Jump to content

Sparta

Kasutajad
  • Sisu loend

    13
  • Liitus

  • Viimati külastanud

  • Päevavõidud

    1

Koik Sparta postitused

  1. https://www.science.org/content/article/scientist-busts-myths-about-how-humans-burn-calories-and-why?utm_medium=ownedSocial&utm_campaign=NewsfromScience&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR3TblSQPYIPE_k9T7F3lieI6cEb-vOo-kuvE01wkln_1xS3BSSv82ORhhA
  2. Kas see siia foorumisse sobib, kuid 13. veebruaril suri Venemaa legendaarne tõstja-jõumees-intellektuaal Juri Vlassov. Siin temast veidi juttu: https://olympic-history.ru/tyazhelaya-atletika/tyazhelaya-atletika-vlasov.html Esmakordselt kohtus Arnold temaga, kui ta ise oli 14 aastane. See oli 1961 MM-il Viinis. Teist korda kohtusid nad Moskvas 1988, kui Arnold oli seal filmivõtetel. Seal kinkis ta Vlassovile ka oma kuulsa pühendusega foto: Vlassov oli esimene inimene, kes tõukas sirgetele kätele üle 200 kg. 1960 kuulutati ta olümpiamängude parimaks sportlaseks ja "Maailma tugevamaks meheks".
  3. Talisuplus

    Muide talisuplus on ka lihastele-liigestele kasulik, eriti pärast trenni. https://www.taliujumine.ee/taliujumine/ Mida head teeb talisuplus? Külmaga koondub veri n-ö siseringi ja intensiivistab siseorganite tööd, mis omakorda tähendab mürkide head väljutamist. Et vereringe kiireneb, kiireneb ka ainevahetus. Külm vesi parandab vereringet kätes ja varvastes. Kel vereringega probleeme, võivad võtta vaheldumisi külma ja sooja vanni või käia saunatamise vahepeal jää-augus. Toimub kiire rakkude uuenemine, mis hoiab naha nooremana. Parandab termoregulatsiooni ja sa ei tunne enam, et on pidevalt külm. Külmravi on kasutatud iidsetest aegadest liigesehädade korral. See kaotab põletiku, alandab turseid jm. Külmravi tugevdab immuunsust ning keha ei lase siis ligi külmetushaigusi. Külmravi kasutavad sportlased lihastoonuse taastamiseks. Külmas vees viibimine on ka treeningu eest, keha kulutab palju energiat ja hapnikutarbimine suureneb umbes 400 korda.
  4. https://www.facebook.com/ScienceNaturePage/videos/1370736026391985/?hc_ref=ARRqqOBaAegPj68u5ysTy12uOhquTaFg3Qdd_h2r0kPewlczGViC4vu97tZMPD9ckAw
  5. Olen harjunud peale trenni külma dušši all käima. Teatavasti treenides tuleb hoida lihased soojas, et vigastusi ei tekiks ja lihas paremini areneks. Kuidas mõjub aga lihastele külm dušš pärast treeningut? Käin ka jõudumööda talvel ujumas. Naturaalselt võttes ongi ju loomulik, et looduses sooja vett naljalt ei leidu. Inimese keha harjub külmaga. Ise tunnen küll, et karastamine pigem mobiliseerib keha end tugevdama, sest ta ei tea kunagi, mis teda võib veel tabada. Nii selline ekstreemsus tundub kehale pigem kasulik olevat. Kuid see on minu subjektiivne arvamus.
  6. Vanamees teeb ka trenni :D

    Siin videos võib üht 60 aastast vanameest näha, kes treenib vabas õhus. Pole paha muskulatuur oma vanuse kohta! Not at all!
  7. Ninasarvik tegi kogusmmaks 1010kg!

    Jah ei ole enam ajad, kus mehed seapeki, munajoogi ja kohupiima najal rekordeid tegid. Tänapäeva sport on järjest enam võistlus keemikute vahel. Ehk peaks koos sportlasega autasustama ka keemikuid? Või koguni ainult keemikuid, sest nemad on nüüd tegelikult nende rekordite taga. Karm aga tõsi. Jube mõeldagi, mis tulevikus saama hakkab. Küborgid ja mutandid...
  8. Kätekõverdused

    Ega sa kogemata kabetreeneri juures ei käinud?
  9. Bodypump DVD

    http://btjunkie.org/search?q=body+pump&amp...mp;o=52&t=0
  10. Lurich,Aberg ja Hackenschmidt vs tänapäev

    Sannik oli kindlasti tugev mees, kuid samapalju oli ta show- ja müügimees. Huvitav millal ta seal Jaapanis veel oli?
  11. Lurich,Aberg ja Hackenschmidt vs tänapäev

    Hackenschmidti raamat (ingl. keel. PDF) http://rosstraining.com/blog/2008/06/30/ge...e-russian-lion/ Hack oli ka kuulsa mustkunstniku Houdini sõber http://www.houdini-lives.com/Houdini_Lives...ing_Tricks.html USA president Theodore Roosevelt kutsus ta Valgesse Majja, kus ütles talle: «Kui ma ei oleks Ühendriikide president, tahaksin olla Hackenschmidt!» Mis Ivan Pobbubny võitu Lurichi üle puutub, siis see pole väga kindel - ta võis võita (kuid kas ka ausalt) või ka mitte. Tsaari Venemaal oli reegel, et võitma peab venelane, kui aga võitis mittevenelane, siis pidi see väga tugeb mees olema. Tol ajal olid paljud profimaadlejad ja maadlute promootorid parajad aferistid.
  12. Talisuplus

    Muide, põhjus miks talisuplus peaks naistele atraktiivne olema, on see, et regulaarne tali(kevad-,suvi-,sügis-)suplus muudab naha pruunikamaks. Sama efekt on näiteks eskimodel ja Siberi põlisrahvastel. Külm vesi muudab nahaalust rasvakoostist, vastavalt muutub ka värv. Samuti põletab jäises vees karastamine rasvasid ehk teisisõnu teeb saledamaks.
  13. Kõhulihas ,

    Jah nagu eelnevalt on ära märgitud, siis üldfüüsiline treening on siin kõige parem. Keha on tervik, mitte nii, et kõht elab oma elu, jalg ja taguots oma.
×