla ja mitte väga pingutada. Senini polnud midagi juhtunud, olin vaikselt trenni teinud ja igapäevast kepikõndi pluss lihtsalt väga pikad jalutuskäigud ja natuke ujumist. Trenni jätsin kohe ära, jalutamas käisin ikka, ilma keppideta küll. Kahkümnenda nädala paiku oligi natuke verd, imevähe küll ja ilma igasuguse vauta, aga mulle piisas sellest, et erakorralisse minna. Oligi pisike haavand emakakaelas, mis seda põhjustas ja selle põhjuseks omakorda liigne jalutamine, nagu öeldi, sest igasugusest asjade tõtmisest ja vedamisest olin loobubud. Õnneks väiksega kõik korras ja midagi ohtliku polnud, sama jama kordus veel kahe nädala pärast, kui koperdasin trepi astmetel ja istuli kukkusin, siis oli muidugi endal hull paanika lahti, jälle erakorralisse, aga ka seekord õnneks midagi hullu polnud. Arst pani kaheks nädalaks säästvale reziimile, ehk siis ütles, et ela kuninganna elu ja ära ise midagi tee väga, isegi pikemaid jalutuskäike mitte. Minusuguse liikumishullu jaoks on muidugi väga raske paigal püsida, aga lapse ohutuse nimel olen kõigeks valmis. Päris liikumatuks pole jäänud, jalutanud olen, aga suht penskari tempoga ja lühikesi otsi. Mu keha on õnneks minu vastu hea olnud, seedimine korras ja jalad ei paisteta ega krambita vähesest liikumisest hoolimata, ainult alaselg teeb valu. Joon hästi palju vett ja seedimise hoiavad ilmselt korras keefiir ja ploomid. Nädala pärast uuesti arstile, eks siis paistab, kas võin rohkem jalutama hakata, või pean lõpuni ennast piirama, trenn on välistatud nii või naa.
  14. Põiepõletik

    Tavaliselt põen paari aasta jooksul korra kerge põiepõletiku läbi, aga seekord on asi hullem. Pühapäeva hommikul hakkas pihta- hull valu ja sõna otseses mõttes pissisin verd . Õnneks rohud kodus olemas, sain kohe võtma hakata, arst määras veel teise rohu ka. Nüüd pean 10 päeva sööma Nitrofurantoin Ncomedi ja Nolicini, viimase infolehel on kirjas, et peab vältima füüsilist pingutust. Ma ei tea, kui tõsiselt seda hoiatust võtma peaks, üleeile ja eile põhimõtteliselt magasin, täna juba inimese tunne, verd ei tule enam, väike väsimus siiski on. Ise mõtlesin homsest kergelt midagi teha, muidugi alakeha harjutuste raskused võtaksin poole vähemaks, aga kui mõni spetsialist ütleb, et üldse ei tohiks midagi teha, siis loomulikult ei hakka riskima.
  15. Aeroobsest min arust parim variant kepikõnd, saab värskes õhus olla ja omas tempos kulgeda. Minu jaoks on kepikõnd ka selle pärast meeldivaim, et kui kõndima minnes iiveldus kimbutab, siis värske õhk võtab seda kõvasti vähemaks, või olen koju jõudes selle täiesti unustanud Jalgrattaga mina näiteks praegu sõita ei julge, kuna olen oma elus suht õnnetult kukkunud rattaga, ei taha riskida, rulluisud jäävad samuti järgmist suve ootama.
  16. Kartul või riis või tatar

    Neist kolmest valiksin tatra, kuna maitseb kõige paremini ja kõhu vastu kõige sõbralikum (eriti hea on hapkoorega ), kartul ja riis teevad minu kõhu imelikuks, sellepärast söön neid väga harva.
  17. Tänud, nüüd võin julgelt neid harjutusi teha! Kusjuures esimene arst, kelle juures käisin, kui rasedusest teada sain, ütles mulle, et unusta trenn ära! Lisan, et olen täiesti terve, tunnen ennast väga hästi ja olen pikalt trenni teinud enne rasedust. Arsti näol oli tegu vanema naisterahvaga, muidu tore ja tundus asju teadvat, aga ilmselt mõned arusaamad siiski iganenud
  18. Kuna endal ka nüüd see aeg käes, on tekkinud palju küsimusi, millele kõigele ma vastust pole leidnud... hetkel pole ka treenerit kõrval, kellelt nõu küsida. Olen enamus harjutusi teinud, mis enne, lihtsalt raskusi vähendanud, aga kahtlused kõhulihaste ja alaselja suhtes, et kas on mingeid harjutusi, mida teha ei tohiks? Sellepärast polegi ma kõhtu ja selga üldse treeninud praeguseni.
  19. Sai eile poest suht suvaliselt igasugu häid asju koju tuua, täna siis panin need kõik kokku ja tuli väga maitsev lõunasöök Kogused silma järgi, kanahakkliha suvikõrvits tomat punane paprika shampinjonid (konserv) mugulsibul küüslauk aroomisool broilerimaitseaine tüümian basiilik purustatud must pipar Kastmeks ohtra küüslauguga hapukoor maitseainetega(kartulimaitseaine, aroomisool, hakklihamaitseaine) Valmistamine ülilihtne- kanahakkliha ära praadida, kõik muud komponendid hakkida, kogu kupatus sügava panni peale, maitseained sisse ja kuskil veerand tunniks hauduma. Lisan veel juurde, et õli ei kasutanud tilkagi- mul väga hea pann ja maitseaineid panin peale aroomisoola julgelt, eriti pipart Tegin pildi ka, aga ma ei saa selle siia kopeerimisega hakkama
  20. Küsimus bodypumpi raskuste kohta

    Väga ilusad raskused Sul, respekt! Mul ongi see jama raskustega, et alakehale võin suht palju juurde panna, jalalihased päris hästi arenenud, suht väljajoonistunud. Ülakehal oleks nagu blokk ees, kuigi pikalt BP-i teinud, tundub, et minu lagi ongi siis väiksemad raskused kätele ja õlgadele...
  21. Ilusate juuste retseptid.

    Olen lugenud, et juustel võtab tükk aega harjumist näiteks munakollase või leivaga pestes, st. jäävad rasvaseks, kas isegi mitte paar kuud. Olen isegi selle peale mõend, et võiks katsetada, senini pole proovinud. Avastasin väga hea šampooni ja palsami Tšistaja Linja sarjast(mingi vene firma), kõvasti odavam, kui salongikaup, aga ma ütleks, et vähemalt sama hea. Sama firma teeb ka igasugu kehahooldusvahendeid, kavas ka neid proovida, mu ema juba ammu kasutab neid ja kiidab, tema mulle šampooni ja palsami tõigi. Nagu firma nimigi ütleb, on need tooted kindlasti puhtamad igasugusest kräpist, mida igalepoole mujale sisse topitakse.
  22. Küsimus bodypumpi raskuste kohta

    Olen ise ilmselt üks hea näide ebaprportsionaalsete raskuste kasutajatest. Pole küll kaua aega BP- is käinud, kuna hetkel treenin kodus, aga raskused ikka meeles: soojendus 7 kg kükid 20 kg rind 6 kg selg 10 kg triitseps 6 kg biitseps 5 kg väljaasted 15 kg õlad 5 kg kang, hantel 3 kg Alakeha on mul alati tugevam olnud ja areng tohutult suurem, kui üleval pool. Kui kükke võin suht suur raskusega teha ja samas jääb tehnika õigeks, siis näiteks rinnalihase, biitsepsi ja õlaga olen ikka korduvalt hätta jäänud- viimases seerias on jõud lihtsalt otsa lõppenud. Vastupidavust ilmselt vähevõitu, kuigi sai ikka päris pikalt BP-is käidud ja regulaarselt. Seljaga tundsin, et võiks suurema raskusega teha, aga see hakkas randmetele(randmesidemed on peal olnud), kui aktiivselt BP-is käisin, siis tihti tegin jõusaalis seljlihast juurde, sest tunnis ei tundnud mingit pinget sellele. Kuna hetkel treenin kodus, on minu trennideks jäänud jõusaal(pink ja raskused olemas), seda kombineerin keharskustega teostatavate harjutuste ja fitballiga, lisaks aeroobne(kepikõnd, uisutamine). Suvel plaanis uuesti klubis hakata käima, eks siis ole näha, kuidas BP-is hakkama saan...
  23. saun peale trenni

    Mu sõber kunagi ruttas peale kurnavat jõutrenni kuuma sauna ja pidi sõna otseses mõttes kokku kukkuma, süda puperdas veel pool päeva peale seda. Ise olen käinud aurusaunas peale trenni, see muidugi palju leebem, kui soome saun ja halb pole küll hakanud, vastupidi, teeb olemise just värskeks ja mõnusaks, eriti, kui veel pärast basseinis üks ots teha.
×