Jump to content

Kellie

Kasutajad
  • Sisu loend

    33
  • Liitus

  • Viimati külastanud

Kogukonna Reputatsioon

-1 Tropp

Kellie

  • Tase
    Algaja
  1. Sorry, ma mõtlesin väikest mahtu ühes trennis, aga 4-5 trenni nädalas, kokku tuleb siis ikkagi tavalisest suurem maht.
  2. Väga oluline on trennipäevikut pidada. Mingeid imekavasid olemas ei ole, areng sõltub minu arvates suurel määral andekusest. Mõned tõstjad ütlevad, et ka kulturismi tüüpi treening on jõu arendamises omal kohal, kui vaadata nende tulemusi aastate lõikes, siis tulemuse paranemine käib koos kehakaalu tõusuga, sh ka täisealistel inimestel. samas mul oli vahepeal selline periood, kus tegin väga väikese mahuga trenni, väga lühikesed seeriad, umbes nagu klassikalises tõstmises, sealjuures lihasmass vähenes ja tulemus paranes. See kestis u 1 a, siis enam selline treening ei aidanud. Trennipäeviku abiga on väga hea teha kokkuvõtteid ja järeldusi.
  3. Ilmselt glükoosamiin minu haiguse korral ei aita, võtsin 1.5 g/p 1 kuu ja tolku pole,küll aga paranes õlgade, põlvede ja puusade olukord. Kirjanduses ka ei ole viiteid, et glükoosamiin seljahädade korral aitaks. Aikule: minu selg valutab natuke vähem, kui teen 3 korda nädalas u 10 seeriat alaselja harjutusi kerge raskusega, isiklikult eelistan harjutust, kus lamad kõhuli pingil, jalad üle ääre, risti põrandaga, võtad hantli jalgade vahele ja tõstad jalad peaaegu paralleelseks põrandaga.
  4. Kas on mõtet kasutada glükoosamiini, eesmärgiga vähendada selja lülivaheketaste kulumisest tingitud valu?
  5. Rinnalt lükkamis kava

    Kreatiin otseselt jõudu juurde ei anna, seda tasub kasutada siis, kui teed suuremahulist ja pikkade seeriatega treeningut, kreatiin aitab sellisel juhul väsimust edasi lükata. Kui kreatiini võtmise katkestad, siis kaal peaks paari päevaga normaalsele tasemele tagasi minema.
  6. Kaalu juurde, rasva vähemaks.

    ...on täiesti õige, pole mõtet pead liiva alla peita. Iseasi, kas terve mõistusega inimesed sellist "soovitust" aktsepteerivad.
  7. Munavalgepulber

    Munavalgule on loomuomane kõrge väävlit sisaldavate aminohapete sisaldus, nii et valdav osa nimesi hakkab sellest hullult peeretama kui tarbida üle 50 g.
  8. Väriseb

    Kui värisemisega kaasneb mingilgi määral vähenenud jõud/vastupidavus, siis on see ebapiisavast toitumisest(lihased on glükogeenist tühjad).
  9. küsimusele nr 1: kui suruda õlavarred täisnurga all keha suhtes, siis selline tehnika venitab hirmsasti õlgu ja vigastuse tõenäosus on suurem. Tihti just kulturistid suruvad niimoodi, sest neil on rinnalihased suhteliselt tugevamad muude jõusportlastega võrreldes(õlavarred keha ligi surumine rakendab rohkem triitsepsit) Et suurendada 1 korduse maksimumi võiks proovida vahepeal üldse klassikalist maksimumjõu arendamise kava st 1-4 korduselised seeriad, 3-5 min pausid ja suurem osa treeningumahust teha põhiharjutust, selline treening aitab suurendada 1 korduse maksimumi nii et 8 korduse maksimum jääb samaks( mina teen ka 50-ga 8-se seeria, aga maksimum on 75)
  10. Rinnalt surumine.

    Arvan, et tuleks keskenduda põhiharjutusele, et maksimeerida sellele harjutusele iseloomulikku koordinatsiooni ja peaks tegema niipalju seeriaid, kuni jõud hakkab oluliselt vähenema ka pikkade puhkepauside (3-5 min)korral. Abiharjutused valida vastavalt sellele, mis parasjagu nõrk koht on.
  11. mingi põnev pulber!!?

    Teine rasvapõletamise efekt on veel : letsitiin on hea koliini (vitamiin, mis osaleb rasvade ainevahetuses) allikas. Tegelikult peaks organism ise piisavalt koliini sünteesima ka ilma letsitiiniga rikastatud toiduta. Proovisin letsitiini kunagi aju funktsiooni parandamiseks, aga mingit erinevust ei märganud.
  12. Aspartaam

    minul muudab u. 0.3 g aspartaami mõneks tunniks pildi uduseks ja tundub, et vähendab maksimumjõudu ka, sellepärast üritan aspartaami mitte tarbida.
  13. treeningvöö

    leidsin vöö kasutamise kohta väga informatiivse artikli : http://www.paulchekseminars.com/articles.cfm?select=16
  14. lihased kiireks ja tugevaks!

    Inimene, kellel on domineerivad kiired lihaskiud,suudab vähem kordusi maksimumilähedase raskusega teha. Kiirete ja aeglaste lihaskiudude arv mingis lihases on kaasasündinud, aga treeninguga saab selektiivselt suurendada kiirete lihaskiudude üldmassi rohkem kui aeglaste kiudude massi (sellist arengut väljendab see, kui 1 korduse maksimum suureneb suhteliselt rohkem kui pika seeria maksimum, tean juhtu, kus 10 korduse maksimum jäi samaks, aga 1 korduse maksimum suurenes mingi 20 % võrra). Kiired lihaskiud ja nendega seotud närvid väsivad ruttu(sellele viitab kiiruse vähenemine) ja sellepärast ongi jõu treenimisel vajalik teha lühikesi seeriaid ja pikki pause.
  15. lihased kiireks ja tugevaks!

    kindlasti on nii kiiruse kui maksimumjõu treeningul vaja seeriate vahel puhata vähemalt 2 min, sest eesmärk on eelkõige närvisüsteemi arendada ja vähem lihashüpertroofiat. Alati peaks üritama maksimumkiirust ja teha nii palju seeriaid, kuni kiirus hakkab sama raskuse juures oluliselt vähenema. Korduste arv, millega keegi mingit maksimumist väiksemat raskust tõsta suudab, on väga individuaalne ja sõltub domineerivast lihaskiudude tüübist,nii et seda ei tasu jälgida.
×