Jump to content

Tervis7

Kasutajad
  • Sisu loend

    135
  • Liitus

  • Viimati külastanud

Kogukonna Reputatsioon

0 Neutraalne

Tervis7

  • Tase
    Kasutaja
  1. Weight lifting ja power lifting

    Klassikaline tõstmine on tuntud veel ka kui olümpiatõstmine. Kunagi oli muide lisaks rebimisele ja tõukamisele ka kolmas ala - surumine. Selles oli meie oma Jaan Talts just eriti kõva. Taltsi tulemused: Surumine – 211 kg, rebimine – 170 kg, tõukamine – 222,5 kg Vat nii.
  2. Inimest pole proteiinita ehk valguta olemas, kuna ta on nimelt valgust tehtud. Seega proteiini oled sa elus terve hunniku kasutanud. Kui sa pead silmas proteiinipulbri kasutamist, siis see pole vajalik, kuna tavatoidus proteiini piisavalt. Kui huvi suur, siis proovi. Mürk ei ole.
  3. Pilt taskus

    Nii et kukkusid täiesti kokku? See ikka ei ole normaalne ega tavaline. Sinikaid ja verevalumeid rauast asjadega möllates ikka mõnikord juhtub. Kui verevalumid ja sinikad ainult pingutusest tulevad, siis jälle ei ole väga ok.
  4. Toidukulud

    Üks selline teema: http://forums.fitness.ee/index.php?showtopic=11416
  5. Atkinsi dieet on parim ?

    Anleka, mida siin peaks tähendama "dairy"? Kõiki piimatooteid?
  6. ROS molekulid

    http://en.wikipedia.org/wiki/Reactive_oxygen_species Osa neist jah.
  7. Tervislik toit a la teleturg

    Sest kiirtoiduga saab rohkem teenida kui nad on tehtud odavatest rämpstoiduainetest, mis säilivad aastaid. See, mida sa arvad olevat hamburgeri või hotdogi vahel liha, on enamasti soja-kondimassi-krtteabmille-junn. Ei saa sa keskmisest putkaburgerist kiudaineid, kvaliteetseid valke ega kvaliteetset rasva. Ainult valgest jahust saiake, majoneesist kaste, tont teab millest tehtud "liha" ja hunniku säilitusaineid, et su laip ei laguneks. Sinna kõrvale veel mõni suhkrujook. Pole kuidagi täisväärtuslik toit. Aga nagu ma eelpool kirjeldasin, siis võib hamburgerit teha ka täiesti kvaliteetsetest toiduainetest. 20 krooni eest putkast sellist muidugi ei saa.
  8. Tervislik toit a la teleturg

    Sel juhul on elamine üldse ebatervislik. Ei tasu gluteenihüsteeriaga pimesi kaasa joosta. Kõiki pole tsöliaakia-haiged. Või miks sa täistera-seemnekuklit ebatervislikuks pead?
  9. ROS molekulid

    ROS’i roll ROS on hapniku molekul, mis on kaotanud elektroni, mis muudab ta ebastabiilseks või reaktiivseks. Nad püüavad võtta molekule naaberrakkudelt, mis viivad järgmiste muutusteni: Ø DNA – düsfunktioon ja mutatsioon. Ø Ensüümid ja proteiinid – häirub normaalne raku töö. Ø Raku membraan – hävingu ahelreaktsioon. Ø Kollageen – ristumine proteiini molekuliga, millele järgneb kudede jäikus. ROS tekivad maksa toksiinide ja infektsiooni tulemusena. ROS vabaneb ka hüdrofoobsete sapphapete tulemusena kolestaasi korral. Keha üritab kontrollida ROS taset organismis antioksüdantide abiga, püüdes neid tasakaalus hoida. Tasakaalust väljumine viib oksüdatiivse stressini. Oksüdatiivne stress viib stellate rakud rakkude aktiveerumisele kroonilise protsessi korral ja sealt edasi fibroosini. Oksüdatiivset stressi võitmiseks, toetub maks oma antioksüdantide süsteemile, milles mängib põhirolli glutadioon. Glutadioon on üks põhilisi kaitsemehhanisme raku intoksikatsiooni vastu. Glutadiooni produtseerimine hepatotsüüdis sõltub suurel määral metioniini muundamisest SAM’iks, mis vajab väga palju energiat (ATP). Maksahaiguste korral häirub metioniini metabolism, mida seostatakse probleemiga metioniinist SAM’iks saamisel vajaliku ensüümi puudusega. ALLIKAS: http://vetplus.ee.welisa.com/?id=3651
  10. Omega 3 ja 6 rasvhapped

    Kui eesmärk on o3 ja o6 tasakaalu mõjutada, siis see just väga hea allikas ei ole...
  11. Kõrvalnähud - väike akne

    Sellepärast peabki arstirohtude kasutamine käima läbi arsti.
  12. Tervislik toit a la teleturg

    Hamburgeri saab teha ka täistera-seemnekuklist, loomahakklihast, tomatist, kurgist, salatilehest. Mis selles ebatervislikku on? Ega paar korda aastas söödud bensujaama hot dog ei tapa. Kes igapäevaselt bensukas lõunatab, siis sellele tunnen muidugi kaasa.
  13. Atkinsi dieet on parim ?

    See on ju üle 70...
  14. Atkinsi dieet on parim ?

    Mõned üritasid nii väita, aga millelgi see väide ei põhinenud. Mees elas üle 70 aasta vanaks ja praktiseeris oma dieeti aastakümneid. Pole nagu põhjust seda dieeti ülimas ebatervislikus süüdistada - meie meeste keskmine vanus sai tugevalt ületatud.
  15. Odavise

    http://www.epl.ee/artikkel/389193 Andrus Värnik vastamas küsimusele "Mida suudad teha jõusaalis?": Siit saad aimu, mida odaviskaja jõusaalis teeb...ikka rebimine, rinnalevõtt, surumine jne
×