Jump to content

ishtar

Kasutajad
  • Sisu loend

    11
  • Liitus

  • Viimati külastanud

Kogukonna Reputatsioon

0 Neutraalne

ishtar

  • Tase
    Algaja
  1. Diabeet

    Kui nüüd toidulisandid välja jätta, kas siis suhkruhaige tohib häid rasvu kasutada( pähklid, või, rõõsk koor, oliiviõli, rasvane kala jne)? Mul on ämm suhkruhaige, süstib insuliini ja tema arst keelas tal põhimõtteliselt peale juurviljade kõige muu söömise.
  2. kas peaks mandlitele sarapuupähkleid eelistama, sest neis on rohkem rasva ja vähem sv?
  3. mul on selline rumal küsimus, et kas lattet võib juua ketogeense dieedi ajal? seal ju palju piima, või jääda siiski vahukoore juurde?
  4. jahutooteid ei tarbi ma üldse ja ka suhkrut minimaalselt, põhitoit on kala- liha ja köögiviljad ning paar puuvilja, kuid veel kuu aega tagasi sõin palju kodujuustu ja vahukoort( suhkruta) ning hapukoorega kurgi-ja tomatisalatit, siis nüüd olen piimatoodetest (välja arvatud juust) loobunud, siiski sinihallitusjuustu olen suht palju sööma hakanud, umbes korra nädalas söön sojapudingit ning veider shokolaadiisu on tekkinud, kuigi ma pole kunagi olnud mingi shoksisõber, aga ma söön siis 70 %-list shoksi kui üldse söön. jäätisest ja jogurtitest imekombel ei huvitu enam kuigi kartsin, et neist loobumine saab kõige raskem olema. ja vett joon päris palju, kuid seda ma jõin ka enne piimast loobumist kuna meil on siin kuiv õhk aga ma olen rahul
  5. ma pole siis nüüd mitu nädalat peale juustu mingit muud piimatoodet tarbinud, ka kookospiima mitte, kohvi joon mustalt ja imekombel on koos piimaga ka kilod minema hakanud. einoh, tore ju
  6. ma jah võin ainult juustu süüa piimatoodetest. proovisin kookospiima kohvile, ei olnud hullu midagi, kuid siiski mõtlesin, et hakkaks jälle mustalt kohvi jooma. puudust tunnen just hapukoorest ja kodujuustust.
  7. proovisin sojajogurtit ja vaniljemaitselist sojadesserti ning peaks mainima, et jogurt ei kõlband küll kuskile, dessert oli enamvähem, kuid kuna ma ei taha magusat eriti süüa, siis ega rohkem ei osta ka neid. või siis väga harva. kookospiima ostsin kohvile, kuid proovinud veel pole. avastasin poes ka riisipiima ja ilmselt kaera? piima, pole täpset tõlget otsinud, kuid tundus nagu kaera(helbe?) piim, samuti vahustatav sojakreem. kitsepiima on, ka laktoosivaba piima, kuid hind on väga soolane. üldse kõik hea ja tervislik maksab palju rohkem kui tavatoit.
  8. Kala (lõhe, tursk) söön ma 3-4 korda nädalas, ega ma ei pea lisaks võtma kalamaksaõli kapsleid vms? Lakosivaba piima ei pannud poes tähele, küll aga oli riisi-ja sojapiima, esialgu ma ei suuda neid osta, ega ma piimast ei tunnegi puudust, vaid kodujuustu-hapukoort tahan, kuid sojajogurti proovin siiski ära. Kookospiimaga proovin pärast kohvi juua
  9. kogu mu senine toitumne põhines siit foorumist saadud soovitustel (hommikuks omleti kõrvale tomati-hapukoore salat, kohv vahukoorega, õhtuti kohupiim või kodujuust, maitsestamata jogurt marjadega, isegi liha-ja juurviljawokile lisasin nö kastmeks kohupiimajuustu jne) ja nüüd ei oska ma enam midagi süüa, ainult liha/ kala ja juurviljad on üksluised, piimatooted olidki põhilised, mida tarbisin, kuid edasi on mu pea tühi. millega asendada kodujuust ja hapukoor? ma ei taha kohvi ka ilma kooreta. sojatooteid pole proovinud, aga olen näinud poes vaid sojajogurteid-ja piima. kas pean edaspidi ainult tofujäätist sööma? masendav ju.
  10. kõike kolme oleks vaja, kuid eelkõige rasvu. ja äkki oskab keegi öelda, miks ei või süüa hapendatud piimatooteid? ma arvasin seni, et loobuma peab ainult nö tavalisest piimast, kuid tuleb välja, et võin ainult juustu süüa
  11. küsimus siis selline, et kui on laktoositalumatus, siis millega asendada piimatooted? hapukoort ja vahukoort näiteks?
×