Jump to content

kalmer87

Kasutajad
  • Sisu loend

    220
  • Liitus

  • Viimati külastanud

Koik kalmer87 postitused

  1. Mitu grammi on 15ml Kreatiinis või Dextros?

    Üldiselt on pakenditel ka need suhted kirjas.
  2. Õhtune treening

    Esimesel juhul on sul õhtu vaba aga teisel juhul saad peale päevaseid tegemisi kauem puhata.
  3. Nõuanded neile, kes tahavad jõusaalis käima hakata

    Tüütu on jah rööbaspuud ja lõuatõmmet vihtuda, kui sa jaksad teha võibolla ainult 3-4 x 4-6 kordust. Samas on see tõenäoliselt jälle hirmus kasulik.
  4. Toiduga saledaks

    Miks sa arvad, et salenemiseks peab midagi teistsugust ilmtingimata sööma? Paljudel piisab, kui süüa lihtsalt koguseliselt vähem. Muidugi peaks eelistama kiir- ja valmistoidule täisväärtusliku kodutoitu (kui eelpool nimetatud toitude (liig)söömine võib olla ülekaalu põhjuseks). Piirata võiks ka igasugu maiustusi, saiakesi magusaid jooke, krõpse jms. Üks energia liigne lisaallikkas (enamasti küll rohkem meestel) võib olla ka alkohol, selleks ei pea ilmtingimata olemagi alkoholi-probleemid.
  5. Toiduga saledaks

    Ainult söömisega saab väga edukalt saleneda, kuid selleks on kindlasti ka isikliku motivatsiooni ja kindlaid eesmärke vaja. Teine inimene saab kõrval nõu ja jõuga toeks olla, kuid teise eest seda päris ära teha kahjuks ei saa kuidagi.
  6. Kreatiin

    Valk on valk ja kreatiin on kreatiin, mis seal ikka nii väga head või halba saab olla. Pigem, et mis tootja keda sponsoreerib - sealt tulevad ka need soovitused.
  7. kõhulihased NB! Lisatud 10-pack pilt

    Igasugused trenažöörid + harjutused kus saad jalad fikseerida.
  8. kõhulihased NB! Lisatud 10-pack pilt

    Kõhulihas on ju ka lihas. Ega siis sa ainult rasvapõletusega omale punnis biitsepse või suuri rinnalihaseid ka ei saa. Enne tuleb need ikka treenida ja siis nähtavale tuua, kui nad juba nähataval ei ole.
  9. Alustamine

    Kui teha eraldi päevadel erinevaid lihasgruppe siis see võimaldab mõneti mitmekülgsemalt treenida lihaseid, samas nõuab eelnevat jõusaali baasi. Algajale üldiselt soovitatakse just teha kogu keha läbi, ehk igale lihasgrupile 1-2 harjutust ja 2-3 seeriat. Enamik algajate kavasid on ka sedasi ülesse ehitatud (vaata tööriistade alt). See võimaldab algul keha treeninguga harjutada ja ei lõhu kohe ära.
  10. Lollid vead jõusaalis

    Kui juba jutuks läks siis postitan siia veel ühe teemakohase artikli http://www.fitness.ee/artikkel/1251/kui-ma-vaid-oleksin-teadnud
  11. ..."Kõrgema eesmärgi nimel muidugi peaks rohkem vaeva nägema ja treenima juba 5-6 korda nädalas."...
  12. Milline Spordijook?

    Oleneb ka sellest, mis trenni sa teed. Pikka maad joostes või näiteks rattaga sõites, sõudes on spordijoogist saadav lisaenergia just väga vajalik. Pealegi on spordijookides enamasti igasugu mineraale, mis trenni ajal higistades kehast välja viiakse. Olen kuulnud, et tavalist vee liigne joomine trennis pidavat just higistamist suurendama ja koos sellega soolade väljaviimist kehast ning kokkuvõttes kasvab näiteks krampide esinemise oht. Aminohapete tarbimine trennis käib kokku vist pigem jõu- või kontaktspordialadega, kus on väga oluline lihassuutlikus. Mõõdukal režiimil pikemat aega tiksudes muutub aina olulisemaks lihasvastupidavus (lihaskoormus ei pruugi olla otseselt tuntav, kuid lihas teeb pidevalt tööd) ja energia jätkumine. Muidugi ma ei ole mingi spetsialist.
  13. Sõudeergomeeter

    Võibolla inimesed oskavad öelda spordiklubisid kus saaks proovida mõnda teist sõudeergomeetrit, siis proovid ära ja tead otsustada kas kõlbab sulle või ei.
  14. jõudu, mitte lihaseid

    Kui sa oled naissoost siis ära karda seda, naistel pole lihaste kasvatamine nii lihtne midagi. Eks lihased ikka kasvavad aga mehelikult suureks minna on väga väga raske. See nõuab ikka väga konkreetset ja spetsiifilist trenni ja regulaarset tõsist pingutust. Kui sa oled meessoost siis ma ei saa su küsimusest aru.
  15. Treeningkava algajale

    135 kg kaaluv mees sul vaevalt lõuatõmbeid teeb.
  16. Strippar Marco Eurovisioonile!

    Äkki võib sind ennastki vahel Annelinnas mõnel turnikal kõhulihaseid tegemas kohata?
  17. Treeningkava algajale

    Kõige otstarbekam on vast esialgu üks eesmärk prioriteediks seada. Eeldan, et kaalukaotus on sulle tähtsam kui jõu kasv. Kui sa selle sõudeergomeetri ära soetad siis hakka sellega regulaarselt sõitma, enne seda võid võtta mõne muu liikuva hobi. Praegu pole ilmad väga hullud, mine jaluta regulaarselt 3-4 korda nädalas tund-kaks mõõdukas tempos. Kui võimalus sõida rattaga või käi ujumas. Loomulikult on tähtis ka toitumine üle vaadata. Jõuharjutuste kohapealt võid hakata peale näiteks kätekõverduste, kükkide ja kõhulihastega. Algul võid teha kätekõverdusi põlved maas ja kükke ilma lisaraskuseta, tähtis et sa liigeseid liigselt ei koormaks. Kui tahad päris professionaalset lähenemist on alati võimalus konsulteerida mõne treeneriga ja tellida omale toitumis-, ja ka treeningkava. Tuleb kindlasti kasuks.
  18. Hinnake mini-progressi

    Nagu näha siis vähemasti rind, käsi ja õlad on tublisti trenni saanud.
  19. Vasak käsi väiksem

    Hantlitega võib jah samahästi teha, kangiga ei tohi hakata teise käega kompenseerima ja mingeid imelike liigutusi vihtuma.
  20. Vasak käsi väiksem

    Keegi peale sinu enda ja kulturismi kohtunike ei vaata seda hoolikamalt.
  21. START

    Liigesevalu on muidugi jama, selle koha pealt peaksid konsulteerima ehk spordiarstiga (kui valud säilivad). Liigesvalu võib põhjustada peale muude hädade ka mõne harjutuse puhul kasutatud vale tehnika. Lihasvalu peale esimesi trenne on loomulik. Mäletan isegi seda, kuidas algul ei suutnud peale käte-trenni väga peadki pesta või peale jalgade trenni treppidest kõndida. Selleks on kõige parem lahendus võtta algul väga lõdvalt ja pigem harjutada lihast raskuseid tõstma, kui sundida teda suurenema. Ajapikku jäävad trennijärgsed lihasvalud väiksemaks aga päris ära nad ei kao - see on selge.
  22. Vasak käsi väiksem

    See on tavaline, eraldi pole mõttet küll treenida. Tee kordusi nõrgema käe järgi, arenevad mõlemad. Küll ajapikku asi veidi ühtlustub ja visuaalselt ei pruugi seda väga näha olla.
  23. START

    Spinningus saavad lihaste poolelt koormuse jalalihased ja tuhar ning ka alaselg ja mingil määral kõht. Jõusaalis oleks siis kasulik pigem juurde teha ülakeha või kõike (loomulikult ei saa spinningut võrdsustada jalatrenniga jõusaalis). Ilmtingimata ei pea 3 korda nädalas seda tegema, kõike eesmärke korraga täita niikunii ei jõua. Parim variant sulle olekski ehk võtta omale mõni terve keha jõusaali treeningu kava, mille teed nädalas 1-2 korda läbi. Võid ju ohverdada siis ühe spinningupäeva jõusaalile või nii. Kui su soov on suureks lihahunnikuks saada siis pead kindlasti jõusaali juba tõsisemalt võtma. Aga järjest kahte trenni ei soovita vist väga keegi, eriti algajale või inimesele kellel on paus treeningutest sisse jäänud. Võiks ikka olla eraldi päevadel või vähemalt 5-6 tundi ja üks korralik eine taastumiseks vahel. Adekvaatsemat infot muidugi annab treener, Spartas on head treenerid, kasuta võimalust ja konsulteeri.
  24. START

    Esimese nädala suur kaalulangus ei pruugi olla ainult füüsiline. Nimelt tõenäoliselt kuna sa sööd vähem siis reguraalne toidu kogus kehas on ka väiksem ja kuna oled füüsiliselt aktiivsem siis on võimalik ka, et vedeliku kogus kehas on väiksem. Aga igati hea algus sellegipoolest. Palju edu!
  25. Uuringu tulemused

    Varjatud eeldused on selline asi, mida inimene oma probleemi seletades eeldab, et vastaja teab kuid tegelikult ei pruugi. Näiteks kui ma küsin sinult matemaatilise tehte vastust ma eeldan, et sa tunned numbreid aga tegelikult kõik inimesed ei pruugi. Antud kontekstis on varjatud eeldusteks tõenäoliselt taustainfo mis see konkreetne uuring on ja mis võimalikku infot peaks selle uuringu tulemusest välja lugema. http://www.fitness.ee/?act=article&articleID=878
×