Jump to content

UmbIsik

Kasutajad
  • Content count

345
  • Last visited

Everything posted by UmbIsik

1. Foorumi laadimise kiirus!

No mis ma ütlesin... http://www.ap3.ee/Default2.aspx?ArticleID=...07&open=sec
  2. Pullid pildid netist

Neid pilte oli veel.
  3. Ärge tapke koeri

Kui niisugusel jõukal maal, nagu on Lõuna-Korea süüakse midagi, mis eurooplasele veidi imelik tundub, siis on arvatavasti põhjuseks traditsioonid, aga mitte meeleheitlik soov kõht täis saada.
  4. Ärge tapke koeri

Millest sa järeldad, et Lõuna-Korea Eestiga võrreldes vähetsiviliseeritud on?
  5. profikulturism kas sport?

Paljud arvavad, et just nende ala on kõige raskem. Lugesin kunagi intervjuud Andrus Utsariga, tema väitis, et tänapäeval ei taha keegi Eestis tõstmisega tegeleda, kuna see on niivõrd raske. Mõni aeg hiljem lugesin intervjuud Enn Sellikuga, kes väitis, et keegi ei taha joosta, kuna see on väga raske. Siis näidati televiisorist Age Oksa ja Toomas Edurit. Ajakirjanik ütles neile, et teie treening ja füüsiline koormus on ilmselt üsna sarnane tippsportlaste omale, nemad aga vastasid, et ei-ei, neil on palju raskem, kuna vaatajale peab jääma mulje, et kõik toimub ilma igasuguse pingutuseta ja ülikergelt.
  6. Kas DVD mängija saab "ära väsida"?

Saab ikka ära väsida. Võimalik, et vajab puhastamist, nn puhastusplaadid ei pruugi aidata. Endal lõpetas muusikakeskuse CD mängija mõnede plaatide lugemise ja ülejäänud plaate luges vaevaliselt. Viisin siis remonti ja midagi nad seal puhastasid - 300 krooni eest. Nüüd toimib nagu uus. Kasulikum oleks muidugi kuskilt temaatilisest foorumist uurida, võimalik et saad "koduste vahenditega" odavalt asja korda.
  7. Rind mitu korda nädalas peaks treenima?

Aga pane raskust juurde
  8. Puude lõhkumine

Eriliselt kõva trenn see ei ole. Ja töö tulemuse jaoks loeb tehnika rohkem kui jõud
  9. OK, minupoolne arusaamatus.
  10. Ei püüa, vaid vastan teie poolt esitatud üldisele väitele, mis väga tihti ei kehti.
  11. "Alternatiivsed tooted" võivad väga palju maksta ja tihti tänu olematutele tootmiskuludele ka väga palju sisse tuua.
  12. http://www.delfi.ee/news/sport/muud_uudise...php?id=17837181
  13. Kangi max raskus

Mingisugusest väikesest maakonnalehest lugesin kunagi artiklit Andrus Utsarist ja ühest teisest tõstjast, kelle nime ei mäleta. Ja sellel teisel tõstjal oligi treeningul juhtunud, et kang läks käes pooleks ja vigastas tema nägu, õnneks küll mitte kuigi tõsiselt. Ise olen näinud kuidas 70 kiloga väänatakse kang kõveraks. Poisid tegid püsti surumist ja kui seeria läbi sai, siis viskasid kangi õla kõrguselt pingi peale - st kang kukkus keskkohaga pingile. Rohkem polnudki vaja. Tegu ei olnud küll mingi eriliselt hea kangiga, aga hiljem lugesin Eleiko kodulehelt, et niisugune asi on surmkindel viis kangi rikkumiseks.
  14. Trenn ilma jõutõmbeta? Ajaraisk?

Kaasasündinud kehaehitus loeb tõesti palju, kui ikka käed on põlvini siis... Oleneb, kus see kumerus on. Nt selles videos nähtud tehnika juures on alaselja kaldenurk püstisele asendile lähemal kui ideaalselt sirge selja korral. Seega on ka koormus alaseljale väiksem.
  15. Pidevalt haige

Kas hambad on korras? Põletikulised hambad ülalõualuus võivad soodustada põskkoopa põletiku teket.
  16. Milles siis Arnoldi ebaausus seisnes? Millist reeglit ta rikkus?
  17. ketiga tõstevöö

See pole mitte tõstevöö, vaid selle külge riputad lisaraskuse, kui lõuatõmbeid või rööbaspuudel surumist teed.
  18. käte peal kõndimine ja tagurpidi salto

Äkki sul on lihtsalt vererõhk veidi kõrge? Kunagi kooli ajal sai käte peal seismist-kõndimist päris hoolsalt harjutatud ja niisuguseid probleeme küll ei tekkinud. Teema algatajale: muude asjade seas tasuks enne käte peal käimist eriti korralikult randmetele soojendust teha, endal said kunagi veidi haiget - mis võis muidugi mu isiklik õnnetus olla.
  19. Kindad

Su kogemus on lihtsalt nii eripärane, et paneb imestama(mind vähemalt). Küsin siis uuesti, mis väärt kindad need on, mida sa kasutad?
  20. Kindad

Tee veidi reklaami ja ütle, mis väärt kindad need on? Minu isiklik kogemus ütleb just vastupidist(nagu paljudel teistelgi siin teemas), kinnastatud haare on PALJU nõrgem. Loobusin kinnastest siis, kui jõutõmbes enam kangist kinni hoida ei jaksanud. Suruvate harjutuste juures minu meelest kinnas ei sega, aga tõmbavaid harjutusi ma enam koos kinnastega ette ei kujuta. Oleneb muidugi inimesest, mõni on sündinud sepa kämmaldega ja saab endale kinnaste kandmist lubada. Võib ka kanda, kui on soov haaret treenida, kuna siis tuleb sama raskuse kinni hoidmiseks tugevamini pigistada. Ei ole ka täheldanud, et peopesad tallanaha sarnaseks muutuksid.
  21. jõutõmme

Nagu ma aru saan, on see nö toorelt tegemine omaette eesmärgiks. Asi on selles, et ma pole veendunud rihma kasutamise niisuguses kahjulikus mõjus. Isiklik kogemus seda ei näita, internetis liikuv info on vastuoluline ja sisaldab kohati lausa ohtlikke soovitusi(Paul Chek). Analoogiate kasutamine vestluses kuulub retoorika- või olenevalt kontekstist demagoogiavõtete alla. Ega ma ise ka sellest patust puhas ei ole. Oletame, et mind veendakse ümber randmerihmade kahjulikkuse osas...kas siis peaks muutuma mu arvamus tõstevöö kohta? Ma arvan, et ei sest need on eraldi asjad, teineteisest sõltumatud ja kämmalde ning küünarvarte ehitus on üsnagi erinev selja omast. Randmerihmad ja surumissärgid on lihtsalt teine teema, mis tegelikult ei puutu asjasse.
  22. jõutõmme

See, mis ma randmerihmade kohta ütlesin oli mõeldud üldise märkusena. Mul endal ei olegi randmerihmu. Pealegi on võimalik haaret alati spetsiaalsete harjutustega juurde treenida ja see ei võta üldse palju aega. Kust see info pärit on? Mis on selle lihase nimi, mis tööst keeldub?
  23. jõutõmme

Võib mõelda ka teisiti, miks peaks seljatrenn kannatama haarde nõrkuse pärast. Parem kasutada rihmasid, selg saab täie koormuse kätte ning haardele teha vastavalt vajadusele lisaharjutusi. Üldiselt need siin toodud analoogiad(randmerihmad ja surumissärk) ütlevad vähe teema enda kohta. Ma ei tea, kas seda peaks nimetama kartmiseks, igal juhul ma ei näe midagi halba ettevaatusabinõudes. No vat sellepärast ma tahangi teada kui palju vähem need lihased(nimepidi) koormust saavad, see on mõõdetav. Artikleid ja vastukäivat infot on palju, konkreetset infot aga vähe. Pealegi ei ole ma kuskil öelnud, et kogu treening tuleb 100% rihmaga teha. Ja ega rihm ei ole mingi imevahend, mis automaagiliselt selga paigas hoiab ja tõstja pingutamisest vabastab. Ning kivi tõstmisel on selja asend ja üldse tehnika veidi teine kui jõutõmbes.
  24. jõutõmme

Selle jaoks on julgestaja ja vajaduse korral saab ka surumist teha puuris. Kuidas siis ei ole mõtet? Ma just eelmises postituses rääkisin, et jõutõmbe eesmärk ei ole ainult alaselja treenimine. Kui rihm annab väikese lisagarantii, siis teised lihased(nt trapets) selle arvelt võidavad. Kui ikka annab lisagarantii, sest nagu siit teemast näha, siis mingi info kohaselt on rihma kasutamine otsesõnu kahjulik. Mingisugust pingutust võiks trenn siiski nõuda.
  25. jõutõmme

No eeldame, et jääbki natuke vähem tööd mingitele stabiliseerivatele lihastele. Ikkagi tekivad siin mitmed küsimused. Kui palju vähem koormust nad saavad, kas 10 protsenti, 5 protsenti? Pakkusin praegu enda arvates hirmsuured arvud. Teiseks, mis siis, et saavad veidi vähem koormust? Mis selles halba on? Nt minul on trennijärgne lihasvalu samasugune nii pärast rihmaga kui rihmata trenni. Oletame, et tahan teha pika seeria(8 kordust) enda jaoks suhteliselt suure raskusega. Tean üsna kindlalt, et suudan tehnika säilitada ka viimase korduseni, aga vöö kasutamine annaks nö väikese lisagarantii. Ma ei tee ju jõutõmmet ainult alaselja arendamiseks, mis on selles halba, et tõmban rihma ümber lisanduva turvalisuse jaoks ja selle nimel, et suurema koormuse saaksid ka teised lihased? Pealegi on ka alaseljale nagu kõigile teistele kehaosadele võimalik teha lisaks "väiksemaid" abistavaid harjutusi.