Jump to content

stumpa

Kasutajad
  • Sisu loend

    120
  • Liitus

  • Viimati külastanud

Kogukonna Reputatsioon

0 Neutraalne

stumpa

  • Tase
    Kasutaja
  1. Jalgratta sadula asend

    lihtne eestikeelne seadistamise õpetus:
  2. Parim kardioseade

    Contsept 2 ainuke miinus on hind, maksab üle 20 k vanas vääringus.
  3. Rulluisud

    Algselt tuleb defineerida "hea koormus jalgadele" ja alles seejärel saab hakata planeerima treeningut ja selle eesmärke. Tõesti heade uiskudega läbid sama tööga pikema vahemaa, kui mitte hästi veerevatega, aga väita, et heade uiskudega ei saa teha intensiivset treeningut, küll ei saa ning treeningu pikkust ei mõõdeta ju km-des vaid ajas, st ajaliselt sama pika ja sama intensiivse treeningu saab teha nii heade kui ka mitte heade uiskudega, kuid heade uiskudega on see lihtsalt oluliselt meeldivam ja nauditavam. Väidad et ajaliselt pikk kergem treening = ajaliselt lühike raskem treening. Halloo, aga peaksid ju teadma, et need treeningud mõjutavad organismi erinevalt ning nii väita on lihtsalt asjatundmatu. Algse teema juurde tagasi tulles võin oma kogemusest kinnitada, et madal carbon saabas võib olla harjumata jalale väga valus ja ebamugav, vähemalt esialgu, aga kui ära harjud, on hea, saabas peab muidugi superhästi jalga sobima. Poolkõrge on niisama sõitmiseks mugavam, kuid hästi ja täpselt peab seegi jalga sobima:)
  4. Vahurulli võid küsida siit http://www.facebook.com/pages/MULTITRAX-EE...138981769463238 Arcticus on nad küll saalinurgas olemas.
  5. Põlveprobleemid

    isikikult vastupidised kogemused, küll väga tark ja kogemustega spordivigastuste alal, kuid kui sa pole just tuntud tippsportlane, ei viitsi su probleemidesse süveneda. kui käisin oma põlvehädaga, siis tegi küll kindlaks, et oppi pole tarvis ja edasine oli 4000 kr maksva süsti müügitöö, mille tulemusena oli tõesti 2 nädalat parem:) Abi olen saanud kiropraktikast ja lihaspingeid leevendavatest venitustest ning eriharjutustest.
  6. Põlveprobleemid

    Kahju, et noorel inimesel niimoodi. See arst ei vääri minu arvates arsti nime. Tuleks leida korralik spetsialist, kes teeb kindlaks, milles täpselt viga ja selle põhjus seisneb. Põhjuseid võib olla mitmeid, alates sellest, et organism ei tooda liigesevedelikku, kui ka ülepngutused, lihaspinged, traumad jne. Soovitan külastada ortopeedi, kes teeb kinldaks mil määral liiges on kahjustatud ja soovitab, kuidas ravida, kas vaja opereerida jne. Ja kindlasti käiga füsioterapeudi v kiropraktiku juures, kes vaatab üle kas on lihaspingeid ja aitab need kõrvaldada, näitab selleks harjutusi jne... 1 tablett glükosamiini on vähe, soovitatakse kuni 3 päevas (tavaliselt 1 tablett sh 500 mg glükosamiinsulfaati)
  7. Velomeestele/naistele

    Ketiõli valik sõltub sellest kus ja kuidas ning kui palju sõidad, kui kasutad ratast ntx sõitmiseks poodi ja tagasi, pole erilist vahet. sportlased kasutavad erinevaid õlisid sõites kuiva või vihmase ilmaga, sõites asfaldil v maastikul. Isiklikult pean parimaks Finish Line "cross country" nim ketiõli, müüb seda Hawaii. See püsib peal vihmaga ja ei korja väga kõvasti külge liiva ja muud sodi. Laagrites kasutan "suvalist" laagrimääret.
  8. Bodypumpi treeneriks saamine

    Hei! Su mõtlemine on 100% õige. Tänu füsioteraapia õpingutele omad/saad oluliselt sügavamad teadmised, kui keskmine rühmatreeningute treener. Käi Les Millsi koolitus läbi ja otsi endale koht, kus saad ka kohe praktiseerima hakata. Klubidesse vajatakse aeg-ajalt asenduste tegijaid jne. Kui oled juba piisavalt praktikat saanud lasedki ühe trenni ära filmida ja saadad ära. (kui midagi valesti, siis Les Millsikad võivad mind parandada-täpsustada, mul Les Millsi litsentsi pole) Samas soovitan vaadata sellele ametile laiemalt, Les Millsi tunde juhendades oled ikkagi instruktor, st vahendad teiste koostatud treeningkava. Füsioteraapiaõpingud peaksid looma hea baasi, millelt areneda treeneriks hoopis laiemas mõttes, st ise koostama ja läbi viima rühmatreeningu kavasid, ja ka personaalseid kavasid, nii aeroobikas, jõusaalis, pilateses jne. Meil on vananev ühiskond ning vanemate inimeste treereid, kes oskavad tegeleda tugiliikumisaparaadi probleemidega personaalselt ning parandada inimeste elukvaliteeti reaalselt, ootab lai tööpõld nii meil kui ka mujal.
  9. Ratas, sõudeseade, (kepi)kõnd
  10. Kas vahelduseks suusatamin on hea ?

    ...pakun, et kõigil mäesuusatajatel on pulss võistlustel anaeroobses, küsimus on allasõidu kiiruses
  11. Kui tema silma all pole keegi manustanud, siis ta ei saagi ju 100% midagi väita.
  12. Toitumine kestvusalal

    Arvan, et tean Sind. Ilmselt oled geneetiliselt selliseks loodud, kui elaksime vähe mägisemal maal, saaks sinust ilmselt päris hea "mägironija" ja looduse vastu on raske saada. Kuna ütled, et toitumine on kaootiline, siis ilmselt oled "harrastaja-rattur". 15-17 kkm on harrastajale väga tõsine maht. Sama mahuga jätkates pakun, et sa lihasmassi ei suurenda. Kui oled kindel, et seda tahad, siis kärbi oluliselt ratta mahtu ja tee vahele nn lihakasvatamise aasta, peamine rõhk jõusaalitreeningule + vastav, korrapärane toitumine.
  13. ARGOLE...

    Argo, pea vastu, kõlab küll klišeena kuid kõik mis ei tapa, muudab tugevamaks! aga mis see jalgratas siia puutub?
  14. Pulss ja Süda

    on küll
  15. Korralduse taseme parim indikaator see, et lapsed, kes kutsuti kuu aega enne võistlusi osalema ja said siis ka teada, et olemas aeroobik-fitnessi nim spordiala ja lausa MM, siis esinesid hommikul ära, vahtisid 5-6 tundi kohal, et teada saada tulemusi ja finaali (demovõistlusele) pääsemist ja selle eest said siis tühja diplomiblanketi, kuhu siis igaüks võis kirjutada oma nime ja meelepärase koha
×