Jump to content

JanK

Kasutajad
  • Sisu loend

    90
  • Liitus

  • Viimati külastanud

Kogukonna Reputatsioon

0 Neutraalne

JanK

  • Tase
    Värske olija
  1. Mõned aastad tagasi käis ka Eesti meediast läbi lugu jõusaalitreenerist, kes otsustas end paksuks süüa selleks, et mõista, kuivõrd raske on tegelikult kaalu kaotada, end vormi ajada nullist jne. Kuna mees oli elu aeg ainult heas vormis olnud ning tema käe all olid paljud kogukad ja treenimata kehadega inimesed end heasse vormi ajanud, siis ta ei saanud tõeliselt mõista nende inimeste olemust, kannatusi ja kui keerukas on üldse sellise protsessi nagu vormi ajamise läbimine. Ma aga ei mäleta üldse selle treeneri nime - kas keegi oskaks mind aidata ja saata mingi link selle kohta? E: leidsin http://edition.cnn.com/2012/06/05/health/drew-manning-fit2fat2fit-lessons/ mis te sellest arvate?
  2. Võileivad

    Juust leivale - täiesti vale! http://naistekas.delfi.ee/tervis/tervisliktoit/doktor-levini-tervisenouanded-kogu-perele-mis-toiduained-tuleks-oma-menuust-kindlasti-valja-jatta.d?id=69800145 mida teie arvate? teeks diskussiooni veidi ehk
  3. Tegin eile rattaga korraliku avarii, lendasin üle lenksu ja maandusin keharaskusega parema randme peale. Rannet roteerida ei saa, üles-alla liigub küll. Traumapunktist öeldi, et sideme ülevenitus, luud terved ja 4-6 nädalat puhkust, Fastum Gel ja külmakotti panna + elastikuga kinni tõmmata. Vasak õlg läks ka, tundub nagu oleks veidi paigast ära, liigutada saan täies ulatuses, aga jube valus on, nagu ei oleks õigesti paigas. Nüüd mõtlengi, et kindlasti tahan trenniga jätkata, aga kuna käsi ei saa kasutada, siis milliseid harjutusi üldsegi teha saaks, et mingitmoodigi vormi hoida ning mitte kaotada seda aega, mis taastumiseks tühja läheb? Ujumine? Kuida ta randmele mõjuks? Mõtlesin just konnastiili nt ujuda. Ja kas minna füsio juurde või lasta pigem mingi aeg niisama paraneda? NIi 1-2 nädalat? Ise tean, et sama randmega samamoodi lennatud, siis paar nädalat ja korras, lihtsalt mitu korda nüüd samas kohas vigastus olnud, veidi kartus on sees et äkki rikun midagi tuleviku mõttes ära ka, seda veel vaja. Soovitusi palun, kuulan hea meelega, tahaks varsti tagasi saalis olla.
  4. Käisin eelmine teisipäev (6 päeva tagasi) bowlingut mängimas. 1.5 h mängisin, viskasin täiest jõust ja isuga, aga üks hetk hakkas pöial veidralt tuimaks minema ja ebameeldivaks muutuma. Nüüd juba 6. päev ja pöial on ikka tuim, ebameeldiv, trennis kangi tõstes lööb närvipessa valu. Alguses ei saanud pastakatki käes hoida. Pole kunagi varem sellist asja olnud. Kas ainus lahendus on puhkus või oskab keegi alternatiivi soovitada?
  5. Põlveprobleemid

    Tere! Oskab keegi lahti seletada järgneva diagnoosi: Paremal põlveliigeses tavapärasest rohkem vedelikku. Reieluu mediaalse kondüüli turse lateraalses osas, samas on jälgitav ka 1.2 cm osteokondraalne lesioon, osteokondraalne fragment olulise nihkumiseta, kuid fragmendi ja doonorluu vahel on suhteliselt ulatuslikul alal vedeliku triip, mis puudub eesmises lateraalses servas (ilmselt ei ole vaba). Meniskid iseärasusteta, kindlat rebendit esile ei tule. ACL, PCL, MCL, ja LCL jälgitavad, ruptuuri tunnusteta. Patella mediaalfasseti kõhre signaali intensiivistumine, veenvat defekti esile ei tule.
  6. Põlveprobleemid

    EDIT: artrosportkliinik ja tiit ilves ei võta enne 8ndat juulit vastu, ehk oskate kedagi muud veel soovitada? alternatiive? miskit?
  7. Põlveprobleemid

    Parem põlv on turses ning kükkida üldse ei saa, veerandküki pealt hakkaks reielihase ja põlve vahel olev osa meeletult justkui valusalt rebima, joosta on selline longates ja põlvele toetudes annab valu tunda. Pärast tavalist tennisemängu on valu äkitselt nädalaga kõvasti suurenenud. Jama on selles, et 3. juuli on sõjaväkke minek ja ma ei tea kohe üldse, mida teha. Asjaga on kiire, jama on see et kui spordiarsti juurde registreerida siis alles nädala pärast saab jutule.
  8. Massikava

    mine 5x5 kavale üle.
  9. Baasharjutused

    Selge, aitäh!
  10. Marius Lemming blogi

    mis kumm rattal all oli? maastik või linnakas?
  11. Baasharjutused

    Hakkasin mõtlema, et äkki ikkagi keskenduda rohkem baasharjutustele ja unustada treeningkavad ära? Mul ikka see loll kiiks sees, et baasharjutused on arengu A ja O. Esmasp - rööbaspuud ja hantlitega horisontaalilt surumine Kolmap - kükk ja väljaasted kangiga Reede - lõuatõmme ja kätekõverdused Mis mul puudu jäi?
  12. Baasharjutused

    Enda meelest söön küll korralikult, samas see "enda meelest" on ka suhteline mõiste. Jälgin, mida söön, jama endale näost sisse ei aja, kaal ka vaikselt ikka tõuseb, defitsiiti vast ei teki, tühja kõhtu ette ei tule, süüa on. Puhkust annan ka, hetkel teen 4ks jaotatud kava 2+1 süsteemis, puhkepäevadel või vahel ka trennipäevadel mängin 2 tundi ka tennist, kuigi ma usun et see ei mängi erilist rolli, või ma eksin? MAX jõuga on asi selles, et teen trenni üksi ning väga nagu ei julge riskida sellega, et kang ei tõuse üles enam. Samas kui teen siis viimane seeria on max 8 kordust, läbi tõmbab ikka. Samas nt lendamisel ja kandpingil hantlitega surumisel tuleb jõudu juurde küll, aga just kangiga surumisel mitte, mis on väga veider.
  13. Baasharjutused

    Selline mure, et rinnalt surumisel kilosid ei tule juurde ega juurde. Lihtsalt ei tule, ja ma ei tea kuidamoodi sellele lahendust ka leida. Kas vähendada korduste arvu 8-10 pealt 2-4 või mis? Üsna piinlik ja kurb on olla, ülejäänud lihasgrupid arenevad jõudsalt, kuid just rind on suurim murelaps. Oma kehakaalu sooviks ikka ära suruda, alla selle võib end kuhugi Kaliningradi kanti vulkanistiks tööle pakkuda. Ei oska midagi teha, muidugi treeningkava järgi treenin rinda (2-4 harjutust, igas 3-4 seeriat, igas seerias 6-10 kordust) aga ei midagi. Kuna süvalihased on elu jooksul üsna tahaplaanile jäänud, kas sinna võib koergi maetud olla? Või mis muud šansid on, et miks selline olukord? Kirjutasin siia, sest rinnalt surumist loetakse ka ühe baasharjutuse alla ning uut teemat ei soovinud teha.
  14. Baasharjutused

    Tänud selle vastuse eest!
  15. Baasharjutused

    Aitäh Martin, eks ma üritan edasi ja edasi minna. Ma lihtsalt siin mõtlesin veidi basicsit koguda, nt kuidas millise päeva peale lihasgruppe jagada. Kas jalg-selg järjestikku on hea või ei ole, ja miks ei ole jne. Otsin lihtsatele küsimustele vastuseid.
×