Jump to content

Black

Kasutajad
  • Sisu loend

    8
  • Liitus

  • Viimati külastanud

Kogukonna Reputatsioon

0 Neutraalne

Black

  • Tase
    Vaatleja
  • Sünnipäev 09.04.1988
  1. Aeglane taastumine

    Hakkasin mõned nädalad tagasi jõusaalis käima. Pole ennem aktiivselt spordiga tegelenud. Parameetrid on 23a, 184cm ning 90kg. Sooviksin trennis käia 3x nädalas (E, K, R) ning ka kava on treeneri poolt vastavalt ära jaotatud erinevatele kehaoadele. Küll aga on mul esmaspäevasest rinna ja bitsepsi trennist kolmapäeval veel kõik lihased nii valusad ja läbi, et jõusaalis on lihtsalt kurnatud tunne ning ei jõua eriti ka teistele kehaosadele teha. Püüan järgida tellitud toitumiskava, mis on pigem kaalualandamisele suunatud. Kas peaksin tarbima mingit taastamist kiirendavat jooki peale trenni või pean lihtsalt käima edasi 3 päevaste vahedega ning lihtsalt harjuma?
  2. Kokkukäiv treeningpink

    Oleks sellistsorti algaja küsimus, et kust leida tagasihoidliku treeningpinki? Oleks vaja kodustesse tingimustesse sellist pinki, mis käiks võimalikult väikseks/lapikuks kokku, et ta kuskile kitsamasse kohta ära mahuks. Pink võiks funktsionaalsuselt olla selline (Nii positiivse, kui negatiivse kalde võimalusega): http://www.fitness.ee/lehed/tooriistad/har...nk/selg/021.gif Olen käinud mööda mõningaid spordipoode ning olen otsinud ka internetist, kuid midagi mõistliku leidnud pole (Kallis profipink poleks minu jaoks mõistlik). Ootan siis soovitusi, kust sellist pinki leida?
  3. Algaja + hantlel

    Paneks siis üles harjutuste kava, mida sooritan. Kritiseeriga või kiitke (ilmselt enamasti ikka esimest) Kõik lihtsalt selle järgi kokku pandud, kuidas jõuan. Kuid oskate ehk öelda, mida peaks kindlasti muutma. Lailihas (etepoole kaldu mööda külge üles tõsted) 2x10 2x8 Rind (horisontaalselt) 3x 10 Rind (positiivne kalle) 2x10 Ületõmbed 2x10 Õlg (peopesad etepoole) 2x10 Õlg (peopesad vastakuti) 1x8 Õlg (tõsted kõrvale) 1x8 Bitseps (istudes) 2x10 1x8 Bitseps (seistes) 1x8 Tritseps (etepoole kaldu, küünarnukist taha tõsted) 2x8 Käsivars (seistes rinnani tõsted) 2x10 1x8 Kükid lisaraskusega 3x10 Kõhulihased (istukile tõusud) 1x25 1x20 1x15 Alaselg (kõhuli maas käte-jalgade tõsted) 3x10 Trenni teen ülepäeva. Kõiki harjutusi teen hetkel 7,5kg hantliga (no comments ), kuid leian, et sellest piisab. Viimaste seeriatega võtab ikka väga läbi. Harjutusi teen suhteliselt aeglaselt. Või on parem kasutada suuremat raskust ning rohkem "tulistada"? Kommenteerige natuke mu söömist kah. 8:30 - kausitäis maisihelbeid piimaga, puuvili 12:00 - praad, tavaliselt snitsel üleküpsetatud kartulitega ja rohelise salatiga vms 17:30 - praad, enamasti samasse kanti mis eelminegi, põhitoiduks tavaliselt snitsel 20:00 - paar leiba singiga vms, puuvili 22:00 - trenn, peale trenni puuvili Varem olin McDonaldsi püsiklient, kuid püüan vaikselt burksi-söömisest üle saada. Vahest tuleb veel ette, et nädalas korra-kaks söön burgerit, kuid muidu mitte. Lisaks eemaldasin menüüst saia, või ning piiran magusat. Olen lugenud et friikartulid on saatanast. Kas seda ka üleküpsetatud kartulid? Neid tehakse ju vist ka fritüüris.
  4. Algaja + hantlel

    Tekkis järgmine küsimus. Olen lugenud siit foorumist, et kõigepealt tuleks suuri lihaseid treenida. Kuid millised on need suured? Bitseps Tritseps Rind Kõht Õlg Küünarvarred Alaselg Ülaselg (või kuidasiganes seda ei nimetata) Kükid (ei ole süvenenud, milliseid jalalihaseid need täpselt treenivad, kuna see on vist ka ainus harjutus, mida kodus jalgadele teha annab) Treenin hetkel neid kõiki ühel päeval. Mis järjekorras tuleks harjutusi teha?
  5. Algaja + hantlel

    Tänud senistele vastustele kuid seni pole veel vastatud küsimustele, et kas sel mingid miinused ka on, et teen neid harjutusi mis harjutustepangas 2 hantliga näidatud, ühe hantliga (kordamööda erinevate kätega)
  6. Algaja + hantlel

    Kahjuks küll. Kui siis alles suvel. Aga mõtlesin, et enne võiks "sooja" teha, kuna esimene õhtu hantliga oli küll valju liigeseragina saatel - IT inimene, ei liigu eriti üldse Nüüd 4 päevaga juba liigesed rohkem lahti läinud. Kuid siiski, oskab ehk keegi konkreetseid harjutusi välja tuua mida teha? Seni teinud: Bitseps - istudes hantli ülestõmbed, küünarnukk vastu reit Tritseps - ühe külje käsi ja põlv alusele toetatud, etepoole kalgu, küünarnukk paigal, tõsted tahapoole Õlad - otse tõsted üles Rind - selili, sirge käega küljelt otse üles ja tagasi Rind 2 - rinnalt üles surumine Kõht - kehatõsted Selg - etepoole kaldu, sirge käega küljele tõsted Kas üleüldse nii treenib rinda/selga, kui teha ühe ja teise käega kordamööda? Mõtlesin algul et saab ühega hakkama, kuid siiski vist mitte. Lisaks pole jalgadele midagi teinud...
  7. Algaja + hantlel

    Kuna elan linnast eemal, siis tõesti mahu jõusaal päevakavasse. 25 minutit trenni enne magamaminekut võtab oluliselt vähem aega.
  8. Juba pea aasta tagasi plaanisin jõusaali minna, kuna suhteliselt kondine olin. Pidevalt polnd aega. Siis soovitati kõigepealt normaalselt sööma hakata, et oleks kuskile lihast kasvatada ning nüüd ongi juba kõht ees ning uueaastalubaduseks oli end vormi saada. Küll aga pole ikka aega. Ostsin siis 15kg (hetkel alustan harjutusi 5kg, poole pealt panen 7,5kg peale) hantli (leidsin, et kahega pole suurt midagi teha , korteris ei mahu väga vehkima) ning hakkan kodus trenni tegema. Seni 4 päeva olen u. 25 minutit õhtul erinevaid harjutusi kätele, rinnale, kõhule, õlgadele teinud, kuid kõik suhteliselt suvaliselt - pole kindlat kava. Kas tasub teha kõiki loetud kehaosasid ühel õhtul või jaotada ära? Kas tohib teha iga õhtu? Lisaks mõtlesin, kas mingeid toidulisandeid on mõtet kasutada või on see rohkem edasijõudnute teema? Ühesõnaga asjalikud nõuanded tulnud. PS: Vanust 20, pikkus 183cm ja kaal 75kg. PS2: Kõhulihaste treenimise kohta... räägitakse et trenni ajal peab vett tarbima jne kuid kõhulihaseid tehes hakkab vesi rõvedalt kõhus loksuma ju, see sisikonda segi ei keera?
×