Jump to content

Kang08

Kasutajad
  • Sisu loend

    759
  • Liitus

  • Viimati külastanud

  • Päevavõidud

    8

Koik Kang08 postitused

  1. 16-aastasena suured raskused

    Hirmude koha pealt - müüdid ja jama. Trenni koha pealt - mis on sinu eesmärk? Aeg-ajalt võib kasutada ka suuremaid raskuseid,aga ära lange äärmustesse,et ainult suured või väiksed raskused.Erinevatel intensiivsustel on kõigil oma koht treeningus.Tähtis on progresseerumine raskustes-kordustes.Nii näed,et arened.Näiteks kui praegu tunned,et harjutustel jääb suur varu,siis lisa raskust,sest hetkel on kordused kõrged nagu aru saan.Siis töötad kordused uuesti üles ja lisad uuesti raskust.See eelnev näide on üks variant.Või siis kasutad teatud perioodil veidike suuremaid raskusi ja madalamaid kordusi,teinekord jällegi langetad raskust ja teed pikemaid seeriaid.Ning läbi aja püüad oma eelnevaid kordusi-raskusi ületada erinevatel intensiivsustel.
  2. uus kava (skeptik)

    Kava on yks asi.Teine asi on toitumine.Kui v2idad,et areng seisab,siis toitumine oleks ehk esimene asi mis yle vaadata.
  3. uus kava (skeptik)

    Kas see sinu "jalapäeva" jalaosa yldse higiseks ka ajab ? See tundub rohkem triitsapäev,kus ajad jala eelnevalt kergelt soojaks. Isiklikult panustaks ka rohkem vabaraskusega baasharjutustele ....
  4. kaloraaž

    Ok,kõige lihtsamalt vastates-soovitades......täpset kaloraazi ei mõista sulle keegi siin grammi pealt öelda. Lisa trennile - just jõutrennile koormust ja hoia kaloraaz sama.Progresseeru trennides. Hoia seda joont mingi perioodi vältel,ma usun mingi muutus peaks toimuma. Ja kui nendel tingimustel ei toimu,siis tuleb toitumisega mängida.
  5. kaloraaž

    Püüa progresseeruda.Olgu siis kordused,raskused etc.Kordused lähevad liialt kõrgeks lisad raskust... Baasharjutuste kasutamine oleks ka hea idee....näiteks kükk,väljaasted,jõutõmme etc.
  6. Ühesõnaga triitseps :)

    Treeningmahu,raskuste ja treeningsagedusega tuleb mängida. Tee tihedamalt(mitu x ndl,lisa mõni seeria triitsa näiteks siia-sinna),mängi raskuste ja mahtudega eelkõige oma tähtsamatel baasharjutustel (näiteks dipid).Püüa progresseeruda milleski nädalast nädalasse,olgu siis kordused,raskused,parem tehnika etc. Ja btw,see kui kangeks su triits jääb pole näitaja,pigem mõõda progressi kordustes,raskustes etc.
  7. kaloraaž

    Kuidas see jõutreening välja näeb? Progresseeruva suunaga raskustes-kordustes nädalast-nädalasse.Kavas baasharjutused etc.Või siis lihtsalt sama koormusega seda-teist?
  8. Miks kaal ei lange?

    Ära hoia neid müüte elus! Rohelist võiks ikka süüa ja vahest kardiot teha,aga puhtalt salatit süües ja kardiot vihtudes ei tule asjast head nahka.
  9. Lihtsalt mõtted,aga antud juhul tundub,et sa ei tea kohati mille pärast sa konkreetselt mingit lisandit sööd.Lihtsalt "rohkem on uhkem" vms.Usu mind,sinu progressi võti ei lasu niivõrd toidulisandites.Eriti kui vaadata sinu treeningstaazi,mis on alles päris väike. Siinkohal soovitaks lihtsalt pisut lugeda ja uurida.Oma toidulauda analüüsida - millest on puudu,millest mitte,millise lisandi kasutegur on antud juhul sinule parim etc.Basics ühesõnaga...
  10. Trenni mahust, sagedusest ja puhkusest?

    Ilma promomata üht või teist.Mõlemad lähenemised töötavad.Lihtsalt ei saa öelda,et "lihasgrupp nädalas" oleks parem.Kõige alus on ikka "total volume" ehk nädalane treeningmaht ja sellest taastumine.
  11. Trenni mahust, sagedusest ja puhkusest?

    See,et ta üle päeva sama kava teeb pole küll teab mis probleem.Antud juhul on vaieldav pigem tema harjutuste valik,intensiivsus,järjekord etc.Selles suhtes uue kava valimine võiks tulla kaalumisele juhul, kui teemaalgatajal on mingi tõsisem eesmärk.Kui tõsisemat eesmärki pole ja ainult veri liikuma vaja ajada/kaloreid põletada,siis andku tuld.Taastumise kohta küsiti ka - individuaalne.Kui ei taastu,siis toitumine üle käia,lisa puhkepäev,koormust maha etc.Kuigi vaevalt,et selle antud "kava" juures probleeme tekib. Ja üks asi veel teemaalgataja.Selle "kangi kitsalt lõua alla tõmbed" cost-benefit suhe on päris väike,ole ettevaatlik,et endale viga ei tee.Parem viska see harjutus üldse minema sealt.Veel parem - võta mingi asjalikum "kava".Soovitus lihtsalt
  12. Konstruktiivset tagasisidet kavale

    Et sa tundud algaja,siis ehk pisut tuleb ka sellise kompotiga siia-sinna juurde,aga puhtalt jõunäitajate parandamiseks on kõvasti paremaid variante.Reaalsuses on see paras pudru-kapsad.Kükk näiteks tõmbab ilmselgelt rihmaks kui teda päeva lõppu teha ja horisontaalses surumises on loogiline,et käsi väriseb kui eelnevalt kaldega surumisega kurnata jne.Küki puhul sul seal eelnevalt isegi igasugune pudipadi nagu alaselg,biits.....jalapressiga ka tõmbad ribadeks ja siis kükk .Ma isiklikult teeks raskemad baasharjutused eespool.Ei veel enam,ma võtaks mingi asjalikuma kava. Isiklikult soovitaks "Candito linear programm" vms too nimi oli.Uuri netis ringi,asjalikke programme on tegelikult palju,pole vaja ratast leiutada.
  13. Kaalus juurde

    Süüa ei jõua,siis joo kaloreid sisse.Rohkem variante pole.Tarbi rohkem.Suurenda pisut oma kõiki söögikordi - kõige lihtsam lähenemine.
  14. Mida juurde lisada?

    Keskendu vähem pisiasjadele.Kui oled kava valinud,siis pole mõtet seda iga nädala-paari tagant vahetada.Vali üks kava välja ja progresseeru.Kui mingi pikema perioodi tagant asi enam ei tööta,siis vaheta kava ja progresseeru jälle.Tee trenni,söö ja puhka.Lihtne värk. Kui tahad mahukamat kava,siis ma soovitaks ICF 5x5 või Candito linear program.Võta Google lahti,neid variante on tegelikult veel.Võid ka siit lehelt tööriistade alt mõne krabada,sellest sinu omaloomingust kindlasti loogilisemad. Ja SiimMe,SS on just rohkem algajatele mõeldud programm. "Our target market is very broad and includes beginning young people who want to get bigger, older people who lost their strength, people who need to get stronger to get out of pain, and people in manual labor,” says Rippetoe"
  15. Mida juurde lisada?

    Keegi sulle midagi kardinaalselt valesti pole soovitanud.Tundud algaja,sinu füüsilised parameetrid tunduvad tagasihoidlikud.Antud juhul oleks ehk tark põhja laduda ja kaloreid peale anda.Selle sinu kava töömaht lihasgrupi kohta on minimaalne.Kokkuvõtvalt - lihtsam on mõni toimiv kava ligi võtta ja hagu anda.
  16. Milline kohupiim ? -.-

    Tavaline 200g pisikene kohupiim ja lausa kilode viisi suhkruid sees. Nojah......
  17. Lihasmass ei kasva

    Hmm.Nagu juba tähendatud,üks suur probleem on järjepidevuse puudumine.Kui ikka poole aasta kaupa käid,siis ongi raske.Toitumise poolest kaloraaz peaks kergelt plussis olema.Trenni kohapealt...nojah ...võtame küki näitel.See 4x8 on ka poolkõva ju.Sisuliselt 2-3 tööseeriat kükki nädala peale eeldan? 70,90,100,105 ? 70,90 on selgelt soojendus siinkohal.Kui töömaht on niivõrd madal,siis on ka muidugi raske.Alusta näiteks sellest,et teed kõik seeriad mingi kindla tööraskusega.Näiteks.....
  18. Massi saamine

    Massi on ikka võimalik koguda.Vähemalt keskmiste mõõtudega vennal.Omal ajal isegi võtsin seal 10+ juurde.Ainuke jama,et see pole kvaliteetne mass.Lihast kasvatada on seal tõesti raske kui mitte võimatu."Hardgainer" on samuti müüt.
  19. Lihasmass ei kasva

    Raskused kasvavad muidu trennis? .....
  20. veresooned bicepsis

    Ausalt öelda ei saa muttigi aru,mida sa öelda tahad.
  21. Jõuharjutuste küsimus

    Vaidleks vastu,et 15 minutiga ei kannata teha.Süsteemi võiks muidugi kohendada.Surumine+ biits pole just kõige parema kasuteguriga valem.Ma ise võtaks näiteks mingi surumise+kükk+lõuatõmme.Terve keha saab läbi töötatud.Kätekõverdus on ka muidugi tore,aga kui just päris algaja pole,siis suuremat stressi saab lihasele ikka anda raskete baasharjutustega.Core saab samuti vatti,kui kükke teha.Küsimusele,kas 3x ndl on palju - ei ole.Pead lihtsalt raskused ja treeningmahu vastavalt sättima ja antud juhul kui ainult 15 min per trenn,siis vaevalt,et sellega probleeme tuleb.
  22. Taavi Merisalu Blogi

    Rahvaspordiüritust ja mingit tavalist jõusaali konna võrrelda on sama hea nagu võrrelda siga ja kägu.Rahvaspordiüritus on võistlus.Inimesed tulevad kokku,selguvad võitjad jne.Tavaline jõusaali konn tõstab saalis hantlit,ei võistle ja kui võistleks,siis seal tulevad juba omad reeglid ja kontrollid.Seda kannataks võrrelda ehk sellega kui teed laupäeva hommikul metsajooksu ja siis mingi tegelane tuleb sinult proovi võtma. On nagu on,ei taha uskuda,et selline jama üldse täide läheb.Seaduslik alus selliseks tegevuseks on üpris küsitav.Isiklikult muidugi midagi karta pole Samas jällegi, kui tuleks keegi proovi nuruma,siis saadaks ikka kas või põhimõtte pärast kuupeale.....maailm on haige...
  23. Kodune trenn

    Motivatsioon,nojah,pigem distsipliini on vaja.Motivatsioon tuleb ja läheb.Motivatsioon on emotsioon vms.Tuleb päevi kui üldse ei viitsi ja siis tulebki mängu,kui distsiplineeritud oled oma asju ära tegema kas on selleks isu või mitte.
  24. 100 kilogrammilt 150 kilogrammile...

    Ei viitsinud uurida praegu,4000 vaja täis saada tal saan aru?Sinna ümber võib jääda kuhugile küll,nii silmajärgi oletades.....Samas kui võtta niiviisi,et burkse jms näiteks iga päev ei tarbi ja selle arvelt kaloraaz võib kukkuda siin-seal,siis kaloraaz kõigub.Mõni päev saad 3000 millegagi,mõni päev 4000 ja keskmine tulebki alla 4000de.Püüa stabiilselt 4000+ saada ja vaata mis siis juhtub.
  25. 100 kilogrammilt 150 kilogrammile...

    Jäigi lisamata eespool - ma isiklikult vastates ei tuginenud niivõrd sellel kaalunumbril,vaid üldiselt.... Ehk siis eesmärk võiks olla saada tugevamaks (kuidas iganes selle tugevuse defineerid) ,mitte pelgalt mingi kaalunumber. Aga nagu ütlesin eespool,toorik on hea.Kui asja korralikult ajada,võib asja saada küll.Vaja vaid õige siht kätte saada.
×