Jump to content

annimann

Kasutajad
  • Sisu loend

    19
  • Liitus

  • Viimati külastanud

Kogukonna Reputatsioon

0 Neutraalne

annimann

  • Tase
    Algaja
  1. Rasvad/valgud/süsivesikud ühe kg kohta

    Teemaalgataja andmed on: sugu - N, vanus - 30, pikkus - 163, kaal - 85, eesmärk - kaalus alla võtta, tunda ennast hästi, saada pisut paremasse vormi, aga mitte kulturistiks Olen suurendanud toidukordade arvu 5-le korrale päevas, püüdnud panna kirja kõik, mida päeva jooksul söön ning selle järgi arvutada välja kcal-d ning R/V/S suhte. Mis puutub liigutamisse, siis 5x nädalas käin rattaga tööl (pool tundi sinna ja pool tundi tagasi), 2-3x nädalas sõidan intensiivselt 1-1,5 h ja 2x nädalas käin 45 min. ujumas. Probleem on lihtsalt selles, et kuna olen viimasel ajal lugenud palju toitumise kohta, siis olen leidnud, et nõuanded on väga vastukäivad, eriti mis puudutab rasvu/valke/süsivesikuid. Küll soovitatakse suhet 30:30:40, küll 20:30:50, küll 25:25:50. Paraku olen jõudnud arusaamisele, et kui arvutan nende suhet protsentuaalselt, on sellest vähe kasu, sest kui näiteks selgub, et protsentide järgi söön R 27%, S 59% ja valke 14%, siis ei pruugi see tähendada, et söön rasvu liiga palju, vaid äkki hoopis valke liiga vähe. Oma väikese blodiiniajuga mõtlesingi siis, et äkki on grammidega lihtsam. Kas ajan jama?
  2. Mul on nagu meeles, et lugesin kusagilt kui palju gramme rasvu, valke ja süsivesikuid oleks soovitav tarbida inimese 1 kg kohta, aga ma ei leia enam üles kohta, kus sellest juttu oli. Kas keegi võiks selle üle öelda?
  3. Keskmine kalorite põletamise hulk (umbes)

    Täpselt arvuatada ei saa, aga ehk on abi: www.toidutare.ee ->minu toidutare ->minu kaloriarvuti ->kaloripõleti (aga pane tähele, et pead ennast seal registreerima, muidu sa kalkulaatoreid kasutada ei saa) www.tai.econet.ee kõike seal ka kirjas pole, aga eks vaata ise
  4. Lemmik valgurikas toode

    Rumal küsimus ehk, aga kas kanafilee=broilerifilee?
  5. veel kaloritest

    Eesmärk on kaalust alla võtta ja kaloreid ju panen kirja. Küsimus oli, et kas ma söön piisavalt??? Ma ei oska ligikaudseltki arvestada, kui palju kulub kaloreid igapäeva tegevuste peale.
  6. veel kaloritest

    Pagan küll, see asi on minu jaoks uus ja keeruline Kas se siis lihtsalt tähendab, et peaksin rohkem sööma???? Või on ikkagi see trenniga kulutavate kalorite suurusjärk vale? (Et 85 kg kaaluv inimene kulutab näit. 20 min rattaga sõites kiirusega 20-25 km/h ca 230 kcal)
  7. milleks ironiseerida?
  8. "1.Rinnalihased. Seo kummilint ukselingi külge. Seisa, jalad õlgade laiuselt harkis, keha ette kallutatud, käsi küünarliigesest pisut kõverdatud. Suru käsi alla. Hoia ranne jäik. Tee sama teise käega. 2. Rinna- ja seljalihased. Seo lint ukselingi külge. Seisa, jalad õlgade laiuselt harkis, keha ette kallutatud, käed küünarnukist veidi kõverdatud. Too mõlemad käed lindist hoides alla. 3.Seljalihased. Istu põrandal, jalad veidi harkis, põlved pisut kõverdatud. Pane kummilint taldade tagant läbi. Tõmba linti alakõhu suunas. Küünarnukid liiguvad keha lähedal. Suru abaluid kokku. 4.Õlalihased. Istu toolil, pane kummilint tooli alt läbi. Too lint õlgade juurde. Suru käed üles sirgeks. 5. Triitseps. Lama põrandal selili, pane kummilint abaluude alla, võta selle otstest kinni. Suru käed üles sirgeks. 6. Biitseps. Istu tooli serval, jalad võimalikult tooli lähedal, pane lint jalgade alla. Kõverda käsi küünarliigesest, hoia randmed jäigad. 7. Jalalihased. Seisa, jalad veidi harkis. Pane lint jalgade alt läbi, hoia lindist ja toeta käed õlgadele. Kükita. Jälgi, et ka alla laskudes oleks lint pingul. 8. Tuharalihased. Pane lint ümber jala, seisa teise jalaga kummi otstele. Vii jalga taha. Lühike, aga tõhus liigutus! Tee sama teise jalaga. 9. Puusade ja reite välisküljel asuvad lihased. Istu toolil, jalad veidi rohkem kui õlgade laiuselt harkis, põlved koos. Lint on ümber jalgade. Eemalda põlved teineteisest. 10. Kõhulihased. Seo lint ukselingi külge. Toeta pea küünarnukist kõverdatud käte vahele. Tõmba küünarnukid vastu põlvi. Tee iga harjutust 15 korda 2-3 seeriat. Ära unusta hingamist! Pingutuse ajal hinga välja." Sellised harjutused siis Ja tõepoolest pean silmas jah kummi, mul endal see keskmise tugevusega. Niiet sellest siis ikka on kasu, kui jõusaali eriti minna ei taha?
  9. veel kaloritest

    Kui minu põhiainevahetuseks on vaja 1600 kcal ja aktiivse liigutamisega kulutan päevas 700-1400 kcal, kui palju kaloreid ma peaksin siis päevas sööma? Aktiivse liigutamise all mõtlen sportlikke tegvusi, näiteks rattasõitu, ujumist ja käimist. Nendeks tegevusteks kuluvaid kaloreid oskan juba enam-vähem arvutada, aga ega ma ju ülejäänud päeva ka voodis ei lesi. Mu töö ei ole eriti aktiivne, pigem selline istuv ja kestab ca 4 h tavalisel päeval. Tööl käin enamasti rattaga (30 min sinna ja 30 min tagasi mõõduka tempoga) Ülejäänud päev on sisustatud tavaliste naisterahva tegemistega: toidupoes käimine, söögitegemine, nõudepesemine, pesupesemine. Vabal ajal loen või olen arvutis, aga seda vaba aega just palju pole. Olen oma toidukordade arvu suurendanud 5-le korrale päevas, aga ma ei ole aga siiski kindel, kui palju kaloreid ma päeva jooksul sööma peaksin. Oletame, et on selline päev, kus ma söön u 2300 kcal, sõidan 1,5 h rattaga kekmises tempos (mis arvutuste järgi kulutab u 820 kcal) ja jalutan õhtul 1 h (mis peaks kulutama u 260 kcal), ehk siis aktiivse liigutamisega kulutan kokku 1080 kcal. Aga on ju veel päevased toimetused. Kas minu söödud kaloritest piisab? On ka päevi, kus söön vähem kaloreid ja liigutan sama palju.
  10. Küsimus on järgmine: kas võimlemislint võib kodustes tingimustes kuigipalju asendada jõusaali? Soovitatakse kangesti lisaks aeroobsele treeningule ka jõutrenni, aga jõusaal hirmutab mind Samas teatud harjutuste põhimõtted on ju vist samad...
  11. rasvad/valgud/süsivesikud - kui palju siis?

    Õnneks mitte, jutt käib ikka nädalast. Usun, et mul siiski on mõistust peas. Jõutrenn on siis ainult jõusaal? Aga kuidas on võimlemislindiga? Kas sellega ei anna kuigipalju kompenseerida seda puuduvat jõutrenni? Nagu öeldud: eesmärk ei ole muutuda mingiks ülipringi pepuga vooljooneliseks mimmuks.
  12. Üritan siin korrigeerida oma eluviise nii toitumise kui ka rohkema liigutamisega. Eesmärk ei ole saavutada ülisportlikku ja lihaselist figuuri, mulle meeldibki olla natuke ümaram, praegu lihtsalt on see ümarus juba liigne Olen palju lugenud foorumeid ja artikleid, aga sellega seoses on tekkinud küsimus. Erinevates allikates räägitakse valkude/rasvade/süsivesikute osakaalust päevases menüüs erinevalt. Siin räägitakse sageli, et 30:40:30 on õige, aga mitmes kohas on jäänud silma ka jagamine 10-15:25-30:50-60 Millest see erinevus? Ja kumba peaks siis usaldama? Ning veel paar küsimust (palun kohe ette vabandust, kui need kõlavad väga algajalikult, aga just algaja ma ju olengi) 1.Kui mu eemärk on peamiselt kaalust alla saamine ja lihtsalt hea enesetunne, mitte lihaste kasvatamine, kas ka siis peaks tegema lisaks aeroobsele treeningule jõutrenni? Praegu sõidan põhiliselt rattaga ja ujun. Jõutrennist ei tea midagi 2.Kas Arctic slim line'i on mõttet tarbida enne trenni? Kas ta põletab rasvu või on ta lihtsalt mingi popp jook, mis on jälle poelettidele ilmunud? 3.Kui 6 päeva nädalas olen "korralik" ja energiadefitsiit on ca 3500-4500 kcal, kas siis ühel päeval võib ennast natuke lõdvemaks lasta ning jääda nulli või kuni 500 kcal-iga plussi (eeldades, et ei lase end käest ära ja järgmisel nädalal jätkan jälle korralikult ) Aitäh!
  13. kalorite põletamine

    Aga kuidas näiteks nii oleks, et nädala see olen "korralik" ja nädalavahetusel võtan natuke lõdvemalt? Hulluks ju ka minna ei taha Viimase 5 päeva defitsiidid on näiteks -494, -1193, -1124, -368, -834 (No need muidugi ligikaudsed, sest nagu ma nüüdseks aru olen saanud, väga täpselt ikka arvutada ei anna) Äkki tohib nüüd nädalavahetusel natuke veini juua ja grillida? Olen kuulnudjah, et organismi pidev piitsutamine pole hea, et vahel tuleb ka päevakese kergemalt võtta, muidu läheb organism säästurežiimile. Kas see jutt on õige? Või ei ole hea selline solgutamine, et 6 päeva piirad söömist ja liigutad rohkem ja siis 1 päev lubad endale üht-teist??
  14. kalorite põletamine

    Õudne pusserdamine ikka
  15. kalorite põletamine

    Siis järelikult ikka sõltuvad need kulutatud kalorite hulgad kaalust? Seega võivad need arvutused ikka õiged olla, mis seal tabelites kirjas on minu kaalu kohta? Ma vist hakkasin sellele kalorite arvutamisele ka pihta saama. Öelge ainult, kas ma saan õigesti aru Tervislik kaalu langetamine on siis, kui kulutad päevas u 500-1000 kcal rohkem kui sööd? Seega ma pean lahutama söödud kalorite hulgast kõigepealt need kalorid, mis kuluvad minu kehakaaluga inimesel põhiainevahetuseks ja siis lahutan veel need kalorid, mis kuluvad füüsilise tegevuse käigus? Ja kui tulemus on -500 kuni -1000, siis on ok? Või ei ole see nii lihtne? Aga põhimõte on ikka õige?
×