Jump to content

Fred Antson

Spetsialistid
  • Sisu loend

    558
  • Liitus

  • Viimati külastanud

Kogukonna Reputatsioon

0 Neutraalne

Fred Antson

  • Tase
    IV taseme treener

Viimase Profiili Külastajad

7 480 profile views
  1. Peavalu kreatiini ja glükoosi tarvitamisel.

    Kas kreatiin on puhas või on tegu seguga, mis sisaldab kunstlikke magus- ja värvaineid?
  2. Ilus teooria? I osa

    Plahvatust, mida tähistatakse X, kasutatakse loomulikult kiirusjõudu arendavate harjutuste korral, väga harva aga mujal. Mida teeksid liigesed ja lihaste kinnituskohad, kui pidevalt plahvataksime? Kui Sa aga ei pidanud silmas plahvatuslikku raskuse ületamist, siis oleme ühes paadis.
  3. Ilus teooria? I osa

    Kui võtta pähe, et midagi on praktikas väga raske, seega ka võimatu teostada, siis täpselt nii ka on! Kahuks jäävad siis ära tempoga manipuleerimisest saadavad kasud nagu treeningute mitmekesistamine ja platoodest ülesaamine. Ma pole sekundite mittelugemise vastu, niimoodi on parim viis liigutada suuri raskuseid, kuid ei maksa visata last koos pesuveega välja. Kui inimesel on vähe kiireid lihaskiude ja ta treenib kiirusega 1010 (nii vehib teha enamus!), siis tehes 10 kordust jääb ära soovitud lihasmassi juurdekasv, sest pinge all oleku aeg on 20s, aga vaja oleks seal olla umbes poole kauem või rohkemgi veel. 20 korduse korral on raskus aga massikasvatamiseks väike. Jääb üle varieerida tempot ehk teha 3010 või 4010. Kui korduste vahel on mõtekas teha pause või näeb seda ette kava, siis saab sellevõrra vähendada negatiivse faasi pikkust. Võimalusi on palju.. Ei maksa juuksekarva lõhki ajada – umbes saab tempot igaüks lugeda, peaaegu täpselt aga muidugi koos kontseptsiooni õppinud kogenud treeneriga.
  4. Toidukordade sagedus, valgu kogus, imendumine ja mõju

    Mida väiksem loomulik toidukordade sagedus, seda tervem on ainevahetus. Kuid traditsioonilisel massitegemisel tuleb tervist paratamatult rikkuda... Uuringuid on igale maitsele. Oma järelduse esimese osaga oled mäel, kuid teisega oled unustanud, lihaskasvu ei saa üle geneetiliselt määratud piiri stimuleerida.
  5. Kui teed sellisel moel pidevalt tööd, siis milleks veel lisaaeroobset teha? Trenni tee jõusaalis suuremate raskustega ja kardiot HIIT stiilis kokku 2 või 3 korda nädalas. Ning jalutamine paar korda nädalas kuluks sulle selliste igapäevaste koormuste puhul kindlasti ära. Rasva paremaks kasutusse haaramiseks on vajalikud pikemad söögivahed (kui 3t).
  6. Tere. Abi ja nõu toitumisel

    http://www.fitness.ee/artikkel/985/toit-aj...ja-rasvapoletus
  7. Diabeet

    Kui inimene talub halvasti süsivesikuid, siis soovitame lihtsalt teisi süsivesikuid ja jumala eest mitte rasva, sest see põhjustab ju südamehaigusi... Mis siis, et inimene jääb nälga kannatama ja süstima, kuid nii neid asjad peavad käima! Sellel arstil soovitan end asjadega paremini kurssi viia - maailmas ravitakse suhkruhaigeid väga edukalt rasvarikka ja süsivesikuvaese dieediga.
  8. Kui katus sõidab, siis saad süsivesikuid liiga vähe või on rasva samuti liiga vähe. Treeniv inimene peaks ennast kuulates aeg-ajalt (igal neljandal või viiendal päeval) sööma rohkem tärkliserikkaid süsivesikuid. Mis puutub rasvadesse, siis tea, et madalama süsivesikusisaldusega toitumine on kõrgema rasva-, mitte valgusisaldusega toitumine!! Abi võib sulle olla raamatust "Natural hormonal enhancement".
  9. Tunne võib olla petlik, täpselt saab öelda siis, kui mõõta enne tarbimise alustamist külje- ja kõhuvolti ning teha seda pulbri kasutamise lõpetamisel uuesti.
  10. Kõik pulbrijoogid põhjustavad rohket insuliinieritumist. Mida töödeldud ja vedelam on toit, seda suurem efekt.
  11. Milleks juua pulbrijooki, kui Eestis saab süüa suurepäraseid kohupiimasid? Kasuta selliseid, mis on magustamata ja sisaldavad rasva! Mida rohkem sisaldab rasva, seda parem, sest ka nn. kõrge rasvasisaldusega 8%-ne kohupiim on tegelikult ju lahja toode.
  12. Viki, hommikut tuleb alustada tahke toiduga, mitte pulbrijoogiga! Kõik pulbrid põhjustavad tugevat insuliinieritust. Sobivad mingil määral (ehk teevad kõige vähem kahju) siis, kui pole "päästevööd". Samuti proovi pudruta ehk vähenda hommikusöögi süsivesikuid ja tõsta rasvasisaldust. Kui tahad vahel väga hommikul putru, siis kasuta gluteenivabasid pudrumaterjale - üks paremaid on tatratang. Ja proovi või asemel ka vahukooraga. Pudrule lisatud piimarasv on ainus aktsepteeritav pudrusöömise viis. Kuid jutt oli ju rasvapõletusest! Seega putru harva või üldse mitte!
  13. Naisele sobilik?

    Söö hommikul põhiliselt mune ja juustu, koorega kohvi (suhkruta!) ja ainult natuke süsivesikut - siis on rasvade ainevahetus kogu päevaks aktiveeritud, pudru rikub selle.
  14. Superseeriad ja antagonistid

    Nordic glute/ham raise või nordic hamstring exercise: http://ultimatestrengthandconditioning.com...index.php?id=20 Ben Johnsonit teed seljasirutuspingil samast algasendist, kuid laskud allapoole kuni reis on peaaegu paralleelne põrandaga ja tõused ülesse tagareie jõul. Kätega tagareitest hoidmine ning kere ja jalgadevahelise nurga vähendamine lihtsustab harjutust oluliselt. Väljatoodud kiirusliku jõu harjutused koormavad kogu keha, sealhulgas ka tagareit. Kõige hõlpsam tõmbeharjutus, mis koormab kõiki keha tagumisi lihaseid, sealhulgas väga tugevalt tagareit ja mis ei nõua tõstetehnika oskust, on rumeenia jõutõmme ehk romanian deadlift (RDL).
  15. Rasvadest ja suhkru tarbimisest

    Mõte on küll hea (anda kehale rohkem rasvu), aga teostus pehmelt öeldes kohutav: sööd toiduaineid, millest rasv eraldatud, mille tulemusena pole see toiduaine enam täisväärtuslik (valgud ja rasvad esinevad alati koos) ja asendad need saamata jäänud loomsed rasvad taimsete rasvadega, millistest ei saa kunagi sellist täiskõhu- ja küllastatusetunnet nagu loomsetest. See seletabki, kuidas suudad sellise rasvakoguse juures süüa neli korda päevas - kui oleks tegu põhiliselt loomsete rasvadega, ei läheks sulle kuidagi rohkem kui kolm toidukorda sisse. 1. Neid pähkleid, mis sisaldavad vähe küllastamata rasvhappeid ja põhiliselt mono- ja küllastunud rasvhappeid, võid süüa rohkem, neid, mis sisaldavad palju o-6, söö harvem ja vähem (seemned!). 100-150 grammi võib-olla tõesti ok, kui tegu metsa-, kookos-, india või makadaamiapähklitega. Aga ära söö ühtegi sorti vastu enda tahtmist. 2. Tarbida palju taimeõlisid, süües samaaegselt palju pähkleid, võib olla kahjulik (rakkude membraanid muutuvad liiga pehmeks). Kui võtad kalamaksaõli, pole linaseemneõli vaja ja oliiviõli kasuta pigem vajaduse korral ehk pane salatisse. Ülejäänud (põhiosa!) rasvad tulgu munakollasest, võist, vahukoorest, hapukoorest, rammusast lihast (see on põhjus, miks soovitasin väiksemat pähklikogust kui praegu tarbid). Õlide, mida eraldatakse seemnetest, tarbimine on tegelikult ebaloomulik - neid tuleb vajaduse korral saada otse algallikast koos kõigi kofaktoritega. 3. Loomsete rasvade puhul saad ruttu bioloogilist tagasisidet ehk neid pole võimalik palju süüa ehk kuula ennast. Ehk söö aeglasemalt. Vähiga paistab seost olema ainult rasvavaestel ja -vabadel piimatoodetel. 4. Kui sööd puu- ja juurvilja, kartulit ning gluteenivabasid putrusid ja saad suhkrut vahel ka tumedast shokolaadist, siis milleks sulle lisasüsivesikut just suhkru kujul vaja on? Kui jääb süsivesikuenergiast puudu, siis suurenda natuke eelpoolnimetatud toiduainete koguseid. Suhkrusoovitused tulevad ekspertidelt, kes on ise suhkrust sõltuvuses ja/või kes ei oska toiduga oma energiataset reguleerida...
×