Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 05/29/2017 in all areas

1. 4 points
    Tere fitness.ee lugejaskonnale, mina olen Silja ja hakkan siin foorumis teiega jagama oma bikiinifitnessi teekonda. Kes minust midagi ei tea, siis lühidalt: Viimased aastad olen olnud Tallinna neiu, siia jõudnud Tartust, kus õppisin-elasin-töötasin mõned head aastad ja nii pikaks kasvasin Viljandi/Võhma kandis. Pikkust toredalt 183cm. Vanust on 28 aastat ja suts peale, kuid pole kordagi tundnud ennast vanemana kui 24, võta või jäta. Töö mõttes toimetan Sportland Eesti AS'is mis tähendab, et trennis tossud, vabal ajal tossud, tööl tossud so mutch win! Ja ainukesed kingad mis mul kodus on, ongi lavakingad. Soov võistelda bikinifitnessis oli mul juba ammu, hakkasin konkreetselt selle nimel tööd tegema 2014a teises pooles kuid vahepeal "juhtus elu", võtsin juurde.. umbes poole aastaga sai 68kg'ist 86kg, "tipphetkel" oli sellest 23kg rasva. Enesetunne oli alla igasuguse arvestuse ja mõneks ajaks seiskus ka trenni tegemine kui selline. Võib öelda, et olin päris masendunud ja pettunud iseendas ja võimalusi kaks. Jäädagi sellesse musta auku, või püüda sealt välja roomata ja liikuda sammhaaval oma unistute nimel. 2016aasta alguses võtsin abi saamiseks ühendust MyFitnessi personaaltreeneri Kristjan-Johannes Konsap'iga (IG: personaaltreener.konsap), kes on ise kulturismis võistelnud ja kellel on selles vallas kogemust küll, lisaks on endast väga elava ja positiivse mulje jätnud. Tundsin, et just sellist inimest on mulle antud hetkel toeks vaja. Ja täpselt nii hästi oligi! Jagasin oma mõtteid ja unistusi, tegime trenni ja hakkasime toimetama eesmärgi nimel lavale jõuda. Et keha mitte väga suurde stressi viia võtsime aasta jagu aega ja sel kevadel ma laval olingi. Siinkohal ongi sobilik teha suur kummardus ja avaldada tänu oma treenerile, kes tegi ja oli omalt poolt isegi rohkem, kui ma ootasin! Minu esimene hooaeg läks aga nii, et paras roller coaster, seda eriti vaimselt. Dieedi kui sellisega alustades mõned kuud enne võistlusi, kukkus kaal kolinaga, tõmbasin väikese piduri peale, et langus liiga äkiline ei oleks. Peale seda juhtus aga nii, et ei saanud uuesti kaalu liikuma. Leppisin asjaoluga, et oma esimesel võistlusel milleks on Spa ja Sport Cup 2017, ei ole ma nii "valmis" kui tahaksin, aga lähen lasen esimese jalavärina endast välja ja saab julgemalt edasi liikuda. Emotsioone oli erinevaid, kuid püüdsin endale meenutada, et ma ju teadsin, mis sealt tuleb ja mida ei tule! Liigun rahulikult edasi ja järgmine peatus on 3ndl pärast Riias, IFBB Open Latvian Championships 2017, selleks ajaks on seisud palju paremad. Mida aga ei olnud, oli palju parem seis. Oli natukene parem seis, aga kaugeltki mitte piisav. Veel nädal enne võistlust olin suhteliselt otsustanud, et ei sõida sinna.. milleks.. mul ei ole ju midagi ette näidata.. Sai siiski otsustatud, et seis on gramm parem ja läheb võtab selle kogemuse. Laval tundsin ennast väga hästi, tõesti, tundsin kuidas säran ja teadsin, et laval ma peangi olema. Peale autasustamist tulid muidugi ka teistsugused emotsioonid, olin kurb. Nädal on aega suursündmuseni milleks on Eesti Karikavõistlused Kulturismis ja Fitnessis 2017. Selleks ajaks ujusin korralikus stressisupis, kaloraaž alla arvestuse, karido üle võlli, kaal endiselt suhteliselt sama, kui 4 nädalat tagasi aset leidnud võistlustel. Oli hetk kus tegime ühiselt poseerimistundi Kristjani, Eleri ja Mariaga. Nutt kurgus - silmad vesised üritad aru saada mis, kus, miks, kuidas.. Endal lootusetus lööb pea kohal laineid. Peale poseerimist pidas Eleri (IG: @eleriiiii) korraliku motivatsiooniloengu, AITÄH! Siiski istusin pea 10min MyFitnessi vetsus ja nutsin. Mitte, et ma kahetseks midagi või ei tahaks seda teed jätkata, lihtsalt nutsin, sest olin nii löödud ja nõutu. Teen mis peab, aga ikka olen pehme. No sai ennast veidi selgemaks nutetud, Maria (IG: @mariajoela) oli super toetav ja oli tema kord, pep-talkis mind üles ja pidin ennast jälle kokku koguma. Kogusin siis mõtteid ja lubasin endale, et aitab stressist. Annan endast mis anda on ja läheb nii nagu minema peab. Ma ei plaani seda ju ainult ühe hooaja teha, võtan seda eelkõige kui arenemise ja õppimise protsessi. EKV ajaks oligi tunne jälle super ja emotsioonide osas ei tulnud tagasilangust ka peale võistlust, sest olin säranud nii nagu suutsin ja see oli kõik mis ma teha sain. Paari päeva pärast pakkisin koti kokku ja sõitsin Hispaaniasse, et teha selle hooaja viimane võistlus IFBB European Championships 2017. See oli minu suur unistus. Kahju oli loomulikult, et ma ei jõududki oma vormiga sellisesse punkti, nagu plaanisin, aga EM lava! Tundsin seal ennast kõige paremini. Tundsin, et sinna ma ka sobin kõige paremini. Lavalt maha tulles olin rohkem rõõmus ja rahulolev kui ..kui kunagi varem vist! Ka praegu seda hetke meenutades jooksevad judinad üle keha ja seest tõmbab õõnsaks. See on lava kuhu ma veel tagasi lähen ja ennast tõestan, oota ja vaata. Kuidas ma sinna ja ka mõnele muule lavale jõuan, saate siin jooksvalt näha ja lugeda. Pregusel hetkel on asjalood nii, et liitusin TeamKiivika'ga ja minu treeneriks on nüüdsest Ott Kiivikas (IG: @ottkiivikas). Esimeseks eesmärgiks sai pandud kaloraaži üles viimine ilma, et ise väga rasva läheks. Iganädalaselt suurendame natukese kaupa kaloraaži ja vaatame kuhu välja jõuan. Paari kuu pärast saab olukorda uue pilguga vaadata, näeb kuidas keha söögi vastu võtab ja loodetavasti võime võistlusplaane arutada. Kuid ega seni mingit niisama istumist ei ole, trennihoog on uuesti sisse saadud ja töö juba käib, kuid sellest räägin veidi rohkem järgmises postituses. Senikaua saate tegemistel silma peal hoida Instagramis: @siljaramson Nautige ilusat ilma ja järgmiste juttudeni, Silja Lisaks mõned pildid näitamaks, millest rääkisin. 1. Juuni 2013 68-69kg (sinine/roosa värviline bikiini) 2. Aprill 2015 86kg (rohelised bikiinid) 3. Jaauar 2016 80kg (roosa/must bikiinid) 4.-5. Mai 2017 ~68kg
  2. 1 point
    Järjekorras kolmas Full Day of Eating video on üleval! Tänases osas näete, milline näeb välja hetkel Miku toidulaud ning teeme trenni uues Ülemiste MyFitnessis.
  3. 1 point
    On aeg jälle kokkuvõtteid teha! Hetkevorm Tunduvalt pehmem, kui võistlusvorm (mis on igati normaalne!), kuid pole end põrsaks söönud. Imekombel olen ikka veel alla 60kg, välja arvatud vabama menüüga päevade järgsed hommikul, kui toit pole veel jõudnud seeduda või keha kalorite (süsivesikute-rasvade) üledoosiga võitleb. Täna hommikul näitas kaal mulle 59,8kg... Mul ei ole õrna aimugi, kuhu see toit läheb, sest eilne kaloraaž oli päris kõrge - õhtul sai välislähetusest naastes televiisori kõrvale õlut joodud ja rämpsu söödud. Mingisugune sisepõlemismootor töötab jätkuvalt täisvõimsusel ja töötleb vist võistlusdieedi ajal puudu oleva toidu tagantjärele ära. Leppisime treeneriga kokku, et off-seasoni lõpuks võiksin kaaluda kuskil 63-64kg, mis tähendab, et ruumi veel on. Hetkel pole küll 100% kindel, et ma sügisel lavalaudadele astun, aga ega nagunii ei tahaks hetkel rohkem juurde võtta. Mõni kilo peab aga tulema, sest muidu pole millegi pealt arengut teha ja lihast kasvatada. Hetkel vaatab peeglist selline Väike My vastu Viimase 30 päeva kaalugraafik Myfitnesspali andmetel Treeningud Aitab kergete raskuste kõigutamisest ja hakkame jõudu taastama/arendama! Alustasin sel nädalal uue treeningkavaga, mille eesmärk on dieediga kaotatud lihasjõud tasa ja targu taastada ning lihast peale saada. Treeningud on üles ehitatud 2+1 süsteemiga ehk siis kaks järjestikust päeva on saalitrennid ning seejärel tuleb kardio/puhkus. Nädalas on kokku seega viis saalitrenni, üks päev, kus teen 45-minutilise kardiosessiooni ja üks päev on jäetud taastumiseks. Lihasgrupid on jagatud kolme erineva treeningpäeva vahel: JALAD - kükk - hack-kükk / jalapress (üle nädala vahetub) - nelipea masinal - sirgete jalgadega jõutõmme - kakspea masinal - väljaasted smithil - jalgade lahutamine - säär smithil - säär istudes SELG, RIND, KÕHT - ploki tõmbed ülalt (laialt) - kangi tõmbed kõhtu - ploki tõmbed ülalt (kitsalt) - keretõsted kettaga (alaselg) - traktor - hantlite lennutamine (kaldpingil) - masinal surumine - kõht (enamasti teen 2 harjutust, 4 seeriat ja maksimaalsed kordused) ÕLG, KÄED - kangi surumine smithil - hantlite lennutamine - õla tagaosa hantlitega - õla tagaosa masinal - lendamine masinal - triitseps plokil (üle pea) - biitseps hantlitega (istudes) - dipsid Seeriaid on 3-5 ning kordusi 6-12, mis tähendab, et raskused peaksid iga nädalaga üha kasvama hakkama. Kava ise meeldib mulle väga ning parim osa selle juures on see... et ma ei pea enam lõpus minutitki kardiot tegema! Oh happy day! Terve nädala kardio piirdub 5 x 15 minutit ellipsil soojendusega ja ühe 45-minutilise treeninguga. See teeb kokku ainult 2 tundi kardiosarnast liigutamist nädalas. Esimesed trennid on lihased mõnusalt piimhapet täis tõmmanud ning teisel päeval peale jalapäeva olin puujalg. Aga siiralt - igatsesin juba seda korraliku pingutuse tunnet ning lihasvalu peale treeninguid. Toitumine Nagu ma eelnevalt mainisin on mu keha korralikul hävitusrežiimil ning miski sisse püsima ei jää. Hetkel oleme plaanitust varem jõudnud 2200 kcal päevakaloraaži juurde, millest üle poole tuleb süsivesikutest (mis omakorda tähendab metsikus koguses süüa!). Makrod ongi ainult süsivesikute osas kasvama pandud - rasvad on ikka 55g, valgud 140g ja süsivesikud nüüd juba 286g! Võrdluses dieedi lõpu makrodega on rasvad ja valgud kasvanud kumbki ainult 5 grammi, kuid süsivesikud on kahekordistunud Toidulaual on rohkem mängulisust ja söön palju vabamalt. Tihti tuleb ette olukordi, kui ma ei pea vajalikuks iga suutäit taga ajada või teen allikates vahetusi. Enam ei keela ma endal erinevaid toite maitsta - kui ikka on kolleegil sünnipäev ning ta on teinud rammusat valge šokolaadi kooki, siis mekin hea meelega. Alati ei pea sööma tervet tükki, kuid ma arvan, et võistlusvälisel ajal peaks oskama aeg-ajalt elu nautida. Kuid samas... kui sa tead, et sa oled inimene, kes peale esimest kompvekki või šokolaaditükki enam pidama ei saa, siis parem väldi esimest ampsu või tee teisi valikuid. Igaüks on erinev! Ühe päeva neli toidukorda - riis, kana, tuunikala tomatikastmes, brokkoli, šampinjonid, seened, 0,1% kohupiimakreem, 10% kreeka jogurt, maasikas, banaan, nektariin... Mida veel hing ihkab! Milline kaunis hommik, kui meespool sulle toidu voodisse kohale toob! Juusturöst, 0,1% toorjuust, praetud (rasvane) juust, vedela munakollasega praemuna, rukola, värske tomat ja muidugi piimakohv Tortillapitsa on alati hea mõte - ketšup, paprika, suitsukana, sibul, šampinjonid, rasvane juust, rukola ja balsamico kaste Omlett, värske salat, seemneleib rasvase juustuga Isud ehk seemneleib vürtsikilu ja rohelise sibulaga. Muna keetmine ununes ära.. ups Vahel tuleb osata nautida ka! Selleks korraks kõik! Luban, et järgmine postitus tuleb rohkem endassevaatav... Mainisin ühes varasemas postituses, et minu jaoks on kogu see teekond isiklikul tasandil ülimalt oluline ning mul on omad põhjused, miks ma seda kõike naudin (mitte ei näe enesepiitsutamisena). Järgmises postituses just seda lahkangi - miks minu jaoks fitness nii oluline on ning kuidas see võistlusettevalmistus mind muutnud on. Kaunist suve algust kõigile, praeguste ilmade juures on seda juba täitsa sobilik öelda! Loodan, et olete rannavormi valmis saanud (või on teil see terve aasta juba riiete all peidus olnud) ning suured suvised pidustused teie toitumise ja treeningutega seotud eesmärkidele põntsu ei pane!
  4. 1 point
    Kaubamajas hind oli 2,50 €
This leaderboard is set to Tallinn/GMT+02:00